Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:116, Did:0, useCase: 3

Autors: Edmunds Novickis

Morozs: "Nevajadzēja man sākt sezonu RTU/"Skonto Academy"..."

Morozs: "Nevajadzēja man sākt sezonu RTU/"Skonto Academy"..."
Viktors Morozs un Vladimirs Žavoronkovs
Foto: bfcdaugavpils.lv

Sestdien komanda.lv 1. līgas mačā "Daugavpils", kas vēl pērn spēlēja Virslīgā, ar 6:0 sagrāva "Staiceles Bebrus", tabulā pakāpjoties uz sesto vietu. Pēc spēles Sportacentrs.com aprunājās ar daugavpiliešu komandas galveno treneri Viktoru Morozu, kurš ilgāku laiku asociējās ar "Skonto", arī šo sezonu sākot pie RTU/"Skonto Academy" stūres.

Šodien 6:0 - treniņspēle vai tomēr grūta spēle?
Ne treniņspēle un ne grūta spēle. Tā bija spēle, kurā, protams, bija jāuzvar un bija arī šis tas jāpamēģina - lietas, kas nesanāca citos mačos.

Piemēram?
Piemēram, bumbas kontrole, piemēram, ātra izrīkošanās ar bumbu. Šīs lietas gribējām realizēt lielākā mērā, nekā tas izdevās citās spēlēs. Ja iepriekšējās spēlēs pretinieki bija spēcīgāki un mēs izmantojām citus trumpjus, tad šodienas mačā vēlējāmies lielāku uzmanību pievērst tieši darbam ar bumbu. Tas izdevās. Uzvarējām spēli diezgan pārliecinoši, tiesa, bija brīži, kad nedaudz atslābām - it sevišķi mača galotne izskatījās tā, it kā mēs vienkārši gaidītu cīņas beigas.

Cik daudz zināji par "Daugavpili" pirms pievienošanās un kādu potenciālu saredzi šajā komandā pēc pāris nedēļu [Morozs palabo - aizritējis jau mēnesis] darba?
Principā esmu apmierināts, ka izdarīju tādu izvēli. Kluba vadība vērsās pie manis, man tas šķita interesants piedāvājums un, ilgi nedomājot, pieņēmu lēmumu šeit pārcelties. Daugavpils vienmēr bijusi slavena ar labiem futbolistiem. Kaut vai paskatoties šī brīža situāciju Latvijas futbolā, labākie spēlētāji ir Cauņa un Rudņevs, Daugavpils futbola audzēkņi. Vaņins arī no šī reģiona. Futbols šeit vienmēr ir bijis. Protams, ir zināmas grūtības, daudzi puiši brauc prom. Tomēr komanda mums ir ļoti kaujinieciska un strādāt ir interesanti. Vēl īpaši izcelšu to, ka manā lēmumā pārcelties šeit lielu lomu nospēlēja lieliskais treneru štābs - Voloģa [Vladimirs] Žavoronkovs, Jura [Jurijs] Sokolovs, Sergejs Pogodins. Tie ir tādi futbola cilvēki, kuri pilnībā atdodas, ir interesanti ar viņiem kopā būt un strādāt. Tie ir cilvēki, ar kuriem var pozitīvā nozīmē pastrīdēties un nonākt pie kāda kopsaucēja. Tas ir ļoti interesanti un vienlaikus arī ļoti svarīgi - sevišķi jauniem treneriem.

Kāpēc "Daugavpils" šogad, vismaz pagaidām, necīnās par godalgotajām vietām?
1. līga šogad vispār ir diezgan līdzvērtīga - ir daudz komandu, kas spējīgas viena otrai atņemt punktus. Cik zinu un cik esmu paskatījies tās "Daugavpils" spēles, kad vēl nebiju te, tad brīžiem pietrūcis pieredzes, brīžiem sastāva dziļuma. Tomēr nav bijis tādu spēļu, kad "Daugavpils" zaudētu snieguma ziņā - jauniešiem ir raksturīgs pacietības trūkums, sarežģītās spēlēs nespējot izraut uzvaras un punktus. Ar to pašu saskāros RTU/"Skonto Academy" - tur arī jauna komanda. Domāju, jaunība ir galvenais iemesls, kāpēc "Daugavpils" šogad ir tur, kur ir. Bet potenciāls komandai ir ļoti liels.

