Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

Autors: IIZ 70

Mazie liepājnieki vienā turnīrā ar futbola grandiem

Mazie liepājnieki vienā turnīrā ar futbola grandiem
Jaunie Liepājas futbola censoņi.

SK "Liepājas metalurgs" jaunie futbolisti piedalījās jauniešu futbola turnīrā, kurā spēlēja arī vairāku Eiropas superklubu jaunās maiņas. Liepājas futbolisti turnīrā ierindojās 10.vietā.

SK "Liepājas metalurgs" jaunie futbolisti regulāri dodas uz dažādiem turnīriem ārzemēs, un pēdējā laikā mūsējie kļūst aizvien biežāki viesi arī augstākā līmeņa turnīros, piemēram, Vācijā un Čehijā notikušajā "Mini Euro", kurā Jāņa Zuntnera trenētā U-11 vecuma grupas komanda ierindojās 10. vietā.

Par iekļūšanu turnīrā Jānis Zuntners ir pateicīgs savam bijušajam audzēknim un tagadējam kolēģim Dmitrijam Kalašņikovam, kuram izveidojies plašs kontaktu loks futbola pasaulē, arī futbola aģentu vidē.

Taisnības labad jāsaka, ka, lai iekļūtu šādos turnīros, nepieciešama arī veiksme. Šogad no līdzdalības atteicās Rumānijas čempioni, un liepājnieki operatīvi atsaucās piedāvājumam piedalīties sacensībās, kurās startēja arī FC "Manchester United", AC "Milan", FC "Ajax", FC "Bayern" un citu slavenu Eiropas klubu jaunā maiņa.

Turnīrā piedalījās 14 komandas, kas pirmajā posmā bija sadalītas divās apakšgrupās. Mūsējie pirmajā spēlē ar 0:3 zaudēja AC "Milan", tad ar 1:0 apspēlēja FC "Porto", ar 0:1 zaudēja "Ajax", ar 1:2 piekāpās Zagrebas "Dinamo", ar 1:0 pieveica turnīra rīkotājus – Čehu – vācu futbola skolas audzēkņus. Un arī apakšgrupas pēdējā mačā mūsējiem pārliecinošs zaudējums ar 0:3 – šoreiz slavenajam Minhenes klubam "Bayern".

Cīņā par 8. – 14. vietu jaunie metalurgi sešās spēlēs guva divas uzvaras (1:0 pret Čehu – vācu futbola skolu un Belgradas "Crvena Zvezda"), trīsreiz cīnījās neizšķirti (1:1 ar "Porto" un Helsinku "HJK", 2:2 pret Varšavas "Legia"), kā arī ar 1:2 piekāpās "Hamburger SV" futbolistiem. Un turnīrā ierindojās 10. vietā. Septiņus no metalurgu 10 vārtiem šajās sacensībās guva Marks Kurtišs.

Turnīrā uzvarēja "Ajax", 2. vietu izcīnīja "Dinamo", bet ceturtie bija vēl vieni liepājnieku pirmās dienas pretinieki – "Milan" futbolisti.

