Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:116, Did:0, useCase: 3

Autors: Edmunds Novickis

1.līgas preses konference: "Skonto" kā saplīsis "Lamborghini"

1.līgas preses konference: "Skonto" kā saplīsis "Lamborghini"
No kreisās - Kristaps Dišlers ("Tukums 2000"), Askolds Uldriķis ("Skonto"), Rihards Gorkšs ("Auda")
Foto: LFF.lv

Sporta preču veikalā ''Komanda'' šodien risinājās komanda.lv 1.līgas čempionāta preses konference, kurā uzstājās ne tikai Latvijas Futbola federācijas pārstāvji, bet arī visu 1.līgas dalībnieču pārstāvji. Piedāvājam teksta versijā atskatīties uz šo pasākumu.

Jau ziņojām, ka šogad 1.līgā startēs 15 komandas (ja dalību neatsauks "Skonto"), jo pēdējā brīdī piedalīties atteikusies "Salaspils". Preses konferences sākumā ar uzrunām uzstājās LFF ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis, komanda.lv projektu vadītājs Oskars Sijāts un LFF Sacensību daļas vadītājs Arturs Gaidels. Sijāts atklāja, ka arī šogad tiks noteikti 1.līgas mēneša labākie, taču būs cita sistēma - ja pērn visu noteica skatītāju balsojums internetā, tad šogad nāks klāt arī LFF balsojums un komanda.lv balsojums. Gaidels informēja, ka šogad 1.līgas popularizācijas nolūkos visiem klubiem tiks izdalītas kameras un cits tehniskais nodrošinājums, lai būtu iespējams sagatavot piecu minūšu kārtu video apskatus. Tiesa, līdz 1.kārtai tas netiks pagūts izdarīt, bet no 2.kārtas Gaidels solīja šīs idejas realizēšanos.

Pēcāk vārds tika dots visu 15 klubu pārstāvjiem, kuri vispārīgi pastāstīja par gatavošanos, sastāvu, ambīcijām un tamlīdzīgi. Daudz kas no sacītā atkārtojās ar Sportacentrs.com 1.līgas apskatos pausto (1.daļa šeit, 2.daļa šeit, 3.daļa sekos tuvākajā laikā pirms 1.līgas sākuma).

Izcelsim vienīgi "Skonto" direktora Askolda Uldriķa, kurš no klubu pārstāvjiem uzstājās pēdējais, sacīto: "Man laikam visgrūtāk no visiem runāt - ne jau tāpēc, ka "Skonto" tādā kompānijā [smaida], bet tāpēc, ka vēl divas dienas pirms čempionāta sākuma mēs nezinām, vai spēlēsim vai nespēlēsim. Tā situācija tiešām ir smaga, šobrīd joprojām nevaram pieteikt jaunus spēlētājus, jo līdz galam nav nokārtotas saistības [vēlāk preses konferences laikā pēc "Delfi" žurnālista jautājuma par LFF DK lēmumu atcelt pāreju aizliegumu izvērtās diskusija starp minēto žurnālistu, Gaidelu un Uldriķi par to, ko īsti LFF DK lēmums nozīmē - aut.]. Mums praktiski ir viena divas dienas, lai to [izpildītu saistības un tiktu pie atļaujas pieteikt spēlētājus - aut.] izdarītu - ja mēs to neizdarām, tad skaidrs, ka 1.līgā paliks 14 komandas. Ja izdarām, tad skaidrs, ka mēs spēlējam. Šobrīd komanda mums ir gatava spēlēt - tā regulāri trenējas, komandā ir 22 futbolisti. Pārsvarā tie ir 1997.-99.gadā dzimušie spēlētāji no JFC "Skonto", tāpat pieci pie mums pārgājuši no "Caramba/Dinamo", kā arī ir vēl daži pieredzējušie spēlētāji. Tā ka sastāvs ir pietiekami spēcīgs, lai, protams, izcīnītu 1.vietu. Tikai ar tādu mērķi "Skonto" startēs 1.līgā." Uldriķis piebilda, ka "Skonto", ja spēlēs, joprojām uzņems viesus "Skonto" stadionā.

