Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:116, Did:0, useCase: 3

Autors: Edmunds Novickis

"Tukums 2000": kategoriski pret dublieru atgriešanos 1. līgā

"Tukums 2000": kategoriski pret dublieru atgriešanos 1. līgā
"Tukums 2000" sezonas apbalvošanas pasākumā

Sportacentrs.com uzsāk apskatu sēriju, kuros atbildes uz dažādiem jautājumiem sniedz 1. līgas klubi. Kā pirmais savu vērtējumu par 2018. gada sezonu un skatījumu nākotnē sniedzis FK "Tukums 2000", kas šosezon ieņēma trešo vietu, bet vairākas kārtas pabija arī turnīra līdera godā.

1. Kā vērtējat 2018. gada sezonu? Kas izdevās un kas neizdevās (prieki un vilšanās)? Vai varat izcelt komandas līderus un/vai jaunos futbolistus, kuri sezonas gaitā jūtami progresēja?
Viennozīmīgi mūsu klubam iepriekšējā sezona bija veiksmīgākā pastāvēšanas vēsturē - izcīnījām medaļas. Protams, nenoliedzami bija liels prieks par tik ilgo atrašanos turnīra tabulas galvgalī, bet tas tika sasniegts tikai ar kārtīga darba rezultātu. Varbūt nedaudz pietrūka spēka sezonas izskaņā, bet kopumā esam gandarīti ar aizvadīto sezonu. Komandas līderi? Tā bija komanda. Mūsu sastāvā nebija viena spēlētāja, kas gūst ļoti daudz vārtu, toties iesist varēja ikviens - aizvadītajā sezonā 19 dažādi spēlētāji komandas sastāvā guva vārtus. Progresēja daudzi jaunie, jo nevienam nav noslēpums, ka spēlējām ar gana jaunu sastāvu - treneri viņiem uzticējās, un tas nesa augļus.

2. Kādas ir komandas perspektīvas (budžets, sastāvs, treneris u.c.) attiecībā uz 2019. gadu?
Perspektīvas nav mainījušās - piecu gadu laikā A klases futbola akadēmija un dalība Virslīgas čempionātā (atlikuši četri gadi). Par sastāvu, protams, pāragri runāt - skaidrs, ka centīsimies saglabāt kodolā vietējos spēlētājus, kā to darījām šogad. Iespējams, būs kādi papildspēki leģionāru izskatā. Turpināsim darbu, lai attīstītu Tukuma futbola tradīcijas. Par atbalstu: mūs ļoti daudz atbalsta Tukuma novada pašvaldība un Tukuma sporta skola - bez šī atbalsta futbols noteikti tik strauji neattīstītos Tukumā, un neļautu mums izvirzīt visaugstākos mērķus. Par budžeta tiek intensīvi strādāts. Treneris [Andrejs Lapsa] - maiņa nav plānota.

3. Kāds ir Jūsu kluba viedoklis par sacensību formātu? Vai vēlaties dublieru atgriešanos Jūsu līgā? Kāds, Jūsuprāt, būtu optimālais spēļu skaits sezonā? Vai atbalstāt, ka TOP4 pēc sezonas aizvada papildus trīs kārtas? Vai atbalstāt, ka pēdējās vietas īpašniece pēc sportiskā principa nekrīt ārā, bet, ņemot vērā Latvijas futbola reālijas, tiek uzaicināta piedalīties 1. līgā atkārtoti?
Mūsu viedoklis par tikko izskanējušo jaunumu par izspēles maiņu ir kategorisks nē. Vai LFF valde gadījumā tikko nav pieņēmusi lēmumu par komandu skaitu gan Virslīgā, gan 1.līgā? Kāds to ir atcēlis? Šeit ir klaji redzams, ka Virslīgas klubi savas problēmas ar dublieriem un U-21 spēlētājiem mēģina atrisināt uz 1. līgas rēķina. Pašu Virslīgu organizē biedrība, bet šeit kaut ko lemj komisija, kurā nav 1. līgas pārstāvju! Tas ir, maigi sakot, nepareizi.

