Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

Oficiāli: Neimāram piecu gadu līgums ar PSG

Oficiāli: Neimāram piecu gadu līgums ar PSG
Neimārs
Foto: AFP/Scanpix

Brazīlijas futbolista Neimāra bijušais klubs ''Barcelona'' vakar vakarā akceptēja Parīzes ''Saint Germain'' izpirkuma maksu 222 miljonu eiro vērtībā. Abas puses lauza līgumu un pēc dažām stundām Neimārs vienojās arī ar PSG, noslēdzot piecu gadu līgumu ar Francijas klubu.

Kā vēsta Spānijas futbola granda ''Barcelona'' oficiālā mājaslapa, 25 gadus vecā brazīliešu futbolista Neimāra pārstāvji tikušies ar ''Barcelona'' vadību un vienojušies par futbolista līguma laušanu. Barselona pieņēmusi Parīzes kluba piedāvāto izpirkuma maksu.

Lai arī Neimāram vēl joprojām bija spēkā līgums ar Barselonu, PSG piedāvāja to izpirkt, liekot galdā nepieciešamo summu - 222 miljonus eiro. Jau šodien pa dienu vēstījām, ka pieci Neimāra un PSG juristi bija devušies uz Spānijas spēcīgākās līgas ''La Liga'' mītni, lai apspriestu gaidāmo pāreju, taču tās vadītājs Havjers Gomess noraidīja PSG 222 miljonu darījumu, sakot, ka, viņaprāt, Parīzes klubs nerīkojas saskaņā ar finansiālā Fair play noteikumiem.
Spānijas likumdošana nosaka, ka līguma laušanas gadījumā izpirkuma maksa jāveic pašam futbolistam uz līgas kontu, kas summu pēc tam pārskaita klubam, kuru futbolists pametis. ''La Liga'' vadība ieteica Neimāram un viņa pārstāvjiem doties uz ''Barcelona'' biroju un pārskaitīt naudu klubam bez līgas starpniecības.

Šāds scenārijs piepildījās un, neskatoties uz visiem sarežģījumiem, ''Barca'' ir pieņēmusi 222 miljonus no PSG un Neimāra un lauzusi līgumu ar sportistu. Brazīlietis tādējādi vairs nav ''Barca'' īpašums un gatavs pievienoties ambiciozajam Parīzes klubam. ''Barcelona'' līguma laušanas detaļas nodos tālāk UEFA, lai tā varētu noteikt tālākās darbības saistībā ar šo darījumu.

Neimārs Barselonai pievienojās 2013. gadā, kad Spānijas grands viņu nopirka no Brazīlijas komandas ''Santos'' par 88,2 miljoniem eiro. Šajā laikā viņš kopā ar Luisu Svaresu un Lionelu Mesi veidoja pasaulē spēcīgāko uzbrucēju trio ar līdzjutēju piešķirtu nosaukumu ''MSN''. Četru gadu laikā Neimārs Barselonas sastāvā aizvadīja 123 oficiālas spēles, kuru laikā guva 68 vārtus.

Parīzes ''Saint Germain'' savā oficiālajā mājaslapā paziņojis, ka Neimārs ar Parīzes vienību noslēdzis piecu gadu sadarbības līgumu. Brazīlijas izlases kapteinis tādējādi kļuvis par visu laiku vislabāk apmaksāto futbolistu. Viņš nedēļā pelnīs 865 tūkstošus eiro, kā arī vienas sezonas laikā iekasēs 45 miljonus. Neimārs ar uzviju apsteidzis līdz šim pelnošāko futbolistu Lionelu Mesi, kurš nedēļā saņem 560 tūkstošus eiro. Jāatgādina, ka runa ir tikai par kluba līgumā noteiktajām summām, neskaitot ienākumus par reklāmām.