Mediju jautājumi

Medijiem attiecībā uz 1.līgu lielākā problēma ir protokoli. "Online" tiešraides ir laba lieta, taču nereti šīs tiešraides nenotiek vai ir ar kļūdām, savukārt oficiālie protokoli kavējas. Vai ir cerība, ka šogad situācija ar to būs labāka?
Gaidels: "Katru gadu pilnveidojam savu darbu. Spēļu, kuras apkopojam "online" režīmā, ir daudz - Virslīga, 1.līga, arī kauss. Skaidrs, ka tas ir atkarīgs no katra menedžera, kas strādā katrā reģionā. Mēs kontrolējam viņu darbību, bet nevaram izdarīt to darbu viņu vietā, ja spēles notiek uzreiz astoņās pilsētās. Skaidrs, ka darām visu, lai ar katru nākamo gadu kļūdu būtu mazāk un lai protokoli būtu ātrāk - šis gads nebūs izņēmums."

Kāda tad īsti ir situācija ar "Skonto"? Un vai ir instrumenti, lai 1.līgas dalībnieku skaits būtu zināms agrāk, nevis vienu divas dienas pirms turnīra sākuma?
Gaidels: "Jūs paši redzat, kāda ir situācija, ja klubs nedēļu pirms čempionāta sākuma var atteikties piedalīties. Tas nav prognozējams. Un mums ir ļoti īss laiks, lai juridiski korektā veidā nomainītu atteikušos komandu ar citu. Kas attiecas uz "Skonto", viņiem ir apstiprināts maksājumu grafiks - klubs daļēji ir izpildījis prasības. Šobrīd "Skonto" ir un mums 1.līgā ir 15 komandas. "Skonto" 1.kārtā noteikti startēs." [Uldriķis gan iebilst, ka nekas nav skaidrs - aut.]

Turpinot "Skonto" tēmu - ja tiksiet galā ar šī brīža problēmām, vai 2-3 gadu laikā varat kļūt par to, kas bijāt iepriekš, proti, nevis vienkārši Virslīgas dalībnieci, bet atkal par vienu no vadošajiem klubiem Latvijā?
Uldriķis: "Tas ir ļoti grūts un sarežģīts jautājums. Lielākā problēma ir, ka bijušie īpašnieki ar nākamajiem īpašniekiem, kuri grib šo brendu uzturēt, nevar vienoties par nosacījumiem, kā notiks kluba pārņemšana. Domāju, arī neviens no klātesošajiem nevar pateikt, cik "Skonto" brends ir vērtīgs - vai tas šobrīd ir viens eiro vai miljons eiro? Visu laiku notiek diskusijas un sarunas par tām summām, kā varētu pārņemt. Ja jauni investori būs, ir skaidrs, ka viņi uzreiz grib ieguldīt lielus līdzekļus klubā un grib atkal padarīt "Skonto" par vadošo klubu Latvijā un, protams, sekmīgi startēt Eirokausos. Plāni tiešām ir lieli, un investori ir nopietni - viņi sevi ir pierādījuši futbola lauciņā. Taču, kamēr īpašnieku jautājums nav atrisināts, tikmēr neko nevaram plānot."

Kāds ir jūsu kluba budžets?
Vairāku klubu pārstāvji nosauca atbalstītājus vai atteica, ka nevar uz šo jautājumu atbildēt. Žanis Ārmanis atklāja, ka "Rēzeknes" budžets šogad būs ap 40 tūkstošiem eiro. "Smiltenes" treneris Raimonds Dūmiņš izteica minējumu, ka viņa komandas budžets varētu būt mazākais 1.līgā - ap 20 tūkstošiem eiro. "Jēkabpils" valdes loceklis un kluba direktors Ruslans Bajārietis noteica, ka nebūs sliktāk nekā pērn, līdzīgi atbildēja Uldis Pūcītis ("Valmiera" viceprezidents/ģenerālmenedžeris) - budžets saglabājies iepriekšējo gadu līmenī.

Arturs Zakreševskis ("Alberts") norādīja, ka viņu budžets būtu tikpat mazs kā "Smiltenei", ja vien nebūtu jāveic maksājumi Rīgas domei par futbola infrastruktūru (laukumu izmantošanu), tādējādi budžets ir ap 25 tūkstošiem eiro. "Ogres" kluba prezidents Aigars Počs tomēr pārspēja "Smilteni" kategorijā kam mazāk, nosaucot budžetu 17 tūkstošu eiro apmērā. "Preiļu" futbola dzīves vadītājs Imants Babris norādīja, ka Preiļu novada domes finansējums ir 14 tūkstoši eiro, bet ar humoru un smaidu paziņoja par vēl kādu finansējuma daļu: "Cienījamie kolēģi, pateicoties jūsu soda naudām un tam, ka mēs vinnējām "Fair Play", mēs sarīkojām fantastisku Vecgada pasākumu [smiekli zālē]. Mēs labprāt turpinātu tādā pašā garā."

