Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:116, Did:0, useCase: 3

"Valmiera Glass/ViA" tēmē uz uzvaru 1. līgā, komandā atgriežas Savaļnieks

Emils Ozerinskis

"Valmiera Glass/ViA" tēmē uz uzvaru 1. līgā, komandā atgriežas Savaļnieks
Alvis Dubovs un Ulvis Bērziņš pēc vārtu guvuma
Foto: Jānis Līgats

Komanda.lv 1. līgas turnīrā pēc aizvadītām astoņām spēļu kārtām "Valmiera Glass/ViA" futbolisti ieņem stabilu otro pozīciju. Portāla "Vidzemes Futbols" intervijas ar valmieriešu viceprezidentu Uldi Pūcīti interesantākos fragmentus piedāvājam arī Sportacentrs.com lasītājiem.

"Valmiera Glass/ViA" futbola komandas viceprezidents Uldis Pucītis sniedza savu vērtējumu par 1. līgas līmeni pēc pirmajām astoņām spēļu kārtām: "Sezona iesākusies ar pāris pārsteigumiem. Ja runājam par mūsu spēlēm, tad no tās pašas "Daugavpils" bijām gaidījuši nopietnāku pretestību. Ļoti sāpīgi bija nospēlēt neizšķirti ar "Ogri". Kaut gan varbūt labāk tā, lai puiši jau sezonas sākumā saprot, ka neviens te punktus par brīvu nedāļās. Pārsteidza "Olaines" vājums spēlē ar mums. Es uzskatu, mums bija jāņem trīs punkti, diemžēl neizmantojām pašu daudzās iespējas to izdarīt. Grobiņa bija mums tāds tumšais zirdziņš. Jā, zinājām, ka viņiem ir kādi trīs četri puiši ar virslīgas pieredzi, plus arī treneris ar vārdu. Domāju, turnīra gaitā tās pašas Olaines ambīcijas vēl izpaudīsies. Arī RTU apvienojumā ar Skonto Academy būs nopietna pretiniece ikvienai komandai."

Stāstot par komandas sastāvu, Pūcītis ieskicē: "Esam spējuši saglabāt pamatsastāvu, klāt pienācis Alvis Dubovs, kurš atgriezies pēc pusotras sezonas. Zaudējumi ir aizsardzības līnijā - Artjoms Kuzņecovs šogad visticamāk darba dēļ nespēs palīdzēt, arī Kārlis Ozols darbu Rīgā ar trenēšanos Valmierā tā īsti nevar apvienot. Šogad visam sagatavošanās procesam un treniņiem esam piegājuši nopietnāk - ar diviem treniņiem nedēļā ir krietni par maz, treneri ir prasīgi - gribam, lai būtu arī kāda izaugsme. Runājot par treneriem, pirms sezonas Gatis Ērglis ieguva augstāko licenci, kādu vien var iegūt, - UEFA-PRO licenci. Tas jau ir nopietni un arī ieguldījums nākotnē, ja skatāmies uz virslīgas pusi. Starpsezonā piesaistījām arī jaunu treneri - Normundu Zvejnieku, kurš agrāk ar brāli pats spēlēja "Gaujā". Pērn viņš Cēsu komandu aizveda līdz 2. vietai 2. līgas turnīrā. Viņu mēs piesaistījām ar domu strādāt ar šogad izveidoto 2. līgas komandu - lielās komandas tuvākām rezervēm. Komandā atgriezies arī Kaspars Ribaks, viņš darbojas kā mūsu vārtsargu treneris. Vismaz vienreiz nedēļā vārtsargiem ir tīri sava ampluā nodarbības."

Valmierieši ar 23 gūtiem vārtiem šosezon ir 1. līgas līdervienība. "Pērn mēs saskārāmies ar kadru trūkumu uzbrukumā un priecājāmies par aizsardzības līniju, bet šogad situācija nosacīti ir mainījusies - atgriežoties Alvim [Dubovam], esam ļoti lieli ieguvēji, viņš sevi kā lielisku vārtu guvēju jau sen ir pierādījis. Šeit gribētu izcelt arī otru Alvi, kas Jaunzems, kurš pēdējos divus gadus lielo futbolu bija spēlējis Staicelē, bet zāles futbolu - pie mums. Jūnijā viņam apritēs 18 gadi. Arī viņš līdzdarbojies šajā rezultativitātē, taktiskajā zīmējumā darbojoties zem uzbrucēja," norāda Pūcītis.

Valmieras komandas futbolisti 1. līgā izceļas ar fizisku spēka spēli, kas regulāri noved pie brīdinājumiem un sarkanajām kartītēm. Pērn valmierieši bija otrie nedisciplinētākie aiz "Saldus" Godīgas spēles rangā. "Tā gan ir mūsu problēma. Pie šī lauciņa mums jāpiestrādā jo īpaši, ir kur tiekties. Sodi no federācijas puses joprojām ir ļoti lieli, un tos apmaksā paši spēlētāji. Kad es sāku strādāt, tad tā arī teicu: ja jums nauda spiež kabatu, varat to darīt. Par muļķībām pašiem ir jāmaksā," komandas aizkulises atklāj "Valmiera Glass/ViA" viceprezidents.