Pēdējo piecu gadu laikā, kopš dublieri nav 1. līgā, visiem viss ir skaidrs, katra komanda nosprauž savus mērķus un cīnās par tiem - vai tas ir pirmais trijnieks, vidusdaļa vai vietas saglabāšana. 1. līga ir kļuvusi par labu "preci", sāk parādīties skatītāji un cīņas arī kļūst līdzvērtīgākas. Protams, ir izņēmumi, bet tādi ir visur. Ja šādu ārprātu [par dublieru atgriešanos 1. līgā] pieņem, tad Virslīgas klubi reāli var ietekmēt 1. līgas rezultātus. Piemēram: vienai spēlei piesaka trīs izlases vīrus, trīs ārzemniekus U-21 vecumā (piemēram trīs Adeleki Akinjemi), un pārējie U-21. Jūs nopietni to? Spēlēt pret komandu, kurā praktiski nav profesionāļu. Bet nākamajā reizē [pret citu pretinieku] ierastie dublieri. Šeit netiks ievērots ne sportiskais gars, ne vienlīdzības princips.

Neviens nav pret spēlēšanu pret stipriem pretiniekiem, bet, lūdzu, spēlējam godīgi! Mēs gatavojamies spēlēt 1. līgā, ar 1. līgas budžetu un spēlētājiem. Savukārt, kad būsim Virslīgā, tad arī pret Virslīgu spēlēsim un tam attiecīgi gatavosimies. Turklāt neviens nevar nosaukt nevienu saprotamu un sakarīgu ieguvumu 1. līgai no šādas apvienošanas, jo tādu nav. Papildus: kā lai aizvada 36 spēles sezonā, ja daudzās komandās ir jaunieši, kuriem vēl papildus ir kausa spēles un U-18 spēles, bet daži spēlētāji ir U-16 vecuma grupā?

Uzskatām, ka 1. līgā jāspēlē 10-14 komandām, tātad 18-26 spēles. Sportiskais princips, protams, jāievēro - pēdējiem jākrīt ārā. Par fināla TOP4 - doma bija laba, bet diemžēl papildspēļes jāspēlē tik vēlā rudenī uz sintētikas... šogad tas neattaisnojās, labāk normāls čempionāts, "bez papildus ekstrām".

4. Kontekstā ar Virslīgas pakāpenisku paplašināšanos no 8 uz 10 komandām: vai Jūsu klubs teorētiski būtu gatavs izpildīt Virslīgas prasības, lai tur piedalītos? Ja nē, vai šāds mērķis ir kaut vai ilgtermiņā izpildāms? Kādos termiņos?
Virslīgas paplašināšanās ir apsveicama, un tas būtu tikai normāli, ja tajā būtu pat arī nedaudz vairāk komandas nekā 10. Ideālā gadījumā Virslīgā jābūt pārstāvētiem visiem Latvijas reģioniem. Šobrīd Virslīgas prasības esam apzinājuši - klubā bija pārbaude un tika konstatēts, ka nekādu nepārvaramu šķēršļu nav. Pie to novēršanas strādāsim. Jā, plāni, kā jau minējām, nav mainījušies - mēs cīnīsimies par tiesībām spēlēt Virslīgā. Ceram, ka tas notiks tuvāko gadu laikā [smaida].

5. Kontekstā ar šo materiālu par spēļu apmeklējumu: kā vērtējat savu mājas spēļu apmeklējumu un kādi ir Jūsu novērojumi attiecībā uz protokolā ierakstītā skatītāju skaita atbilstību realitātei (var izteikties arī par izbraukuma mačos novēroto)?
Paldies par šādu analīzi Sportacentrs.com. Protams, strādājam pie apmeklējuma palielināšanas - kā klubs veicam aktivitātes sociālajos tīklos, organizējam konkursus, kuru uzvarētājus apbalvojam 1. līgas spēļu laikā. Balvās kluba atribūtika. Mums ir bijušas mājas spēles, kad stadiona tribīne ir pilna - patīkami to redzēt. Lielu vērību protokolā ierakstītajam skaitlim nepievēršam - redzam, ka futbols Tukumā paliek arvien populārāks, un ne jau tikai pateicoties jauniešu sasniegumiem, bet arī skatītāju loks 1. līgā stabili pieaug. Mēs apsolām turpināt pie tā strādāt, lai īsta futbola stadiona sajūta Tukumā būtu ierasta lieta, un pirmās komandas spēle būtu dienas notikums Nr.1 pilsētā.

