Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

Artūrs Irbe par futbola vidi un Rudņevu

Artūrs Irbe intervijā Radio 101 atklāj savu viedokli par Artjoma Rudņeva izteikumiem, ka, komunicējot ar žurnālistiem, viņam latviešu valodas zināšanas nav nepieciešamas.

"Tas nav nekāds pārsteigums, jo Latvijā viss futbolā notiek krievu valodā. Nevaram gaidīt savādāku attieksmi no Artjoma puses," intervijā atzina A.Irbe.
Situācija mainīsies vienīgi tad, kad paši iedzīvotāji aizstāvēs savu valsti un savas tiesības.
A.Irbe arī pastāstīja, ka viņa dēls sācis trenēties futbolā un tas, ko viņš līdz ar to ir novērojis, ka treniņos tiekot izmantotas arhaiskas metodes, un bērniem jāklausās lamu vārdi.

Pilns raksts: Irbe: Latvijā viss futbolā notiek krievu valodā...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-10-15 21:51, pirms 11 gadiem
Ko tik var izdarīt "Diena" itkā neprecīzi traktētais Rudņeva izteikums, kā arī K.Kļaviņa tvitter lietotie saukļi "piektā kolonna" utt.. Varbūt laiks padomāt, vai Rudņevs ir vainīgs, ka VAR iztikt bez teicamām latv.val. zināšanām? Nē, vainojami ir apstākļi.
Irbe jau precīzi saka, futbola cilvēki ir krievvalodīgie, tāpat kā, piem. džudo, svarcelšanā. Šādas lietas maina laiks - nāks cita paaudze, nāks futbolisti ar labākām latv.val. zināšanām.
Un vēl. Raksts jau tapis nevis Artjoma izteikuma dēļ, bet kārtējās tautas sadalīšanas dēļ pēc "valsts valodas zināšanām".

  +1 [+] [-]

, 2012-10-15 21:56, pirms 11 gadiem
alfredsson11 rakstīja: Un vēl. Raksts jau tapis nevis Artjoma izteikuma dēļ, bet kārtējās tautas sadalīšanas dēļ pēc "valsts valodas zināšanām".
Irbem šo prasīja VV Overtime laikā (Irbe bija ciemiņš). Tāpēc šis raksts. Artūrs tomēr ir sabiedrībā cienījams cilvēks un viņa viedoklis varētu šķist saistošs.

     [+] [-]

, 2012-10-15 21:57, pirms 11 gadiem
Nekur nevar jaunāko Overtime noklausīties?

     [+] [-]

, 2012-10-15 22:06, pirms 11 gadiem
Rudņevs jau vienīgais tiek ākāts kā grēkāzis, bet es jums atklāšu noslēpumu - 70% futbola Latvijā var iztikt bez latviešu valodas. Kādā jēga koncentrēties tikai uz Rudņevu

  +5 [+] [-]

, 2012-10-15 23:05, pirms 11 gadiem
Jā. Vispār.. ko nešausmināmies, piemēram, par Kuldu un Ņiživiju hokejā? Nezinu, kādā līmenī ir viņu latv. val., bet intervijas viņi sniedz krieviski. Atšķirība tā, ka Rudņevs atļāvās ko pateikt. Un vai viņam nav taisnība? Intervijas mierīgi var sniegt krieviski, un vai kādai no pusēm ir nodarīts pāri? Poļakovs & Co taču neskrēja sūdzēties, ka, redz, Rudņevs nerunājot latviski un tādēļ nevar novadīt interviju.

Kāda jēga Rudņevam (no viņa skatupunkta) mācīties latviešu valodu, ja tāpat lielāko daļu no gada viņš dzīvo ārzemēs, kur latviski nav jārunā; atbrauc uz izlasi - tur ir krievu treneri, lielākā daļa futbolistu ir krievi; aizbrauc uz mājām Daugavpilī - tur latviešu ir <20%. Visa informācija ir pieejama krieviski. Paskaitām, cik krievu kanālu ir mūsu TV operatoru piedāvājumā...