Kamēr četri 1. līgas klubi atteikušies no spēlēšanas Latvijas kausā, "Valmiera Glass/ViA" vienībai šis turnīrs ir pietiekami liels kairinātājs. Pūcītis stāsta: "Šogad kausā iesim uz visu banku. Ļoti gribam uz Valmieru atvest virslīgas klubu. Neko sliktu neteikšu par "Mettu", protams, arī līdz viņiem mums vēl jātiek, bet gribējām, lai iekrīt kāds no lielajiem - "Riga FC", "Spartaks". Jā, pieiesim tam nopietni."

Pēc pusotra gada pārtraukuma Niks Savaļnieks gatavojas atkal spēlēt "Valmierā" (Foto: Edgars Vaivads)

Viens no "Valmieras" pēdējo gadu vadošajiem futbolistiem ir Niks Savaļnieks, kurš vairākas sezonas bijis vidzemnieku bombardieris pirmajā līgā. Pirms divām sezonām, atjaunojot komandas sastāvu, "Valmiera" no uzbrucēja šķīrās, Savaļniekam pārejot uz "Babīti", kas iekļuva virslīgā. Tomēr spēlēšanu virslīgā ar darbu Valmierā futbolists nevarēja sekmīgi apvienot. Tuvojoties vasaras pāreju logam, Savaļnieks gatavs atgriezties dzimtajā komandā.

"Ir jau notikusi Savaļnieka oficiāla pāreja, viņš arī aizvadījis divas spēles 2. līgā. Ar 14. jūniju viņš drīkstēs startēt arī 1. līgā. Vienīgais, nezinu, vai viņš piedalīsies 20. jūnija spēlē [kausa spēle pret "Priekuļiem"], jo ir iedzīvojies cirkšņa traumā, tad redzēsim," stāsta Pūcītis. "Bija mums komandas sapulce, arī sarunas ar spēlētājiem. Viņa kvalitātes spēlētājs komandu var tikai pastiprināt. Ar Niku esmu personiski vienojies, ka respektēsim to, ka šī komanda ir balstīta uz jauniem puišiem, kuri psiholoģiski vēl varbūt nav tik noturīgi. Niks ir gatavs strādāt un šiem puišiem palīdzēt arī treniņos kļūt par labākiem spēlētājiem."

Pūcītis atklāj, ka komandai varētu pievienoties vēl daži pastiprinājumi: "Ir padomā vēl divu konkrētu spēlētāju iesaiste, kā arī vēlme pēc trešā konkrētā pozīcijā. Es gan nezinu, vai tas realizēsies. Pastāv arī dilemma: vai mums viņus tiešām vajag, jo tad kāds atnākušais no sākumsastāva izspiedīs, piemēram, to pašu jauno talantīgo Alvi Jaunzemu, ar kuru es rēķinos vismaz piecus nākamos gadus. Par šo vēl runāšu ar treneri."

Valmieras futbola sakarā regulāri tiek cilāta tēma par spēlēšanu virslīgā. Pūcīša viedoklis: "Piramīda uz papīra mums ir uzlikta, protams, gribam atgriezt virslīgas komandu Valmierā. Tas ir garš un grūts process, bet uz to mēs tiecamies. Gribam to visu panākt ar vietējo resursu - rupji rēķinot, novelkot svītru 50 km rādiusā apkārt Valmierai. Piesaistot tos cilvēkus, kuriem tuvāk ir atbraukt uz Valmieru nekā Rīgu, kur ir tuvākās virslīgas komandas, kur spēlēt futbolu. Ar šādiem cilvēkiem arī strādāsim... Šosezon katrā spēlē ejam pēc uzvaras, treniņos smagi strādājam, lai gūtu šo uzvaru. Protams, mēs gribam vinnēt arī 1. līgu. Ja tas izdosies, tās būs patīkamas galvassāpes, domājot, kā būt tālāk. Pēc tām tad arī tiecamies."

Izmantotie resursi:
WP Soccer – Sport Team Clubs WordPress Theme

  -1 [+] [-]

, 2017-06-09 19:55, pirms 7 gadiem
Uz čempionu līgu negribat?

     [+] [-]

, 2017-06-10 01:21, pirms 7 gadiem
Ndeki rakstīja: Uz čempionu līgu negribat?
Ja šim komentāram bija kāda dziļāka doma apakšā, tad vismaz es to nesapratu.

     [+] [-]

, 2017-06-16 12:51, pirms 7 gadiem
Labāk pirmais puisis ciemā, nekā pēdējais pilsētā. Nu Babīte pagājušo gadu uzvarēja un kurā vietā tagad ir virslīgā- pēdējā. Ja šogad Valmiera tiešām iekļūs virslīgā ,nākošo gadu pirmajās spēlēs skatītāju interese būs liela ,bet pēc 10 zaudētām spēlēm ,skatītājos sēdēs tie paši 10-30 līdzjutēju ,kuri stadionā ir bijuši mūžīgi.