Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Freimanis

Pahars: "Varbūt tā bija kļūda, ka gribējām uzvarēt"

Pahars: "Varbūt tā bija kļūda, ka gribējām uzvarēt"
Marians Pahars
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Latvijas un Kazahstānas futbola izlašu galvenie treneri Marians Pahars un Jurijs Krasnožans pēc spēles, kurā ar 1:0 uzvarēja kazahi, dalījās pārdomās par maču.

Kazahstānas izlases galvenais treneris Jurijs Krasnožans: "Spēle no abu komandu puses varbūt nesanāca tik saturīga, bet arī laukuma kvalitāte abām krietni apgrūtināja parādīt labāku sniegumu. Laukums bija smags, īpatnēji bumbas atlecieni. Kopumā spēle bija tāda, ka tā komanda, kura pirmā iesistu, tā arī uzvarētu. Esmu ļoti priecīgs, ka puiši beidzot sāk ticēt saviem spēkiem. Cikls? Vēl pāragri izdarīt secinājumus. Vēl jāanalizē, par to varēsim runāt nedaudz vēlāk."

Latvijas izlases galvenais treneris Marians Pahars: "Protams, ar rezultātu neesam apmierināti. Gribējām uzvarēt, varbūt tā bija kļūda. Taču sākām ļoti labi, pirmās 30 minūtes pilnībā kontrolējām maču. Jā, viņiem bija vairāki pretuzbrukumi, taču mēs riskējām – gribējām uzvarēt. Tagad grūti pateikt, kā pietrūka. Gan Cauņa, gan Zjuzins nebija optimālajā kondīcijā, un tas bija jūtams tieši ap 60. minūti, kad centrā zaudējām bumbu un ielaidām vārtus. Kazahstāna nospēlēja ļoti labu spēli. Spēle bija līdz pirmajai kļūdai, pirmajiem ielaistajiem vārtiem. Diemžēl ielaidām mēs."

Plašākus treneru komentārus publicēsim vēlāk.


, 2015-10-14 00:35, pirms 9 gadiem
Ko? Komanda gribēja uzvarēt?! Kurā brīdī? Karašausks, Vaņins un Cauņa - tie varbūt, bet pārējie? Tu smejies?
, 2015-10-14 00:35, pirms 9 gadiem
Kļūda bija spēlēt tik bezzobaini pirmās 30 minūtes. Kur maiņas? 65min bija skaidrs, ka jāmet iekšā jauni spēki. Pat Rakels bija pārguris.
, 2015-10-14 00:35, pirms 9 gadiem
Ja LFF nesarunās 3 pārbaudenes līdz pavasarim un 2 mājās, tad spēles nebūs.
, 2015-10-14 00:36, pirms 9 gadiem
high five Andrim un Rakelim
Paldies Kaspim

Kur Dāvis, Hmizs un Šadcins pie izlases???
, 2015-10-14 00:36, pirms 9 gadiem
sasperjods-k rakstīja: Kļūda bija spēlēt tik bezzobaini pirmās 30 minūtes. Kur maiņas? 65min bija skaidrs, ka jāmet iekšā jauni spēki. Pat Rakels bija pārguris.
Cik palasīju komentus, tad Rakeļš pa TV esot izskatījies gandrīz vai labākais komandā. Nezinu, stadionā viņš izskatījās katastrofāli. Turklāt pīpotavā liela daļa viņu pieminēja tieši sakarā ar maiņu uzreiz pēc puslaika.
, 2015-10-14 00:43, pirms 9 gadiem
Paharam aizbraucis jumts? Kāpēc, lai komanda negribetu uzvaret? Kas tas?
, 2015-10-14 00:47, pirms 9 gadiem
marko_polo rakstīja: Paharam aizbraucis jumts? Kāpēc, lai komanda negribetu uzvaret? Kas tas?
Nu var riskēt un mēģināt uzvarēt. Un var vienkārši atbumbot ar drošu aizsardzību. Vārtus ta zaudējām pēc sava momenta uzbrukuma zonā, kur Raklels par bumbu pie galalīnijas cīnijās.
, 2015-10-14 00:49, pirms 9 gadiem
sasperjods-k rakstīja: high five Andrim un Rakelim
Paldies Kaspim

