Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:116, Did:0, useCase: 3

FK Spartaks : Valmieras FK/BSS

FK Spartaks : Valmieras FK/BSS
Līdz tik pilnām tribīnēm Slokā vēl sapņot un sapņot (foto:J.Priedītis)

9. maijā Jūrmalā Slokas stadionā FK Spartaks uzņēma Valmieras FK/BSS

Šodien, 9. Maijā Slokas stadionā uz mākslīgā seguma laukuma norisinājās futbola Latvijas 1. Līgas spēle, kurā mājinieki FK Spartaks uzņēma Valmieras FK futbolistus. Uz spēli bija ieradušies tikai kaislīgākie futbola līdzjutēji un entuziasti (tādi bija 72), kuri bija gatavi šajā drēgnajā, mitrajā un vējainajā laikā spēli vērot zem klajas debess. Tribīnēs, daudzgalvainajā pūlī iejukuši bija arī FS "Metta/LU spiegi – Andris Riherts un Ģirts Mihelsons, kuri bija ieradušies vērot savas komandas nākamo pretinieci Valmieru. Pirms šīs spēles Spartaka kontā bija 3 punkti ( uzvara ar 1:0 pret Jelgavu-2), bet valmierieši bija izcīnījuši 1 punktu (0:0 pret Audu).
Pirmās puslaika minūtes abas komandas neizmantoja pretinieka izlūkošanai un novērtēšanai, kās tas nereti futbolā notiek, bet spēlēja visai atklātu uzbrukuma futbolu, tomēr neliela iniciatīva piederēja mājiniekiem. Līdzīgi kā pret Audu, balti zaļajās formās tērptie valmierieši mēģināja atbildēt ar pretuzbrukumiem, tomēr neko prātīgāku par A. Pallo bumbas sitienu no 25 metriem, kurš, lai arī visai sasteigts, lidoja tikai nedaudz virs vārtu pārliktņa, nespēja izveidot. Jāsaka uzreiz, ka valmierieši izskatījās nedaudz apjukuši uz šī mazā laukuma.

Kad pirmajā puslaikā bija pagājušas, aptuveni, 10 minūtes, sāka rastie pirmie reālie vārtu gūšanas momenti pie abu komandu vārtiem. Lielisks moments mājiniekiem radās pēc spartakieša reida pa laukuma labo noslēdzot to ar skaistu un precīzu centrējumu, kuru adresāts ar galvu, apmēram, vienu metru no vārtiem, mēģināja tālāk pāradresēt valmieriešu vārtos, bet bumba, valmieriešiem par laimi, atlēca ne tā kā tas bija domāts un noripoja paralēli garām vārtiem, neradot draudus I.Ķirša sargātajiem vārtiem. Uz šo valmierieši atbildēja ar līdzīgu reidu, tikai pie Spartaka vārtiem, kad vārtu priekšā bumbu iespēlēja Raivis Risbergs, tomēr spartakiešu aizsargi bija acīgāki un novērsa visas draudošās briesmas no saviem vārtiem.

