Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:116, Did:0, useCase: 3

Sietinsons: "Sastāvs ir labs un mērķis ir beidzot iegūt kārotās medaļas"

Emils Ozerinskis

Sietinsons: "Sastāvs ir labs un mērķis ir beidzot iegūt kārotās medaļas"
Elmārs Sietinsons aizsardzībā. Foto: Agnis Melderis

Aizvadītajā sestdienā tika dots starta šāviens "komanda.lv" 1. līgas čempionātam, kurā šosezon gaidāma pamatīga cīņa par vietas iegūšanu Virslīgā un pat vēl asāka par noturēšanos turnīrā. FK "Smiltenes" rindas pastiprinājis centra aizsargs Elmārs Sietinsons, kurš pērnajā sezonā aizvadīja 20 spēles Virslīgā. Viņš arī pēc pirmā mača sniedza komentāru Sportacentrs.com.

Sezonu smiltenieši atklāja ar spēli pret FK "Auda" futbolistiem. Atmosfēra pērnajā gadā atklātajās tribīnēs bija tiešām mājīga un no skatītāju vietām paveras viena no skaistākajām ainavām Latvijas futbolā, stadionam fonā atrodoties Tepera ezeram, kas ir ļoti patīkama pārmaiņa salīdzinājumā ar citiem stadioniem, kur nereti iespējams aplūkot kādu būvbedri vai pelēku betona sienu. "Smiltenes" komanda savā pirmajā sezonas mačā bija pelnījusi uzvaru, visu mača gaitu kontrolējot bumbu un veidojot bīstamus momentus, taču "Auda" spēja realizēt savus retos pretuzbrukumus un divreiz izvirzījās vadībā. Mājinieki abas reizes atspēlējās un maču noslēdza ar kaujiniecisku neizšķirtu - 2:2. Debiju "Smiltenes" kreklā piedzīvoja Elmārs Sietinsons, kurš savas jaunās komandas sastāvā piedalījās pirmo vārtu guvumā ar rezultatīvu piespēli.

Sezona Smiltenē atklāta ar neizšķirtu rezultātu 2:2. Ir sajūta, ka viens punkts ir iegūts vai tomēr divi zaudēti?
Es drīzāk teiktu, ka divi ir zaudēti. Manuprāt, mēs izveidojām vairāk vārtu gūšanas momentus. Pašu kļūdas dēļ ielaidām vārtus un paši arī nerealizējām savas iespējas.

Kādas kopumā sajūtas, aizvadot sezonas pirmo spēli? Kā juties laukumā?
Jutos labi. Laiks arī šodien lutināja un ir iegūtas pozitīvas emocijas. Arī pirmais punkts turnīra tabulā ir iegūts. Vēl sezonas gaitā jāuzlabo fiziskā forma un trīs punkti nāks turpmākajās spēlēs.

Par pirmo vārtu guvumu, šķiet, ka Elvis [Teremko] nocēla tev golu. Nav škrobe?
Nē, nē... [smejas] Es tā neteiktu. Drīzāk sanāca tā, ka es to bumbu nočirkoju. Bumba lēni lidoja un vārtsargs [Sietinsona pērnās sezonas komandas biedrs Kaspars Ribaks] viņu būtu noķēris, bet Elvis bija īstajā vietā un īstajā laikā, kas ļāva gūt sezonas pirmos vārtus.

Sanāca arī interesanti atzīmēt.
Jā, pirms spēles jau stadionā līdzjutēju priekšā tika apsveikts. Bet ar vārtu guvumu arī to nosvinējām. [Elvis Teremko sagaidījis jaundzimto, kļūstot par pirmo tēvu "Smiltenes" komandā un komandas biedri viņa vārtu guvumu atzīmēja ar bērna auklēšanas žestu]

Pastāsti par situāciju kā nākas, ka šosezon esi "Smiltenē", jo sezonai gatavojies ar "Valmieru".
Sanāca tā, ka Virslīgā man īsti vieta sastāvā nespīdēja. Menedžeris Uldis [Pūcītis] piedāvāja variantu vai nu palikt dublieros vai nākt uz 1. līgu. Domāju, ka šis ir labāks variants. Nav jāspēlē ar jauniešiem un nāk tā teikt veči pretī. Domāju, ka izvēle ir pareizā un komanda ir ļoti laba un cīnīsies par augstiem mērķiem.

