Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:116, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

LFF izsaka brīdinājumu Zakreševskim par kritiku atklātajā vēstulē

LFF izsaka brīdinājumu Zakreševskim par kritiku atklātajā vēstulē
Artūrs Zakreševskis
Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Latvijas Futbola federācijas Disciplinārlietu komisija šodien pieņēmusi lēmumu noraidīt Artūra Zakreševska publisko kritiku un atzīt to par nepatiesu, kā arī izteikt oficiālu brīdinājumu.

Latvijas pirmās līgas kluba JDFS "Alberts" spēlējošais treneris Artūrs Zakreševskis pirms pāris dienām publiskoja atklāto vēstuli, kurā apšaubīja DK lēmumu piešķirt viņam dzelteno kartīti un diskvalificēt viņu uz nākamo spēli. Zakreševskis uzskatīja, ka DK "rupji pārkāpj savas pilnvaras", kā arī izteica aizdomas, ka kādam ar spēcīgu ietekmi LFF ir ļoti liela vēlme iznīdēt JDFS "Alberts".

DK šodien notikušajā sēdē konstatēja, ka A.Zakreševska izteikumi, piemēram, norāde, ka LFF DK rupji pārkāpj pilnvaras, pieņemot š.g. 25.jūnija lēmumu, norāde uz LFF neobjektīvu attieksmi pret JDFS Alberts, kā arī citi izteikumi attiecībā uz LFF Disciplinārlietu komisiju nav savienojami ar Latvijas Futbola Ētikas kodeksu, neatbilst patiesībai un nepamatoti diskreditē minēto institūciju darbu, Ņemot to vērā, nolemts izteikt Zakreševskim brīdinājumu.

DK arī norāda, ka pēc iepazīšanās ar LFF Tiesnešu komitejas atzinumu, nav pamata grozīt iepriekš pieņemto lēmumu par otras dzeltenās kartītes piešķiršanu Zakreševskim, kas noveda pie lēmuma atstāt spēkā piespriesto diskvalifikāciju.

Brīdināta tikusi arī "Skonto" vienība par nesavlaicīgu spēles protokola aizpildīšanu pirms spēles ar "Ventspili", savukārt Virslīgas komanda "Jēkabpils"/JSC brīdinājumu izpelnījusies par sporta bāzes neatbilstību spēlē pret Rēzeknes FA. Vienas spēles diskvalifikācija tikmēr piešķirta "Salaspils" trenerim Viktoram Ņesterenko par sistemātisku iejaukšanos tiesnešu darbā spēlē pret "Valmiera Glass FK/BSS".

Sakrāto dzelteno kartīšu dēļ vienas spēles diskvalifikācija piespriesta vairākiem pirmās līgas futbolistiem, taču no Virslīgas šāds sods sagaidījis tikai vienu - "Skonto" leģionāru Ivanu Menu, kuram nāksies izlaist svētdienas spēli pret Jūrmalas "Spartaku".

Izmantotie resursi:
LFF DK 1.jūlija sēdes lēmumi - Latvijas Futbola...


, 2015-07-01 18:09, pirms 9 gadiem
Nu jau kā diktatoru valstīs..
, 2015-07-01 18:13, pirms 9 gadiem
Kas tas par murgu??? Kādā veidā mums vēl ir tie cilvēki "pie stūres" LFF un tik ilgi?

Uz kāda pamata tad netika atcelts Zakreševska brīdinājums?
Ja neatbilst patiesībai, tad, kāds izskaidrojums?
, 2015-07-01 18:16, pirms 9 gadiem
Kaut kāds vājprāts...
, 2015-07-01 18:18, pirms 9 gadiem
DK un tās seperātistu gvarde turpina gāzt Latvijas futbola līmeni.
, 2015-07-01 18:22, pirms 9 gadiem
Gunča ar Janku jau sāk pārvērsties par praidistiem!
, 2015-07-01 18:31, pirms 9 gadiem
Tev nebūs svēto LFF zaimot!
, 2015-07-01 18:34, pirms 9 gadiem
Publiska LFF kritizēšana ir nepieļaujama.. vai tad Arča to nezināja...

