Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

Autors: Edmunds Novickis

F grupa: Ziemeļīrijas pēdējā reālā cerība

Šodien Eiropas futbola čempionāta kvalifikācijas turnīra F grupas svarīgākajā spēlē tiksies Zviedrija un Ziemeļīrija. Lai saglabātu reālas cerības kvalificēties finālturnīram, ziemeļīriem izbraukumā jāuzvar. Teorētiskas cerības paliks arī neizšķirta vai pat zaudējuma gadījumā, taču šīs cerības būs niecīgas, un ne viss būs atkarīgs no pašas Ziemeļīrijas.

Ziemeļīrijas izredzes:
Situācija ir sekojoša: ja Ziemeļīrija zaudē, tad zviedri jau nodrošina vietu finālturnīrā, bet ziemeļīriem atliek cerēt uz brīnumu - jāuzvar atlikušajās spēlēs dāņus un spāņus (izbraukumā), kā arī jācer uz Spānijas zaudējumu savā laukumā Zviedrijai. Savukārt, ja ir neizšķirts, tad Ziemeļīrijai joprojām neatliek nekas cits, kā uzvarēt pēdējos divus smagos mačus, bet Spānija nedrīkst uzvarēt zviedrus. Kā redzams, lai piepildītos kāds no šiem scenārijiem, ziemeļīriem vajadzīgs brīnums. Daudz pamatotākas Ziemeļīrijas cerības būs tad, ja zviedri šodien tiks uzveikti. Tad parādīsies vairāk variantu, un rēķināšana būs jāsāk no jauna.

Zviedrijas izredzes:
Ja Zviedrija šodien uzvar, tā uzreiz iekļūst finālturnīrā. Domājams, zviedri domā tikai un vienīgi par šādu scenāriju. Arī neizšķirts Zviedriju pietuvinātu maksimāli tuvu finālturnīram. Tad neiekļūt finālturnīrā varētu tikai vienā gadījumā - ja ziemeļīri uzvar abas spēles, bet zviedri pamanās zaudēt gan Spānijai, gan Latvijai (savā laukumā). Kā jau minēts, situācija ievērojami sarežģītos, ja Zviedrija šodien zaudētu. Lai gan bukmeikeri tam netic (betway.com likme uz ziemeļīru uzvaru ir 12.50), atgādināsim, ka pirmajā abu komandu cīņā šī gada martā Belfāstā ar 2:1 uzvarēja tieši ziemeļīri.

Ibrahimoviča faktors.
Daudz kas šajā spēlē būs atkarīgs no "Inter" spīdekļa Zlatana Ibrahimoviča. Lai gan viņš apgalvo pretējo, futbolists noteikti izjūt lielu spiedienu, jo nav guvis vārtus Zviedrijas izlases labā jau divus gadus. Ibrahimovičam ir neliels cirkšņa savainojums, taču viņš pat nedomā šo maču izlaist, apzinoties tā svarīgumu.

Par Dānijas - Latvijas spēli sīkāk informēsim vēlāk, taču uzreiz jāsaka, ka arī dāņiem, lai arī ļoti niecīgas, tomēr cerības vēl ir. Dānijai atlikušajās trīs spēlēs jāuzvar Latviju, Ziemeļīriju un Islandi, kas nebūt nav nereāli, taču daudz neticamākas ir vajadzīgās konkurentu neveiksmes - jācer vai nu Spānijas diviem zaudējumiem savā laukumā Ziemeļīrijai un Zviedrijai, vai uz visiem trim Zviedrijas zaudējumiem Ziemeļīrijai, Spānijai un Latvijai.

Vēl vienā mačā šodien tiksies Lihtenšteina un Islande. Vēl nesen lihtenšteinieši tradicionāli kvalifikācijas turnīros palika pēdējie, bet šobrīd ir reāla iespēja pacīnīties ne tikai par pirmspēdējo vietu, bet par piekto. Tā tas visticamāk notiks, ja izdosies uzvarēt gan Islandi, gan Latviju. Domājams, lihtenšteinieši būs laimīgi arī par vienu uzvaru, taču tad neizbēgama būs pēdējā vieta.

Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrs.
F grupa.
17. oktobra spēles.
21:00 Dānija - Latvija
21:00 Lihtenšteina - Islande
21:30 Zviedrija - Ziemeļīrija

Turnīra tabula.
1. Zviedrija 9 22*
2. Spānija 10 22
3. Ziemeļīrija 9 16
4. Dānija 9 14
5. Latvija 9 9
6. Islande 10 8
7. Lihtenšteina 10 4
* - vieta, komanda, spēles, punkti

Izmantotie resursi:
www.uefa.com


, 2007-10-17 10:02, pirms 17 gadiem
nu redzēs, kā būs šodien
, 2007-10-17 10:18, pirms 17 gadiem
Neskatoties uz katastrofālo sākumu, beigās jau Latvijas vieta turnīra tabulā būs atbilstoša mūsu spējām!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2007-10-17 11:28, pirms 17 gadiem
nespīd..
, 2007-10-17 11:42, pirms 17 gadiem
Kādas tur vēl cerības, nekādu cerību nav, ne jau spāņi un zviedri atdos savas vietas ziemeļīriem!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2007-10-17 12:30, pirms 17 gadiem
Ja ziemeļīri gribēja tikt uz EČ, tad nevajadzēja sist savos vārtos. Zviedri gan noteikti gribēs visas iespējamās problēmas atrisināt ar vienu piesitienu, proti, uzvaru pār ziemeļīriem, pie reizes arī revanšēties.
Dāņiem es nedotu pat 1 % cerības, jo pretinieki jau nu nezaudēs - zviedriem spāņi vēl var pamanīties zaudēt, bet nu ne jau ziemeļīriem savā(!) laukumā. Arī pašiem vēl 3 mači jāuzvar, un ceru, ka mūsējie šovakar šim scenārijam neļaus piepildīties.
Dodu 99,9 %, ka uz EČ brauks Zviedrija un Spānija. Tas, manuprāt, kļuva skaidrs pēc dāņu zaudējuma pagājušajā kārtā. Ziemeļīrus, lai viņi mani atvaino, pagaidām īpaši nopietni nevērtēju. Varbūt nākamajā ciklā - tas gan iespējams. Pagaidīsim un pavērosim.
, 2007-10-17 12:47, pirms 17 gadiem
..ziemeļīri savas cerības uz eoro2008 zaudēja tai brīdī, kad izlasi pameta treneris Sančess un aizgāja trenēt Fulham....pie jaunā trenera Naidžela Kāviņtursauca ir tikai zaudējumi...
p.s.
protiet novērtēt Starkovu, kuram analoģiskā situācijā bija piedāvājums trenēt krievu Zenit, bet viņš nepameta izlasi un aizveda to uz Portugāli euro2004...un tikai pēc tam aizgāja uz Spartak ....
, 2007-10-17 14:00, pirms 17 gadiem
vienīgais ko ziemeļīri pēdējā laikā spēj ir iesist savos vartos...
, 2007-10-17 16:45, pirms 17 gadiem
nu neticu , ka zimeļīriem kas spid, ja nu vienīgi HEALEY atkal neparāda brīnumus!
Leu Gaušu. Foto: Jānis Līgats/Valmiera FC
6

Gaušu triju vārtu spēle "Valmierai" sniedz pirmo uzvaru kopš marta

Triju neuzvarēto spēļu virkni pārtrauca "Valmiera", Latvijas futbola Virslīgas septītās kārtas noslēgumā izbraukumā ar 3:0 sakaujot "Jelgavu". Visas trīs bumbas brazīlietim Leu Gaušu.
"Grobiņa" svin Deivida Dobrecova vārtu guvumu. Foto: Aiga Veisa
121

Liepāja pieder "Grobiņai": Dobrecova vīri derbijā satriec bagātākos kaimiņus

Šovakar otro uzvaru Latvijas futbola Virslīgas sezonā izcīnīja debitante "Grobiņa"/LFS, kas principiālajā derbijā ar 3:2 pieveica "Liepāju". Uzvaras vārtus guva galvenā trenera Viktora Dobrecova 27 gadus vecais dēls Devids.
Andrijs Luņins tver Bernardu Silvas pendeli. Foto: AFP/Scanpix
50

Madrides "Real" uzvar pendelēs, Mančestras "City" noliek čempionu pilnvaras

UEFA Čempionu līgas pusfinālu sasniedza turnīra vēsturē titulētākais klubs Madrides "Real", kas pēc 1:1 šovakar un 4:4 divu spēļu summā pendeļu sērijā ar 4:3 pārspēja iepriekšējās sezonas uzvarētāju Mančestras "City". Ukrainis Andrijs Luņins atvairīja divus 11 metru sitienus.