Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:116, Did:0, useCase: 3

Autors: Emils Ozerinskis

Pendele salauž rēzekniešus Olainē, trīs punkti tiek "Tukumam" un "Smiltenei"

Pendele salauž rēzekniešus Olainē, trīs punkti tiek "Tukumam" un "Smiltenei"
Ralfs Apsītis. Foto: Agnis Melderis

"Komanda.lv" 1. līgas turnīrā aizvadītas četras otrās kārtas spēles. Pie otrajām uzvarām tika "Tukums 2000" un "Super Nova", bet sezonas pirmās uzvaras turnīra tabulā ierakstīja "Smiltene" un "Alberts".

Starp divām pirmajā kārtā uzvaras izcīnījušajām komandām "Super Nova" un "Rēzekni" labākus vārtu gūšanas momentus spēles pirmajā pusē veidoja viesi no Latgales. 18. minūtē rēzekniešiem radās izcila iespēja, ielaužoties soda laukumā pa labo malu Daniils Sokopenko izdarīja piespēli uz pašu vārtu priekšu Denisam Berjozam, taču metra attālumā no vārtiem Berjoza izniekoja 100% vārtu gūšanas iespēju, pārsitot bumbu pāri vārtu konstrukcijai. Sasniedzot pusstundas atzīmi, rezultātu varēja atklāt Olaines komanda, kurai radās iespēja pēc Perepļotkina
izpildīta centrējuma, taču pēc sitiena ar galvu bumba ielidoja vārtu tīklā no ārpuses. Tikai divas minūtes vēlāk bija vēl viena teju identiska situācija, taču šoreiz rēzekniešus glāba vārtu vīrs Aleksejs Maslobojevs. Pirms puslaika beigām līdzjutēju emociju vētru izsauca Gauthera Madžjo kritiens soda laukumā, bet Sergejs Vasjkovs pendeli tur nesaskatīja. Vēl franču uzbrucējam bija iespēja atklāt rezultātu pirmā puslaika kompensācijas laikā, taču sitiens no lieliskas pozīcijas lidoja prom no vārtiem, nevis vārtu virzienā. Tādējādi puslaikā komandas devās pie 0:0.

Otrā puslaika ievadā izcila iespēja bija Perepļotkinam, bet viņš pēc centrējuma saņemšanas ar galvu sita bumbu pāri vārtu pārliktnim. Puslaika vidū skaisti vārtus centās gūt francūzis Madžjo, bet šķērītē izdarītais raidījums lidoja pāri vārtiem. Neilgu brīdi vēlāk arī Marko Regža nonāca vārtu gūšanas situācijā, taču Latgales komandu glāba vārtsargs. Ilgu laiku "Super Nova" vienībai brieda vārtu guvums un Oskars Rubenis tika nogāzts soda laukumā. Perepļotkina izpildītā pendele sabojāja Maslobojeva perfekto spēli, izvirzot "Super Nova" komandu vadībā ar 1:0. Pēdējā iespēja izglābt spēli kompensācijas laikā bija Vitālijam Agulam, bet viņa sitiens pēc soda nodārdināja vārtu pārliktni, tādējādi spēle noslēdzās ar mājinieku uzvaru.

Smiltenē vietējiem futbola līdzjutējiem ilgāku laiku nācās priecāties tikai par skaisto ainavu aiz Tepera stadiona, jo līdz spēles pirmajiem vārtiem bija jāgaida ļoti ilgi. Teju 70 minūtes bumba neatrada ceļu nevienā no komandu vārtiem. Tikai pirms mača noslēdzošajām 20 minūtēm bumba no "Dinamo Rīga/Staicele" aizsarga Denisa Bezuščonoka iespurdza viesu komandas vārtos, tādējādi ļaujot "Smiltenei" izvirzīties vadībā. Pēcāk spiediens uz mājinieku komandas futbolistiem bija mazinājies un arī pašu spēkiem "Smiltenes" futbolistiem izdevās gūt vārtus. Deviņas minūtes pēc Edgara Andrejeva pirmajiem ielaistajiem vārtiem, rezultāta pārsvaru vidzemniekiem dubultoja Kristers Puriņš. Savukārt jau kompensācijas laika izskaņā punktu spēlei pielika uz maiņu nākušais Elvis Teremko, nokārtojot Vidzemes komandai panākumu ar 3:0. Jāatzīmē, ka gan Puriņš, gan Teremko abi guva savus sezonas otros vārtus, tāpat izceļoties arī turnīra pirmajā spēlē.

