Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:116, Did:0, useCase: 3

BFC "Daugavpils": "Gavrilovs ar Jakubovska rokām turpina "totalizatoru spēles""

Ints Megnis
Ints Megnis

BFC "Daugavpils": "Gavrilovs ar Jakubovska rokām turpina "totalizatoru spēles""
Aleksandrs Jakubovskis. Foto: Anatolijs Hazovs

Atstādinot Nauri Mackeviču no Daugavpils Futbola skolas direktora pienākumu pildīšanas, pilsētas domes priekšsēdētājs Rihards Eigims cenšas palīdzēt no Latvijas futbola diskvalificētajam Oļegam Gavrilovam, otrdienas rītā paziņojumā paudusi nesen vietu Virslīgā garantējusī BFC "Daugavpils" komanda, nosaucot arī konkrētu cilvēku, kas nodarbojoties ar spēļu rezultātu sarunāšanu.

Pagājušās nedēļas beigās Daugavpils pašvaldība savā mājaslapā paziņoja, ka sakarā ar aizdomām par finanšu pārkāpumiem Mackevičs no amata atstādināts uz diviem mēnešiem, bet viņa vietā par pienākumu izpildītāju iecelts Aleksandrs Vlasovs, kuram savulaik tika piespriesta un vēlāk atcelta LFF diskvalifikācija.

"Šāds solis mūsu akadēmijai nebija pārsteidzošs, jo Rihards Eigims jau vairāk nekā gadu plānveidīgi centies darīt visu iespējamo, lai traucētu mūsu kluba darbam. Regulāri ultimāti un draudi bija bieža parādība jebkādās ar mūsu klubu saistītajās lietās. Pēc mēra dotajiem uzdevumiem Daugavpils Sporta pārvaldes vadītājs Juris Stivriņš un Daugavpils domes juridiskais departaments ilgstoši centās atrast kādus pārkāpumus skolas darbā, taču visi šie mēģinājumi bija nesekmīgi," teikts BFC "Daugavpils" paziņojumā. "Pēc ilgstošiem mēģinājumiem izdevās atrast pēdējo salmiņu, kā iemeslu atstādināšanai atrodot nepamatotas formāla rakstura kļūdas darba laika uzskaites tabelēs . Zinot Daugavpils mēra lielo "mīlestību" (joprojām gaidām mēra apsveikumus par uzvaru 1. līgā, kaut gan iespējams direktora atstādināšana ir viņa pateicība) pret mūsu klubu, jau no šodienas iestādē sāks darboties Daugavpils revīziju un audita nodaļa, kuras uzdevums būs atrast vēl kādu formālu iemeslu N.Mackeviča atlaišanai. Apzinoties, kā strādā domes revīziju un audita nodaļa, mēs no savas puses pieprasīsim, lai Latvijas Republikas Izglītības kvalitātes valsts dienests veic savu neatkarīgu pārbaudi Daugavpils Futbola skolā. Mūsu klubam ir ļoti svarīga sadarbība ar Daugavpils Futbola skolu, jo tikai kopējiem spēkiem pilsētā ir iespējams izveidot spēcīgu futbola akadēmiju."

"Kāpēc Rihardam Eigimam tas viss ir vajadzīgs? Atbilde ir ļoti vienkārša – viņš visādos veidos cenšas palīdzēt visiem labi pazīstamajam O.Gavrilovam, pret kuru šobrīd norisinās tiesas process. Viss sākās 2017. gada vasarā, kad Eigims domes priekšsēdētāja vietnieka amatā mēģināja par pašvaldības līdzekļiem iegādāties no Gavrilova zemi pie “Esplanādes” stadiona, pie tam par trīs reizes lielāku cenu nekā Gavrilovs piedāvāja iepriekšējai domei. 2017. gada beigās jau priekšsēdētāja amatā Eigims ultimāta veidā paziņoja, ka klubs ir jānodod kādam viņa piesaistītajam “investoram”, neatklājot viņa vārdu. Pēdējā laikā Gavrilovs ir ļoti aktivizējies un regulāri apmeklē gan futbola, gan telpu futbola spēles," pausts paziņojumā. "Ar potenciālo direktoru meklēšanu nodarbojās tieši Gavrilovs, kurš personiski vēl pirms divām nedēļām slepus tikās ar sevis izvēlēto kandidātu skolas direktora amatam, taču tas atteicies, tādēļ nācies uzrunāt Aleksandru Vlasovu. Gavrilovs un Vlasovs 2014. gadā tika aizturēti kā aizdomās turamie par spēļu manipulēšanu, tādēļ Gavrilova izvēle nav nekāds pārsteigums. Gavrilovs savā darbībā nekur nav apstājies un ar sava jaunā palīga Aleksandra Jakubovska rokām turpina spēlēt visiem labi zināmās totalizatoru spēles. Tieši A.Jakubovskis ir tas, kurš piedāvā konkrētiem cilvēkiem un klubiem “atdot” spēles, lai pašam Gavrilovam to nevajadzētu darīt. Šobrīd Daugavpils Futbola skolā saimnieko Jakubovskis, kuram pēc likuma vispār nedrīkst būt pat tuvumā izglītības iestādēm, jo viņš Ir bijis tiesāts un vairākus gadus pavadījis cietumā. Neskatoties uz to, Eigima radiniekam tiek dota piekļuve visiem iestādes dokumentiem, tajā skaitā treneru un audzēkņu personas lietām."

