Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

FK “Smiltene/ BJSS” nopietni pabiedē “Rīgas Futbola skolu”

Toms Markss
Toms Markss

FK “Smiltene/ BJSS” nopietni pabiedē “Rīgas Futbola skolu”
Elvis Teremko trīs spēlēs guvis trīs vārtus
Foto: Gatis Samučonoks

Sestdien savu pirmo izbraukuma spēli jaunajā komanda.lv 1. līgas čempionātā aizvadīja futbola klubs “Smiltene/ BJSS” kas saspringtā un spraigā cīņā ar rezultātu 2:3 piekāpās turnīra līdervienībai Rīgas Futbola skolai. Jau trešajā spēlē pēc kārtas ar vārtu smilteniešu labā izcēlās Elvis Teremko.

Pēc divām mājas spēlēm, kas abas noslēdzās neizšķirti (2:2 pret “Preiļu BJSS” un 1:1 pret “Salaspili”), “Smiltene/ BJSS” futbolisti sestdien devās pirmajā izbraukumā. Komandu sagaidīja nopietns pārbaudījums, jo pretim stājās vieni no čempionāta favorītiem – “Rīgas Futbola skola”. Rīdzinieki arī pirms šīs spēles ieņēma dalītu līderpozīciju, kamēr smiltenieši ar diviem neizšķirtiem bija desmitie. Futbola skola iepriekšējā kārtā ar rezultātu 8:0 sagrāva Preiļu komandu. Pagājušajā sezonā Rīgā smiltenieši saviem pretiniekiem piekāpās ar 0:6, bet savā laukumā spraigā cīņā cīnījās neizšķirti 2:2.

Smiltenes sastāvā pirmo oficiālo spēli šajā sezonā aizvadīja pamataizsargs Dairis Zariņš. Tikmēr vārtu drošība atkal tika uzticēta Ingum Ķirsim, kurš nespēlēja iepriekšējā spēlē. Rezervē šoreiz treneri bija izvēlējušies atstāt Artūru Stūri, kamēr komandai palīdzēt nevarēja ne Kristers Puriņš, ne arī Toms Vīvuliņš un Eduards Deičs.
Spēles pirmais puslaiks iesākās ar mājinieku pārsvaru. Pirmos vārtus rīdzinieki guva jau otrajā minūtē, kad izmantojot smilteniešu kļūdu savā laukuma pusē izmantoja Artjoms Loginovs. Vidzemnieki gan nedomāja padoties, sakārtoja savas aizsardzības rindas un pamazām sāka izlīdzināties arī spēles gaita. Smiltenes spēlētāju centieni atmaksājās 13. minūtē, kad pie mājinieku vārtiem tika izveidots bīstams uzbrukums. Pavisam tuvu trešajam vārtu guvumam sezonā bija Elvis Teremko, tomēr bumba futbola skolas vārtos nonāca no pašu spēlētāja Igora Arhipova – Prokofjeva. Puslaika turpinājumā, lai arī joprojām vairāk bumbu kontrolēja laukuma saimnieki, tomēr smiltenieši atbildēja ar pretuzbrukumiem. Rezultāts līdz pārtraukumam gan vairs nemainījās, tādējādi komandas atpūtā devās līdzīgās pozīcijās.

Otrā puslaika sākumā Dāvi Rutku nomainīja Mārtiņš Zernis. Smiltenes komandas spēles taktikas ieceres būtiski nemainījās. Spēlētāji centās pieturēties pie spēles plāna, spēlējot no aizsardzības. Uz laukuma puslaika pirmajā pusē devās arī Jānis Priede un Artūrs Stūris, nomainot Edgaru Jansonu un Aivi Junkeru. 67. minūtē mājiniekiem izdevās izvirzīties vadībā. Ingum Ķirsim otro reizi kapitulēt lika Vsevolads Čamkins. Pēc šiem zaudētājiem vārtiem spēles gaita kļuva krietni vien līdzvērtīgāka.

Arī Smiltenes komanda spēja krietni biežāk kontrolēt bumbu un veidot arī savus uzbrukumus. 80. minūtē gan rīdzinieki savā laukuma pusē pārtvēra viesu piespēli un ļoti ātri izveidoja sekmīgu pretuzbrukumu. Orkhans Hasanalijevs panāca jau 3:1. Pēdējās desmit spēles minūtes aizritēja saspringtā cīņā, jo Smiltenes futbolisti centās atspēlēties. Šīs cerības vēl vairāk pastiprināja Elvis Teremko, kurš trīs minūtes pirms pamatlaika beigām, pēc labas Eduarda Stīpnieka piespēles, panāca 2:3. Pēdējās minūtēs mājinieki veica vairākas taktiskās spēlētāju maiņas, lai novilcinātu laiku. Jau kompensācijas laikā pie futbola skolas vārtiem bija stūra sitiens, pēc kura tikai nedaudz no labas sitiena pozīcijas palika Dairis Zariņš. Spēle noslēdzās ar Rīgas komandas uzvaru 3:2.

Pēc šīs cīņas “Smiltene/ BJSS” turnīra tabulā ar iegūtajiem diviem punktiem atrodas 12. vietā, kamēr rīdzinieki joprojām bez zaudējumiem ir tabulas galvgalī. Nākamā spēle Smiltenes komandai būs nākamajā sestdienā, 25. aprīlī, kad pulksten 14:00 savā Tepera stadionā tiks uzņemta spēcīgā “Rēzekne FA” vienība, kas ar 3:0 šajā kārtā apspēlēja “Salaspili”.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja