Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:116, Did:0, useCase: 3

Beidzot sāk arī futbola 1. līga, Sportacentrs.com tiešraide no Baldones

Emils Ozerinskis

Beidzot sāk arī futbola 1. līga, Sportacentrs.com tiešraide no Baldones
Rihards Gorkšs. Foto: Raivis Kanders/Auda

4. jūlijā tiks dots starta šāviens jaunajai Latvijas futbola 1. līgas sezonai. Turnīrā piedalīsies deviņas komandas un pirmajā kārtā Sportacentrs.com interneta tiešraidē translēs maču no Baldones, kur spēkus samēros "Auda" un "Alberts".

Šogad dalībai Latvijas otrajā spēcīgākajā turnīrā pieteikušās deviņas komandas. Tādēļ spēļu ritms nebūs ideāls, liekot katrā spēļu kārtā vienai komandai spēles noraudzīties no malas. Varam ar smaidu pieņemt, ka 1. līga šogad ņēmusi priekšzīmi no pagājušās sezonas Virslīgas, kad arī turnīrā spēlēja deviņas komandas.

Ja Virslīgā šodien norisināsies Kurzemes derbijs, tad 1. līga pretī liks Latgales derbiju, ar kuru oficiāli arī tiks atklāts šīs sezonas 1. līgas čempionāts. "Rēzekne" savā laukumā uzņems turnīra jaupienācēju Daugavpils "Lokomotiv". Tieši Daugavpils komanda ar savu sastāva komplektāciju pirmsezonā pieteikusies par galveno pretendenti uz turnīra uzvarētājas titulu un Virslīgas ceļazīmi. Taču futbola vērotājus šī komanda dara bažīgus, jo Latvijas otrajā lielākajā pilsētā turpinās nepārtraukta ietekmes dalīšana pilsētas varas gaiteņos, kas sasieta arī ar dažādu frakciju futbola interesēm. Tiek lēsts, ka pār "Lokomotiv" klubu ēnu met bēdīgi slavenā Oļega Gavrilova ēna, kurš savulaik kā Daugavpils "Dinaburg" prezidents aizturēts aizdomās par spēļu sarunāšanu.

Novēršoties no varas gaiteņos virmojošajām lietām, laukumā "Lokomotiv" ir iespēja sūtīt ļoti solīda līmeņa komandu. Daugavpiliešu rindās pieteikta virkne ar leģionāriem, bet vietējo spēlētāju sarakstā netrūkst arī Virslīgā labi zināmi spēlētāji. Pērnajā sezonā sezonas pirmo pusi "Daugavpilī" pavadījušais Verners Zalaks veidos uzbrukuma duetu ar citu Virslīgas zālāju bradājušo spēlētāju Arti Jaudzemu. Taču visskaļākais papildinājums ir vidējā līnijā, kur spēlēs 42 mačus valstsvienībā aizvadījušais Aleksandrs Fertovs. Tikmēr "Rēzeknes" futbols laukumā turpina griezties ap Guntaru Silagaili. Savukārt savas dzimtās pilsētas līdzjutēju priekšā šogad no futbola kādā spēlē atvadīsies Edgars Gauračs. Kad tas notiks, pagaidām vēl nav zināms.

Sportacentrs.com tiešraidē pirmajā kārtā varēs vērot maču Baldonē, kur vietējā "Auda" samēros spēkus ar "Albertu". Šīs divas komandas nu jau uzskatāmas par 1. līgas pamatvērtībām, kas veido turnīra tabulas vidusdaļu. "Audas" neatņemama sastāvdaļa un kolorīta sastāvdaļa ir brāļi Gorkši. Komandas uzbrukuma līniju iecerēts papildināt ar pērnās sezonas 1. līgas bombardieri Ralfu Apsīti. Valmieras futbola audzēknis, kurš pērn sita vārtus "Smiltenē", šogad gatavojas pievienoties "Audā" jau spēlējošajam brālim Jānim Rotbergam, "Alberta" skaļākais papildinājums starpsezonā bija Renārs Rode, kurš pēc nevienošanās ar "Valmieru" nonāca līdz lēmumam spēlēt 1. līgā. Taču pirms dažām nedēļām Rode nāca klajā ar paziņojumu par spēlētāja karjeras noslēgšanu.

