Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

LFF nākamajos četros gados infrastruktūras attīstībā plāno ieguldīt 10 miljonus

Ints Megnis
Ints Megnis

LFF nākamajos četros gados infrastruktūras attīstībā plāno ieguldīt 10 miljonus
Finanšu ministrs Jānis Reirs un LFF prezidents Vadims Ļašenko. Foto: LFF

Latvijas Futbola federācijas (LFF) valde otrdien vienojās par Latvijas futbola infrastruktūras attīstības virzieniem periodam no 2021. līdz 2024. gadam. Pašreizējie aprēķini dažādos infrastruktūras attīstības projektos nākamajos četros gados paredz ieguldīt teju 10 000 000 eiro. Tāpat LFF lēmusi, ka par turpmāko sadarbību ar Latvijas Telpu futbola asociāciju (LTFA) lems pēc šīs organizācijas prezidenta vēlēšanām, bet bijušie Latvijas izlases futbolisti Imants Bleidelis un Māris Verpakoskis apstiprināti dažādu komiteju sastāvos.

Projektu realizēšanai izmantojot pieejamo Eiropas Futbola asociāciju savienības (UEFA) "HatTrick" programmas un Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) finansējumu, kā arī ieplānoto Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) atbalstu, infrastruktūras attīstības plānā minētajam periodam iekļautas slēgto futbola haļļu, sintētiskā seguma futbola laukumu, dabīgo zālienu futbola laukumu un futbola stadionu pilnveidošanas programmas. Tāpat paredzēts realizēt futbola infrastruktūras inventāra atbalsta programmu, nacionālās izlases stadiona pilnveidošanu, kā arī mācību un treniņu centra "Staicele" sakārtošanu, ja tiks pieņemts lēmums par bāzes tālāku attīstīšanu.

Atsevišķs finansējums minētajā periodā paredzēts projektam "LFF Futbola māja", radot mūsdienīgu un paliekošu Latvijas futbola administratīvo centru, kurā ne tikai bāzēt LFF ofisu, bet arī nodrošināt kvalitatīvus mācību apstākļus jauniešiem, treneriem un tiesnešiem.

"Infrastruktūras attīstības virzienu noteikšana nākamajiem četriem gadiem ir svarīga, lai tiktu nodrošināts plānveidīgs darbs dažādo infrastruktūras segmentu uzlabošanā ar skaidri noteiktām prioritātēm. Tas mums ļauj laicīgi apzināt pašvaldību, klubu un citu iesaistīto pušu gatavību piedalīties konkrētu projektu realizēšanā, lai pieejamais starptautiskais un vietējais finansējums tiktu izmantots maksimāli efektīvi," skaidro LFF prezidents Vadims Ļašenko. "Atsevišķi vēlos izcelt to, ka ir rasta iespēja realizēt projektu "LFF Futbola māja", kas jau daudzu gadu garumā bijis plaši apspriests temats. Šobrīd varam lepoties ar reālu plānu, lai pārskatāmā nākotnē arī Latvijas futbols – gluži kā daudzās citās attīstītās futbola valstīs – varētu lepoties ar modernu futbola administratīvo centru, kurā koncentrēt spēkus gan futbola norišu pārraudzīšanā un organizēšanā, gan futbolā iesaistīto apmācīšanā un izglītošanā. Līdzās tam realizējot slēgto futbola haļļu projektu, kas jau ticis iekustināts, Latvijas futbola infrastruktūras nākotne pašlaik dod iemeslu būt optimistiski noskaņotiem par iespējām šim segmentam nodrošināt jaunu attīstības impulsu."

Tāpat LFF valde otrdien, reaģējot uz Latvijas Telpu futbola asociācijas (LTFA) lēmumu pārtraukt sadarbības līgumu ar LFF, izskatīja no LTFA saņemto informāciju un diskutēja par kopējo situāciju Latvijas telpu futbolā. Iepriekš LFF un LTFA kopīgi sadarbojās telpu futbola virslīgas, 1. līgas, Latvijas kausa izcīņas un jaunatnes čempionāta organizēšanā. Pirmdien LFF tika informēta par LTFA valdes pieņemto lēmumu - ņemot vērā šī brīža LTFA administratīvo resursu, atgriezt deleģētās tiesības organizēt telpu futbola sacensības Latvijas Futbola federācijai, tādējādi laužot esošo sadarbības līgumu starp LFF un LTFA.

Ņemot vērā izmaiņas telpu futbola sacensību organizatoriskajos jautājumos, LFF gatavojas minēto sacensību pilnvērtīgai norisei un organizēšanai saskaņā ar līdzšinējo plānu - jaunajā telpu futbola virslīgas čempionāta sezonā piedalīsies deviņas komandas, sezonai sākoties 26. septembrī, savukārt 1. līgas turnīru plānots atklāt novembrī. Jautājums par LFF un LTFA turpmākajām attiecībām tiks skatīts pēc 21. septembra, kad norisināsies ikgadējais LTFA kongress. Paredzēts, ka tajā organizācijas biedri vēlēs prezidentu, valdi, kā arī lems par organizācijas turpmāko darbību.

"Ņemot vērā, ka LTFA jau pavisam drīz gaida biedru kopā sanākšana un svarīgu lēmumu pieņemšana, nebūtu pareizi mums pieņemt kādus tālejošus lēmumus, nezinot, kāda ir LTFA biedru nostāja un kādu ceļu šīs organizācijas biedri lems iet tālāk. LFF arī līdz šim ir bijusi iesaistīta telpu futbola sacensību organizēšanā, tāpēc pašlaik gatavojamies pilnvērtīgam sezonas sākumam un gaidām, kāds būs LTFA biedru un jaunievēlētās vadības skatījums uz tālāko LTFA darbību," pauž Vadims Ļašenko. "Pret izaicinājumiem, ar kādiem kā organizācija saskārusies LTFA, attiecamies ar sapratni. Šis laiks daudziem nav viegls un liek pārskatīt daudzu organizāciju plānus. Situāciju uztveram atbildīgi, tāpēc operatīvi risinām visus organizatoriskos jautājumus, lai čempionāta dalībniekiem nodrošinātu kvalitatīvus un profesionālus apstākļus sacensību norisei."

Turpinot darbu pie LFF komiteju sastāva komplektēšanas, valde iepazinās ar attiecīgo komiteju priekšsēdētāju piedāvājumu un apstiprināja Denisu Sarafaņuku, Imantu Bleideli un Jevgeņiju Mihaļkovu kā Sieviešu futbola komitejas locekļus, vienu pozīciju atstājot vakantu, kā arī Māri Verpakovski, Ģirtu Mihelsonu, Aināru Dakšu un Egīlu Trušēli kā Sacensību komitejas locekļus. Tāpat Infrastruktūras pagaidu komitejas priekšsēdētāja amatā apstiprināts Māris Peilāns.

Visbeidzot, LFF valde, turpinot iepriekš uzsākto LFF statūtu un biedru revīzijas procesu, šim mērķim izveidotās darba grupas sastāvā iekļāvusi Matīsu Šķiņķi, Artūru Saļņikovu, Mārtiņu Ozolu, Olafu Pulku, Arturu Gaidelu un Viktoriju Mihaļčuku.

Nākamā LFF valdes sēde paredzēta 13. oktobrī.

Izmantotie resursi:
https://lff.lv/zinas/12837/lff-vald...

     [+] [-]

, 2020-09-16 16:20, pirms 4 gadiem
Izzags 10 citronus