Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:116, Did:0, useCase: 3

Kalns pēc Tukuma lielās uzvaras: "Nevēršamies pret tiesnešiem, šādi uzvelkam savu komandu"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Kalns pēc Tukuma lielās uzvaras: "Nevēršamies pret tiesnešiem, šādi uzvelkam savu komandu"
Jurģis Kalns. Foto: FK "Tukums 2000"/TSS

Sestdien komanda.lv 1. līgā tika aizvadīta visa pirmā apļa centrālā spēle starp līdervienībām "Super Nova" un "Tukums 2000". Uzvaru ar rezultātu 1:0 svinēja viesi no Tukuma, un pēc mača Sportacentrs.com uz sarunu aicināja uzvarētāju galveno treneri Jurģi Kalnu.

Ar kādu domu šeit Olainē ieradāties - pēc uzvaras vai tomēr no otrā numura pozīcijām, skatoties, ko darīs "Super Nova"?
Pirmajās 15 minūtēs atdevām viņiem iniciatīvu, jo zinājām, kā viņi spēlē - ja tā drīkst teikt, diezgan tālu no futbola. Tomēr pārāk daudz pielāgojāmies viņu stilam. Uzstādījums bija no aizsardzības pāriet uzbrukumā mums noteiktā veidā. Un pamazām no 15. minūtes jau veicām augstu presingu. Mēs gatavojāmies tā, lai nebūtu otrais numurs - vismaz visu spēli nē. Varam pārslēgties kādā brīdī, lai drusku atpūstos. Ieradāmies pēc trim punktiem.

Momenti pretiniekam bija, sevišķi pirmajā puslaikā.
Jā. Bet aizmugurē uzstādījums bija noturēt nulli, jo zinām, ka priekšā vienu noteikti iesitīsim.

Par to iesišanu - "Super Nova" pirmajās piecās kārtās neielaida nevienus vārtus.
Viņu vārtsargam nebija neviena sitiena vārtu rāmī šajās piecās spēlēs. Viens moments bija, kad rēzeknietis tukšos vārtos neiesita, bet visādi citādi nemaz nezinājām, ko no tā Urigajeva ["Super Nova" vārtsargs - aut.] gaidīt - var viņš noķert kaut ko vai nevar [smejas]. Izrādās, ka var - šodien pāris epizodēs to parādīja.

Pēc šīm sešām kārtām joprojām iezīmējas, ka galvenās favorītes uz pirmo vietu ir Tukums un "Super Nova"?
Es jau pirms sezonas sapratu, ka tā arī būs. Paskatoties uz visu, uz attieksmi - gan viņi, gan mēs trenējamies katru dienu. Pārējiem ir "kā sanāks" - citi trīs reizes nedēļā savācas. Tieši no attieksmes un profesionālā viedokļa ir skaidrs, ka tā arī būs. Un tā arī turpināsies. Nedrīkst zaudēt punktus tur, kur nav jāzaudē.

Starp pārējām komandām ir daudz tādu, kas atsevišķos mačos jums un "Super Nova" var atņemt punktus?
Ir "New Project", tikai nezinu, ko viņi tagad tur spēlē un kāpēc ir tādi rezultāti. Tā ir komanda, uz kuru ceru, ka atņems punktus "Super Nova" [pret Tukumu pirmajā aplī "New Project" jau spēlēja - aut.]. Tā pati Rēzekne, tā pati "Auda" ar aizsardzības futbolu. Ja "Grobiņa" savāc visu savu sastāvu, tad var.

Pēc incidenta spēlē pret "New Project" esi guvis kādu mācību?
Mūsu kluba doma vispār nebija iesniegt kādu protestu. Mēs vienkārši gribējām pievērst uzmanību - lai tiesneši klausās un zina, ka tādas lietas [runa ir par rasisma skandālu - aut.] notiek. Viņiem jābūt modriem. Taču beigās federācija to visu gribēja uztaisīt tik nopietni, ka pie mums brauca no visām komitejām, prasīja, kas, ko un kā. Lika rakstīt paskaidrojumus. Beigās cietējs biju tikai es [smejas].

Tieši vēlējos vaicāt par tevi, nevis kluba darbībām. Par tiem izkliedzieniem tiesneša virzienā.
Nē, nu kāda mācība... Zini, cik man šādu mācību jau ir bijis? Šī laikam bija pirmā reize, kad kāds rīkojās un nolika pie vietas. Brīžiem gadās, kad uzvelk. Tajā spēlē ceturtais tiesnesis mums bija jau otro spēli pēc kārtas [Kristaps Ratnieks bija ceturtais tiesnesis Tukuma spēlēs gan 1., gan 2. kārtā - aut.]. Un visu laiku man aizrādīja: "Nekāp pāri līnijai, nekāp, nomierinies." Es turējos, turējos, līdz pēc tās epizodes uzsprāgu.

Arī šodien Treimanis pie tevis bija pienācis un runāja. Kas tur bija?
Teica, lai mēs abi drusku nomierināmies. Abi divi ar Kristapu [Dišleru] esam jauni, esam impulsīvi treneri. Teica, lai nomierināmies un nav jāsūta uz tribīnēm. Viss labi. Ja tu redzi, ka pirmajās 15 minūtēs komanda īsti nestrādā, kā vajag, tad tu šādā veidā, izmantojot tiesneša palīdzību, uzvelc arī savu komandu, lai tā kļūst agresīvāka. Brīžiem tiesnešiem liekas, ka mēs vēršamies pret viņiem, bet patiesībā mēģinām uzvilkt savu komandu.

Iepriekšējā sezonā tu biji "Super Nova" treneris, Lapsa vadīja Tukumu, tagad apmainījāties vietām [Lapsa ir Blagonadeždina palīgs "Super Nova" - aut.]. Viens otra komandu šodien labi pārzinājāt?
Redzēju visas "Super Nova" šīs sezonas spēles, divas no tām klātienē. "Super Nova" diezgan ievērojami mainījusi sastāvu, daži pie manis uz Tukumu pārnākuši. Pamatsastāvā palikuši tikai trīs četri spēlētāji, taču es principā zināju, kā viņi spēlēs. Tas nebija pārsteigums, ka Regža ar Madžo spēlēja priekšā un ka uz viņiem mēģinās balstīt spēli. Mēs tam bijām gatavi un viss bija kā vajag. Varbūt kāds kaut kur mazliet kavējās, bet mums vēl ir laiks, lai tas viss aiziet automātiski.

Kā izdodas savu darbu apvienot ar komentēšanu?
Kad varu, tad eju komentēt. Pārsvarā komentēju svētdienās, kamēr mūsu spēles ir sestdienās. Pirmdienās mums ir atjaunošanās treniņš, plus aerobika. Tad es arī mierīgi tieku [komentēt], jo šos treniņus vada cits treneris, es tikai aizbraucu un parunājos, tad braucu uz komentēšanu. Visu var apvienot, ja grib.

Bet, ja Virslīgu lūgtu komentēt piektdienā, dienu pirms 1. līgas spēles?
Protams, tad atteiktos. Viennozīmīgi.

  +2 [+] [-]

, 2019-05-13 09:47, pirms 5 gadiem
Komentē Jurģis tiešām labi,atšķirībā no citiem,kuri spēles laikā tikai vārās ap un par futbolu,nevis komentē spēli.