FK Tukums 2000 viedokli apkopoja K.Valdmanis.


, 2018-12-03 09:45, pirms 5 gadiem
Paldies visiem tiem, kuri strāda ar sirdi futbolā, laigan ar viņiem īsti neviens nerēķinas un nenovērtē!
, 2018-12-03 10:28, pirms 5 gadiem
Turās !!!
, 2018-12-03 11:04, pirms 5 gadiem
Pareizas domas, arī par virslīgas paplašināšanu, ka būtu pat labāk nekā tikai 10 komandas, ka virslīgā jābūt visiem valsts reģioniem.
Kāpēc ne vismaz 12 komandas, pie šīm 9 vēl Supernova, Tukums, vēl Rēzekne vai cita un būtu interesantāks čempis, ne tikai par pirmām vietām, bet arī tabulas vidus daļā un beigās!
, 2018-12-03 11:17, pirms 5 gadiem
Pilnībā atbalstu Tukuma viedokli un argumentus jautājumā par dublieru (ne) pievienošanu 1. līgai!

Bet plāni par Virslīgas komandu ir ambiciozi.
, 2018-12-03 15:57, pirms 5 gadiem
Kā jau minēju, 1. līgas klubi ir pret dublieru čempja integrēšanu 1. līgā! Arī manis pieminētais arguments izskanēja, tikai žēl, ka pastāv iespēja, ka lēmums par šo var tikt pieņemts neņemot vērā tieši iesaistīto klubu viedokli.
, 2018-12-03 16:15, pirms 5 gadiem
Absolūti piekrītu tukumniekiem par dublieru nepielaišanu 1.līgas turnīrā.Diemžēl funkcionāri ne vienmēr ieklausās klubu viedokļos.Tiesa,ar to var cīnīties,bet tad klubiem jābūt vienotiem.Vienkāršākais variants,pieteikties uz iecerēto 1.līgas B grupu.Lai dublieri tad spēlē 1.līgas A grupā.Tas tik būtu kārtējais joks Latvijas futbola dārziņā.
, 2018-12-03 17:33, pirms 5 gadiem
Virsliga manuprat vajag vispar tik klubus cik reali ir laba limenja /.. respektivi pagajusogad tie bija 5 klubi ... Spartaks, RFS, Riga, Venstpils, Liepaja.... tadel lai katra maca butu max trakaka sisanas sava starpa.. jo tikai ta var augt meistaribaa.. spelejot ar iespejami stirpakiem pretiniekeim...
Ko dod sezona ja teiksim virsliga ir 12komandas un lielie klubi tiesam labu spelu praksi dabu tikai 1/3 spelees ? ... kacaat rezervistus? - bet kas tad kacas pamatssatavniekus.. tie speles 12-15 macus sezonaa? smiekligi..
gluzi taspats ir ari ar zemaka limenja klubiem - sistos sava starpa ar lidzvertigiem pretiniekeim VISU sezonu nevis 1/3 sezonu jo vienai dalai komandu zaudear 2-5 goliem un vienu dalu komandas vine ar 2-4 goliem.. ar retime iznemumiem...
daleji atbalstams varianst ka 2 aplus izpele visi teiskim 10 lubi bet 2 vai pat 4 aplus izpelee sadalot virsligu pa 2 grupam..
bet vislabak uzreiz sadalit ... lai katrs klubs VISU sezonu var spelet ar lidzvertigi augstiem pretiniekiem...
Nu ko dos teiksim virsliga 12 komandas... nu Venstpils spele ar kautvai pasreizejo Tukumu? ... ventspils speles ar rezervistiem? -un ta daris pusi sezonu? ta dergadesies pamatsastavs.. manprat vispaar apzinata spele ar rezrevistiem ir sportska principa un objektiva rezultata grausana
, 2018-12-03 17:34, pirms 5 gadiem
stiprs ar vaju vai pusvaju pretinieku aju apspes izspeleties kausaaa un pirmssezonas turniros..
, 2018-12-03 17:43, pirms 5 gadiem
Vel variants ka saamzinat meitaribas plausu starp klubiem .. dotacijas.. apsveicaam ideja ka piemeram no 1. ligas uz virsligu atnakusam klbam izmaksa 50k premiju.. pec kompotentu cilveku teikta pa 50k var uz visu sezonu klubam piesaistit 2 virsligas limenja ok speletajus... peiemeram sogad ja Valmierai butu bijusi papildus 50k budzetaa... jeb 2 virsligas limenim labi speletaji.. nu bija aju vairaki visai spraigi maci kautvai ar topasu mettu un vel bija maci kur ilgi bija nicas turetas.. pielauju ka butu punkti jutami vairak gala rezultata...
