Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

Bijušā Latvijas izlases trenera uzņēmums sadarbosies ar Itālijas leģendu Barēzi

Andris Liepa
Andris Liepa

Bijušā Latvijas izlases trenera uzņēmums sadarbosies ar Itālijas leģendu Barēzi
Marko Savīno Latvijas izlases treniņā kopā ar valstsvienības futbolistu Vladislavu Gutkovski. Foto: LFF

Futbola tehnoloģiju un analītikas uzņēmums „Iterpro”, kuru dibinājis Itālijas speciālists Marko Savīno, bijušais Latvijas izlases fiziskās sagatavotības treneris, paziņojis par sava kolektīva papildināšanu ar Franko Barēzi, „AC Milan” un Itālijas izlases leģendāro aizsargu, kurš būs uzņēmuma vēstnesis pasaulē.

„Esam lepni, ka mūsu darbību pasaulē reprezentēs tāda futbola leģenda kā Franko Barēzi, un esam pārliecināti, ka kopīgi mēs sasniegsim ļoti daudz,” noslēgto vienošanos komentēja „Iterpro” vadītājs un dibinātājs Marko Savīno, kurš pirms pāris gadiem bija Latvijas futbola izlases treneru kolektīvā kopā ar Marianu Paharu. „Franko ir viens no inteliģentākajiem spēlētājiem, kuri jebkad izgājuši futbola laukumā, viņš savā laikā izveidoja revolūciju šajā sporta veidā. Viņš ir perfekts cilvēks, lai reprezentētu digitālo revolūciju, kas šobrīd maina futbola industriju.”

„Iterpro” uzņēmums piedāvā savus pakalpojumus futbola klubiem, apkopojot sporta zinātni un mūsdienu tehnoloģijas. „Iterpro” mājaslapā vēstīts, ka šis uzņēmums piedāvā klubiem treniņu procesa plāna izveidošanu un monitorēšanu, īpašu programmu, lai samazinātu savainojumu risku, kā arī futbolistu profilu izveidošanu un monitorēšanu, lai kluba vadībai būtu pieejama visa nepieciešamā informācija par futbolistu veselības stāvokli, sportisko formu un tendencēm.

„Es vienmēr esmu pievērsis lielu uzmanību inovācijām futbolā, tādēļ es ar entuziasmu ļāvos „Iterpro” vīzijai,” sacīja Franko Barēzi, 58 gadus vecais futbola speciālists, kurš savulaik „Milan” sastāvā aizvadīja 531 spēles un Itālijas izlases sastāvā nospēlēja 81 mačā, kļūstot par pasaules čempionu 1982. gadā. Barēzi Pasaules kausa pusfinālu savā karjerā sasniedza trīs reizes (arī 1990. un 1994. gadā), bet Itālijas A Sērijā aizveda „Milan” līdz titulam sešas reizes. Viņš iekļauts gan „Milan”, gan Itālijas futbola slavas zālēs.

„Informācijas analizēšanu ir nepieciešams veikt efektīvi, un tas ļauj iegūt priekšrocības,” turpināja Barēzi. „Kā bijušais spēlētājs es ticu, ka šāda pieeja ir nepieciešama, lai komanda varētu gūt panākumus.”

„Iterpro” uzņēmums dibināts Itālijā 2016. gadā un šobrīd savu darbību izvērš starptautiski. Tā slavenākie klienti šobrīd ir Itālijas futbola smagsvari „Milan” un „Inter”, taču jāpiemin, ka „Iterpro” ir arī sadarbības līgums ar Latvijas futbola aģentūru „Terra Football” par darbību Latvijā un visā Baltijas valstu reģionā, abām kompānijām vienojoties par kopīgu mērķi attīstīt futbolu šajā reģionā un ieviest šeit jaunas futbola tehnoloģijas.

Izmantotie resursi:
Iterpro Football Intelligence | ITERPRO...