Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

Futbola diena: perfektā ''Barcelona'' viesosies Madridē, ''Napoli'' Romā

Reinis Alksnājs
Reinis Alksnājs

Futbola diena: perfektā ''Barcelona'' viesosies Madridē, ''Napoli'' Romā
Kā Lionelam Mesi veiksies pret ''Altetico''?

Foto: REUTERS/Scanpix

Šodien, 14. oktobrī, vairākās līgās atgriežas lielais klubu futbols. Izskatās, ka katra valsts mūs iepriecinājusi ar kādu pamatīgu dueli. Jau 14:30 pa Viasat Sport Baltic varēja vērot vienu no slavenākajiem dueļiem Anglijas vēsturē - ''Liverpool'' pret Mančestras ''United''. 19:00 Itālijā satikās pirmo četru vietu komandas ''Juventus'' un ''Lazio'', kam 19:30 paralēli sākās Vācijas duelis starp vicečempioni ''Leipzig'' un šīs sezonas Bundeslīgas līderi Dortmundes ''Borussia''. 21:45 bija vērojams saldais ēdiens spāņu futbola piekritējiem - Madrides ''Atletico'' pret ''Barcelona''.

''Liverpool'' savā laukumā tiksies ar Mančestras ''United'', kas vēl arvien līgā ir bez zaudējumiem. Šis būs 199. duelis abu komandu starpā, 51. Anglijas Premjerlīgas ietvaros, kuros šīs spēles viesiem ir pamatīgs pārākums, proti, 27 uzvaras, kamēr ''Liverpool'' ir 13. Liverpūliešiem savus niknākos pretiniekus līgā nav izdevies uzveikt kopš 2014. gada marta, kad izcīnīja graujošu 3:0 panākumu. Jāpiemin gan, ka pirms divām sezonām Eiropas līgas astotdaļfinālā divu spēļu summā tieši ''Liverpool'' bija pārāka pret ''United'' (2:0; 1:1).

Komandu galvenie treneri Jirgens Klops (''Liverpool'') un Žuzē Morinju (''United'') ir pazīstami sāncenši. Abi pirmoreiz satikās 2013. gada Čempionu līgas grupu turnīrā, kad vācietis ar Dortmundes ''Borussia'' pārsteidza pretinieka Madrides ''Real'', uzvarot savā laukumā (2:1) un spēlējot neizšķirti Spānijā (2:2). Tikai pāris mēnešus vēlāk abas komandas atkal tikās Čempionu līgā, kad viena otru izlozēja pusfinālā. Arī tad pārāka bija Klopa vadītā ''Borussia'', kas, pateicoties Roberta Levandovska pokerim, sagrāva ''Real'' 4:1, bet atbildes spēlē noturēja vadību divu spēļu summā, lai arī Morinju vienība uzvarēja (0:2).

Nākamais abu treneru duelis notika 2015. gada oktobrī, kad Anglijas Premjerlīgā atkal labāks izrādījās Klops, kura ''Liverpool'' izmantoja katastrofālo ''Chelsea'' formu un uzvarēja 3:1 izbraukumā. Tiek uzskatīts, ka tā bija viena no pēdējām naglām Morinju zārkā togad. Arī pēdējie divi mači norisinājās Premjerlīgā, portugālis gan vadīja jau savu šībrīža komandu Mančestras ''United'', abām spēlēm esot neizšķirtām (1:1 un 0:0).

Mančestras vienībai ir iespēja pārspēt kluba rekordu punktos pēc astoņām kārtām, kamēr kluba uzbrucējs Romelu Lukaku var uzstādīt unikālu panākumu, jo neviens savā pirmajā sezonā Sarkano velnu rindās nav sācis Premjerlīgā ar astoņiem vārtiem tikpat spēlēs. Beļģu zvaigznei ir septiņi. Interesanti, ka ''Liverpool'' oktobrī ir bez zaudējumiem līgā kopš 2011. gada, kopā 21 spēlē uzvarot 11 reizes.