Un cik nav dzirdēti stāsti no latviešiem: strādāju Anglijā/Īrijā, valodu neiemācījos, jo strādāju kopā ar poļiem un lietuviešiem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2012-10-15 23:37, pirms 11 gadiem
alfredsson11 rakstīja: Ko tik var izdarīt "Diena" itkā neprecīzi traktētais Rudņeva izteikums, kā arī K.Kļaviņa tvitter lietotie saukļi "piektā kolonna" utt.. Varbūt laiks padomāt, vai Rudņevs ir vainīgs, ka VAR iztikt bez teicamām latv.val. zināšanām? Nē, vainojami ir apstākļi.
Irbe jau precīzi saka, futbola cilvēki ir krievvalodīgie, tāpat kā, piem. džudo, svarcelšanā. Šādas lietas maina laiks - nāks cita paaudze, nāks futbolisti ar labākām latv.val. zināšanām.
Un vēl. Raksts jau tapis nevis Artjoma izteikuma dēļ, bet kārtējās tautas sadalīšanas dēļ pēc "valsts valodas zināšanām".
kas tautu sadalija "pec valsts valodas zinashanam"? Te ir runa par to, ka mums, latvieshiem, ir jacinas par savu valodu. Nav ko te taisit no sevis taisnigo. Taisniba ir tada, ka ne viens tautu nesadala. Krievvalodigie, kuri negrib runat musu valodaa, pashi sevi noshkel no parejiem pilsoniem. Aizbrauc tu uz arzemem un redzesi, kaa bez valsts valodas zinashanam busi no visa noshkelts. Mes, latvieshi, esam atbildigi par savu valodu un mums par to ir japastav! Tie, kuri negrib runat latviski, ir metushi mums izaicinajumu, jo vini neciena musu valodu un neciena mus. Mums reiz pietiks telot no sevis tolerantos pret cilvekiem, kuri mus neciena un, ka paradija referendums, gatavi mums dunci muguraa iegrust. Taisniba ir tada, ka daudzi no viniem zin latvieshu valodu, bet nerunaa latviski, jo neciena mus. Katram normali domajosham latvietim ir pienacis laiks ar viniem runat tikai latviski, jo savadak musu valoda vienkarshi izzudis. Mes varam lamat valdibu, mes varam neciest vinu darbus, mes varam braukt stradat uz arzemem, bet mes nedrikstam nodot savu valodu, nedrikstam laut kapt mums uz galvu. Latvieshu tautai ir divi ienaidnieki: valdiba un krievvalodigie, kuri negrib macities un runat latviski. Mums to reiz ir jasaprot un jaierada vieta iebraucejiem un vinu pectechiem! Cilveciski, vini nav vainigi, ka savulaik iebrauca Latvijaa, tachu vinu berni 20 gadus nevar iemacities latvieshu valodu? Ta ir splaushana sejaa! Kad mes saksim cienit sevi, citi mus cienis. Referendums vareja parvilkt svitru musu valodai. Es ari agrak domaju, ka valdiba dala cilvekus, tachu referenduma laikaa ieraudziju krievvalodigo patieso seju un vinu patieso attieksmi pret latvieshiem un musu valodu. Neviens vinus nedalija, vini pashi paradija, ka vini negrib dzivot ar latvieshiem vienoti. Tadus kaa Rudnevs - projam no Latvijas izlases. Personigi es uzskatu, ka bez vina izlase lieliski iztiks.