kadel futboal federacija nevaretu ieviest premesanas principu.. ja nemaldos 10milj budzets.. absoluti bagataka federacija lv bet jiprojam nav premesana.. pat l;v hokeja cempim vietejam nezinu ka tagad bet nesen ka vel bija premesana pa izcinitajam vietaam..
, 2018-12-03 17:45, pirms 5 gadiem
piemeram novirzitu kadus 200-500k premesanai.. bet premesana zemaka limenja klubiem.. nu teikim parparcelsanos uz virsligu.. par nakosa sezona nepaliksanu pedehjam virsligaa.. cipa tendeti uz kluba attistibu...
, 2018-12-03 17:54, pirms 5 gadiem
mikins2 rakstīja: Virsliga manuprat vajag vispar tik klubus cik reali ir laba limenja /.. respektivi pagajusogad tie bija 5 klubi ... Spartaks, RFS, Riga, Venstpils, Liepaja.... tadel lai katra maca butu max trakaka sisanas sava starpa.. jo tikai ta var augt meistaribaa.. spelejot ar iespejami stirpakiem pretiniekeim...
Ko dod sezona ja teiksim virsliga ir 12komandas un lielie klubi tiesam labu spelu praksi dabu tikai 1/3 spelees ? ... kacaat rezervistus? - bet kas tad kacas pamatssatavniekus.. tie speles 12-15 macus sezonaa? smiekligi..
gluzi taspats ir ari ar zemaka limenja klubiem - sistos sava starpa ar lidzvertigiem pretiniekeim VISU sezonu nevis 1/3 sezonu jo vienai dalai komandu zaudear 2-5 goliem un vienu dalu komandas vine ar 2-4 goliem.. ar retime iznemumiem...
daleji atbalstams varianst ka 2 aplus izpele visi teiskim 10 lubi bet 2 vai pat 4 aplus izpelee sadalot virsligu pa 2 grupam..
bet vislabak uzreiz sadalit ... lai katrs klubs VISU sezonu var spelet ar lidzvertigi augstiem pretiniekiem...
Nu ko dos teiksim virsliga 12 komandas... nu Venstpils spele ar kautvai pasreizejo Tukumu? ... ventspils speles ar rezervistiem? -un ta daris pusi sezonu? ta dergadesies pamatsastavs.. manprat vispaar apzinata spele ar rezrevistiem ir sportska principa un objektiva rezultata grausana
To jau es te kādu laiku skaidroju,bet viens otrs te bļauj vajag 12 komandas un no visiem reģioniem....labi jau izklausās tik par ko dot vietu virslīgā????....pr to ka neviena cita komanda nepārstāv reģionu?...smieklīgi...tad jau drīz prasīs lai virslīgu pārstāv visas Latvijas pilsētas....
, 2018-12-03 19:08, pirms 5 gadiem
Bronsons rakstīja: To jau es te kādu laiku skaidroju,bet viens otrs te bļauj vajag 12 komandas un no visiem reģioniem....labi jau izklausās tik par ko dot vietu virslīgā????....pr to ka neviena cita komanda nepārstāv reģionu?...smieklīgi...tad jau drīz prasīs lai virslīgu pārstāv visas Latvijas pilsētas....
Smieklîgi, tad Iznãk Anglija, Vãcija, Spånija, Francija,Itãlija neko nesaprot no futbola?!Śajås valstîs spécîgakã lïgã ir lîdz 20 komandåm, ir dažI lïderi kuri regulari cînãs par medałåm, tad vidêja lîmeña komandas UN autsaideri, kuri cïnãs par vietu zem saules un rezltati 5-0, 6-0,7-1, UN lîdzïgi nav nekãds retums un neviens par to neuztraucas
Vajag tomér kaut ko zinåt par futbolu arî pasaulé, nevis dzîvot kã mucā!
, 2018-12-03 19:14, pirms 5 gadiem
Latvijã par cempiona medałåm pédéjos gados cïnãs 4-5 komandas, Eiropas top lïgãs 2-3 komandas!
, 2018-12-03 19:29, pirms 5 gadiem
Jānis Derums rakstīja: Smieklîgi, tad Iznãk Anglija, Vãcija, Spånija, Francija,Itãlija neko nesaprot no futbola?!Śajås valstîs spécîgakã lïgã ir lîdz 20 komandåm, ir dažI lïderi kuri regulari cînãs par medałåm, tad vidêja lîmeña komandas UN autsaideri, kuri cïnãs par vietu zem saules un rezltati 5-0, 6-0,7-1, UN lîdzïgi nav nekãds retums un neviens par to neuztraucas
