Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:116, Did:0, useCase: 3

Smiltene/ BJSS aizraujošā un emocionālā Vidzemes derbijā ar 2:3 piekāpjas Valmiera Glass

Toms Markss
Toms Markss

Smiltene/ BJSS aizraujošā un emocionālā Vidzemes derbijā ar 2:3 piekāpjas Valmiera Glass
FK Smiltene spēlētāji aizsardzībā
Foto: Gatis Samučonoks

Sestdien Smiltenē Tepera stadionā tika aizvadīta 26. kārta spēle komanda.lv 1. līgas čempionātā, kurā vietējais futbola klubs “Smiltene/BJSS“ aizraujošā un notikumiem bagātā spēlē ar rezultātu 2:3 atzina turnīra vicelīderu “Valmiera Glass/ FK BSS“ pārākumu. Smilteniešu labā vārtus guva Dāvis Rutks un Roberts Siksalietis.

26. kārtas spēle komanda.lv 1. līgas čempionātā jau no sezonas sākuma īpaši tika gaidīta Smiltenes novada sporta līdzjutējiem. Tajā vietējā “Smitene/ BJSS” vienības uzņēma “Valmieras Glass/ FK BSS” komandu. Vidzemes derbijs solījās izvērsties ļoti aizraujošs. Jaunatnes čempionātos jaunākajās grupās abu futbola sistēmu komandas ir dominējošās reģiona mērogā, bet vecākajās grupās apvienojušās zem Vidzemes futbola centra, lai cīnītos pret citām Latvijas vadošajām vienībām.

Komanda.lv 1. līgas čempionātā abas vienības atradās diezgan atšķirīgās pozīcijās. Valmierieši ieņem otro, kamēr “Smiltene/ BJSS” 13. pozīciju 16 vienību konkurencē. Pēdējās divas spēles Anda Rozīša un Raimonda Dūmiņa vadītajai vienībai izvērtās ļoti veiksmīgas. Aizraujošā cīņā savā laukumā ar rezultātu 4:3 tika pārspēta Jēkabpils vienība, bet vēl nesenāks panākums gūts Tukumā, kur ar 6:0 tika sagrauta vietējā komanda. Valmierieši tikmēr nocīnījās neizšķirti 2:2 pret “1625 Liepāja” komandu un saņēma tehnisko uzvaru (3:0) pār Jēkabpili, kas neieradās uz spēli. Smiltenes un Valmieras savstarpējā duelī Jāņa Daliņa stadionā skatāmā un interesantā spēlē ar rezultātu 3:1 pārāki bija mājinieki.

Otrā apļa spēlē “Smiltene/ BJSS” vienības rindās spēlēja teju visi labākie futbolisti. Traumas dēļ laukumā nedevās tikai Kristers Puriņš un Eduards Deičs. Aizsardzībā mājinieku komandā darbojās Dairis Zariņš, Raimonds Dūmiņš, Eduards Veģeris un Artūrs Stūris. Vidējā līnijā pamatsastāvā cīnījās Eduards Stīpnieks, Dāvis Rutks, Reinis Putrālis un Jānis Priede. Priekšējā līnijā tikmēr pretinieku aizsargu modrību pārbaudīja Dāvis Gaigals un Roberts Siksalietis. Īpaša šī spēle bija Robertam, kurš savu līdzšinējo karjeru ir aizvadījis tieši Valmieras sastāvā. “Smiltene/ BJSS” komandai viņš pievienojās tikai otrajā aplī, gūstot četrus vārtus pēdējās divās spēlēs, lieliski apliecinot savu kvalitāti un kļūstot par vienu no komandas pamatspēkiem. Mājinieku vārtus šajā spēlē sargāja komandas kapteinis Dagnis Sausais, kurš teju visās spēlēs vairākkārt glābis savu komandu no vārtu zaudējumiem. Sastāvā tika iekļauts arī – Mārtiņš Rakštelis, Mairis Paeglis, Reinholds Klots, Vairis Velme un Toms Mežulis.

Pretinieku rindās šī spēle īpašāka bija diviem futbolistiem. Kārtējo sezonu valmieriešu aizsardzību stiprina Smiltenes futbola skolas audzēknis Kārlis Ozols, bet uzbrukumā darbojās čempionāta otrs rezultatīvākais futbolists Elvis Teremko. Gata Ērgļa vadītās komandas līderis sezonā ir Niks Savaļnieks, kurš pārliecinoši atrodas visas līgas labāko vārtu guvēju galvgalī.