     [+] [-]

, 2012-10-15 23:55, pirms 11 gadiem
OILER1981 rakstīja: kas tautu sadalija "pec valsts valodas zinashanam"? Te ir runa par to, ka mums, latvieshiem, ir jacinas par savu valodu. Nav ko te taisit no sevis taisnigo. Taisniba ir tada, ka ne viens tautu nesadala. Krievvalodigie, kuri negrib runat musu valodaa, pashi sevi noshkel no parejiem pilsoniem. Aizbrauc tu uz arzemem un redzesi, kaa bez valsts valodas zinashanam busi no visa noshkelts. Mes, latvieshi, esam atbildigi par savu valodu un mums par to ir japastav! Tie, kuri negrib runat latviski, ir metushi mums izaicinajumu, jo vini neciena musu valodu un neciena mus. Mums reiz pietiks telot no sevis tolerantos pret cilvekiem, kuri mus neciena un, ka paradija referendums, gatavi mums dunci muguraa iegrust. Taisniba ir tada, ka daudzi no viniem zin latvieshu valodu, bet nerunaa latviski, jo neciena mus. Katram normali domajosham latvietim ir pienacis laiks ar viniem runat tikai latviski, jo savadak musu valoda vienkarshi izzudis. Mes varam lamat valdibu, mes varam neciest vinu darbus, mes varam braukt stradat uz arzemem, bet mes nedrikstam nodot savu valodu, nedrikstam laut kapt mums uz galvu. Latvieshu tautai ir divi ienaidnieki: valdiba un krievvalodigie, kuri negrib macities un runat latviski. Mums to reiz ir jasaprot un jaierada vieta iebraucejiem un vinu pectechiem! Cilveciski, vini nav vainigi, ka savulaik iebrauca Latvijaa, tachu vinu berni 20 gadus nevar iemacities latvieshu valodu? Ta ir splaushana sejaa! Kad mes saksim cienit sevi, citi mus cienis. Referendums vareja parvilkt svitru musu valodai. Es ari agrak domaju, ka valdiba dala cilvekus, tachu referenduma laikaa ieraudziju krievvalodigo patieso seju un vinu patieso attieksmi pret latvieshiem un musu valodu. Neviens vinus nedalija, vini pashi paradija, ka vini negrib dzivot ar latvieshiem vienoti. Tadus kaa Rudnevs - projam no Latvijas izlases. Personigi es uzskatu, ka bez vina izlase lieliski iztiks.
Vini velreiz paradija, ka valstii ir daudz probleemu.
Ja 20 un vairaak gados tiktu attistita Latgale un obligatas prasibas butu vismaz pamatzinashanas valsts valodaa, tad probleemu nebutu.

  +1 [+] [-]

, 2012-10-15 23:56, pirms 11 gadiem
kur neesmu bijis klāt? Es to visu redzu ikdienā un n-tās reizes.. Skaidrs, ka Rudņevs pateica to, ko daļa nelatviešu domā un kā rīkojas.. un par ko arī lepojas, nekauņas!

Neprecīzi izteicos par komandu un vairumu no futbolistiem, tāpēc izdzēsu komentu. Ne jau par K. Gorkšu u.c. biju domājis, pats par sevi saprotams..

arhivs X rakstīja: beidz muldēt par teiktā niansēm ja pats neesi bijis klāt

  -1 [+] [-]

, 2012-10-16 09:53, pirms 11 gadiem
žirga rakstīja: Tur jau ta lieta beidzot tie utainie ir jalikvideee .....Ja man butu teikšana ,tie gnidas tiktu dezerteeeti .......Ir jasak kaut kas dariiit.....
Komentāru varonis! haha

  +5 [+] [-]