Vajag tomér kaut ko zinåt par futbolu arî pasaulé, nevis dzîvot kã mucā!
Nu gan salidzinajums.. minetajas valstis un lv futeni ir pinigi dazaas pozicijas
1) minetajas valstis futenis ir ka religija turpatvai.. Lv viens no nepopularakajaiem sporta veidiem... tatad lv fuitbols interese valsti ir jacel atskiriba no minetajam valstim kur nav jasudzas par tuksu tribinju esamibu
2) minetajas valstis jo cempi vairak klubi aks spej savakt jedzigu lielu skatitaju skaitu ir tiaki un vienigi labi jo tas cel reklamu iespeju plasumus kas atkal nozime vairak naudas federacijai un cempim.. lv nekas tads var teikt vispar nav pagaidam ... respektvi reklamu futbola spele rezd lotisaurs skatitaju skaits kas ari reklamas cenu padar par teju nekadu
3) minetajas valstis augstaakis cempis ir pilniba 100% profesinals.. LV virsliga liels % no visiems peletajiem uir amatieri... superklubam spelet pret profesionalu jebkura varianat bus ieguvums kautkads neka profesionalim pret totalu amatieri...
4) kautvai tiri georgafiski un statistiski m,inetas valstis pret lv ir milzigas .. attiecigi kautvai panemot aritmetiski proprcionali lv nebutu taka korekti 10 klubi virsligaa...
5) minetajas valstis fitbols ir bizness cilbvekiem. lv nekas tuvu atds praktiski nav.. gandriz viss vietejais futbols stav uz entuzioasmu + valsts uznemumu utt atbgalstu..
6) minetajaas valstis piemeram anglija futbola vispaar daudzkas savadak tiek veidots atskiriba no lv.. nu kautvai manis pieminetas premijas par tksanu virsliga utt. lv cik zinu nekas tads nav..
7) un vispaar pa lielamtyurpatvai amatieris nevar macities no superprofiem. ir jaiziet zinams attistibas cels lidz sac domat ka un macities no superprofiem. amnuprat tas ir butiba jebkura sporat veidaa... nu piemeram ko dod boksaa totals amatieris kuram nav isti niostiprinati pat pamati macites no superstara super duper sitienus utt..
, 2018-12-03 19:32, pirms 5 gadiem
lv vairak jadoma ka celt visparejo futbola prestizu un interesi sabiedribaa.. minetajas valstis nekas nio ta visa nav aktals jo tas ir visaugstakaja limeni pasaulee
, 2018-12-03 19:34, pirms 5 gadiem
var kautvai papetit statsistiku.. cik nak skatitaji kautvai tepat lv vai minetajaas valstis uz lidervienibu dueliem un cik uz lidera un pastarisha dueli.. vienozimigi uz labu kluibu sadursmi ir lielaka interese skatitajiem ...
, 2018-12-03 19:59, pirms 5 gadiem
mikins2 rakstīja: var kautvai papetit statsistiku.. cik nak skatitaji kautvai tepat lv vai minetajaas valstis uz lidervienibu dueliem un cik uz lidera un pastarisha dueli.. vienozimigi uz labu kluibu sadursmi ir lielaka interese skatitajiem ...
Neizlasîju nevienu argumentu kãpéc virslïgã nevar spélêt 12 komandas.
Un vél par lasîtãm algåm, kas esot dażos klubos vairãki tûkstoßI?!
Jã teåtri, opera, vai koncertå bùtu tukßa zãle, ka futblå pari simti skatïtaji, diez vai kãdam maksãs túkstoßus?!
, 2018-12-03 20:35, pirms 5 gadiem
Vienīgais veids, kā daudz maz godīgi varētu dublieru komandas integrēt 1.līgā būtu tāds, ka spēlētājam, kurš dublieru komandā spēlētu 1.līgā jānosaka kaut kādi ierobežojumi. Piemēram, lai drīkstētu piedalīties 1.līgas mačos, viņš iepriekšējos 2-3 mēnešus nedrīkstētu būt pieteikts Virslīgas mačiem, citādi 1.līgu, kas kļūst aizvien baudāmāka, sačakarētu.