Spēles pirmais puslaiks iesākās ar lielu cīņas sparu abu komandu izpildījumā. Abas vienības viena otrai neļāva tikt pie labiem uzbrukumiem. Nedaudz vēlāk pirmie bīstamie uzbrukumi izveidojās pie Smiltenes vārtiem, tomēr smilteniešu aizsargu precīzā spēle allaž Nikam Savaļniekam lika nonākt aizmugures stāvoklī. Pirmais pavērsiens šajā spēlē notika vēl puslaika sākuma daļā. Pēc lieliskas partnera piespēles, Roberts Siksalietis nonāca pretinieku soda laukumā, kur centās apspēlēt Kārli Ozolu. Tiesnesis šajā epizodē saskatīja pārkāpumu un nekavējoties nozīmēja 11 metru soda sitienu. Tas gan netika realizēts. Raimonds Dūmiņš jau nomānīja pretinieku vārtsargu Elvi Arnavu, tomēr buma lidoja garām vārtiem. Pāris minūtes vēlāk, kad cīņa notika Smiltenes soda laukumā, interesantā kārtā pārkāpumu soda laukumā fiksēja spēles līnijtiesnese. Galvenais arbitrs norādīja uz 11 metru soda sitienu, līdzjutēju un spēlētāju vidū izraisot patiesu sašutumu. Simboliski, ka soda sitienu izpildīja Elvis Teremko. Bumba pēc Elvja sitiena lidoja tieši virsū Dagnim Sausajam, kurš bez lielām problēmām to arī noķēra.

Puslaika atlikušajā laikā momenti izveidojās kā pie vieniem, tā otriem vārtiem. Vairākkārt labi uzbrukumiem pieslēdzās gan Dāvis Rutks, gan citi smilteniešu vidējās līnijas spēlētāji. Arī Dāvis Gaigals un Roberts Siksalietis centās nonākt labās vārtu gūšanas situācijās, tomēr pārspēt Arnavu neizdevās. Ļoti bīstami momenti bija Sausā sargātajiem vārtiem. Draudīgi veidojās notikumi pēc valmieriešu stūra sitieniem, kurus lieliski izpildīja ērģemietis Madis Oskars Miķelsons. Allaž bumba nonāca pie Savaļnieka, tomēr pateicoties vārtsarga Sausā meistarībai, kā arī Zariņa un citu aizsargu pūlēm, viņš rezultātu tā arī neatklāja. Talkā nāca arī vārtu stabs un pārliknis. Pēc puslaika mājinieku komandai cienījams sniegums, bet rezultāts uz tablo tā arī netika atklāts.

Otrajā puslaikā spēle abu komandu izpildījumā kļuva skatītājiem vēl aizraujošāka. Valmierieši radīja bīstamus momentus pie Sausā sargātajiem vārtiem, bumbu nogādājot Savaļniekam. Bīstami un asi pretuzbrukumi veidojās arī pie otriem vārtiem. Puslaika pirmajā daļā gūto vārtu maisam gals bija vaļā…

Pēc lieliskas izspēles bumba pretinieku soda laukuma tuvumā nonāca pie Dāvja Rutka, kurš jau iepriekš sevi labi apliecināja. Rutks tika galā ar vairākiem pretinieku spēlētājiem, atradu brīvu vietu sitienam un skaisti pārspēja pretinieku vārtsargu. Teju 200 līdzjutējiem skaļi saucot – malači, malači – mājinieku komanda izvirzījās vadībā. Prieki tomēr nebija ilgi. Valmiera metās atspēlēties. Jau vienā no nākamajiem uzbrukumiem smilteniešu soda laukumā izveidojās spēlētāju burzma. Nelielu savainojumu guva Jānis Priede, tomēr tiesnesis neapstādināja spēli. Mājinieku aizsargi un vārtsargs uz mirkli zaudēja koncentrēšanos, ko nekavējoties izmantoja alkstoši vārtus gūt gribošais Savaļnieks, triecot bumbu Sausā sargātajos vārtos un panākot līdzsvaru.