Pēc šī uzbrukuma uz laiku spēles grožus savās rokās pārņēma valmierieši. Vispirms, nodemonstrējot individuālo meistarību, no laukuma vidusdaļas līdz pat soda laukuma labajai malai, apspēlējot vairākus sedzējus, aizdriblēja Maksims Koļesņikovs, no kurienes raidīja centrējumu un pirmo reizi spēlē tā pa nopietnam nācās iesaistīties spēlē Spartaka vārtu vīram, kurš, savvaļas kaķa cienīgā lēcienā uz priekšu ar dūrēm atsita bumbu. Mirkli vēlāk vēlreiz pēc centrējuma bumbu tieši pretī vārtiem, soda laukuma vidū saņēma valmieriešu 4. numurs Mārcis Ērglis, kurš neviena netraucēts, nekavējoties ne mirkli, no gaisa to raidīja mājinieku vārtu virzienā, tomēr sitiens iznāca gaužām neveiksmīgs, tādēļ Spartaka vārtu vīram neradās ne mazāko problēmu bumbu tvert. Mirkli vēlāk vēl viena laba iespēja Valmieriešiem radās, kad soda laukumā pa skrējienam bumba tika iespēlēta VFK uzbrucējam Alvim Dubovam, tomēr skrējiens bija pārāk gauss un mājinieki aizsargi visas briesmas novērsa. Pēc šīs viesu ofensīvas mājinieki atkal aktivizējās. Labs vārtu gūšanas moments mājiniekiem radās, kad valmierieši netālu no centra pārkāpa noteikumus. Labi izspēlējot standartsituāciju, spartakieši lika iesaistīties spēlē arī viesu vārtu vīram I. Ķirsim, kurš lēcienā spēja, tomēr, briesmas novērst, saglabājot rezultātu uz tablo, kurš, acīmredzot, bija domāts tikai spēlētājiem un treneriem, jo bija novietots skatītājiem neērti saskatāmā vietā, starp tribīnēm, 0:0, taču šāds rezultāts vairs ilgi nesaglabājās, jo pēc viena no reidiem pa laukuma malu, mājinieku 23. numurs Aleksandrs Briļs veica centrējumu, kuru tālāk I. Ķirša cietoksnī raidīja valmierietis Raivis Risbergs. Ar šo valmieriešu nelaimes nebeidza turpināties, pāris minūtes vēlāk ap 35. minūti no, aptuveni 20-23 metriem bumbu ar spēcīgu sitienu vārtu tālajā stūrī raidīja viens no spartakiešiem, pārvēršot rezultātu jau 2:0 savā labā. Un arī tas vēl nebija viss, ap 40. minūti soda laukumā, burzmā ar roku K. Bacis, dodot iespēju mājiniekiem rezultātu vēl vairāk palielināt ar 11m soda sitiena palīdzību, kas arī tika izdarīts. Puslaika pārtraukumā komandas devās pie rezultāta 3:0.

2. puslaiks atsākās ar milzīgu spartakiešu ofensīvu, kam valmierieši neko nespēja likt pretī, allaž iestrēgstot sarkanbalti tērpto spēlētāju mūrī. Valmieriešu murgs turpināja pieņemties spēkā, kad spartakietis ar precīzu un patālu sitienu vārtu augšējā stūrī no soda laukuma malas panāca 4:0 savā labā. Nepilnas divas minūtes vēlāk rezultāts jau kļuva graujošs (5:0), kad neveiksmīgi bumbu VFK aizsargs mēģināja izraidīt no soda laukuma, piespēlējot tieši pretiniekam uz kājas, kas tālāk apaļumu raidīja viesu vārtos. Valmieriešos šis gols radīja savstarpējas nesaskaņas un brīžiem spēlētāji vairāk cīnījās savstarpēji ar vārdiem nevis ar pretinieku, kas atnesa pretiniekiem vēl vienu iespēju palielināt rezultātu, kad izgājienā aci pret aci ar I.Ķirsi nonāca Spartaka uzbrucējs, pārspējot valmieriešu pēdējo bastionu un panākot jau nepieklājīgi lielu rezultātu savā labā 6:0.

Šāds pavērsiens lika G. Ērglim veikt vēl vienu maiņu, šoreiz jau Koļesņikova (pussargs) vietā sūtot otru uzbrucēju. Šāda taktika atmaksājās, jo spēles turpinājumā grožus savās kājās pārņēma valmierieši, biežāk uzbrūkot un veidojot bīstamus momentus. Kādā no epizodēm pretī vārtiem spartakieši pārkāpa noteikumus. Soda sitienu devās izpildīt A. Dubovs, kurš, lai arī ar ne visai stipru, bet ļoti precīzu sitienu raidīja bumbu tālajā vārtu stūrī, kuru ar grūtībām atvairīja FK Spartaka vārtusargs. Pēc dažām minūtēm Alvis Dubovs apspēlējot divus savus sedzējus no laukuma kreisās malas iespēlēja bumbu soda laukumā, kur to kritienā vārtos raidīja Verners Apiņš. Spēles turpinājumā nevienai no komandām neizdevās gūt vārtus un spēle noslēdzās ar graujošo 6:1 FK Spartaks labā. Jāatzīmē, ka šī bija līdz šim rezultatīvākā spēlē 1. Līgā šosezon.

Nākamā spēle valmieriešiem paredzēta 15.maijā 16:00 Jāņa Daliņa stadionā pret FS Metta/LU.