Rugāju stadionā jau mača pirmajā pusstundā ar diviem precīziem sitieniem izcēlās JDFS "Alberts" pussargs Mārtiņš Remess, panākot viesu komandai vadību ar 2:0. "Balvu SC" komandai cerību uz punkta izraušanu atgrieza Daniels Lazdiņš, kurš 15 minūtes pirms spēles beigām samazināja rezultāta starpību līdz minimumam. Taču ilgi Latgales komandai šīs cerības nesaglabājās, jo Mārcis Pūce atjaunoja divu vārtu pārsvaru "Alberts" futbolistiem, nokārtojot viesu vienībai panākumu ar 3:1. Tādējādi Rīgas vienība tika pie saviem pirmajiem trīs punktiem turnīra tabulā.

Pirmās kārtas spēlē graujošu panākumu guvusī "Tukums 2000" komanda savā otrajā cīņā jau bija spiesta nopelnīt trīs punktus. Pret "New Project" vienību uzvara nebūt nenāca viegli. Tikai divas minūtes pirms pirmā puslaika beigām Luiss Puhama izvirzīja tukumniekus vadībā, bet īsu brīdi vēlāk "New Project" izlīdzināja spēles rezultātu ar Dmitrija Klimaševiča precīzo sitienu. Tādējādi pārtraukumā komandas devās pie līdzvērtīga rezultāta. Spēles otrajā puslaikā ilgs laiks pagāja, lai "Tukums 2000" gūtu savus otros vārtus. To nedaudz vairāk nekā desmit minūtes pirms cīņas noslēguma paveica Einārs Blumers, nodrošinot Jurģa Kalna trenētajai komandai panākumu ar 2:1, kas ļāva tukumniekiem saglabāt 1. līgas līderpozīciju. Jāatzīmē, ka šajā spēlē mača soģis Jevgenijs Keziks parādīja deviņas deltenās kartītes, no kurām astoņas bija otrajā puslaikā.

komanda.lv 1.līga, 2. kārta

KomandasRezultātsVārtu guvēji
Smiltene - Dinamo Rīga/Staicele3:0 (0:0)Bezuščonoks (s.v.) 69'; Puriņš 78'; Teremko 90'+3
Balvu SC - JDFS Alberts1:3 (0:2)Lazdiņš 75' - Remess 13'; 31'; Pūce 81'
New Project - Tukums 20001:2 (1:1)Klimasevičs 45' - Pahama 43'; Blumers 79'
Super Nova - Rēzeknes FA1:0 (0:0)Perepļotkins (11m) 79'
Auda - Grobiņas SC

Turnīra tabula

VKomandaSUNZVārtiP
1.Tukums 2000220013:16
2.Super Nova22002:06
3.Smiltene21105:24
4.Alberts21014:33
5.Grobiņas SC11002:13
6.Rēzeknes FA21011:13
7.Auda10102:21
8.New Project20021:30
9.Dinamo Rīga/Staicele20020:40
10.Balvu SC20021:140