Jānis Jaunzems ("Staiceles Bebri") minēja, ka arī viņu klubs varētu konkurēt par mazāko budžetu 1.līgā. Askolds Uldriķis ("Skonto"): "Noteikti sanāk, ka mums budžets būs lielākais 1.līgā, taču tas netiks tērēts šai sezonai - tas pārsvarā tiks tērēts gan VID, gan pārējo parādu segšanai. Šīs sezonas sastāvam un spēlētājiem tie līdzekļi būs visai minimāli. Nauda nāks no tā, kas mums parasti bijis - pirmkārt, spēlētāju pārdošanas. Kā zināt, Vladislavs Gutkovskis ir pārdots, un nauda mums pienāk pēc grafika. Tāpat Artūrs Karašausks [Polijā atrodas īrē - aut.], tāpat ir vēl vairāki spēlētāji, kurus sezonas gaitā mēs varētu pārdot - gan no esošajiem, gan izīrētajiem. Tāpat būs investoru pienesums."

Vai atbalstāt auklēšanos ar "Skonto"?
Vispirms Gaidels norādīja, ka neuzskata, ka LFF auklētos ar "Skonto", jo klubs ir veicis pirmo maksājumu VID un ir novērota pozitīva tendence. Gaidels uzsvēra - ja maksājums VID netiktu veikts, "Skonto" netiktu pielaists. Ruslans Bajārietis ("Jēkabpils"): "Tādam klubam ir jāspēlē. Jēkabpilij mājas spēle ar "Skonto" būs liels notikums". Uldis Pūcītis ("Valmiera"): "Man tas līdz galam nav saprotams - ja no vienas līgas viņus var atskaitīt, kāpēc 1.līga būtu ar kaut ko sliktāka? Taču ne man to lemt un par to spriest. Mēs, protams, labprāt ar viņiem spēlētu un uzņemtu Valmierā, gan arī labprāt spēlētu "Skonto" stadionā." Artūrs Laizāns (RTU): "Manuprāt, ar "Skonto" ir jāauklējas, jo "Skonto" nesis lielu ieguldījumu Latvijas futbolā. Tas ["Skonto" nepielaišana - aut.] būtu tāpat kā izmest ārā nedaudz saplīsušu "Lamborghini" - viņš ir jāsaremontē un tad varēs braukt atkal."

Aigars Počs ("Ogre"): "Pozitīvi, ka process virzās uz priekšu [maksājumu veikšana - aut.] - gaidīsim "Skonto" svētdien pie sevis [1.kārtā "Ogrei" jātiekas ar "Skonto" - aut.]. "Saldus" kluba valdes priekšsēdētājs Ainārs Seļickis piekrita RTU pārstāvja sacītajam. Imants Babris ("Preiļi"): "Es vērtētu racionāli - ja tas ir klubs, kuram ir bāze, komanda, bērni, tad ar to ir jāauklējas. Ja kaut kā nav, tad nav jāauklējas." SK "Super Nova" prezidents Jānis Engelis: "Jābūt kā visur pasaulē - ja klubs ir noņemts, viņiem jāatsāk no apakšas, 2., 3., 4.līgas, pēc sportiskā principa. Ja tie būtu tikai jaunieši, JFC "Skonto", kas ir akreditēta akadēmija, tad jā - tie puikas lai spēlē. Ja tur būs pieredzējuši futbolisti, kuri vēl saņem atalgojumu, tad nē. Tas ir mans personiskais viedoklis."

Igors Ņežmakovs, "Babītes" direktors: "Tas ir LFF lēmums, ne mūsu, taču zaudēt klubu un "Skonto" akadēmiju nebūtu racionāli." Kristaps Dišlers ("Tukums 2000" galvenais treneris): "Priecājamies, ka varēsim ar viņiem spēlēt, bet šis jautājums jārisina LFF." Rihards Gorkšs ("Auda"): "Ne mums spriest, cik tas viss ir godīgi, bet mēs domājam, ka "Skonto" ir ļoti liels ieguvums 1.līgai - ceram, ka skatītāju būs vairāk, ceram, ka būs lielāka interese presei. Domāju, būs lieliskas spēles, kad tiksies Latvijas senākais futbola klubs ["Auda" - aut.] ar Latvijas titulētāko klubu ["Skonto" - aut.]. Būs milzīgs mārketinga triks."