, 2018-12-03 21:02, pirms 5 gadiem
Kå argumentu, kã nevar bùtu 10-12 komandas, reizém piemin ka bûs tãdi 5-0, 6-0 UN tamlïdzîgi Jã reizém bùs! Nu UN tad? Eiropã no tã nebaidãs!
, 2018-12-03 21:19, pirms 5 gadiem
Jānis Derums rakstīja: Smieklîgi, tad Iznãk Anglija, Vãcija, Spånija, Francija,Itãlija neko nesaprot no futbola?!Śajås valstîs spécîgakã lïgã ir lîdz 20 komandåm, ir dažI lïderi kuri regulari cînãs par medałåm, tad vidêja lîmeña komandas UN autsaideri, kuri cïnãs par vietu zem saules un rezltati 5-0, 6-0,7-1, UN lîdzïgi nav nekãds retums un neviens par to neuztraucas
Vajag tomér kaut ko zinåt par futbolu arî pasaulé, nevis dzîvot kã mucā!
Smieklīgākais ir tas ka tu kādu laiku atpakaļ rakstīji ka virslīgas lejasgala klubi nemaz tik traki neatšķiroties meisterībā jo redz augšgala klubi neesot riskējuši ar sastāva maiņu pret šiem klubiem un rezultāti ir bijuši līdzīgi...kad saprati reālo situāciju kāda bij patiesībā sāki dzīt jau citu tufti ka redz nekas tas traks neesot ka eiropas vadošās līgās bieži autsaideri zaudē ar lieliem rezultātiem....atkal auzās vecais...tā kā pats izlien no to mucu un beidzot paskaidro kā pievienojot vēl pāris komandas no pirmo līgu kas pat nav spējīgas Mettai ,kas nu jau kuro gadu piedalās pārspēlēs ,neko sakarīgu likt priekšā.....pastiprināsies tās pienācējas ar spēcīgākiem spēlētājiem????? ...kur viņi raus tos????.....leģionāri....tas tak atkal tev nepatīk....tad vienreiz pasaki kā tādas komandas var pacelt virslīgas līmeni...KĀ????....Nevajag vāvuļot par lietām kur tev tumša bilde....
, 2018-12-03 21:20, pirms 5 gadiem
Augsgala komandas nopietna cīņa ar teiksim potenciālo 12. Komandu kas ir Rēzekne būtu nevis 5,6-0 bet gan kādi 15-0 ... Paskaties kā meta kad jau augšgalā zaudē ar 2-3 goliem nomizoja supernovu ar 9-0 divu spēļu summā... Un supernova Rēzekni pēdējā spēlē vineja ar 6-3 .. tātad metta ir 2-3x vājāka pa augšgalā komandām, supernova entad reizes vājāka pa mettu bet Rēzekne kad būtu 12 komanda vēl 2x vājāka par supernovu...
, 2018-12-03 21:24, pirms 5 gadiem
Vaitad kāda lielāka līga ir kāda komanda kura līderiem zaudē ar padsmit vārtiem?
, 2018-12-03 21:27, pirms 5 gadiem
Cita lieta būtu ja augšā nacejus uz virslīgu pretmetu... Pieņemu tur ļoti lielas summas nemaz nevajadzētu lai teiksim supernova vai Tukums sasniegtu aptuveni vismaz mettas vai šī brīža Jelgavas līmeni... Prēmēšanas ļoti saasinātu cinju ari 1. Līga par tikšanu virslīga
, 2018-12-03 21:29, pirms 5 gadiem
mikins2 rakstīja: Vaitad kāda lielāka līga ir kāda komanda kura līderiem zaudē ar padsmit vārtiem?
Tàs ir Tavas fantasies. . .
, 2018-12-03 21:32, pirms 5 gadiem
Un piemēram papildus prēmija pēc sezonas ja augšā nacejs nepaliek pēdējais virsliga.. tad būtu labs grūdiens komandai iejiet cita līmenī.. izlīdzinātu arī plaisu meistarība ... Attiecīgi lielākā konkurence arī vadosajiem klubiem no lejasgala nekā tad ir sobrid
, 2018-12-03 21:33, pirms 5 gadiem