Kāds šobrīd sanāk tavs statuss, esi "Smiltenes" spēlētājs vai skaities izīrēts?
Es pat īsti nemācēšu atbildēt. Līdz vasarai noteikti esmu "Smiltenē". Ja līdz vasarai notiek kādas izmaiņas un atbrīvojas vieta "Valmieras" sastāvā, tad varu braukt atpakaļ, bet ja nē, tad visu sezonu pavadīšu "Smiltenē".

Pieskatoties vēl "Valmierai", sezonai sākāt gatavoties ļoti agri. Kāds bija treniņprocess?
Sezonai sākām gatavoties jau decembrī. Sākām skriet krosus un iet uz baseinu. Strādājām svaru zālē un bumbām pirmo reizi pieskārāmies tikai janvāra vidū. Tā mēs pabumbojāmies un februāra vidū jau nāca jaunais treneris ar svaru redzējumu un jaunu spēles zīmējumu. Tad arī sāka atkrist mūsu spēlētāji un ieradās jaunie trenera spēlētāji.

Tad sanāk, ka februārī sāka veidoties šobrīd Virslīgā spēlējošā komanda un pirms tam gatavojāties kaut kam līdzīgam, kas bija pērn.
Jā, sākumā gatavojāmies tie paši, bet februārī pienāca treneris un jaunie spēlētāji. Aizvadījām pirmās pārbaudes spēles ar to pašu "Paņevažu".

Cik ilgi pats esi ar "Smiltenes" komandu? Cik esi paspējis ar šiem spēlētājiem kopā patrenēties?
"Smiltenes" komandai pievienojos tikai šonedēļ. Ceturtdien un piektdien bija pirmie treniņi. Vēl ir laiks iespēlēties un saprast kā kuram labāk patīk piespēli saņemt. Domāju, sezonas laikā izveidosies saspēle daudz skatāmāka.

Protams, šobrīd sezona vēl pašā sākumā un spēku samērus grūti prognozēt, taču ko ar "Smiltenes" komandu gribētu sasniegt?
Pavisam skaidrs, ka sastāvs "Smiltenei" šogad ir pietiekami spēcīgs. Manuprāt, mazais mērķis ir cīnīties par labāko trīnieku un beidzot iegūt kārotās medaļas. Iepriekšējās sezonās ir bijuši labi posmi, kas mijas ar daudz zaudējumiem. Šogad jābūt iespējai aizķerties arī kaut kur augstāk.

Kā no laukuma skatoties uz tribīnēm? Tās ir pavisam svaigi uzceltas, skatītāju tajās ir daudz.
Jā, pašam pirmo reizi sanāk šeit būt. Tas ir pozitīvi. Tribīnēs viss ir sakārtos, iekšā ir arī svaru zāle un laba ģērbtuve.
Ļoti patīkami, ka ir daudz skatītāju, kuri veidoja atmosfēru un bija forši spēlēt. Ja kādu dienu vēl laukuma kvalitāti uzlabos, tad te būs pavisam fantastiski spēlēt.

     [+] [-]

, 2019-04-08 15:46, pirms 5 gadiem
Nevajag jau pārspīlēt, tik Eirokausos jau būtu nereāls sasniegums. Un es esmu Valmieras fans

  +3 [+] [-]

, 2019-04-08 16:25, pirms 5 gadiem
Un kāds te sakars Eirokausiem un Smiltenei?

  -1 [+] [-]

, 2019-04-08 21:25, pirms 5 gadiem
cempins rakstīja: Un kāds te sakars Eirokausiem un Smiltenei?
My bad, neizlasīju rakstu un domāju, ka viņs joprojām ir Valmieras sastāvā