Askolds Uldriķis ("Skonto"): "Man pat grūti noformulēt federācijas pozīciju. Reizēm jāsaka paldies LFF, ka viņi tik iejūtīgi attiecas, bet reizēm viņi mūs stingrāk sabar, kaut ko aizliedz vai pielieto sankcijas. Tās gan, protams, ir pamatotas, atbilstošas reglamentiem. Mūsu spēlēšana 1.līgā arī ir atbilstoša reglamentam, jo licencēšanas procesam Virslīgai bija vieni termiņi - mēs tajos neiekļāvāmies, bet pēc tam situācija klubā pamainījās, 1.līgai bija citi termiņi, šajos termiņos iekļāvāmies un visu licencēšanas procesu izpildījām. Tur nekā pretlikumīga nebija un šajā gadījumā tiešām nekāda auklēšanās nebija. Ir bijušas citas situācijas, kur kaut kāda auklēšanās ir bijusi. Otra lieta - mūsu kluba iekšienē arī virmoja ideja, ka varētu klubu likvidēt, pasludināt maksātnespēju un mierīgi sākt, kā Engeļa kungs piedāvāja, no 2. vai 3.līgas, izvēlēties jaunu "Skonto" nosaukumu. Taču tas atkal būtu negodīgi pret kreditoriem - to pašu VID, tiem pašiem spēlētājiem, kuri tad paliktu vispār bez nekā. Toties tagad viņi saņēma naudu visu ziemu, parādsaistības tika kārtotas, naudas tika atdotas. Tā ka, domāju, tas ir pareizāk nekā izveidot jaunu struktūru. Mēs pret saviem kreditoriem rīkojamies godīgāk."

Ja jums rastos iespēja spēlēt Virslīgā, vai jūs spēlētu? Atbildiet, lūdzu, ar jā vai nē!
Ar "jā" atbildēja "Rēzeknes", "Valmieras", "Preiļu", "Olaine/Super Nova", "Tukums 2000", "Skonto" ("noteikti, kaut vai šogad" [smiekli zālē]), "Audas" ("darītu visu iespējamo, lai spēlētu") pārstāvji.
Ar "nē" atbildēja "Smiltenes" ("pagaidām neesam gatavi"), "Jēkabpils", "Alberta" (ar nosacījumu "ja neatradīsim finansējumu"), "Ogres" ("tuvākās divās trīs sezonās noteikti nē"), "Saldus", "Staiceles Bebru" ("pirmkārt, mēs nevarētu iegūt A-licenci") pārstāvji.
RTU pārstāvis: "Neesmu pārliecināts, vai RTU varētu spēlēt Virslīgā pēc šīs sezonas, bet tālāks mērķis ir spēlēt Virslīgā.", "Babītes" pārstāvis: "Sezona parādīs."

