Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

Pahars: Tādu pēcspēles sitienu sēriju vēl nebiju piedzīvojis

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

Pahars: Tādu pēcspēles sitienu sēriju vēl nebiju piedzīvojis
Marians Pahars
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

„Skonto” galvenais treneris Marians Pahars pēc komandas uzvaras Triobet Baltijas līgā atzina, ka tas bija ļoti emocionāls moments, jo tādu pēcspēles sitienu sēriju piedzīvoja pirmo reizi.

„Grūti runāt, jo tās bija milzīgas emocijas. Arī man. Kad iegāju ģērbtuvē, pat nezināju, ko puišiem teikt. Tas bija aizraujošs un spraigs mačs, un tie, kas uz to ieradās, droši vien nenožēloja. Papildlaiks un tāda sitienu sēriju, kādu vēl nebiju piedzīvojis. Ventspilniekiem bija divas iespējas pabeigt sēriju, bet šoreiz loterijā paveicās mums. Varbūt bijām labāk noskaņojušies, taču spēle bija pilnīgi līdzīga. Domāju, ka savu lomu nospēlēja tas, ka beidzot bija izdevība tikt pie trofejas. Čempionātā mēs esam tālu no pirmās vietas, un, lai arī nevar jau tagad paziņot, ka „Ventspils” būs čempions, skaidrs, ka apturēt kādam viņus būs ļoti grūti. Latvijas kausā arī neveicās, tāpēc šī bija mūsu iespēja tikt pie kādas balvas. Tāpēc gatavojāmies ļoti nopietni, turklāt jāspēlē bija ar „Ventspili”. Apspēlēt šo komandu ir ļoti cienījami, tāpēc šī uzvara mums bija arī psiholoģiski svarīga,” pēc mača gandarījumu neslēpa Marians Pahars.

„Jāsveic „Skonto” futbolisti ar uzvaru, kuri laikam jau vairāk arī vēlējās šo panākumu. Spēle sanāca tiešām interesanta, bet mums laikam pietrūka motivācijas. Protams, kausa fināls, turklāt jāspēlē pret „Skonto”, bet līdz galam tomēr nesavācāmies. Brīžiem šo komandu vispār nepazinu, sevišķi mača sākumā. Vāji nospēlējām aizsardzībā, bija problēmas ar uzbrukumu sākšanu. Negribētu teikt, ka komanda nevēlējās uzvarēt, bet zemapziņā laikam jau tomēr domāja par ko citu. Protamas, puiši ir sarūgtināti, jo zaudēt nekad nav patīkami, sevišķi pēcspēles sitienos. Noskaņosim viņus nākamajām cīņām, jo sezona vēl būs gara,” maču komentēja Sergejs Podpalijs.

Abi treneri bija vienisprātis, ka šis turnīrs ir vērtīgs, taču nepieciešami šādi tādi uzlabojumi. „Man šis turnīrs patīk, un pavisam nesen es tajā piedalījos vēl kā spēlētājs. Tā ir iespēja spēlēt pret citādākām futbola skolām, kas vienmēr ir interesanti un vērtīgi. Ja komanda netiek Eirokausos, tad tā vismaz ir iespēja parādīt sevi un citus apskatīties. Cita lieta, ka kausa izspēlē ir mīnusi. Piemēram, turnīra izspēles laiks un kalendārs. Nākamās spēles čempionātā mums ir 22. un 26. jūnijā, un kā lai spēlētāji pēc šāda mača tik ātri atjauno spēkus? Vajadzētu arī padomāt par kartiņu dzēšanu katrā nākamajā kārtā. Kopumā turnīrs ir labs un nepieciešams dažādu iemeslu dēļ – tas ļauj iespēlēt komandu, iegūt jaunu pieredzi. Tā kā es esmu par šo kausu,” atklāja Pahars.

Līdzīgas domās bija arī Podpalijs: „Turnīrs tiešām ir noderīgs, bet vajag padomāt par dažām niansēm. Piekrītu par kartiņām, arī maiņu varētu būt vairāk, lai būtu iespēja iespēlēt vēl kādus jaunos spēlētājus. Tieši šajā ziņā turnīrs ir ļoti vērīgs, jo tā ir labākā iespēja pārbaudīt jaunos un viņiem tikt pie pieredzes. Spēlēt Baltijas līgā ir ļoti interesanti, taču jāatrunā šīs lietas./ Citādāk šis kauss var kļūt par kaut ko tik pat nesaprotamu kā Sadraudzības kauss.

  +1 [+] [-]

, 2011-06-18 22:53, pirms 13 gadiem
''Citādāk šis kauss var kļūt par kaut ko tik pat nesaprotamu kā Sadraudzības kauss''

Jau kļuvis...

  +3 [+] [-]

, 2011-06-18 22:56, pirms 13 gadiem
Pahars..., atminjas..., prieks, ka veiksmiigi turpina straadaat trenera amataa.

  +2 [+] [-]

, 2011-06-18 23:26, pirms 13 gadiem
Nu ja,rīt šīsdienas zaudētāji varēs spēlēt maču ar Liepājas Varavīksni 1.līgā. Vismaz pagaidām tādi ir pēdējie jaunumi.

     [+] [-]

, 2011-06-19 03:32, pirms 13 gadiem
Paharu ļoti cienīju kā futbolistu, un pēc viņa izteicieniem kā trenerim, cienu viņu vēl vairāk!

  +2 [+] [-]

, 2011-06-19 12:10, pirms 13 gadiem
Baltijas Līgas turnīrs ir interesants, nav šaubu, bet dažkārt nepatīk treneru attieksme pret to. Ja reiz to uztver kā nopietnu turnīru, tad tā arī spēlē. Citi šīs spēles uztver nenopietni, un te nav runa tikai par vājāku spēku sūtīšanu laukumā (tā ir katra paša trenera izvēle). Šo turnīru vajadzētu attīstīt un tad tas būtu tiešām labs pienesums nacionālajiem čempionātiem Baltijā.