Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

FK "Smiltene/ BJSS" pavērsieniem bagātā spēlē pieveic "Jēkabpils/ JSC"

Toms Markss
Toms Markss

FK "Smiltene/ BJSS" pavērsieniem bagātā spēlē pieveic "Jēkabpils/ JSC"
Foto: Gatis Samučonoks

Sestdien Tepera stadionā tika aizvadīta Latvijas Futvola čempionāta „Syform” 1. līgas turnīra 27. kārtas spēle, kurā vietējā „Smiltene/ BJSS” komanda aizraujošā un notikumu pavērsieniem bagātā spēlē ar rezultātu 4:2 apspēlēja „Jēkabpils/ JSC” komandu. Divus vārtus pēc 11 metru soda sitiena mājinieku labā guva Elvis Teremko.

Pēdējo četru mājas spēļu sēriju „Smiltene/ BJSS” komanda sestdien, 18. oktobrī, uzsāka pret turnīra tabulas devītajā vietā esošo „Jēkabpils/ JSC” komandu. Mājinieki pēdējās spēles savā laukumā aizvadījuši gana saturīgi, lai gan tas nav ļāvis uzlabot pozīciju turnīra tabulā. Joprojām vidzemnieki atrodas 14. vietā 16 komandu konkurencē. Aizvadītajā nedēļā ar rezultātu 1:2 sīvā cīņā tika atzīts „1625 Liepāja” pārākums, bet vēl nedēļu iepriekš smiltenieši ar rezultātu 3:1 lika kapitulēt „Preiļu BJSS” komandai. Tikmēr jēkabpilieši aizvadītajā cīņā izrāva dramatisku uzvaru pār Preiļiem ar rezultātu 3:2.
„Smiltene/ BJSS” vienības sastāvā šajā spēlē laukumā devās gandrīz labākie spēki. Iztrūka Jurģa Dudeļa, Toma Vīvuliņa, Eduarda Veģera un Jāņa Priedes. Par vārtu drošību arī šoreiz rūpējās komandas kapteinis Dagnis Sausais. Tikmēr viesi uz Smilteni atbrauca Jēkabpils futbola leģendas Vjačeslava Rakela vadībā. Rezervē viesiem šoreiz bija divi futbolisti. Jāpiebilst, ka spēles asesora lomā Smiltenē bija arī Latvijas futbola leģenda Miķelis Rubenis.

Spēles sākums abu komandu izpildījumā bija visai haotisks. Tas izpaudaās neprecīzās piespēlēs un brīžiem nepārdomātos lēmumos. Pirmie nopietnākie momenti bija pie Sausā sargātajiem vārtiem. 19 gadus vecais vārtsargs ar saviem pienākumiem tika galā labi. Tomēr, pēc viena no pretinieku uzbrukumiem, talkā nāca arī vārtu stabs. Nopietns pavērsiens notika puslaika 20. minūtē, kad labu uzbrukumu izveidoja mājinieki. Edgaram Jansonam izdevās izlauzties vienatnē pret jēkabpiliešu vārtsargu Gati Kilbloku. Viesu vārtsargs bija spiests pārkāpt noteikumus. Tiesnesis nekavējoties nozīmēja 11 metru soda sitienu, kā arī noraidīja no laukuma Kilbloku. Jēkabpiliešiem nācās vārtos sūtīt vienu no laukuma spēlētājiem, jo rezerves vārtsarga nebija. Tikmēr 11 metru soda sitienu izpildīt devās smilteniešu rezultatīvākais spēlētājs Elvis Teremko, kurš savu iespēju garām nepalaida un atklāja spēles rezultātu.

Turpinājumā jēkabpilieši, lai arī spēlēja mazākumā, centās atbildēt ar vairākiem labiem pretuzbrukumiem. Vairākkārt sava meistarība bija jārāda Sausajam. Tikmēr laukuma otrajā galā puslaika vidū labs uzbrukums padevās mājiniekiem. Bumba nonāca vārtu priekšā, kur to neveiksmīgi apstrādāja Jēkabpils aizsargs. Viņš raidīja bumbu savos vārtos. Pēc tam, kad rezultāts kļuva jau 2:0, viesi nekautrējās spēlēt atklātu futbolu. Pēc viena no uzbrukumiem, komandas līderiem Aigaram Liņģim ar spēcīgu un precīzu sitienu izdevās pārsteigt Smiltenes komandas aizsargus un vārtsargu, panākot 1:2. Nedaudz vēlāk arī smiltenieši palika mazākumā. Diskutablā situācijā sarkanā kartīte par pretinieka kavēšanu tika parādīta Mairim Paeglim. Atlikušajā daļā iespējas gūt vārtus bija abām komandām, tomēr rezultāts nemainījās.

Otrā puslaika sākumā turpinājās visai līdzīgs futbols. Jēkabpilieši labi mācēja pieturēt bumbu un izveidot asus pretuzbrukumus, kamēr mājinieki bieži uzbrukuma smailē virzīja Elvi Teremko. Vienā no situācijām meistarīgi pretinieku soda laukumā ieskrēja Raimonds Dūmiņš, kurš apspēlēja pretinieku aizsargu, bet pēc tam arī tika nogāzts. Arī šoreiz tika nozīmēts 11 metru soda sitiens, kuru aukstasinīgi realizēja Teremko, gūstot jau 12. vārtus šajā sezonā. Atlikušajā spēles daļā „Smiltene/ BJSS” spēlētāji centās turpināt pārbaudīt jēkabpilieša laukuma spēlētāja meistarību vārtos. Sekoja viens uzbrukums pēc otra.

Labas iespējas panākt trīs vārtu pārsvaru bija gan Dūmiņam, gan Teremko, Edgaram Lācim, Dāvim Rutkam, Dāvim Gaigalam un citiem. Tuvojoties spēles beigām, arī ceturto reizi uzgavilēja sanākušie līdzjutēji. Pēc ilgstoša uzbrukuma, bumba nonāca pie jaunā pussarga Eduarda Stīpnieka, kurš ar precīzu sitienu panāca 4:1. Atlikušajā spēles daļā jau bija vērojams krietni brīvāks futbols. Smiltenieši domāja kā gūt piektos vārtus. Jau spēles kompensācijas laikā viesiem izdevās lielisks pretuzbrukumus, kuru ar precīzu sitienu noslēdza komandas kapteinis Dmitrijs Vonogs. Spēle noslēdzās ar futbola kluba „Smiltene/ BJSS” uzvaru 4:2.

Turnīra tabulā pēc šīs spēles smilteniešiem neizdevās pacelties augstāk, jo pie uzvaras tika arī „Saldus” komanda, kas apspēlēja SFK „United”. Savu nākamo spēli Tepera stadionā Smiltenes komanda aizvadīs nākamsestdien, 25. oktobrī, kad pulksten 14:00 uzņems pozīciju zemāk esošo „Salaspils” komandu.

     [+] [-]

, 2014-10-19 00:31, pirms 10 gadiem
Ļoti interesants spēles apraksts! Uzslavas autoram

     [+] [-]

, 2014-10-19 23:06, pirms 10 gadiem
Interesanti, kurš tieši laukuma spēlētājs viesiem spēlēja vārtos.