Vai šogad paredzētais spēļu skaits ir optimāls?
Ārmanis ("Rēzekne"): "Kad pirms divām sezonām spēlējām kopā ar dublieriem, diez vai kāds ticēja, ka bez viņiem atradīsies 16 komandas. Domāju, 16 komandas ir optimāls variants - ja būtu 20 komandas, tas nebūtu slikti. Šogad būs 15 komandas - nelielas grūtības būs, vajadzēs meklēt kādu sparingu."
Dūmiņš ("Smiltene"): "Man ļoti apmierina 16 komandu turnīrs. Lai gan "Salaspils" atteicās, 1.aplī mums tas netraucēs, jo ar "Skonto", kuriem būs kausa mačs, spēlēsim trešdienā, tad sestdiena būs brīva, bet mums svētdien ir U18 čempionāts."
Bajārietis ("Jēkabpils"): "Mums netraucēs, ka nebūs "Salaspils", 28 spēles ir pietiekami. Vienīgi problēma ir, ka vienu vasaras mēnesi, jūlijā, nespēlējam čempionātā. Saprotu, ka tur kausa spēles, bet tās varētu izspēlēt darba dienu vakaros. Tagad turnīrs sākas 2.aprīlī, beidzas 5.novembrī, bet vasaras vidū nespēlējam."
Pūcītis ("Valmiera"): "Man līdzīgs viedoklis - spēļu skaits apmierina, bet vasarā varētu spēlēt, lai tā sezona neievilktos tik tālu rudenī."
Zakreševskis ("Alberts"): "Pagājušajā gadā 30 spēles bija 1.līgā, mums jūlijā bija trīs spēles kausa izcīņā, kā arī lielākajai daļai komandas vēl bija vairāk par 10 spēlēm U-18 čempionātā. Labākajiem spēlētājiem bija 44 vai 45 spēles, kas ir adekvāta slodze. Plus vēl dažiem spēles izlasēs. Tas ir optimāls skaitlis."
Laizāns (RTU): "Spēļu skaits ir labs - nav ne par biezu, ne par šķidru."
Počs ("Ogre"): "Uzskatu līdzīgi, vienīgi labs komentārs bija par kausu - varētu to vasaras mēnesi aizklāt ar sezonas spēlēm, bet kausu, piemēram, ielikt darba dienās."
Seļickis ("Saldus"): "Par vasaras periodu piekrītu - mūsu sakarā tas ir sevišķi aktuāli, jo mums nav laukuma ar mākslīgo segumu. Mēs gribētu izmantot vasaras periodu, lai spēlētu."
Babris ("Preiļi"): "Ja kāds ļautu man pafantazēt, es teiktu, ka, ja mums Virslīgā ir astoņas un 1.līgā 16 komandas, kopā 24, tad es pārdalītu šo attiecību uz 10 un 14. Uzskatu, ka 16 komandas 1.līgā ir nedaudz par daudz, jo sanāk, ka 1.līga apjoma ziņā pārspēj Virslīgu [pie 16 komandām 1.līgā 30 spēles, Virslīgā 28 spēles - aut.] - tipiski amatieri spēlē vairāk par tiem, kuri par spēlēšanu saņem naudu. Tas izskatās jocīgi. Protams, negribētu iebraukt novembrī, kā arī sākt daudz maz saprātīgos laika apstākļos pavasarī. 14 komandas būtu optimālais."
Engelis (AFA "Olaine"/SK "Super Nova"): "Uzreiz saku, ka 30 spēles ir ļoti labs kalendārs, bet konkrēti mums derētu arī 14 komandas, jo mums ir arī U-18 komanda, kur ir vēl 10 spēles. Nedēļā jāliek divas spēles, ir pagrūti. Uzskatu, optimāli ir 26-30 spēles. Esmu pret to, ko teica par jūliju - domāju, varam spēlēt līdz novembra sākumam, jo ziemas Latvijā tāpat vairs nav, bet vasarā, ņemot vērā, ka paši atzīstam, ka tie ir amatieri, vajag iedot divas nedēļas atpūsties, lai spēlētāji ar ģimenēm var aizbraukt kaut kur uz siltajām zemēm. Tas ir tikai atbalstāmi. Turklāt tai laikā vēl ir Latvijas kauss."
Ņežmakovs ("Babīte"): "Grūti spriest, 1.līgā esam jaunpienācēji. Sezona būs intensīva, kas principā ir labi. 30 spēļu vietā tagad būs 28, tātad varēs atrast pauzi atpūtai."
Jaunzems ("Staiceles Bebri"): "Tā kā piedalāmies arī 2.līgas čempionātā, spēļu skaits ir pat ļoti pietiekams. Mums ir arī jaunieši U-18 čempionātā, tā ka spēļu pilnībā pietiek. Par jūliju - domāju, tieši iederas tā pauzīte."
Dišlers ("Tukums 2000"): "Spēļu skaits ir pietiekams, jo esam diezgan jauna komanda, pārstāvam arī U-16 un U-18 komandas. Jūliju noteikti vajag kā atpūtas mēnesi, lai pēc atpūtas var pilnvērtīgi sagatavoties 2.aplim."
Uldriķis ("Skonto"): "Uzskatu, ka 1.līgā komandas vajadzētu sadalīt divās grupās - pa astoņām vai pa desmit komandām. Pirmajai grupai tiešām vajadzētu būt spēcīgai - ar savu jaunatnes sistēmu, ar infrastruktūru, ar nopietniem mērķiem spēlēt Virslīgā. Otrajā grupā varētu būt tie, kas spēlē savam priekam - tur var būt vienkārši komandas, nevis klubi ar savu struktūru. Citādi sanāk, ka komanda uzvar 1.līgu kā pērn "Caramba/Dinamo" - viņi šogad spēlē Virslīgā ["Riga" - aut.], bet no 1.līgā spēlējušajiem neviens nespēlē. Viņiem nav arī savas akadēmijas - viņi noslēdz kaut kādu sadarbības līgumu. Sanāk, ka Virslīgā no 1.līgas ienāk klubi, kas īsti nav klubi, un tādiem mainās sastāvi par 100%. Tas nav normāli. Uzskatu, ka 1.līgai arī jāpaaugstina līmenis - ceru, tas notiks, redzot arī šo preses konferenci, parādās 1.līgai savs atbalstītājs, komanda.lv. Ceru, līmenis augs, un 1.līga ražos spēcīgus klubus, kas pastiprinātu Virslīgu, un mēs Virslīgu paplašinātu nevis tāpat vien vai ģeogrāfijas pēc, bet tiešām ar spēcīgiem klubiem, kuri sākumā varētu cīnīties vismaz ar Virslīgas vājākajiem klubiem. Šobrīd šādas sistēmas nav, tas ir nopietni jāpārdomā."
R.Gorkšs ("Auda"): "Uzskatām, ka pēdējos divus gadus ir bijis ļoti labs kalendārs - 30 spēles ar pārtraukumu vasarā. Ļoti labi."