Turpinājumā uzbrukumi un bīstamas situācijas veidojās pie abiem vārtiem. “Smiltene/ BJSS”, pēc Rutka, Gaigala, Putrāļa, Velmes un Siksalieša centieniem uzbrukumā centās atgūt vadību, kamēr otrā laukuma galā joprojām redzamākais bija Savaļnieks. Vienā no epizodēm savā soda laukumā tiesnesis saskatīja pārkāpumu Raimonda Dūmiņa spēlē pret Elvi Teremko. Arbitrs spēlējošajam galvenajam trenerim parādīja sarkano kartiņu un nozīmēja jau trešo 11 metru soda sitienu. To sekmīgi realizēja Savaļnieks, izvirzot Valmieru vadībā. Nonākuši arī skaitliskajā mazākumā, “Smiltene/ BJSS” centās nesalūzt. Pārkārtojot spēlētāju izvietojumu, futbolisti darīja visu, lai apturētu draudīgos pretinieku uzbrukumus. Korekcijas ieviesa arī Dāvja Gaigala savainojums, kura vietā laukumā devās Mārtiņš Rakštelis.

Jau tuvojoties spēles beigu daļai, trešos vārtus savai komandai spēja gūt Teremko, kurš sita precīzi no vārtu priekšas. Pamatlaika pašā izskaņā lielisku solo gājienu nodemonstrēja jaunais Reinis Putrālis. 1999. gadā dzimušais spēlētājs ielauzās pretinieku soda laukumā, kur viņu neatļauti kavēja pretinieku aizsargs Mārtiņš Dubro. Jau ceturtais 11 metru soda sitiens, bet šoreiz uz pretinieku vārtiem. To izpildīja Siksalietis, kurš savu iespēju izmantoja, gūstot sev īpašus vārtus pret bijušo komandu un atjaunojot intrigu. Kompensācijas laikā smiltenieši vairāk kontrolēja bumbu un arī nonāca sitienu pozīcijās, tomēr rezultāts vairs nemainījās. Aizraujošais Vidzemes derbijs noslēdzās ar “Valmiera Glass/ FK BSS” uzvaru 3:2.

“Smiltene/ BJSS” spēlētājs Roberts Siksalietis: “Sajūtas spēlējot pret savu bijušo komandu bija ļoti interesantas. Centos gan par to īpaši nedomātu un nodevos spēlei. Mēs šodien labi turējāmies pretim. Jāņem vērā, ka mūsu komandas sastāvā ir daudz jauni spēlētāji. Zinājām pretinieku spēles stilu, tāpēc arī bijām sagatavojušies. Runājot par manu spēli, to vienmēr ir grūti vērtēt. Domāju, ka šodien tā bija apmierinoša. Smiltenes komandas sastāvā esmu iejuties tiešām ļoti labi. Pēdējās trijās spēlēs esmu guvis piecus vārtus. Komandas biedri mani ļoti atbalsta. Mēs atlikušajās spēlēs cīnīsimies ar visiem pretiniekiem par punktiem!”

“Valmiera Glass/ FK BSS” spēlētājs Niks Savaļnieks: “Šī spēle bija diezgan smaga, ar to arī rēķinājies. Abu komandu sastāvā ir otras vienības bijušie spēlētāji, kas iedod vēl papildus emocijas. Smiltenes komandai nebija ko zaudēt. Tas bija īsts Vidzemes derbijs. Smilteniešu pretinieku aizsargi labi skrēja līdzi, nebija tik viegli man. Šī komanda progresē ar katru gadu, jo tajā ir vietējie jaunie futbolisti, daži arī mūsu spēlētāji no Valmieras. Kopumā man bija kādas četras ļoti labas iespējas, no kurām divas izmantoju. Tomēr jābūt arī citiem spēlētājiem komandā, kas var iesist. Prieks, ka Elvis guva trešos vārtus, tie bija ļoti svarīgi. Atmosfēra šeit bija laba – kā Vidzemes derbijā pienākas. Mums priekšā cīņa par otro vietu. Gaidāma spēle pret “Caramba/ Dinamo” vienību, kur pietiek ar neizšķirtu, bet mēs, protams, cīnīsimies par uzvaru. Mērķis ir virslīga!”

Pēc šīs spēles smiltenieši saglabā 13. vietu, tomēr jāņem vērā, ka spēli vēl aizvadīs arī “Staiceles Bebri”, kas atpaliek tikai par vienu punktu. Savu nākamo spēli “Smiltene/ BJSS” aizvadīs nākamās nedēļas sestdienā, kad izbraukumā tiksies ar “Audu”. Bet Smiltenē nākamā cīņa gaidāma 24. oktobrī. Tepera stadionā viesosies turnīra tabulas kaimiņi – FK “Ogre”.

Informāciju sagatavoja:
Toms Markss
FK Smiltene

     [+] [-]

, 2015-10-12 08:57, pirms 8 gadiem
Labs raksts