Savu dzīvi arī koriģēji pēc pārcelšanās no Rīgas uz Daugavpili?
Jā, tagad dzīvoju Daugavpilī [klubs ir piešķīris Morozam dzīvokli - aut.], bet pēc spēles mums ir viena brīvdiena un uz vienu divām dienām aizbraucu uz Rīgu. Kā jau teicu, mums ir lielisks un vienots treneru štābs un reizēm kāds cits var pārņemt kādu treniņu. Bet principā tagad dzīvoju šeit, Daugavpilī.

Šogad acīmredzot iekļūt Virslīgā būs ļoti grūti. Vai tev ir kādi tālejošāki mērķi saistībā ar "Daugavpili"? Piemēram, palikt ilgāk par šo sezonu un nākamgad pacīnīties par uzvaru 1. līgā?
Ar kluba vadību man ir noruna tikai par šo sezonu - vadīšu komandu līdz gada beigām, tālāk skatīsimies. Vērosim, vai apmierinām viens otru - tālāk pagaidām neskatāmies. Spēlēsim spēli pēc spēles. Es arī puišiem saku - katra nākamā spēle ir svarīgākā dzīvē. Katram mačam ir jāgatavojas, ir jāņem vērā, kāds pretinieks stājas pretī, jāņem vērā spēlētāju progress, jo viņi ir jauni un paralēli komandas sportiskajam rezultātam viņiem ir arī jāaug kā futbolistiem. Tā ka ejam spēli no spēles.

Kāpēc aizgāji no RTU/"Skonto Academy"?
Kāpēc [ilgi domā]... Bija noruna... Varbūt veltīgi es sāku sezonu šai komandā. Principā es pat biju brīdinājis, ka nesākšu šo sezonu, jo parāds bija ļoti liels. Ļoti liels. Tomēr ļāvu pierunāties, varbūt arī kādu brīdi noticēju un sāku sezonu. Sezonas sākums nebija pārāk sekmīgs - tas aizskāra pašlepnumu, pats nolēmu, ka ir jāapstājas. Vienā brīdī kluba vadībai noteicu konkrētus termiņus - ilgāk gaidīt vairs nevarēju. Ja vēl es nebūtu atkarīgs no ģimenes... Jo pats darbs bija interesants, puiši komandā labi un varēja gūt augstākus sasniegumus. Tomēr šī [parādu] situācija traucēja gan man, gan komandai. Uzskatīju, ka nevaru vairs tā turpināt un ka cieš arī komanda, ja nevaru pilnībā tai atdoties, jo šī problēma nepārtraukti liek par sevi manīt. Tas viss traucēja - uzskatīju, ka ir jāaiziet.

Kad pēdējo reizi kaut ko saņēmi? Šogad jau laikam neko, vai ne?
Šogad nekas nav saņemts. Par pagājušo gadu arī ir parādi.

Koļesņičenko bija tas pierunātājs?
Negribu tagad saukt uzvārdus. Tie cilvēki, kuri solīja, paši zina.

Bija sevišķs gandarījums ar "Daugavpili" iepriekšējā kārtā sagraut tieši RTU/"Skonto Academy" ar 7:1?
Nē. Absolūti nē. Ar RTU/"Skonto Academy" šķīrāmies cilvēcīgi. Attiecīgie cilvēki apsolīja, ka parādi tiks atmaksāti. Biju iedevis termiņu, kurā var mēģināt atrisināt situāciju. Absolūti normāli šķīrāmies - varam pat teikt, ka kā draugi. Tagad, protams, sagaidu, ka vārds tiks turēts un parādi galu galā tiks dzēsti.

Var jau būt, ka kāds principialitātes zemteksts šai mačā bija, taču, godīgi sakot, 7:1 nebija spēlei atbilstošs rezultāts. Lieliski nospēlējām aizsardzībā, bijām ļoti disciplinēti, bet otrajā puslaikā RTU komanda vienkārši sabruka, tāpēc mums arī izdevās tik daudz sasist. Tikai tāpēc.