Ja esat pilntiesīgi atbildēt sava kluba vārdā, kuru kandidātu atbalstiet LFF prezidenta vēlēšanās?
"Rēzeknes", "Smiltenes", "Jēkabpils", "Valmieras", "Alberta", RTU, "Saldus", "Babītes", "Staiceles Bebru", "Tukums 2000", "Audas" pārstāvji sacīja, ka pagaidām nav izlēmuši [paši vai klubā, kuram par šo tēmu būs valdes sēde] vai ka attiecīgajam pārstāvim nav balsstiesību.
"Ogres" pārstāvis Počs noteica, ka labprāt izvēlētos kādu trešo kandidātu, ja vien būtu tāda iespēja.
"Preiļu" pārstāvis Babris: "Pirmkārt, esmu pateicīgs gan šeit klātesošajam Krišjānim Kļaviņam, gan Guntim Indriksonam, ka viņi atrada laiku un aizbrauca uz Preiļiem, un mēs diezgan ilgi un pamatīgi runājām. Šajās sarunās mēs iztikām bez man jau noriebušās tēmas par Kļaviņu kā toto-karali un Indriksonu kā miljonu sazadzēju. Par šādām tēmām nerunājām. Kad bija Indriksons, saruna bija uz apmēram trim stundām. Izteicu veselu lērumu kritikas par federācijas darbību, sākot ar akadēmijām un reģionālām problēmām. Man par izbrīnu daudz kas bija atklājums mūsu federācijas prezidentam. Sapratu, ka es viņam pavēstīju daudzas jaunas lietas. Par balsošanu - es labprāt redzētu aizklātu balsojumu. Pat zēni pagalmā šādus jautājumus risina, sametot [balsojumu] cepurē. Visi esam cilvēki, viens otru pazīstam - lai tablo parāda, kāds ir balsojums."
AFA "Olaine"/SK "Super Nova" pārstāvis Engelis: "Paldies Krišjānim Kļaviņam, ka viņš vispār ir iesaistījies šajā lietā, jo vienmēr ir tā, ka visi murmina aiz stūra, bet neviens neko nesaka. Tas ir labi, ka ir izvēles tiesības, ir labi, ka mūsu klubam arī ir pārdomu laiks, mums būs valdes sēde. Apmēram jau esam izlēmuši. Vienīgais man negribētos epopeju vai kādas norunas starp klubiem, ka visi balso pret abiem kandidātiem un ka sākas kaut kādas jaunas vēlēšanas par trešo kandidātu. Nevajag. Es arī domāju, ka varētu būt aizklātais balsojums. Visādas biedrības un runātāji, kas runā, ka darīsim tajā un tajā gadā - piedodiet, kāpēc jūs to decembrī nedarījāt? Jebkurš cilvēks varēja pieteikties LFF prezidenta amatam! Ja nebija neviena [cita kandidāta], tad bija Guntis. Tagad ir cits kandidāts - ļoti labi, ka viņš ir pieteicies. Ir intriga, labi, ka ir vismaz kaut kas."
"Skonto" pārstāvis Uldriķis: "Mums klubā nav bijušas runas par šīm lietām, jo mums pietiek citu problēmu, ko risināt. Man nav balsstiesības, tur būs citi, kas balsos. Varbūt pilnvaros mani. Pagaidām varu vienkārši kā privātpersona, kas futbolā dažādos statusos pavadījusi 20 gadus, ka es nebalsotu ne par vienu no šiem kandidātiem."

Kurš triumfēs 1.līgā?

  • 25

  • 33

  • 130

  • 83

  • 21

  • 5

  • 47

  • 49



, 2016-04-01 00:14, pirms 8 gadiem
Joprojam skrobe par Valmieru .. Bija visas iespejas, bet vadiba pieviila ..
, 2016-04-01 00:22, pirms 8 gadiem
salīdzināt tos nabagus ar Lamborghini - tas cilvēks neorientējas futbolā. ā jā RTU taču paši paņēmuši bariņu, tad skaidrs ka jāauklējas.

bijušie īpašnieki tirgojas - nopietni, nolaida zemāk par kliņķi un vēl kaut kādu naudu cer izspiest??!
, 2016-04-01 00:31, pirms 8 gadiem
Nu tad par 14 komandām 1.līgā!!!
, 2016-04-01 00:46, pirms 8 gadiem
zigiss rakstīja: salīdzināt tos nabagus ar Lamborghini - tas cilvēks neorientējas futbolā. ā jā RTU taču paši paņēmuši bariņu, tad skaidrs ka jāauklējas.

bijušie īpašnieki tirgojas - nopietni, nolaida zemāk par kliņķi un vēl kaut kādu naudu cer izspiest??!
labi ka Tu orientejies futbola, tiesam liels prieks
, 2016-04-01 00:47, pirms 8 gadiem
Ferdinands Lieliskaisss rakstīja: Nu tad par 14 komandām 1.līgā!!!
aha,kartejo reizi ka Dome,visu likvidet,nevis iesniegt planu ka atrisinat problemu.. kartejias pokemons, arvien mazak sini saita gribas komentus lasit...
, 2016-04-01 00:53, pirms 8 gadiem
Maikl30 rakstīja: aha,kartejo reizi ka Dome,visu likvidet,nevis iesniegt planu ka atrisinat problemu.. kartejias pokemons, arvien mazak sini saita gribas komentus lasit...
Nelasi šeit un nekomentē vairs! Tas tev palīdzēs, pajol
, 2016-04-01 00:54, pirms 8 gadiem
nevar saprast - šis pasākums bija 1.līgas atklāšana vai vienkārši cilvēki atnāca parunāt par Skonto. a nevar atsevišķu pasākumu un parunāt par , piemerām, Preiļu BJSS ?
, 2016-04-01 00:59, pirms 8 gadiem
Kāpēc 1.ligā neizveidot sistēmu, ka pēc 1.apļa līga sadalās 2 daļās? Domāju, tas uzlabotu intrigu un komandām būtu interesantāk sacensties ar komandām ,kuras ir līdzvērtīgākas spēkos ?
, 2016-04-01 02:36, pirms 8 gadiem
un Kosmačovam atcelta diskvalifikācija no futbola, ka pieteikts Tukuma sastāvā?
, 2016-04-01 06:32, pirms 8 gadiem
Lielisks raksts.

Par Olaini.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: Jozikss
, 2016-04-01 09:47, pirms 8 gadiem
Valmierai bija iespēja spēlēt Virslīga jau šogad, atteicās, tagad piekristu.. kāpēc tad uzreiz nepiekrita kad piedāvāja?
, 2016-04-01 11:14, pirms 8 gadiem
sandis444444 rakstīja: Valmierai bija iespēja spēlēt Virslīga jau šogad, atteicās, tagad piekristu.. kāpēc tad uzreiz nepiekrita kad piedāvāja?
Es par to pašu. Piedāvāja viņiem virslīgu, bet atteicās.
Ja jau tagad ar finansējumu nekas nemainās, kurš izdomāja virslīgu laist garām?
Acīmredzot iepriekšējai vadībai bija pilnīgi citi plāni un apņēmība.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-04-01 16:20, pirms 8 gadiem
Chevalier rakstīja: Es par to pašu. Piedāvāja viņiem virslīgu, bet atteicās.
Ja jau tagad ar finansējumu nekas nemainās, kurš izdomāja virslīgu laist garām?
Acīmredzot iepriekšējai vadībai bija pilnīgi citi plāni un apņēmība.
Tagad es domāju ka Virsligu kadu laiku neredzēt!
, 2016-04-01 16:30, pirms 8 gadiem
Skonto Lada paarbrauks visiem paari
, 2016-04-01 16:31, pirms 8 gadiem
Rai4a rakstīja: Joprojam skrobe par Valmieru .. Bija visas iespejas, bet vadiba pieviila ..
Kāds tev pievīla? Bija pārspēles pret Metta/LU un tur viss bija redzams, ka Valmiera FK kā ienāktu Virslīgā tā uzreiz arī no tās varētu jau pirkt biļetes atpakaļ uz 1.līgu.
RFS situācija ir tāda, ka viņi dabūja uzreiz nopietnus sponsorus ''LNK Group''+šis klubs tiek praktiski vienīgais nopietnā veidā finansēts no Rīgas domes - tāpēc arī spēja noslēgt līgumus ar tādiem spēlētājiem kā Višņakovs, kas arī ļauj cerēt, ka RFS jau pirmajā sezonā neizlido ārā, bet Valmierai šādus spēlētājus nedabūt un nāktos spēlēt ar to pašu sastāvu, kas bija pirms sezonas (ja vienīgi neatrastos vēl kādi sponsori, kas pie pašreizējā budžeta vēl piesviestu kādus 100 000 euro, kas labākajā gadījumā tikai dotu cerības, ka izdotos pacīnīties nopietnāk par palikšanu Virslīgā, bet neko vairāk)!
Valmiera FK spēlēt un vismaz dabūt kādas uzvaras un punktus varētu tad, ja Virslīgā palielinātu komandu skaitu 10-12 (2 vai 4 pastarītes Virslīgā būtu no 1.līgas augšgala komandām, kas spēlējot savā starpā spētu gūt punktus, kas ļautu palikt vēl uz gadu Virslīgā un cerēt uz ko labāku nākotnē), bet tad mēs atkal atgrieztos pie sutācijas ar rezultātiem 7:0 kad šīs Virslīgas pastarītes saskartos ar tādām komandām kā FK Ventspils, FK Jelgava, FK Liepāja, kas atkal atbaida publiku un Virslīgas prestižu.
, 2016-04-01 16:34, pirms 8 gadiem
Kāds nezina Salaspils atteikšanās iemeslus? Cik zinu tad pagājušo sezonu viņi nevarēja spēlēt Salaspilī, bet mājas spēles aizvadīja Ogrē!
, 2016-04-01 22:16, pirms 8 gadiem
Ambrē rakstīja: Kāds nezina Salaspils atteikšanās iemeslus? Cik zinu tad pagājušo sezonu viņi nevarēja spēlēt Salaspilī, bet mājas spēles aizvadīja Ogrē!
kārtējās mahinācijas. Šoreiz kopā ar Olaini un Supernovas akadēmiju
, 2016-04-02 01:05, pirms 8 gadiem
Kā būs ar video translācijām? Sportacentrs kaut ko nodrošinās? Vismaz kārtas centrālos dueļus, kuri nepārklātos ar Virslīgas spēlēm...tas būtu lieliski!
Ingars Pūlis. Foto: Jānis Līgats

Valmierieši spēles izskaņā uzvar Ventspilī, RFS jaunieši rauj gabalos "Smilteni"

"Optibet" Nākotnes līgas čempionātā svētdien tika aizvadītas divas spēles. Ar spēles pēdējo 15 minūšu ofensīvu "Valmieras" dublieri ar 3:0 nokārtoja uzvaru izbraukuma spēlē pret JFK "Ventspils". Savukārt pavisam bēdīga spēle izvērtās smilteniešiem, kuri pie Daugavas krasta ielaida septiņas bumbas savos vārtos pret RFS dublieru komandu.
Milans Brahmanis. Foto: LFF
20

Oranžie iesit trīs vārtus Ogrē, Baumanis pārkož Mārupes gurķīšus

"Optibet" Nākotnes līgas čempionātā 3. spēļu kārtā izcili savu sezonas ievadu turpināja aizvadīt JDFS "Alberts" futbolisti, kuri ar 3:0 pārspēja "Ogres United". Savukārt par pirmo trīs vārtus šosezon sakrājušo spēlētāju kļuva Renē Baumanis, kura divi precīzie sitieni gādāja par "Leevon PPK" uzvaru ar 4:2 pār mārupiešiem.
Andrejs Sokolovs. Foto: LFF

Sokolovam lielisks tālsitiens, "Rēzekne" izlaiž divu vārtu pārsvaru

"Optibet" Nākotnes līgā noslēgusies otrā spēļu kārta. Pirmdienas pievakarē lielisks tālšāviens padevās 17 gadus vecajam Andrejam Sokolovam, tomēr viņa panākto 2:0 pārsvaru "Rēzeknes" futbolisti nenosargāja, spēlējot neizšķirti 2:2 ar ventspilniekiem.