Kur Dāvis, Hmizs un Šadcins pie izlases???
Cik ilgi klanīsies Kasparam? Kad beigs karjeru, tad varēs pieminēt ar labu vārdu, pateikties par lielisko karjeru. Bet kamēr spēlē, kritiku brālīgi uz visiem, kas to pelnījuši. Un Gorkšs pēdējā laikā ir viens no lielākajiem grēkāžiem katrā nospēlētajā spēlē.
, 2015-10-14 00:50, pirms 9 gadiem
Tikai mans viedoklis: kļūda bija neuzmainīt Karašausku jau tūlīt pēc pārtraukuma (šī maiņa nu burtiski "uzprasījās"). Un varbūt arī E.Višņakovu vajadzēja agrāk, lai efektīvāk varētu cīnīties par augstajām bumbām.
Tai pīpotavā acīmredzami neprofesionāli spriedumi. Rakels bija visaktīvākais uzbrukumā, visbiežāk ar bumbu (vismaz līdz brīdim, kad uznāca Karašausks), visbiežāk uzmanības centrā; līdz ar to arī zaudētu epizožu, protams, vairāk, nekā, piem., Šabalam, kam šoreiz reti izdevās bumbā "ieķerties".
, 2015-10-14 00:53, pirms 9 gadiem
Kas tas pa zinātāju, kurš te raksta par kaut kādām 2 pārbaudes spēlēm mājās. Notikumiem futbolā vispār sekojiet? Nebūs nekādu spēļu mājās līdz nākamā gada oktobra PK atlases spēlēm.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-10-14 00:59, pirms 9 gadiem
eziitis rakstīja: Cik ilgi klanīsies Kasparam? Kad beigs karjeru, tad varēs pieminēt ar labu vārdu, pateikties par lielisko karjeru. Bet kamēr spēlē, kritiku brālīgi uz visiem, kas to pelnījuši. Un Gorkšs pēdējā laikā ir viens no lielākajiem grēkāžiem katrā nospēlētajā spēlē.
Kaspars savā zonā uz paplātes saņēma 2 KAZ
ko darīja Caune Zuze un Lazā?
Šodien daudz apturēja
, 2015-10-14 01:00, pirms 9 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: Ko? Komanda gribēja uzvarēt?! Kurā brīdī? Karašausks, Vaņins un Cauņa - tie varbūt, bet pārējie? Tu smejies?
Karašausks? Mūsu Ronaldū
, 2015-10-14 01:00, pirms 9 gadiem
olga rakstīja: Tikai mans viedoklis: kļūda bija neuzmainīt Karašausku jau tūlīt pēc pārtraukuma (šī maiņa nu burtiski "uzprasījās"). Un varbūt arī E.Višņakovu vajadzēja agrāk, lai efektīvāk varētu cīnīties par augstajām bumbām.
Tai pīpotavā acīmredzami neprofesionāli spriedumi. Rakels bija visaktīvākais uzbrukumā, visbiežāk ar bumbu (vismaz līdz brīdim, kad uznāca Karašausks), visbiežāk uzmanības centrā; līdz ar to arī zaudētu epizožu, protams, vairāk, nekā, piem., Šabalam, kam šoreiz reti izdevās bumbā "ieķerties".
Paldies, olga!
Neredzēt Rakela kvalitātes ir dīvaini.
žēl, ka aizsargs paguva nobloķēt. man no H sektora pat izskatījās ar roku vai padusi, bet tā bumba gāja vārtos
, 2015-10-14 01:01, pirms 9 gadiem
Anonymous187 rakstīja: Kas tas pa zinātāju, kurš te raksta par kaut kādām 2 pārbaudes spēlēm mājās. Notikumiem futbolā vispār sekojiet? Nebūs nekādu spēļu mājās līdz nākamā gada oktobra PK atlases spēlēm.
tur jau stāsts, ka mēs zinām, ka nebūs
ko tad tā LFF dara?