Itālijā mums būs iespēja vērot divas tabulas augšdaļas cīņas. Pirmā gaidāma starp ''Juventus'' un ''Lazio'', bet vakarā līdere ''Napoli'' viesosies Romā.

Pēdējo sešu gadu ''Serie A'' čempione sezonu līgā sākusi gandrīz nevainojami, septiņās spēlēs zaudējot punktus tikai vienreiz, kamēr ''Lazio'' pa vienam zaudējumam un neizšķirtam. ''Juventus'' saviem šīsdienas pretiniekiem nav zaudējusi līgā kopš 2002. gada, kamēr kopā šajā periodā četri ''Lazio'' panākumi. Trīs kausa izcīņā un viens Itālijas Superkausā, pietam, tā arī ir pēdējā savstarpējā spēle, kas norisinājās 13. augustā (3:2). Interesanti, ka ''Juventus'' nav spēlējusi neizšķirti mājās jau 92 spēlēs pēc kārtas, tas ir kopš 2012. gada novembra mača pret ''Lazio''.

Uzmanības centrā šajā mačā noteikti būs Čiro Imobile un Paulo Divala. Abi uzbrucēji sezonu sākuši neiedomājami rezultatīvi, itālietim gūstot deviņus vārtus un trīs rezultatīvas piespēles, kamēr argentīnietim padevušies desmit precīzi sitieni.

Vācijas Bundeslīgā pārsteidzoši dominējošs starts sanācis Dortmundes ''Borussia'', kas iesitusi 21 golu septiņās spēlēs, ielaižot tikai divreiz. Tas palīdzējis dortmundiešiem atrasties pirmajā pozīcijā, piecus punktus priekšā Minhenes ''Bayern''. Tās šīsdienas pretiniece ''Leipzig'', kas pērn šokēja futbola pasauli un finišēja otrajā pozīcijā Bundeslīgā, arī šosezon aktīvi cīnās par eirokausiem, esot ceturtajā vietā. Komandas vārtu attiecība gan ir krasi neizteiksmīgāka nekā ''Borussia'', proti, 12 iesisti un astoņi ielaisti vārti.

Abas komandas satikušās tikai divreiz, proti, pagājušajā sezonā. Katrai ir pa 1:0 uzvarai. Iemesls ir tāds, ka ''Leipzig'' tika dibināta vien 2009. gadā un Bundeslīgā debitēja pērn.

Ļoti lielu faktoru varētu spēlēt savainojumi, jo Dortmundei jāiztiek bez ievērojama skaita pamatsastāva spēlētājiem, tai skaitā Marko Roisa, Rafaela Girreiro, kā arī Lukasa Piščeka. Tikmēr ''Leipzig'' ir pieejams daudz maz viss spēcīgākais sastāvs.

Vakarā ''Serie A'' līdere ''Napoli'', kas uzvarējusi visās septiņās līgas spēlēs, dosies uz Romu. Arī ''Roma'' sākums bijis teicams, zaudējot tikai vienreiz sešos mačos. Mūs visticamāk sagaida rezultatīva cīņa, jo ''Napoli'' ir iesitusi 19 izbraukuma spēlēs pēc kārtas, kamēr galvaspilsētas vienība var lepoties ar 34 secīgiem mačiem savā laukumā.

Paralēli Spānijā gaidāms līderes ''Barcelona'' mačs izbraukumā pret Madrides ''Atletico'', kas būs kataloniešu pirmā viesošanās ''Wanda Metropolitano''. Mājiniece sezonu līgā sākusi bez zaudējumiem, lai arī zaudējusi punktus pret pastarītēm ''Leganes'' (0:0) un ''Girona'' (2:2). ''Barcelona'' sākusi teju perfekti, kopš izgāšanās Spānijas Superkausa uzvarot pilnīgi visās spēles, iesitot 27 vārtus un ielaižot tikai divus. Fenomenālais Lionels Mesi līgā bijis precīzs 11 reizes, kas ir tikai par vienu mazāk nekā visa ''Atletico'' kopā.