Nav sāpīgi, ka Virslīgā notiekot tik lielai treneru rotācijai, nepārtraukti tiek aicināti treneri-ārzemnieki, kuri bieži vien tā arī neko nesasniedz, kamēr vietējie treneri būtībā tiek ignorēti? Dobrecovs, tu, vēl citi.
Nē, es pats nemaz šobrīd netēmēju uz Virslīgu, jo, pirmkārt, man nemaz nav atbilstošas kategorijas. Čempionāta sākumā man bija pat pietiekami daudz piedāvājumu strādāt Virslīgā par galvenā trenera palīgu - pats arī esmu ar mieru būt asistenta lomā, jo uzskatu, ka ir daudz jāmācās un jābūt blakus kvalificētam, spēcīgam trenerim. Es ar lielāko prieku to vēlētos. Tai pašā laikā jutu atbildību pret "Skonto" - jauni puiši, ar kuriem it kā bija tik labs kontakts un jutu, ka esmu tur vajadzīgs. Plus bija šie te vadības solījumi par to, ka situācija sakārtosies, viss būšot lieliski. Tāpēc paliku "Skonto". Bet Virslīgā šobrīd būt par galveno treneri ir nereāli. Pats saprotu, ka man tas ir par agru.

Tamazs pieminēja, ka būtu labprāt tevi ņēmis uz Liepāju.
Jā, Tamazs sauca uz Liepāju - tas bija viens no ziemas piedāvājumiem strādāt Virslīgā.

Noslēgumā - kurš, tavuprāt, ir galvenais pretendents uz triumfu 1. līgā?
Šobrīd redzu, ka Valmiera izskatās spēcīgāk nekā visi pārējie. Par otro vietu, domāju, notiks cīņa starp "Grobiņu" un "Progress"/"Olaine".


, 2017-08-06 20:17, pirms 7 gadiem
Paldies autoram par to, ka ir atradis arī laiku, ko veltīt 1. līgai! Interesanta intervija.
, 2017-08-06 21:37, pirms 7 gadiem
Piekrītu. Forša intervija
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2017-08-07 09:50, pirms 7 gadiem
bet vispār smieklīgi - SKonto tiek izmests uz 2.līgu, bet ar citu nosaukumu "pievienojas" vienai no savām satelītkomandām un spēlē 1.līgā
, 2017-08-07 09:55, pirms 7 gadiem
fc klubs rakstīja: Nez, kas SkontoRTU tagad vadīs?
Aleksejs Šarando.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2017-08-07 11:51, pirms 7 gadiem
puslaiks rakstīja: bet vispār smieklīgi - SKonto tiek izmests uz 2.līgu, bet ar citu nosaukumu "pievienojas" vienai no savām satelītkomandām un spēlē 1.līgā
2015.gadā RTU palika 4.vietā Rīgas čempionātā, bet LFF tāpat pielaida viņus 1.līgai.
Interesanti, vai ziemā atkal varēs pieteikties komandas, kuras neizcīnīs vietu 1.līgā pēc sportiskā principa, vai tomēr LFF samazinās komandu skaitu līdz 12.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Andrejs Sokolovs. Foto: LFF

Sokolovam lielisks tālsitiens, "Rēzekne" izlaiž divu vārtu pārsvaru

"Optibet" Nākotnes līgā noslēgusies otrā spēļu kārta. Pirmdienas pievakarē lielisks tālšāviens padevās 17 gadus vecajam Andrejam Sokolovam, tomēr viņa panākto 2:0 pārsvaru "Rēzeknes" futbolisti nenosargāja, spēlējot neizšķirti 2:2 ar ventspilniekiem.
Renards Krišjānis cīņā ar Jusufu Rodo. Foto: Nora Krevņeva-Baibakova
3

Korzāns pēdējā uzbrukumā izrauj JDFS "Alberts" uzvaru, "Ogrei" otrais punkts

"Optibet" Nākotnes līgā svētdien tika aizvadītas trīs spēles. Dramatiskākā spēles izskaņa tika aizvadīta spēlē starp "Mārupi" un Jura Docenko Futbola skolu "Alberts", kurā viesi dažas sekundes pirms beigu svilpes guva vārtus un uzvarēja ar 1:0.
Gabriels Kirkils. Foto: Andris Grīnbergs
5

"Leevon PPK" un "Super Nova" uzvar arī otrās kārtas spēlēs

"Optibet" Nākotnes līgā sestdien tika aizvadītas pirmās trīs otrās kārtas spēles. Pie 2:0 uzvaras Smiltenē tika Māra Landmaņa un Jurija Žigajeva trenētā "Leevon PPK", savukārt Ervīna Pērkona vadītā "Super Nova" ar minimālu pārsvaru 1:0 uzveica valsts bagātākā kluba dublierus.