Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:116, Did:0, useCase: 3

"Jēkabpils" futbolists panāk, ka CAS atceļ LFF piespriesto diskvalifikāciju

Rolands Eliņš

"Jēkabpils" futbolists panāk, ka CAS atceļ LFF piespriesto diskvalifikāciju
Foto: Māris Greidāns, synottipvirsliga.lv

Starptautiskā Sporta arbitrāžas tiesa (CAS) daļēji apmierinājusi Oļega Peņkovska iesniegto apelāciju par LFF piešķirto diskvalifikāciju par rupju sporta ētikas noteikumu pārkāpšanu. Peņkovskim atcelta diskvalifikācija no futbola aktivitātēm, taču viņa prasība atlīdzināt morālo kaitējumu noraidīta.

Oļegam Peņkovskim pirms 11 mēnešiem LFF Disciplinārlietu komisija piesprieda 36 mēnešu diskvalifikāciju no futbola aktivitātēm. Šādu sodu viņš saņēma par rupjiem sporta ētikas pārkāpumiem, proti, par spēļu rezultātu ietekmēšanu. Tobrīd „Jēkabpili” pārstāvošais Peņkovskis gan nebija vienīgais šajā lietā par vainīgo atzītais – līdzīgas diskvalifikācijas saņēma arī Aleksejs Kuplovs-Oginskis, Deniss Sokoļskis, Sergejs Ļebedevs un „Ogres” treneris Igors Troickis, savukārt „Jēkabpils/JSC” un „Ogre” tika izslēgtas no pirmās līgas un diskvalificētas uz nenoteiktu laiku.

„Jēkabpils” komanda un trīs spēlētāji (izņemot Sokoļski), kā arī Troickis vērsās LFF ar apelāciju, kas tika noraidīta pagājušā gada augustā. Taču Peņkovskis turpināja strīdu un vērsās Sporta arbitrāžas tiesā, visaugstākajā instancē, kas daļēji apstiprinājusi viņa apelāciju.

„CAS lēmums paredz, ka atlikušais piemērotās diskvalifikācijas termiņš ir atceļams, savukārt O. Peņkovska prasība par morālā kaitējuma kompensācijas piedziņu par izciesto diskvalifikāciju ir noraidīta,” vēstīts LFF paziņojumā.

LFF jaunais ģenerālsekretārs Edgars Pukinsks portālam Sportacentrs.com paskaidroja, ka CAS šajā gadījumā izvēlējusies vidusceļu: „Tiesa lēma, ka pierādījumi par viņa vainu nav bijuši pilnīgi neapgāžami un nav bijis pamatojuma šādam sodam, tāpēc arī atcēla diskvalifikāciju, taču reizē arī atzina, ka LFF ir bijis pamats rīkoties un izmeklēt šo lietu, tāpēc arī noraidīja prasību par morālā kaitējuma atlīdzināšanu.”

Pukinsks apstiprināja, ka no visiem šajā lietā sodītajiem Peņkovskis ir vienīgais, kurš vērsies CAS: „Nevaru to teikt ar 100% pārliecību, jo tik sīki ar lietas materiāliem neesmu iepazinies, taču principā Peņkovska gadījums ne ar ko neatšķīrās no pārējiem trim futbolistiem. Vai viņi varētu sekot Peņkovska pēdās un doties uz CAS? Teorētiski varbūt, bet tiešām neesmu vēl tik sīki iepazinies ar viņu lietām, turklāt jāņem vērā arī noilgums.”

33 gadus vecais Peņkovskis vairākās sezonās spēlējis „Jēkabpils” sastāvā pirmajā līgā, Virslīgā vai citā augstāka līmeņa futbola līgā viņš piedalījies nav, taču spēlējis telpu futbola Virslīgā.

Izmantotie resursi:
LFF informē par CAS lēmumu O. Peņkovska lietā -...

  -2 [+] [-]

, 2018-06-07 20:01, pirms 6 gadiem
Spēlētājam 33 gadi. Saprot, ka pēc 3 gadu diskvalifikācijas viņam būs jau 36. Lai arī profesionālā līmenī nespēlē, tomēr skaidrs, ka, ja zina, ka ir nevainīgs, tad jāiet līdz galam tiesu instancēs.

Par Sokoļski nu nebūtu nekāds pārsteigums. Jā, viņš bija viens no Rēzeknes Blāzmas līderiem savulaik, kad komanda Virslīgā spēlēja, bet pēc tam pabijis teju visos aizdomīgajos klubos - FC Jūrmala, Rīgas Daugava, Ilūkste, pēcāk no 1. līgas izslēgtās Saldus un Ogre.

  -1 [+] [-]

, 2018-06-08 07:23, pirms 6 gadiem
Reikon, Jēkabpils... pirmā līga... profesionāls līmenis... pašam smiekli nenāk?

  -1 [+] [-]

, 2018-06-08 10:06, pirms 6 gadiem
Ok:
vainīgs viņš ir 100%, un teikšu pat vairāk, ir viens no organizatoriem, bet situācija ir līdzīga kā ar Lembergu, visi zina, ka vainīgs, bet pierādīt nevar...
Cik saprotu, konstatēt faktu, ka spēle ir bijusi ietekmēta, nav lielu grūtību, bet savākt pierādījumus uz konkrētām personām, tas jau ir kosmoss...
Un Oļegs to labi saprot, paldies Dievam, ka morālo kaitējumu nemaksas...vismaz kāda taisnība.

     [+] [-]

, 2018-06-08 12:57, pirms 6 gadiem
antuuns rakstīja: Reikon, Jēkabpils... pirmā līga... profesionāls līmenis... pašam smiekli nenāk?
Lasi uzmanīgāk. Ko tieši tu pārprati no frāzes "profesionālā līmenī nespēlē"??