, 2019-04-13 21:07, pirms 5 gadiem
New Project neizskatījās nemaz tik slikti pret galveno čempionāta pretendenti uz uzvaru. Zinot kāda slava ir lielākajai daļai NP komandas spēlētājiem, man spēlē izdevās pamanīt par laimi tikai vienu epizodi, kura bija nedaudz aizdomīga - pie 2. zaudētajiem vārtiem. Labuts atvaira 2 sitienus pēc kārtas, bet aizsargi pat īsti nepieliek soli, lai mēģinātu vārtsargam palīdzēt.
Ja arī turpmāk spēlēs godīgu un tik pat nesliktu futbolu kā šodien, pilnīgi iespējams, ka nebūs tomēr to 3 komandu skaitā, kas šogad izlidos. Jāuzslavē arī daudz maz aktīvais atbalsts tribīnēs, viena no nedaudzajām 1. līgas komandām, kurām tāds ir.
, 2019-04-13 21:31, pirms 5 gadiem
Skatos,Dmitrijs Klimaševičs arī atstājis FK Ventspils.
, 2019-04-13 22:00, pirms 5 gadiem
Dainis1998 rakstīja: New Project neizskatījās nemaz tik slikti pret galveno čempionāta pretendenti uz uzvaru. Zinot kāda slava ir lielākajai daļai NP komandas spēlētājiem, man spēlē izdevās pamanīt par laimi tikai vienu epizodi, kura bija nedaudz aizdomīga - pie 2. zaudētajiem vārtiem. Labuts atvaira 2 sitienus pēc kārtas, bet aizsargi pat īsti nepieliek soli, lai mēģinātu vārtsargam palīdzēt.
Ja arī turpmāk spēlēs godīgu un tik pat nesliktu futbolu kā šodien, pilnīgi iespējams, ka nebūs tomēr to 3 komandu skaitā, kas šogad izlidos. Jāuzslavē arī daudz maz aktīvais atbalsts tribīnēs, viena no nedaudzajām 1. līgas komandām, kurām tāds ir.
Birjuks tvītoja, ka Tukuma franzūzis sūdzējies par rasismu šajā spēlē. Neko tādu nedzirdeji, jo saprotu, ka apmeklēji spēli klātienē?
, 2019-04-13 22:02, pirms 5 gadiem
Izrādās, ka futbola komentētājs Pakalns spēlē Alberta 1.līgas komandā.
, 2019-04-13 22:04, pirms 5 gadiem
Zinu, ka šosezon 1.līgas spēles tiek aizvadītas Ostvalda vsk. laukumā, kas atrodas Imantā, ja nekļūdos. Kads zinātājs var kaut ko nedaudz pastāstīt par šo laukumu (laukuma kvalitāte, vai ir tribīnes utt.)?
, 2019-04-13 22:08, pirms 5 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Birjuks tvītoja, ka Tukuma franzūzis sūdzējies par rasismu šajā spēlē. Neko tādu nedzirdeji, jo saprotu, ka apmeklēji spēli klātienē?
Bija viena epizode, kur man un vēl daudziem tribīnēs izklausījās, ka viens no NP tiešām pateica N-vārdu francūža virzienā, diemžēl acīmredzot neizklausījās.. Es ceru, ka tiesnesis to nedzirdēja, jo, ja dzirdēja, tad dzeltenā kartīte, kas drīz vien sekoja NP spēlētāja virzienā bija šokējoši mazs sods.
, 2019-04-13 22:09, pirms 5 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Izrādās, ka futbola komentētājs Pakalns spēlē Alberta 1.līgas komandā.
Jā, pēc pagājušās sezonas bombardēšanas 2. līgā Riga United sastāvā atgriezies atpakaļ jaunības klubā.
, 2019-04-13 22:11, pirms 5 gadiem
Dainis1998 rakstīja: Bija viena epizode, kur man un vēl daudziem tribīnēs izklausījās, ka viens no NP tiešām pateica N-vārdu francūža virzienā, diemžēl acīmredzot neizklausījās.. Es ceru, ka tiesnesis to nedzirdēja, jo, ja dzirdēja, tad dzeltenā kartīte, kas drīz vien sekoja NP spēlētāja virzienā bija šokējoši mazs sods.
Aha, pēc turpmākajiem tvītiem sapratu, ka no futbolistu mutes tas skanējis. Es sākumā padomāju, ka tribīnēs kāds kaut ko izkliedzis.
, 2019-04-13 22:15, pirms 5 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Zinu, ka šosezon 1.līgas spēles tiek aizvadītas Ostvalda vsk. laukumā, kas atrodas Imantā, ja nekļūdos. Kads zinātājs var kaut ko nedaudz pastāstīt par šo laukumu (laukuma kvalitāte, vai ir tribīnes utt.)?
Tribīnes ir aptuveni 500 skatītāju ietilpīgas pirmajā spēlē savāca visai pilnas - 350 cilvēkus, tā kā domāju, ka tur atmosfērai nebūs ne vainas šosezon. Ja vien netraucē "Ģinamo, Ģinamo" visu spēli.
Laukuma kvalitāte tur ir ļoti laba, pagājušā gada sākumā tika mainīts segums.
, 2019-04-13 22:17, pirms 5 gadiem
Dainis1998 rakstīja: Tribīnes ir aptuveni 500 skatītāju ietilpīgas pirmajā spēlē savāca visai pilnas - 350 cilvēkus, tā kā domāju, ka tur atmosfērai nebūs ne vainas šosezon. Ja vien netraucē "Ģinamo, Ģinamo" visu spēli.
Laukuma kvalitāte tur ir ļoti laba, pagājušā gada sākumā tika mainīts segums.
Paldies par info!

