Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:116, Did:0, useCase: 3

Futbols un studentu basketbols Valmierā turpmāk zem viena karoga – "Valmiera Glass/ViA"

Jānis Celmiņš

Futbols un studentu basketbols Valmierā turpmāk zem viena karoga – "Valmiera Glass/ViA"
Uldis Pūcītis un Miks Balodis
Foto: Valmieras Ziņas

Otrdien, 4. oktobrī Valmierā "Sportland" telpās norisinājās preses konference, kurā par apvienošanos vienā klubā paziņoja Miks Balodis un Uldis Pūcītis, nodibinot jaunu sporta klubu "Valmiera Glass/ViA".

Preses konferencē tika paziņots par jaunas lappuses atvēršanu Valmieras sportā – Vidzemes Augstskolas basketbola komanda un Valmieras futbola klubs apvieno spēkus vienā organizācijā "Valmiera Glass/ViA". Turpmāk kluba pārstāvētās komandas startēs zem vienotas identitātes.

"Valmiera Glass/ViA" basketbola komandas ģenerālmenedžeris Miks Balodis norādīja, ka kluba darbība tiks vērsta trīs pamatvirzienos – bērnu/jauniešu sports sadarbībā ar Valmieras Bērnu sporta skolu, studentu sports un amatieru sports. Jaunizveidotās organizācijas mērķis – būt izaugsmes tramplīnam, kas sekmētu Valmieras un Vidzemes jauniešu attīstību sportā, apvienojot to ar augstākās izglītības iegūšanu Vidzemes Augstskolā.

Kamēr basketbolā sezona tikai sākas, futbola sezona tuvojas noslēgumam. "Valmiera Glass/ViA" futbola dzīves organizators Uldis Pūcītis norādīja, ka apvienošanās ir solis pareizajā virzienā, jo strādājot kopīgiem spēkiem būs iespējams izmantot resursus, kas darbojoties atsevišķi nebūtu pieejami.

Šīs sezonas biežāk uzdotais jautājums U.Pūcītim ir par potenciālo Valmieras futbola atgriešanos Virslīgā. Futbola komandas pārstāvis pastāstīja, ka šosezon sperts neliels solis atpakaļ, lai veiktu pārkārtošanos Valmieras futbolā, kam rezultāti varētu būt redzami nākošajās sezonās. "Valmiera Glass/ViA" mērķis būs izveidot komandu, kura spētu noturēt labākos jaunos spēlētājus no Valmieras un tuvējās apkārtnes, nodrošinot konkurētspējīgu sastāvu. Virslīgas kontekstā, uzvarot 1. līgas turnīrā būtu nepieciešams papildināties ar profesionāliem futbolistiem, jo šobrīd lielākā daļa komandas spēlētāju apvieno futbolu ar mācīšanos vidusskolā vai augstskolā, vai ar darbu Valmierā. Tā pat U.Pūcītis norādīja, ka līdz šim Valmieras futbolā izveidojusies sistēma, kas neveicina progresīvu domāšanu, tādēļ futbola komandas vadītājs pieteica: "Pārmaiņas būs!".

Tā pat futbols Valmierā turpinās attīstīties arī telpu futbola virzienā, kur pagājušajā sezonā tika piedzīvota debija Latvijas čempionāta turnīrā. Pēc āra futbola sezonas noslēguma "Valmiera Glass/ViA" pievērsīsies tieši iekštelpu kājbumbai.

"Valmiera Glass/ViA" basketbola komanda sezonas pirmo spēli aizvadīs piektdien Valmieras 5. vidusskolā. Basketbolistu mērķis, neskatoties uz pēdējo trīs gadu neveiksmēm izslēgšanas spēlēs, ir iekļūt Latvijas Basketbola līgas 2. divīzijas pusfinālā un cīnīties par turnīra medaļām. Kā apgalvo M.Balodis: "Tas nebūs viegls uzdevums, jo LBL2 šosezon spēlēs ļoti spēcīgas komandas, pat ar bijušajiem Latvijas izlases spēlētājiem." Jaunizveidotās organizācijas "Valmiera Glass/ViA" struktūrā bez LBL 2. divīzijas komandas spēlēs arī LBL 3. divīzijas komanda, kurā spēkus varēs pierādīt jaunie basketbolisti un spēlētāji, kuriem spēles laiks spēcīgākajā komandā nav tik liels. Tā pat Vidzemes Augstskolas komanda tiks pārstāvēta Studentu Basketbola līgā. Organizācijas paspārnē arī jaunajā sezonā atradīsies Valmieras pilsētas basketbola čempionāts, kurā sevi sportiski realizēt varēs amatieru komandas.

Izmantotie resursi:
voc.lv

  +1 [+] [-]

, 2016-10-04 21:51, pirms 8 gadiem
Izauksme?! Varbūt tomēr izaugsme!!!