Bronsons rakstīja: Smieklīgākais ir tas ka tu kādu laiku atpakaļ rakstīji ka virslīgas lejasgala klubi nemaz tik traki neatšķiroties meisterībā jo redz augšgala klubi neesot riskējuši ar sastāva maiņu pret šiem klubiem un rezultāti ir bijuši līdzīgi...kad saprati reālo situāciju kāda bij patiesībā sāki dzīt jau citu tufti ka redz nekas tas traks neesot ka eiropas vadošās līgās bieži autsaideri zaudē ar lieliem rezultātiem....atkal auzās vecais...tā kā pats izlien no to mucu un beidzot paskaidro kā pievienojot vēl pāris komandas no pirmo līgu kas pat nav spējīgas Mettai ,kas nu jau kuro gadu piedalās pārspēlēs ,neko sakarīgu likt priekšā.....pastiprināsies tās pienācējas ar spēcīgākiem spēlētājiem????? ...kur viņi raus tos????.....leģionāri....tas tak atkal tev nepatīk....tad vienreiz pasaki kā tādas komandas var pacelt virslīgas līmeni...KĀ????....Nevajag vāvuļot par lietām kur tev tumša bilde....
Metta tikai nedaudz bija vajaka par lideriem, Liepãja pat divreiz noravãs.
Kãpéc jaaizstãv kroplu ćempi, kãds ir Latvijã?!
, 2018-12-03 21:39, pirms 5 gadiem
Ok pat ja pieņem ka metta ir tikai nedaudz vājāka pa augšgalā komandām.. bet pati metta 9-0 sagrāva supernovu kas nomināli ir 10 komanda valstī.. tu runā par 12 komandu cempi, 12. Komanda ir Rēzekne kurā vēl nesen kā 3-6 zaudēja pieminētajām supernovai.. taipadai kuru 9-0 sagrāva metta.. joprojām domā ka būs tikai 5.6-0 rezultāti līderiem ar pastarisiem 12 komandu cempi?
, 2018-12-03 21:47, pirms 5 gadiem
Vispār tā gudri būtu futbolu kaut ar rotācijām no federācijas būtu ieviest pilsētas kuras ir samērā lielas bet nav neviena laba komanda sporta spēles.. cik zinu piemēram tas pats Tukums, hokeja virslīga komanda nav, basi nav, florbols nav, ... Paceļot fotbolu pilsēta cilvēkiem būs par ko beidzot fanot, potenciāli var nākt samērā ok skatītāju daudzums ja tas ir vienīgais pilsētā ko sporta redzēt... Ja nemaldos savlaik Gulbene uz futbolu nāca salīdzinoši daudz skatītāju.. pilsēta lv kontekstā arī samērā liela
, 2018-12-03 21:47, pirms 5 gadiem
Dotacijam ne rotacijam
, 2018-12-03 21:49, pirms 5 gadiem
Arī Rēzekne labs variants kur kaut mākslīgi pacelt futbolu... Liels pilsēta un citu komandu spēļu tur labā līmenī nav
, 2018-12-03 21:52, pirms 5 gadiem
Kad tad tur zinot LFF budžetu neatlikt 5 procentus šim pasākumam... Pa šo naudu domāju jūtami paceltu 2 vai pat 3 pirmās līgas labākās komandas un nedaudz puepalidzetu šī brīža virslīgas lejasgalam
, 2018-12-03 22:04, pirms 5 gadiem
mikins2...necenties...tas mals savu...viņam vajag skaitu ne kvalitāti...
, 2018-12-03 22:09, pirms 5 gadiem
Bronsons rakstīja: mikins2...necenties...tas mals savu...viņam vajag skaitu ne kvalitāti...
Idiots!
, 2018-12-03 22:23, pirms 5 gadiem
mikins2 rakstīja: Ok pat ja pieņem ka metta ir tikai nedaudz vājāka pa augšgalā komandām.. bet pati metta 9-0 sagrāva supernovu kas nomināli ir 10 komanda valstī.. tu runā par 12 komandu cempi, 12. Komanda ir Rēzekne kurā vēl nesen kā 3-6 zaudēja pieminētajām supernovai.. taipadai kuru 9-0 sagrāva metta.. joprojām domā ka būs tikai 5.6-0 rezultāti līderiem ar pastarisiem 12 komandu cempi?
klau, nu tas ir īsta futbola lietpratēja secinājums, drīkst paturpināšu??? Metta kausā (kaujas sastāvā) 3 - 3 ar Daugavpili, 2.jūnija Daugavpils atrāvās 1 - 5 no Skonto, no 6 vietas 1 līgā,tā spiežot 1 līga gandrīz vai stiprāka par vlīgu?? eksperts dīvānā pir*ējs.
, 2018-12-04 10:23, pirms 5 gadiem
Omamma rakstīja: klau, nu tas ir īsta futbola lietpratēja secinājums, drīkst paturpināšu??? Metta kausā (kaujas sastāvā) 3 - 3 ar Daugavpili, 2.jūnija Daugavpils atrāvās 1 - 5 no Skonto, no 6 vietas 1 līgā,tā spiežot 1 līga gandrīz vai stiprāka par vlīgu?? eksperts dīvānā pir*ējs.
Nez kurš te vairāk pi.. dīvānā ... man ir sporta meistara un 1. sporta klase 2 dažādos sporta veidos..
Andrejs Sokolovs. Foto: LFF