, 2012-10-16 10:41, pirms 11 gadiem
Tagad pateikšu to, ko daudzi Latvijā nezin. Diemžēl nav informēts
arī Artūrs Irbe. Jaunatnes futbolā ir daudz latviešu. diemžēl izsisties
izlasēs un sevi parādīt viņiem nav iespēju. Visās vecumu grupās
Latvijas izlases vada nevis trenneri bet izbijušie futbolisti /99% krievu/.
Izlasēs spēlē pārsvarā viņu pašu audzēkņi. Aizejiet kādreiz uz jaunatnes čempionāta spēli, kad spēlē piemēram Šitika futbola skola
pret Daugavu........ Bet vēl jau futbolu spēlē arī Valmierā, Smiltenē, Tukumā, Valkā, Staicelē, Cēsīs. Diemžēl šiem trenneriem fanātiķiem
ceļš uz izlasēm ir slēgts uz mūžu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-10-16 14:00, pirms 11 gadiem
OILER1981 rakstīja: Te ir runa par to, ka mums, latvieshiem, ir jacinas par savu valodu.
kada makaraa mums par kaut ko ir jacinas? Vai Rudnevs intervija teica, ka liks berniem nerunat latviski speciali un ari kaiminiem stastis, ka LV valodu nav jamacas.
Latvija par latviesu valodu NAV jacinas. Salidzinot ar 90to sakumu latv. valoda ir daudz labakas pozicijas, cita lieta, ka tas pozicijas ir arvien jauzlabo uz ko norada ari Rudnevs sakot (pamatoti), ka Latvija ir vietas, kur neskatoties uz visiem pasaukumiem bez LV valodas zinasanam mierigi var dzivot un svilpot.

Ja es dzivotu piem. Dzibuti, kur valsts valoda butu vieteja dzibutaniesu, bet kur es dzivotu letinu vide un kur dzibutaniesi man atbildetu latviski, kad es ko jautaju.... un kad es televizija varetu izveleties starp 100 augstas klases kanaliem ari HD latviski un paris kanaliem ar vietejo Ugunsgreku etera un k-kadiem lauciniekiem bez manierem dzibutaniesu valoda.... a kas man liks to izveleties???

Krieviem skola obligata literatura ir Bulgakovs, Dostojevskis... es vienreiz darba comam, kurs pa Dostojevski kaifoja un atcerejas skolas literaturu prasiju kas vinam no latv valodas paticis... vins taa pakasija galvu un pateica, ka nu mozh Blaumanjis, bet citadi visa ta LV literatura esot arkartigi viendabiga un sabloniska.....

Vai ta ir jebkura krievu cilveka vaina, ka vins negrib plest di.... macoties bezperspektivu valodu. Saprastu, ja Rudnevs gribetu klut par Saeimas deputatu vai stradat ES- tad gan jau vins valodu iemacitos lieliski, bet vina merkis bija bumbot bumbu... ko vins darija krievu vide, neapsaubami karjeras del un treninu ciesot ari sekmeem skolaa (ari latv valodas stundam) u.t.t. Retais sportists macibas ir izcilnieks, ja temee uz augstiem merkim?

Kad vinam bija laiks to valodu macities? Ka bernam ejot no krievu val futbola trenina vai skolas, kur vins moz neregulari futbola del iegriezas, uz krievu gimeni un iesledzot krievu tv majas (un ne jau nepatikas del pret LV valodu, bet tapec, ka vecaki taa darija un tapec, ka tie kanali ir kvalitativaki) vai esot treninnometnes arzemes... vai tagad atbraucot uz 2 nedelam majas?

     [+] [-]

, 2012-10-16 14:06, pirms 11 gadiem
Lai macitos valodu bez kuras ikdiena var iztikt jabut vai nu merkim kapec vai uuberpatriotam, vai entuziastam... Rudnevam atkrit merkis un entuziasms divi, jo merkis vinam bija viens- futbols, kur nekadas valdodas nav jamacas. Paliek patriotisms, bet... kads patriotisms, ja sie padomijas cilveki (vecaki jau pirmkart ieaudzina patriotismu) un tagadejas 20gadnieku paaudzes vecaki nezin NEKO par Latvijas vesturi (vai vel sliktak neko, kas nebutu sagrozits) un kam vel nepartraukti jalama valdiba par visadam hu****

     [+] [-]

, 2012-10-16 14:15, pirms 11 gadiem
Rudnevs pat nav upuris, vins ir vnk daljas Latvijas REALITATE.... Ja valstij pilnigi lojals, draudzigs, smaidigs u.t.t. 25 gadus jauns krievu cilveks sarunaas atklaj, ka nezin kas ir dziesma Dzimtaa valoda, Ugunsgreks, Kombulu Inese, kas nekad nav skatijies Koru karus, bet var nosaukt 100tus krievu slavenibu, kurus TU nekad nezinasi..... par kadu patriotismu vai vispar sis valsts izpratni var runat? Vini vnk dzivo tepat mums lidzas, bet citaa realitate- viniem ir citi draugi, citi TV kanali un avizes, citas jaunakas baumas u.t.t. Gandriz ka Kreslas vampiiri. DIVKOPIENU VALSTS....

