Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:116, Did:0, useCase: 3

Latvijas 1. līgā sezonas sākumu prognozē nedēļu pēc Virslīgas starta

Rolands Eliņš

Latvijas 1. līgā sezonas sākumu prognozē nedēļu pēc Virslīgas starta
"Audas" un "Alberta" mačā pagājušā gada novembrī. Foto: Sanita Ieva Sparāne

Latvijas futbola pirmajā līgā šosezon apstiprinātas deviņas komandas, un no nevienas pagaidām nav saņemti nekādi signāli, ka sezonas sākuma aizkavēšanās un koronavīrusa pandēmijas dēļ dalība varētu būt apdraudēta, portālam Sportacentrs.com pastāstīja LFF Sacensību nodaļas vadītājs Artūrs Saļņikovs.

Latvijas futbola dīkstāvē Virslīgas komandas ir saņēmušas valdības atļauju īpašos apstākļos noturēt kopējos treniņus profesionāļiem, turklāt tiek uzturēta cerība par Virslīgas sezonas sākšanos maija izskaņā, attiecīgi jau pēc dažām nedēļām. Citāda situācija ir Latvijas pirmajā līgā, kurā deviņas komandas gaida sezonas sākumu, taču bez profesionālajiem līgumiem pagaidām nevar atsākt pat kopējos treniņus.

„Šeit klubiem jāgaida nākamais posms cīņā ar koronavīrusa pandēmiju,” sacīja Artūrs Saļņikovs. „Profesionāļiem ir dota atļauja trenēties kopā, jāgaida, kad tiks sperts nākamais solis.”

„Pandēmijas laikā uzturam kontaktus ar visiem pirmās līgas klubiem,” turpinaja Saļņikovs. „Divreiz jau esam mainījuši iecerēto sezonas projektu, pielāgojoties situācijai. Šobrīd visticamākais izskatās variants, ka 1. līgas spēles sāksies nākamajā nedēļā pēc Virslīgas sezonas sākuma. Sākt visus turnīrus reizē neplānojam organizatorisku iemeslu dēļ, ieskaitot tiesnešu nozīmējumus, attiecīgi tad vispirms sāksies Virslīga, tad 1. līga un tad skatīsimies par zemākajām līgām.”

LFF Sacensību nodaļas vadītājs atzina, ka pirmajā līgā trīs apļus vairs nevarēs izspēlēt, šobrīd notiek noskaņošanās uz divu apļu izspēli: „Protams, visi plāni tik un tā ir atkarīgi no valdības lēmumiem par to, kad un kā varēs atsākt sporta sacensības. Lai varētu runāt par mūsu plāniem, vispirms jāsagaida kaut kas konkrēts. Cik zinu, tas gan varētu būt pavisam drīz.”

Saļņikovs apliecināja, ka neviena pirmās līgas komanda nav devusi signālus, ka pandēmijas un no tās izrietošo sporta ierobežojumu dēļ apsvērtu izstāšanos no pirmās līgas un nepiedalīšanos šīs sezonas spēlēs.

1. līgas komandas 2020. gadā

Komandas
FK "Auda"Rēzeknes FA/BJSS
FC "Lokomotiv Daugavpils"FK "Smiltene"/BJSS
FK "Dinamo Rīga"JDFS "Alberts"
Grobiņas SCSK "Super Nova"
Saldus SS/"Leevon"

     [+] [-]

, 2020-05-07 15:15, pirms 4 gadiem
2 liga būs?

     [+] [-]

, 2020-05-07 18:05, pirms 4 gadiem
erikxxl rakstīja: 2 liga būs?
Sāks 1 nedeļu ātrāk kā virsliga

     [+] [-]

, 2020-05-08 09:41, pirms 4 gadiem
Par līderiem neskaidrības ,bet izteikti autsaideri zināmi- Lemoon no Rīgas.