"Nav noslēpums, ka šobrīd jebkurai Virslīgai vai 1. līgas komandai jābūt savai jaunatnes sistēmai (akadēmijai), tādēļ kontrole pār Daugavpils Futbola skolu Gavrilovam ir ļoti nepieciešama. Gavrilovu nekad nav interesējusi jaunatnes futbola attīstība, viņam jaunieši ir vajadzīgi tikai formalitātei licencēšanas procesā, jo ar jauniešiem naudu nevar nopelnīt," saka BFC "Daugavpils", kas sola turpināt strādāt un darīt visu iespējamo, lai arī turpmāk nepieļautu šādu cilvēku atgriešanos vai nonākšanu pie Daugavpils futbola stūres. "Mēs esam par tīru futbolu, kurā uzvarētājs tiek noskaidrots futbola laukumā, nevis telefonā."

Nākamajā Virslīgas sezonā dalībnieku sastāvā atkal būs Daugavpils komanda, jo pirmajā līgā triumfēja BFC „Daugavpils/Progress”, kuras sistēmā ir arī līdz šim Mackeviča vadītā futbola skola. Mackevičs iepriekš darbojās kā BFC „Daugavpils” direktors un iepriekš portālā Sportacentrs.com publicējis bijušo „Daugavas” spēlētāju stāstīto par nekārtībām un iespējamajiem likumpārkāpumiem klubā.

Šī gada sākumā Latvijas Futbola federācija (LFF) liedza pirmās līgas turnīrā startēt komandai LDz/"Cargo", toreiz Daugavpils Futbola asociācijas (DFA) valdes loceklim Jakubovskim paziņojot, ka biedrība plāno vērsties Korupcijas Novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) par Latvijas Futbola federācijas (LFF) darbību. Jau toreiz portāls "Delfi" vēstīja, ka tas paziņojums varētu būt daļa no tādiem kā "futbola kariem" Daugavpilī, jo šajā Latgales reģionā ietekmi cenšoties gūt ar spēļu rezultātu sarunāšanu saistīti cilvēki.

Izmantotie resursi:
https://www.facebook.com/bfcdaugavp...

 +10 [+] [-]

, 2018-11-13 10:17, pirms 5 gadiem
Šī jau ir nopietna atbilde,kuram nenoliedzami sekos turpinājums.Jācer ,ka LFF saglabās vēsu galvu un spēs pareizi novērtēt situāciju,tāpat kā tad ,kad neļāvaLDz/Cargo spēlēt 1.līgā.

  +9 [+] [-]

, 2018-11-13 10:29, pirms 5 gadiem
Daugavpilī kādam ir mugurkauls!

  +5 [+] [-]

, 2018-11-13 10:50, pirms 5 gadiem
Tak visa shēma zināma jau sen,tas ka Vlasovs ielikts pēc Gavrilova pavēles skaidrs par 100%.

 +12 [+] [-]

, 2018-11-13 11:03, pirms 5 gadiem
Veiksmi Naurim un BFC Daugavpils. Par tīru futbolu!

  +6 [+] [-]

, 2018-11-13 12:00, pirms 5 gadiem
Turies Nauri!

  +6 [+] [-]

, 2018-11-13 12:03, pirms 5 gadiem
Njāāā, nopietnas naudas Oļežeks un Ko laikam kāš, ka tādi notikumi... Ceru, kārtības sargi to Nauri apsargā, jo rodas sajūta, ka te jau kāds ir pilnīgā agonījā. Ceru, pārspīlēju...
LFF stabili jāiejaucas un jāskaidro, kas ir kas. Galu galā, 1. līgas uzvarētājs var palikt bez jaunatnes sistēmas un līdz ar to arī bez licences!

  +1 [+] [-]

, 2018-11-13 12:03, pirms 5 gadiem
maikls19 rakstīja: Tak visa shēma zināma jau sen,tas ka Vlasovs ielikts pēc Gavrilova pavēles skaidrs par 100%.
Un interesanti, ka viņš bija uzradies Ventspilī...