Avots: liepajniekiem.lv


, 2009-05-16 18:25, pirms 15 gadiem
Latvijai laikam aug jauns talants - Marks Kurtišs.!
, 2009-05-16 19:10, pirms 15 gadiem
aug laba jaunā maiņa. bet tā ir arī hokejā, kad bērnu vecumā sitam kopā visus, bet augot lielākiem zūd interese un mēs sākam atpalikt.
, 2009-05-16 19:41, pirms 15 gadiem
sermulis rakstīja: aug laba jaunā maiņa. bet tā ir arī hokejā, kad bērnu vecumā sitam kopā visus, bet augot lielākiem zūd interese un mēs sākam atpalikt.
Pirmkārt, manuprāt, Latvijā vispār nepareizi jaunatni māca. Jau no bērna kājas kā galveno uzstāda rezultātu. Bet tā nevar. Sīkais to futbolu jau būs atspēlējies un pusaudža gados daudzi atkritīs.
Otrkārt, Latvijā jaunietis varēs sākt spēlēt kaut kādā Virslīgas klubā. Eiropā ir tāpat, bet tagad salīdzini progresa iespējas, piemēram, Francijas čempionātā un LMT Virslīgā...
, 2009-05-16 20:18, pirms 15 gadiem
Liepājas Metalurgs uzvar "Porto". Skaisti!
, 2009-05-16 21:10, pirms 15 gadiem
Puikām laba pieredze
, 2009-05-16 22:24, pirms 15 gadiem
kādreiz ar viņu kopā trenējos. ;] Marku Kurtišu. Un tas kas stāv virs vārtsarga ar melnajiem matiem ar to es vasarā eju spēlet futbolu , vai nav jauki tagad paskatīties savus draugus esportā?
, 2009-05-17 15:42, pirms 15 gadiem
Tā diemžēl ir, ka jaunībā mūsu sportisti uzstāda tiešām lieliskus rezultātus, bet vēlāk.. Un tas nav tikai futbolā, bet visos sporta veidos, izteikti vieglatlētikā.
Bet tā, liels prieks, ka LM spēlē ar Lielajiem! Tā turpināt|!
, 2009-05-17 18:18, pirms 15 gadiem
zelzijs rakstīja: kādreiz ar viņu kopā trenējos. ;] Marku Kurtišu. Un tas kas stāv virs vārtsarga ar melnajiem matiem ar to es vasarā eju spēlet futbolu , vai nav jauki tagad paskatīties savus draugus esportā?
Ak, tu lielīgais. Tagad vismaz zinām tavu vecumu! Ta kā nestāsti, ka esi pabeidzis skolu u.t.t.
, 2009-05-19 08:45, pirms 15 gadiem
Latvijā ir daudz talantu - tikai paklausoties kā dažs labs treneris uzvedas spēlēs, tad agri vai vēlu sīkajiem apnīk un aiziet no futbola. Vīkendos nācās parunāties Skolu kausā par šo tēmu - nav pusaudžu un ne vleti zaudējām rumāņiem Vairums talantu vai nu aizgājuši vai arī "izdedzināti". Labi, ka ir pāris treneri kuru saprot, kas ir īstermiņs un ilgtermiņš - vinnēt šodien, lai zaudētu rīt vai zaudēt šodien, lai vinnētu rīt... Un ne visi talanti spēj spēlet, kad vairs nav līderi...
, 2009-06-18 19:30, pirms 15 gadiem
Uz tādiem turnītriem var aizbraukt tikai Liepāja, jo citie klubiem nav tādas naudas.
Kajs Hāvercs. Foto: AFP/Scanpix
3

Lielgabalnieki izšķaida "Chelsea" sētiņu, Hāvercs iesit divreiz

Anglijas Premjerlīgā pārceltās 29. kārtas ietvaros turnīra līdervienība "Arsenal" sarāva gabalos citu Londonas komandu "Chelsea". Pret savu bijušo komandu divus vārtus guva vācu futbolists Kajs Hāvercs.
Mirklis no "Liepājas" un "Jelgavas" spēles. Foto: FK Liepāja
43

Video tiesneši izlabo paši sevi, "Liepāja" iesit vairāk, taču zaudē "Jelgavai"

Kārtējo reizi šosezon neizteiksmīgu sniegumu parādīja Tamaza Pertijas trenētā "Liepāja", savā laukumā spēli uzsākot tikai ar diviem Latvijas futbolistiem sākumsastāvā un beigās ar 0:1 piekāpjoties kopvērtējuma pēdējā ailē esošajai "Jelgavai".
Ismaels Diomande. Foto: Sanita Ieva Sparāne/RFS
14

RFS sarūpē "Grobiņai" pirmo lielo sakāvi Virslīgā

"TonyBet" futbola Virslīgas pārceltajā mačā RFS Liepājā ar 4:0 pārspēja līgas jaunpienācēju "Grobiņu/LFS", kas ļaus RFS astotās kārtas beigas sagaidīt kā līgas līderei. "Grobiņai" līdz ar šo neveiksmi aprāvusies trīs nezaudēto spēļu sērija.