P.S. NP sastāvā ir daudzi no telpu futbola komandas ar šo pašu nosakumu, ja?
, 2019-04-13 22:30, pirms 5 gadiem
Jā, praktiski visi, kuri spēlēja LTFA Virslīgā, līdz komandas pajukšanai, šogad spēlēs komanda.lv 1. līgā. Vēl jau sastāvu papildinās MAtjušenko un Diakvinašvili, kuriem VL finālsērija rit.
, 2019-04-13 23:25, pirms 5 gadiem
Šitik maza 1.līga kaut kā nedabiski šķiet...
, 2019-04-14 01:10, pirms 5 gadiem
alguns rakstīja: Skatos,Dmitrijs Klimaševičs arī atstājis FK Ventspils.
Ko var gribēt , ja klubs pēc pēdējās spēles , kad Dmitrijs gāja pamatsastāvā un kļūdijās ir nosēdinājis viņu dziļākajā rezervē...domāju ,ka Rīgas kluba sastāvā viņš nebūs ilgu laiku , jo ir piedāvājumi ārzemēs
Foto: JFK Ventspils
20

Nākotnes līgas sezona sāksies 6. aprīlī ar "Ventspils" viesošanos Tukumā

Latvijas Futbola federācija publicējusi "Optibet" Nākotnes līgas 2024. gada sezonas kalendāru. Pirmās kārtas spēles gaidāmas 6. un 7. aprīlī.
"Rēzeknes" aizsargs Artis Brīvers. Foto: LFF
13

Otro gadu pēc kārtas "Rēzekne" pa sētas durvīm ienāk Nākotnes līgā

Latvijas Futbola federācija (LFF) apstiprinājusi komandas, kurām būs tiesības 2024. gada sezonā spēlēt valsts otrajā spēcīgākajā turnīrā jeb "Optibet" Nākotnes līgā. Lai gan pagājušajā sezonā otro gadu pēc kārtas "Rēzekne" palika izkrišanas zonā, tomēr citu apstākļu dēļ Latgales komandai atvērušās sētas durvis dalībai turnīrā.
Jurijs Žigajevs. Foto: LFF
45

Žigajeva brigāde apvienojas ar "Leevon" un dodas uz Nākotnes līgu

Lielu ažiotāžu ģenerējusī Futbola komūna "Pa Pāris Kausiem" veic vēl vienu soli augšup Latvijas futbola piramīdā un pretendē uz spēlēšanu valsts otrajā spēcīgākajā turnīrā Nākotnes līgā. Pēc ambiciozā amerikāņu projekta FA "Jūrmala" nepacelšanās no skrējceļa, Māris Landmanis uzrunāja Juriju Žigajevu un tika nonākts līdz kopsaucējam par klubu apvienošanu, izveidojot komandu zem kopēja nosaukuma - "Leevon PPK".