Sokolovam lielisks tālsitiens, "Rēzekne" izlaiž divu vārtu pārsvaru

"Optibet" Nākotnes līgā noslēgusies otrā spēļu kārta. Pirmdienas pievakarē lielisks tālšāviens padevās 17 gadus vecajam Andrejam Sokolovam, tomēr viņa panākto 2:0 pārsvaru "Rēzeknes" futbolisti nenosargāja, spēlējot neizšķirti 2:2 ar ventspilniekiem.
Renards Krišjānis cīņā ar Jusufu Rodo. Foto: Nora Krevņeva-Baibakova
3

Korzāns pēdējā uzbrukumā izrauj JDFS "Alberts" uzvaru, "Ogrei" otrais punkts

"Optibet" Nākotnes līgā svētdien tika aizvadītas trīs spēles. Dramatiskākā spēles izskaņa tika aizvadīta spēlē starp "Mārupi" un Jura Docenko Futbola skolu "Alberts", kurā viesi dažas sekundes pirms beigu svilpes guva vārtus un uzvarēja ar 1:0.
Gabriels Kirkils. Foto: Andris Grīnbergs
5

"Leevon PPK" un "Super Nova" uzvar arī otrās kārtas spēlēs

"Optibet" Nākotnes līgā sestdien tika aizvadītas pirmās trīs otrās kārtas spēles. Pie 2:0 uzvaras Smiltenē tika Māra Landmaņa un Jurija Žigajeva trenētā "Leevon PPK", savukārt Ervīna Pērkona vadītā "Super Nova" ar minimālu pārsvaru 1:0 uzveica valsts bagātākā kluba dublierus.