Ja viņš atklātajā vēstulē norādītu cik LFF DK ir godīga, objektīva un taisnīga un ka LFF ir labākā futbola federācija visā visumā tad visi esošie un nākamie pārkāpumi Arčam tiktu atlaisti un Arča arī kļūtu par kādu no U-? galvenajiem treneriem vai LFF funkcionāriem, kur varētu saņemt daļu no lielā kumosa..
, 2015-07-01 18:42, pirms 9 gadiem
Tas ir absurds pēc spēles iedot otru dzelteno kartīti (cik sapratu viena ir iedota spēles laikā). Tad sanāk DK ir jāizvērtē katra spēle, katrs tiesneša lēmums kuru viņš attiecīgajā spēlē ir nosvilpis un jādala kartītes pa labi un pa kreisi savos kabinetos. Pirmo reizi dzirdu tādu cirku, ka sarkanā tiek pieņemta ārpus laukuma - KABINĒTĀ!!! Brīdinājumu iedeva par to ka vēstule bija ļoti atklāta un Zakreševskis ir ar visu sirdi futbolā, vēstulē bij jūtams ka izlikās tajā vēstulē... Es uzskatu ka Zakreševskis vēstulē uzrakstīja taisnību. DK nepatika kas rakstīts vēstulē un tpc izsaka brīdinājumu. Būtu vēstule par to cik labi LFF strādā utt. tad Zakrešēvskis saņemtu apbalvojumu par komplimetu izteikšanu ... Kam Pieder Valsts?
, 2015-07-01 18:50, pirms 9 gadiem
Artūrs vēstulē bija skaidri un gaiši uzrakstījis, ka tas ir viņa personīgais viedoklis.
Tādā gadījumā nesaprotu, kapēc vēl nav izteikti brīdinājumi no LFF puses vismaz pusei no Sportacentra komentētājiem.
, 2015-07-01 19:17, pirms 9 gadiem
Ka demokratijas laikos var bridinat par kritiku?Ja nav patiesiba ko Arturs uzrakstija,tad pieradiet.Skiet ka LFF jau sen iestajas diktatura.
, 2015-07-01 20:27, pirms 9 gadiem
Ja rūpīgi lasa, nevis tikai virsrakstu, var redzēt, ka brīdinājumu izteica nevis LFF kā organizācija vai vadības līmenī, bet to izteica tieši federācijas Disciplinārlietu komisija - brīdina tieši tā institūcija, kuras darbu Artūrs nokritizēja
, 2015-07-01 22:07, pirms 9 gadiem
Šeit ir nedaudz apskatīts no citas puses, kur var piekrist.
Sportazinas.com | VIDEO: Latvijā kluba treneris...
Zakreševskis čīkstētājs. un starp citu, visā pasaulē pēc inspektoru ziņojumiem var diskvalificēt spēlētājus pēc spēles. Nesenais piemērs Copa Ameica.
, 2015-07-02 00:21, pirms 9 gadiem
billyfromspace rakstīja: Šeit ir nedaudz apskatīts no citas puses, kur var piekrist.
Sportazinas.com | VIDEO: Latvijā kluba treneris...
Zakreševskis čīkstētājs. un starp citu, visā pasaulē pēc inspektoru ziņojumiem var diskvalificēt spēlētājus pēc spēles. Nesenais piemērs Copa Ameica.
par nenopietnu rakstu šo var atzīt kaut vai tikai pēc gramatikas. kā arī, ja spēlētāju spēj 'izprovocēt' nepilngadīgs debitants pieaugušo futbolā, vaina ir šajos Alberta pretiniekos.
, 2015-07-02 00:25, pirms 9 gadiem
Citēts no sportazinas.com raksta
''Par A.Zakreševskim piešķirto dzelteno kartiņu portāls pilnībā piekrīt, ka tas nekādi nedrīkst tikt darīts kabinetos.

Novēlēsim JDFS Alberts komandai nemeklēt vainīgos, bet visu risināt spēles laukumā'' tātad kaut sodi tiek piešķirti ārpus laukuma un ar to ir jācīnās, bet tomēr problēmas jārisina spēles laukumā. vai nu autors pats īsti nepiekrīt rakstītajam, vai nedaudz sirgst ar šizofrēniju. ceru, ka pirmais variants.
, 2015-07-02 06:37, pirms 9 gadiem
Mēs visi saprotam,Latvijas futbols grimst.Nepieciešamas kardinālas izmaiņas vadībā.Diemžēl mūsu vīri nau spējīgi uz Blatera cienīgu gājienu.
, 2015-07-02 08:53, pirms 9 gadiem
Pēc spēles var sodīt par kādu rupju darbību vai necenzētu rīcību, kas nav pamanīta tiesnesim un attiecīgi sodīta laukumā. Piešķirt kartiņu par pārkāpumu, ko nav fiksējis tiesnesis laukumā'spēles epizodē- tāds brīnums futbola pasaulē nav redzēts.... tad jau jāspēlē bez tiesneša, bet rezultāts jānosaka DK, jāakceptē sporta direktoram, un jāapstiprina ģenerālsekretāram, ...bet par kritikas izteikšanu presē jāierosinā punkts par kriminālatbildību.....
Andrejs Sokolovs. Foto: LFF

Sokolovam lielisks tālsitiens, "Rēzekne" izlaiž divu vārtu pārsvaru

"Optibet" Nākotnes līgā noslēgusies otrā spēļu kārta. Pirmdienas pievakarē lielisks tālšāviens padevās 17 gadus vecajam Andrejam Sokolovam, tomēr viņa panākto 2:0 pārsvaru "Rēzeknes" futbolisti nenosargāja, spēlējot neizšķirti 2:2 ar ventspilniekiem.
Renards Krišjānis cīņā ar Jusufu Rodo. Foto: Nora Krevņeva-Baibakova
3

Korzāns pēdējā uzbrukumā izrauj JDFS "Alberts" uzvaru, "Ogrei" otrais punkts

"Optibet" Nākotnes līgā svētdien tika aizvadītas trīs spēles. Dramatiskākā spēles izskaņa tika aizvadīta spēlē starp "Mārupi" un Jura Docenko Futbola skolu "Alberts", kurā viesi dažas sekundes pirms beigu svilpes guva vārtus un uzvarēja ar 1:0.
Gabriels Kirkils. Foto: Andris Grīnbergs
5

"Leevon PPK" un "Super Nova" uzvar arī otrās kārtas spēlēs

"Optibet" Nākotnes līgā sestdien tika aizvadītas pirmās trīs otrās kārtas spēles. Pie 2:0 uzvaras Smiltenē tika Māra Landmaņa un Jurija Žigajeva trenētā "Leevon PPK", savukārt Ervīna Pērkona vadītā "Super Nova" ar minimālu pārsvaru 1:0 uzveica valsts bagātākā kluba dublierus.