Kopš 2010. gada Madrides klubam nav izdevies pieveikt barseloniešus ''La Liga'', lai arī Čempionu līgā tas bijis pārāks divreiz ceturtdaļfinālā. Interesanti, ka galveno treneru Djēgu Simeones un Ernesto Valverdes savstarpējās cīņās ir pilnībā citāds rezultāts - ilggadējam ''Atletico'' vīram ir astoņas uzvaras un neviena zaudējuma. Valverde gan nav spēlējis pret Simeoni kā ''Barcelona'' treneris, par kādu kļuva tikai pirms šīs sezonas.

LaiksSpēle (pozīcija līgā)Līga
14:00Athletic B. (12.) - Sevilla (2.)Spānijas ''La Liga''
14:30Liverpool (7.) - Man. United (2.)Anglijas Premjerlīga
19:00Juventus (2.) – Lazio (4.)Itālijas ''Serie A''
19:30Borussia D. (1.) – Leipzig (4.)Vācijas Bundeslīga
21:45Atletico M.(4.) - Barcelona (1.)Spānijas ''La Liga''
21:45Roma (4.) – Napoli (1.)Itālijas ''Serie A''

     [+] [-]

, 2017-10-14 15:23, pirms 6 gadiem
Barca'i pirmais nopietnais pārbaudījums. Līdz šim kalendārs bijis ļoti viegls.

     [+] [-]

, 2017-10-14 15:35, pirms 6 gadiem
rasty_ryan rakstīja: Barca'i pirmais nopietnais pārbaudījums. Līdz šim kalendārs bijis ļoti viegls.
Nu nevar teikt, ka ļoti viegls. Spēles bija pret vidusmēra komandām (Betis, Espanyol, Getafe). No vājājām var tik minēt Alaves un Eibar. Tas pats RM vai Atletico ar +/- tādu pašu "ļoti vieglu" kalendāru ir sākuši sliktāk...

     [+] [-]

, 2017-10-14 15:37, pirms 6 gadiem
Kapec Liverpool niknakie pretinieki ir ManU???Vaitad tie nav Everton?

     [+] [-]

, 2017-10-14 15:45, pirms 6 gadiem
aivix26 rakstīja: Nu nevar teikt, ka ļoti viegls. Spēles bija pret vidusmēra komandām (Betis, Espanyol, Getafe). No vājājām var tik minēt Alaves un Eibar. Tas pats RM vai Atletico ar +/- tādu pašu "ļoti vieglu" kalendāru ir sākuši sliktāk...
Par vidusmēra komandu var nosaukt tikai Betis.
Un tas, ka RM un Atletico ir sākuši sliktāk- tā nu ir viņu problēma.

     [+] [-]

, 2017-10-14 16:01, pirms 6 gadiem
Cerbers24 rakstīja: Kapec Liverpool niknakie pretinieki ir ManU???Vaitad tie nav Everton?
Viedokļi dalīsies. Un šeit es tieši par MU un Pool līdzjutējiem runāju.

     [+] [-]

, 2017-10-14 16:19, pirms 6 gadiem
Iedodat kāds strīmu kur skatīties Cheslea-Crystal Palace

     [+] [-]

, 2017-10-14 19:26, pirms 6 gadiem
Nevermind ,noskatījos replay, Bastos tur stūrī hitrijs.

     [+] [-]

, 2017-10-14 20:25, pirms 6 gadiem
Visi līderi zaudē šodien.

  +2 [+] [-]

, 2017-10-14 20:57, pirms 6 gadiem
Vāks! Pilnīgs "Lazio" vakars. Romieši paņēma absolūti pelnītus 3 punktus. Žēl Divalas, bet tāds ir futbols. Patiešām skatāms mačs, bet neteiktu, ka patika manējo spēle.