Māri, uzrīko Liepāja mačus ar Kipru un NOR piemēram
, 2015-10-14 01:03, pirms 9 gadiem
sasperjods-k rakstīja: tur jau stāsts, ka mēs zinām, ka nebūs
ko tad tā LFF dara?

Māri, uzrīko Liepāja mačus ar Kipru un NOR piemēram
Vai tad Liepājas stadions tam atbilst?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-10-14 01:30, pirms 9 gadiem
Pahars labi būs pavadījis laiku ar Starkovu! Iedomājaties Latvija ies uz spēli ar domu uzvarēt! Kādas muļķības! Šis cikls parādīja Pahara taktiku... Ej laukumā cerot uz vissliktāko un ja kaut ko iegūsi tad būs rezultāts. Un toeši tādēļ mūsu izlase kļūdās ejot laukumā ar domu gAlvā ka varbūt šovakar būs savādāk.

Mums ir vajadzigs treneris kas ienesis izlasē spēlētājiem pārliecību un atgūs skatītāju sirdis. Pašlaik Latvijai iespējami divi varianti Grigorčuks vai Pertija (otrs ir visreālākais variants) ja Pertija māk nokomplektēt pēc uzvarām izsalkušu komandu nemaksājot algas tad ar izlasi to viņš varētu sasniegt ar aizvērtām acīm tas protams joks

Bet ar to vienīgais gribu pateikt ka mums vajadzigs vai nu super taktiķis vai nu treneris kas atgriezīs spēlētājiem mugurkaulu
, 2015-10-14 01:44, pirms 9 gadiem
> punkts
Gan Pertija, gan Grigorčuks ir nenoliedzami labi klubu treneri. Taču darbs ar izlasi ir pavisam savādāks. Kādi šajā darbā būtu tikko minētie treneri, to neviens nezin, pirms nav izmēģināts. Bet pagaidām neredzu iemeslu atlaist Paharu, viņam daudz kas ir izdevies, tik žēl, ka cikla noslēgums sanāca tik šķībs. Starp citu, pēc senākās punktu skaitīšanas sistēmas (par uzvaru -- divi punkti) mēs nemaz nebūtu pēdējie, mūsu pieci neizšķirti būtu vērtīgāki par kazahu diviem neizšķirtiem un vienu uzvaru.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-10-14 02:13, pirms 9 gadiem
Līdz uzvarai bija tālāk nekā līdz Sīriusam. Nebūtu tik stulbi ielaiduši, varētu vēl piedot, bet tā - pamatīgs scheisse uz vakariņu galda. Žēl.
, 2015-10-14 02:57, pirms 9 gadiem
Man vidējā bērnībā,ts ap 5.grupiņu audzinātāja,šodien atceros,AUSMINA,teica mums,piecgadniekiem..nerejiet viens uz otru,nekožiet ar vārdiem,jo tas ir sāpīgak nekā ar zobiem....bet jums laikam pa to maksā...
, 2015-10-14 07:08, pirms 9 gadiem
Rietumu_Fronte rakstīja: Vai tad Liepājas stadions tam atbilst?
Pārbaudenes kaut hanzenē
, 2015-10-14 07:15, pirms 9 gadiem
deaddreamer rakstīja: KAUNS! Spēles video apskats: https://www.youtube.com/watch?v=Qvgu2DdLWKo
Bija mums kādi 3 pusmomenti, bet KAZ pie 8 momentiem
, 2015-10-14 07:40, pirms 9 gadiem
Saprastu veel, ja paardziivotu, ka paliktu 4 nevis 3 peec shii zaagja, bet kada nahren starpiba 5 vai 6? FIFA rangs uztrauc vai kas? :-D Puishi paraadija atdziistamu sniegumu pret 3 izlaseem kuras speelees francijaa un maz truka, lai butu uzvaras gan pret kazahiem izbraukumaa, gan pret islandi, gan pret chehiju. Te vairaak jarunaa par to vai emocijas pietika shai speelei - domaaju nepietika, shaubos ka apzinja, ka vari cinities par 5 vai 6 poziciju grupaa speej motiveet, tapec neredzu jeegu tagad pelt puishus.
, 2015-10-14 08:09, pirms 9 gadiem
Acīredzot prasījās izmaiņas sastāvā jau no spēles sākuma. Daļai aptrūkās emocijas jau pēč 20 minūtēm. Nevaram mēs vēl 2 labas spēles pēc kārtas spēlēt.
, 2015-10-14 08:12, pirms 9 gadiem
Hala Madrid rakstīja: Saprastu veel, ja paardziivotu, ka paliktu 4 nevis 3 peec shii zaagja, bet kada nahren starpiba 5 vai 6? FIFA rangs uztrauc vai kas? :-D Puishi paraadija atdziistamu sniegumu pret 3 izlaseem kuras speelees francijaa un maz truka, lai butu uzvaras gan pret kazahiem izbraukumaa, gan pret islandi, gan pret chehiju. Te vairaak jarunaa par to vai emocijas pietika shai speelei - domaaju nepietika, shaubos ka apzinja, ka vari cinities par 5 vai 6 poziciju grupaa speej motiveet, tapec neredzu jeegu tagad pelt puishus.
pelt var vienīgi par to, ka ar šādu spēli atkal zaudēs lielas cilvēku daļas ticību izlasei. Ar pēdējām spēlēm izlase ap sevi sacēla diez gan lielu ažiotāžu, kā rezultātā uz spēli pret KAZ ieradās 7K skatītāju. Šaubos, ka pēc šāda bezzobaina zaudējuma liela daļa skatītāju gribēs vēl kādreiz apmeklēt futbolu. Vismaz tādā rudens vakarā, kāds bija vakar, noteikti, ka nē.

