Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:116, Did:0, useCase: 3

Valmieras uzbrucējs Dubovs: "Nekas nav labāks par futbolu"

Andrejs Siliņš

Valmieras uzbrucējs Dubovs: "Nekas nav labāks par futbolu"
Alvis Dubovs
Foto: FK "Valmiera"

Latvijas futbola 1. līgas kluba "Valmiera" 24 gadus vecais uzbrucējs Alvis Dubovs futbolā sāka trenēties apmēram astoņu gadu vecumā paša iniciatīvas un draugu iespaidā. Paralēli savulaik izmēģinājis citus sporta viedus - basketbolu, volejbolu, vieglatlētiku, arī florbolu – viņš tomēr secināja, ka nekas nav labāks par futbolu.

Alvja pirmais treneris bija Jānis Bacis. Tas, ka viņš kļuva par uzbrucēju, bija gan trenera izvēle, gan arī atbilda paša priekšstatam par īsto vietu laukumā. „Pats vienmēr esmu gribējis rauties uz priekšu,” par sevi saka Alvis. „Raksturs un vēlme nestāvēt uz vietas, bet pierādīt sevi, ļoti palīdz sportā un futbolā.”

No sākuma mācījies Kauguru pamatskolā, vēlāk pārgājis uz Valmieras Viestura vidusskolu un Valmieras Pārgaujas ģimnāziju, Alvis mācījies arī Vidzemes Augstskolā tūrisma vadību. Pašlaik viņš strādā SIA "T.N. Rozalinde" par pārdošanas pārstāvi.

Kopš astoņu gadu vecuma, kad pievērsies futbola treniņiem, spēlēšanu pārtraucis vien uz pusotru gadu, kad izjukusi jauniešu komanda pie pirmā trenera Jāņa Bača. Tomēr Alvis atzīst, ka nekad futbolā nav trenējies profesionāli, jo vienmēr priekšroku devis izglītībai. Arī nākotnē viņš futbolu vēlas atstāt kā sirdslietu un hobiju, nevis darbu.

Šajā gadā uzbrucējs ir atgriezies 1.līgā, jo iepriekš vienu gadu izlaidis. „Pagājušajā gadā spēlēju 2.līgā pie pirmā trenera Jāņa Bača komandas "Gauja". Uzvarējām savā reģionā!” stāsta Alvis. Pērn 1.līgā sezonu viņš nolēmis izlaist, jo nav pārliecinājis ne Valmieras 1.līgas komandas sastāvs, kur 70-80% bija rīdzinieki, ne treneris Sidorovs, ne arī komandas aura.

Uzbrucējs uzskata, ka šajā gadā Valmieras FK/BSS ir labs treneris un kvalitatīvs treniņu process. „Patīk, ka komanda balstīta uz valmieriešu bāzes, kur visi ir savējie. Spēlējam J.Daliņa stadionā, skatītāji nāk atbalstīt - viss ir sakārtots, jābūt tikai rezultātam mūsu sniegumā!” Viņš ir pārliecināts, ka ar katru spēli būs redzams progress.

Līdzšinējā karjerā Alvis Dubovs bijis Latvijas jauniešu izlases U-19 Baltijas čempions 2003.gadā. 2005.gadā bijis pārbaudīt savas spējas uz FK Ventspils komandu. Pārējie sasniegumi bijuši Valmieras FK komandā.

Viņš atceras spilgtāko spēli savā līdzšinējā karjerā: „ Apmēram 16 gadu vecumā pie Valmieras dublieru komandas mums bija spēle Valmierā J.Daliņa stadionā pret Rīgas Skonto. Pirms tam es nebiju spēlējis aptuveni divus mēnešus muguras traumas dēļ. Tieši uz šo maču biju izveseļojies un treneris Gatis Ērglis mani izlaida spēlēt uz pēdējām 15 minūtēm, kuru laikā iesitu trīs vārtus un mēs vinnējām 7:3. Tās bija neaizmirstamas sajūtas - ļoti laimīga atgriešanās futbolā!”

Šajā sezonā Alvis grib būt „komandas galvenais bombardieris”. Gan komandas treneris, gan paši puiši ir apņēmušie cīnīties un iekļūt vismaz sešiniekā 1.līgas turnīra tabulā.

Valmieras FK/BSS uzbrucējs ikdienā seko līdzi notikumiem arī citos sporta veidos. Bez futbola visvairāk interesē tie sporta veidi, kuros startē latviešu sportisti, savukārt, futbolā mīļākā komanda ir „Manchester United”. No izlasēm mīļākā ir spāņu, bet mīļākie futbola spēlētāji ir divi - anglis Veins Rūnijs un argentīnietis Lionels Messi.

Nākamā spēle Valmieras FK/BSS paredzēta 22.maijā izbraukumā pret FC Jūrmala. Nākamā mājas spēle – 30.maijā plkst.16 J.Daliņa stadionā pret SK L.Metalurgs-2.

Alvis Dubovs

Augums – 180 cm
Svars – 85 kg
Pozīcija laukumā – uzbrucējs
Ģimenes stāvoklis – neprecējies
Dzīves moto - Mērķis - Cīņasspars - Centība - Neatlaidība – Rezultāts.
Rituāls pirms spēles – " Ir, bet tas ir pārāk personīgi."
Favorīti gaidāmajā Pasaules futbola čempionātā – Spāņi
Hobiji - Draugi un aktīvā atpūta - ritenis, ceļojumi, izbraucieni, makšķerēšana. Bez futbola visas citas bumbu spēles.

  +4 [+] [-]

, 2010-05-18 17:54, pirms 14 gadiem
Novēlu daudz skaistu vārtu

  +4 [+] [-]

, 2010-05-18 18:05, pirms 14 gadiem
Tas labi, ka tiekam iepazīstināti arī ar futbolistiem, kas nepieder pie pirmā lieluma zvaigznēm, taču ir sakarīgi, pozitīvi orientēti cilvēki.