Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

"Liepāja" sagādā "United" lielāko zaudējumu sezonā, izlase 26. septembrī uzņems Jordāniju

Arkādijs Birjuks
Arkādijs Birjuks

"Liepāja" sagādā "United" lielāko zaudējumu sezonā, izlase 26. septembrī uzņems Jordāniju
Karlīna Miksone spēlē pret "Rīgas FS"
Foto: LFF

14. septembra vakarā Sieviešu futbola līgas ietvaros tikās "Riga United" un "Liepājas" futbolistes. Lai arī spēle tika aizvadīta Rīgas 49. vidusskolas laukumā, nominālās saimnieces bija liepājnieces, kuras izcīnīja graujošu uzvaru.

Pirms spēles ar "Liepāju" internacionālajai Rīgas komandai vēl bija neliela iespēja pacīnīties par 2. vietu turnīra tabulā. "United" komandas cerības uz 2. vietu nedaudz uzlaboja tas, ka vienu no izbraukuma spēlēm pret liepājniecēm pēc abpusējās vienošanās izdevās pārcelt uz 49. vidusskolas laukumu, kur visas "Riga United" komandas aizvada savas mājas spēles.

"Liepājai" šajā nosacīti mājas spēlē nevarēja palīdzēt pieredzējusī Anna Propošina, kurai piespriesta divu spēļu diskvalifikācija pēc noraidījuma 1. septembra mačā pret "Rīgas Futbola skolu". Tāpat liepājniecēm nācās iztikt bez ātrās uzbrucējas Valērijas Gudkovas. Spēle starp čempionāta 2. un 3. spēcīgākajām komandām sākās Latvijas futbolam neierastajā laikā plkst. 20:50 vakarā [mača sākums aizkavējās par piecām minūtēm]. Līdz ar pirmajām spēles minūtēm Kārļa Kņūta vadītajai komandai piederēja nospiedošs pārsvars bumbas kontrolē. Vienā no epizodēm bumba norībināja vārtu pārliktni. Pirmie vārti krita ātri - 11. minūtē Guna Ozola ar precīzu sitienu no aptuveni 10 metru attāluma panāca 1:0 liepājnieču labā. Te jāatzīmē, ka "United" vārtsardze šajā mačā bija meitene, kura vārtos stājās pirmo reizi savā dzīvē.

Liepājas komandas futbolistes turpināja apdraudēt melno kaķu vārtus, pārsvarā sitot no tālās distances. Otrie vārti tika gūti puslaika vidū - Anastasija Romanova sagaidīja piespēli no labās malas un vienā pieskārienā raidīja bumbu garām vārtsardzei. Vēl pēc dažām minūtēm Sintija Čamane guva trešos vārtus, bet spēles 30. minūtē Romanova pēc Karlīnas Miksones piespēles lika rezultātam kļūt jau 4:0. "United" savu pirmo vērā ņemamu momentu izveidoja 1. puslaika pašās beigās, kad vārtu rāmī no distances uzsita Linda Kazlauska.

Otrajā puslaikā spēle kļuva lēnāka un nepriecēja skatītājus ar skaistām epizodēm pie abu komandu vārtiem. Komandas atdzīvojās puslaika vidū, kad "United" bija ļoti tuvu vārtu guvumam no soda sitiena. 70. minūtē lielisku uzbrukumu organizēja "Liepāja" - Ozolas un Miksones saspēle noveda pie Tatjanas Baličevas izgājiena pret pretinieču vārtsardzi, kura gan neļāva Latvijas nacionālās izlases kandidātei gūt savas komandas piektos vārtus spēlē. Tiesa, jau nākamajā epizodē Karlīnas Miksones tālsitiens izrādījās netverams priekš "United" komandas vārtos spēlējošās meitenes. Spēles izskaņā nīceniece guva vēl divus vārtus - vienus ar spēcīgu tālsitienu, bet citus ar skaistu sitienu apakšējā stūrī. Vēl vienus vārtus mača galotnē iesita Baličeva. Gala rezultāts 8:0 par labu "Liepājai", kas "United" komandai kļuva par lielāko zaudējumu šosezon [pret "Rīgas FS" tika piedzīvotas sakāves ar 0:5, 1:7 un 0:7].