     [+] [-]

, 2018-11-13 12:13, pirms 5 gadiem
Futbolu jau sen pavada "smaciņa", no kuras ir ļoti grūti atkratīties. Visur ir pilns ar "šeptētājiem", kuriem nav svarīgs sports, bet ātra peļņa.

  +6 [+] [-]

, 2018-11-13 12:14, pirms 5 gadiem
Dažreiz ir vienkārši škrobe, ka nav kāds gaišais spēks, kas visus Gavrilovus, Vlasovus, Eigimus vienkārši novāktu. Zemei paliktu tikai un vienīgi labāk.

  +2 [+] [-]

, 2018-11-13 12:20, pirms 5 gadiem
Gavrilovs un Vlasovs 2014. gadā tika aizturēti kā aizdomās turamie par spēļu manipulēšanu, tādēļ Gavrilova izvēle nav nekāds pārsteigums.

Interesanti, kādēļ Vlasovs tieši šādi tiek stādīts priekšā, ja:

pirmkārt, pēc diskvalifikācijas atcelšanas ( https://lff.lv/zinas/3246/lff-dk-4-... ) viņš spēlēja BFC ''Daugavpils'' komandā (2016.gadā Virslīgā un 2017.gadā 1.līgā);

otrkārt, šā gada augustā LFF izsniedza viņam C-LFF trenera licenci ( https://lff.lv/zinas/11078/23-stude... , vienlaikus ar BFC ''Daugavpils'' treneriem D.Bogdanovu, J.Bovinu)?

  +1 [+] [-]

, 2018-11-13 13:04, pirms 5 gadiem
Skumji, ja tas ir patiesība. Šobrīd taču notiek tiesas process par Daugavpils toto lietām. Vai tad tie darboņi tiešām jūtas tik neaizskarami, ka var tik atklāti turpināt savas lietas.

Šosezon nesekoju līdzi 1. līgai. Kā bija ar "BFC Daugavpils"? Vai viņiem pašiem arī nebija aizdomīgas spēles? Tikai jautājums bez zemtekstiem, jo pats, kā jau minēju, šogad nesekoju līdzi.

  +1 [+] [-]

, 2018-11-13 13:05, pirms 5 gadiem
a, kapē tos pi darītājus nevar čokā iebāzt?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2018-11-13 14:16, pirms 5 gadiem
onkols rakstīja: Un interesanti, ka viņš bija uzradies Ventspilī...
Šišhanovs jau ar Gavrilovu labi draugi un tāpēc nebrīnos ka viņš bija Ventspilī.Kaut gan dzirdēts,ka LFF zvanīja FKV un brīdināja par sekām kas var būt iesaistot Vlasovu savā sistēmā.Reputācija viņam ir sabojāta un kaut kur iekārtoties ir pagrūti.Gavrilovam pilnam komplektam vajag vēl iekārtot Labutu un tad toto varēs sākties uz pilnu klapi.

     [+] [-]

, 2018-11-13 15:10, pirms 5 gadiem
Bumba tagad ir LFF un tiesībsargājošo iestāžu laukuma pusē. Kaut uz aizdomu pamata jāierosina izmeklēšana.

  -1 [+] [-]

, 2018-11-13 17:19, pirms 5 gadiem
Pret reizekni speles aizdomigas no bfc puses

     [+] [-]

, 2018-11-13 17:19, pirms 5 gadiem
Reiz sensenos laikos,kad par uzminētiem pareiziem rezultātiem varēja dabūt reālus latus.Paveicās/+10/.Futene.Itālijas kaut kāda''x'' līga.1.komanda ap 1,23.Otrai ap 11,78.Protams cēneri gribēju pavairot par dažiem santīmiem.Rezultātā tā otrā uzvarēja nepajokam.Tā nu tas notiek joprojām....Skanošais nosaka visu.Tātad-es uzrāvos uz Itālijas futeni,kamdēļ lai itāļi neuzrautos uz Latvijas futeni.Tiešām tai otrai kom. bija tuvu 12...Iz dzīves.

     [+] [-]

, 2018-11-13 17:23, pirms 5 gadiem
1liga auda ir jau 4 sezonu totochempions .

  -1 [+] [-]

, 2018-11-13 17:24, pirms 5 gadiem
visiem ir zinams,ka futbols ir korumpetakais sporta veids pasaule,nemaz neparsteiz,ka Daugavpils krievi to vien dara kaa zipaa totiku citadi vini nemaz nespej izdzivot

  -1 [+] [-]

, 2018-11-13 18:07, pirms 5 gadiem
Ar vai bez viņa BFC toto rāva un raus!