Mani gan vairāk pārsteidz, ka Pahars turpina uzticēties Krievijas 1.līgas un Polijas 1.līgas kadriem, pat Virslīgas kadriem, bet ne Francijas 1.līgas spēlētājam. Pahars minēja, ka viņa izlasē vajadzīgi lomas spēlētāji, kas ne vienmēr ir meistarīgākie (tā pamatoja Skonto spēlētāju daudzumu izlasē un Liepājas spēlētāju neesamību izlasē). Brīdī, kad Pahars to teica un bija labas spēles pret favorītkomandām, tad varēja saprast, bet vakardienas spēlē - nē.
Cikls kopumā labs, bet tik pozitīva skatījuma nākotnē, kāds bija sestdien, vairs nav.
, 2015-10-14 08:14, pirms 9 gadiem
Veči baigi vāji......
, 2015-10-14 08:33, pirms 9 gadiem
sasperjods-k rakstīja: tur jau stāsts, ka mēs zinām, ka nebūs
ko tad tā LFF dara?

Māri, uzrīko Liepāja mačus ar Kipru un NOR piemēram
A ko tur pārbaudīt?
, 2015-10-14 08:34, pirms 9 gadiem
marko_polo rakstīja: Paharam aizbraucis jumts? Kāpēc, lai komanda negribetu uzvaret? Kas tas?
Vajadzēja noskaņot uz zaudējumu!
, 2015-10-14 08:40, pirms 9 gadiem
Pahar, uzvarēt jāgrib vienmēr!!! Taču ne ar tādu spēli to panākt!!!
, 2015-10-14 09:55, pirms 9 gadiem
mxs rakstīja: pelt var vienīgi par to, ka ar šādu spēli atkal zaudēs lielas cilvēku daļas ticību izlasei. Ar pēdējām spēlēm izlase ap sevi sacēla diez gan lielu ažiotāžu, kā rezultātā uz spēli pret KAZ ieradās 7K skatītāju. Šaubos, ka pēc šāda bezzobaina zaudējuma liela daļa skatītāju gribēs vēl kādreiz apmeklēt futbolu. Vismaz tādā rudens vakarā, kāds bija vakar, noteikti, ka nē.