Pēc šīs uzvaras "Liepājai" paliek svētdien uzvarēt turnīra pastarīti "Spartaks Jūrmala/46. vidusskola", lai garantētu sev 2. vietu Sieviešu futbola līgā.

"Liepāja" - "Riga United" 8:0 (4:0)

Vārti: Ozola '11, Romanova '21 '30, Čamane '25, Miksone '71 '83 '84, Baličeva '77
Liepāja: Šilova - Antipina, Čerkes, Beiere, Kauliņa - Miksone, Ozola, Baličeva, Tīle, Čamane - Romanova (Antonova '57)
Riga United: Auziņa - Fūsnesa, Meja, Patupa, Kazlauska, Ronera (Penkala '70), Beriša, Muzikante (Kolzāta '76), Gjērde, M. Grenvola, Jona
Galvenā tiesnese: Viola Raudziņa

KomandaPunktiSpēlesVārtu attiecība
Rīgas FS301082:3
Liepāja15927:18
Riga United688:32
Spartaks/46. vsk070:64

Labākās vārtu guvējas

VietaSpēlētājaKomandaSkaits
1.O. ŠevcovaRīgas FS20
2.R. FedotovaRīgas FS11
3.M. IbragimovaRīgas FS9
4.-5.A. RočāneRīgas FS8
4.-5.K. MiksoneLiepāja8
6.S. VoitāneRīgas FS7
7.-8.K. GirždaRīgas FS6
7.-8.T. BaličevaLiepāja6
9.-10.P. FūsnesaRiga United5
9.-10.O. MatīsaRīgas FS5

Šonedēļ kļuva zināms, ka Latvijas nacionālās izlases pārbaudes spēle pret Jordāniju tiek pārcelta uz 26. septembri. Sākotnēji spēli tika plānots aizvadīt 13. septembrī, taču Jordānijas puse nespēja laicīgi atrisināt vīzu jautājumu. Interesanti, ka pēc spēles pret Latviju Āzijas vienība bija plānojusi doties uz Igauniju, kur 17. septembrī bija jānotiek mačam pret vietējo valstsvienību. Igaunijas nacionālā izlase Jordānijas vietā pretiniekos atrada Somijas HJK komandu.

Maču starp Latvijas un Jordānijas sieviešu futbola izlasēm paredzēts aizvadīt 26. septembrī plkst. 19:00 "Arkādijas" stadionā.

Sieviešu izlases spēles 2017. gadā

DatumsSacensībasPretinieksRezultātsVārtu autores
22.01Pārbaudes spēle (Rīga)Gintra Universitetas (Lietuva)5:0Fedotova-2 Miksone Ševcova Zaičikova
11.02Pārbaudes spēle (Rīga)Pärnu JK (Igaunija)3:2Štube Fjodorova Voitāne
18.02Pārbaudes spēle (Rīga)Gintra Universitetas (Lietuva)5:1Ševcova-2 Fjodorova Fedotova Miksone
11.03Aphrodite Cup (Kipra)Malta1:0Ševcova
12.03Aphrodite Cup (Kipra)Kipra2:1Fedotova Ročāne
15.03Aphrodite Cup (Kipra)Igaunija0:0 (5:4)
06.04PK kvalifikācija (Gruzija)Igaunija4:0Fjodorova Spruntule Voitāne Ševcova
08.04PK kvalifikācija (Gruzija)Kazahstāna2:2Fjodorova Fedotova
11.04PK kvalifikācija (Gruzija)Gruzija1:1Miksone
05.08Baltijas kauss (Lietuva)Igaunija3:0Fedotova Fjodorova Ševcova
06.08Baltijas kauss (Lietuva)Lietuva1:1Miksone
26.09Pārbaudes spēle (Rīga)Jordānija