     [+] [-]

, 2012-10-16 15:41, pirms 11 gadiem
Ikrnpk rakstīja: Rudnevs pat nav upuris, vins ir vnk daljas Latvijas REALITATE.... Ja valstij pilnigi lojals, draudzigs, smaidigs u.t.t. 25 gadus jauns krievu cilveks sarunaas atklaj, ka nezin kas ir dziesma Dzimtaa valoda, Ugunsgreks, Kombulu Inese, kas nekad nav skatijies Koru karus, bet var nosaukt 100tus krievu slavenibu, kurus TU nekad nezinasi..... par kadu patriotismu vai vispar sis valsts izpratni var runat? Vini vnk dzivo tepat mums lidzas, bet citaa realitate- viniem ir citi draugi, citi TV kanali un avizes, citas jaunakas baumas u.t.t. Gandriz ka Kreslas vampiiri. DIVKOPIENU VALSTS....
Un tas ir kaut kas ar ko ir jalepojas ? Lai vini dzivo sava barina, bet lai nelien izlase, un izlases lidzjutejiem jau nu gan ir tiesibas to pieprasit, ir pietiekami daudz inteligentu krievu, sis acimredzami nav tas gadijums.

  +1 [+] [-]

, 2012-10-16 17:26, pirms 11 gadiem
X6 Yo rakstīja: Tagad pateikšu to, ko daudzi Latvijā nezin. Diemžēl nav informēts
arī Artūrs Irbe. Jaunatnes futbolā ir daudz latviešu. diemžēl izsisties
izlasēs un sevi parādīt viņiem nav iespēju. Visās vecumu grupās
Latvijas izlases vada nevis trenneri bet izbijušie futbolisti /99% krievu/.
Izlasēs spēlē pārsvarā viņu pašu audzēkņi. Aizejiet kādreiz uz jaunatnes čempionāta spēli, kad spēlē piemēram Šitika futbola skola
pret Daugavu........ Bet vēl jau futbolu spēlē arī Valmierā, Smiltenē, Tukumā, Valkā, Staicelē, Cēsīs. Diemžēl šiem trenneriem fanātiķiem
ceļš uz izlasēm ir slēgts uz mūžu.
Varbūt ar metas skolas drabiibu naakotnee situaacija vareetu uzlaboties!

  +2 [+] [-]

, 2012-10-16 17:35, pirms 11 gadiem
Ikrnpk rakstīja: Lai macitos valodu bez kuras ikdiena var iztikt jabut vai nu merkim kapec vai uuberpatriotam, vai entuziastam... Rudnevam atkrit merkis un entuziasms divi, jo merkis vinam bija viens- futbols, kur nekadas valdodas nav jamacas. Paliek patriotisms, bet... kads patriotisms, ja sie padomijas cilveki (vecaki jau pirmkart ieaudzina patriotismu) un tagadejas 20gadnieku paaudzes vecaki nezin NEKO par Latvijas vesturi (vai vel sliktak neko, kas nebutu sagrozits) un kam vel nepartraukti jalama valdiba par visadam hu****
Nezinu, kā Rudnevs spēja iztikt bez Latviesu valodas, ja reiz studēja DU.

Daugavpils Universitāte ir ļti labs piemērs, kā Daugavpilī var būt nepieciešama latviešu valoda. Viens skolas biedrs (mācījos divplūsmu skolā) pēc diviem stuju gadiem DU tā runāja latviski, ka man mute palika vaļā!