Pagājušās sezonas pārsteiguma autore un bronzas medaļas ieguvēja "Smiltene" turpina turēt savu kursu un šodien spēlēs pret "Grobiņu". Lai gan ārzemju spēlētāji paši uzprasās uz spēlēšanu Vidzemes pērlē, taču treneris Raimonds Dūmiņš visiem potenciālajiem leģionāriem atteicis, balstot savu komandu uz vietējiem Smiltenes futbolistiem. Uz Virslīgas iekarošanu smiltenieši nepretendē, jo objektīvā situācija ar finansu resursiem un materiāltehnisko nodrošinājumu nerada vajadzību tik nelielai pilsētai pēc VIrslīgas komandas. Taču Latvijas otrajā līmenī vidzemnieki gatavojas cīnīties par medaļām. Bez smilteniešiem komandā spēlēs arī vairāki Valmieras futbola audzēkņi, kuri ar Tamaza Pertijas ierašanos netālajā pilsētā, izstumti no Virslīgas kluba. "Grobiņa" tikmēr sastāvu turpina veidot ap Liepājas futbolistiem, kuru karjeras nav aizvedušas līdz Virslīgai. Skaļākais vārds kurzemnieku rindās ir Kaspars Grebis, kurš gan parasti uz izbraukumiem komandai līdzi nedodas.

Pirmās kārtas pēdējā spēlē Rīgā RTU stadionā sacentīsies "Dinamo Riga" un "Super Nova". Mājinieki šogad atkratījušies no pērnajā sezonā nopirktā Staiceles nosaukuma, ļaujot īstajiem "Staiceles Bebriem" mierīgi spēlēt 2. līgā. "Dinamo Riga" uzskatāma par vienu no turnīra pastarītēm un komandas uzdevums šogad būs nepalikt pēdējiem. Savukārt "Super Nova" pagājušajā sezonā sezonā kļuva par sudraba medaļas ieguvēju un šogad varētu būt komanda, kas mēģina paklupināt dzelzceļniekus ceļā uz ieplānoto čempiontitulu.

Pirmo kārtu izlaidīs "Saldus/Leevon", kas ir viena no intriģējošākajām komandām šajā sezonā. Saldenieku rindās spēlēs pieredzējušie Gints Freimanis un Artis Lazdiņš. Taču līdz viņu debijai būs jāpagaida vismaz līdz 11. jūlijam.

1. līgas 1. kārta

DatumsLaiksSpēleVietaTV
04.07.13:00Rēzekne - LokomotivRPD Sporta pārvaldes stadions
14:00Auda - JDFS "Alberts"Baldones vidusskolas stadionsSportacentrs.com TV
15:00Smiltene/BJSS - GrobiņaSmiltenes pilsētas (Tepera) stadions
19:00Dinamo Rīga - Super NovaRTU stadions

1. līgā spēlēs deviņas komandas, un pirmo kārtu izlaidīs Saldus SS/"Leevon".

     [+] [-]

, 2020-07-04 11:52, pirms 4 gadiem
Daugavpils komandas budžets ir atkarīgs no kontrabandas un toto?

     [+] [-]

, 2020-07-04 12:36, pirms 4 gadiem
erred rakstīja: Daugavpils komandas budžets ir atkarīgs no kontrabandas un toto?
Ko tu tur kverkski kranci?

     [+] [-]

, 2020-07-04 12:48, pirms 4 gadiem
Savādi: Virslīgas pēdējā kārta 29.novembrī, 1.līgas pēdējā kārta - 8.novembrī.
Pirmā pārspēle notiks ne ātrāk par 2.decembri.

     [+] [-]

, 2020-07-04 12:50, pirms 4 gadiem
1.līgā LFF un UEFA ir plašākas iespējas monitorēt spēles salīdzinājumā ar iepriekšējo sezonu 2.līgu.

     [+] [-]

, 2020-07-04 13:19, pirms 4 gadiem
Nepiekrītu mars88 viedoklim
😎

     [+] [-]

, 2020-07-04 13:59, pirms 4 gadiem
Nopietni, divas Daugavpils komandas nākamgad virslīgā.... mēs jau zinām ar ko tas parasti beidzas.
cerams kādai citai komandai izdosies paklupināt Lokomotiv komandu, bet nu laikam maz ticams.
Es par Grobiņu

     [+] [-]

, 2020-07-04 14:26, pirms 4 gadiem
Audi !!!

     [+] [-]

, 2020-07-04 15:00, pirms 4 gadiem
Audai tak sponsors ir Audi?
A kas sponsors Grobiņai?