Mani gan vairāk pārsteidz, ka Pahars turpina uzticēties Krievijas 1.līgas un Polijas 1.līgas kadriem, pat Virslīgas kadriem, bet ne Francijas 1.līgas spēlētājam. Pahars minēja, ka viņa izlasē vajadzīgi lomas spēlētāji, kas ne vienmēr ir meistarīgākie (tā pamatoja Skonto spēlētāju daudzumu izlasē un Liepājas spēlētāju neesamību izlasē). Brīdī, kad Pahars to teica un bija labas spēles pret favorītkomandām, tad varēja saprast, bet vakardienas spēlē - nē.
Cikls kopumā labs, bet tik pozitīva skatījuma nākotnē, kāds bija sestdien, vairs nav.
Kurš mums spēlē Francijas 1.līgā ? Ikaunieks, ja nemaldos ir aizvadījis tikai vienu vai divas spēles šogad 2.līgā....

edit:kopā nospēlējis tikai 110 minūtes, nu nelaidīs tādu spēlētāju pamatsastāvā izlasē.
, 2015-10-14 10:19, pirms 9 gadiem
Jau paredzēju, ka būs grūti, ja kazahi necetīsies spēlēt kā 1.numurs un iesēdīsies aizsardzībā. Līdz ar to LV spēlēja sev neierastas lomas futbolu, bet kazahi sev jau ierasto pretuzbrukuma spēli.
Bet šādai neizteiksmīgai spēlei manuprāt ir vairāki izskaidrojumi:
1. latviešu mentalitāte visos sporta veidos - pret spēcīgāku pretinieku parādam labu sniegumu, jo pelnrušķītes stāsts ir tuvāks; labprāt pieņemam, ka esam vājāki, un tad ir motivācija cīnīties - tāda kā latviešu spītība.. arī zaudējuma gadījumā psiholoģiski vieglāk, jo pirms tam jau esi ieskaidrojis sev, ka esi vājāks un neko nevari. Tad ja kaut kas izdodas, tad super, ja nē, nu liela muiža - pretinieks taču bija stiprāks. Bet tad, kad apzinies, ka nevari šo atrunu vairs izmantot, jo pretinieks nav klasi augstāks, tad rodas problēmas, jo ierastais psihes aizsargmehānisms vairs nav izmantojams un tīri psiholoģiski tiec izmests ārpus komforta zonas. Taisnība, ka biežāka atrašanās arpus komforta zonas veicina attīstību, bet te nonākam pie nākamā punkta...
2. cik pēdējos gados ir sanācis uzspēlēt pret spēlētāju kvalitāšu ziņā līdzvērtīgām izlasēm? Vienkārši nav tās pieredzes, lai saprastu optimālo sastāvu un taktiku šādām spēlēm. Tas kas nostrādās spēlējot pretuzbrukuma futbolu, nestrādās, kad jāspēlē pirmais numurs. Un te akmens federācijas lauciņā.

Šajā ciklā, būsim reāli, mums nekas nespīdēja, tādēļ nav slikti, ka guvām mācību. Galvenais tagad izdarīt pareizos secinājumus, jo nākamajā ciklā jābūt arī rezultātam, pretējā gadījumā Paharam pie izlases stūres perspektīvu neredzu. Šobrīd vēl joprojām Pahara darbība simpatizē, bet ir lietas pie kā jāpiestrādā.. tas normāli.. traģēdija nav notikusi, jo laukumā tikās 2 līdzīga līmeņa komandas un uzvarēt var tikai viena..
Čavi. Foto: EPA/Scanpix
3

Barselonas vadība pierunā Čavi pārdomāt un darbu turpināt arī nākamajā sezonā

Katalonijas superkluba "Barcelona" vadība vakar tikās ar vīriešu futbola komandas galveno treneri Čavi Ernandesu un pierunāja viņu mainīt lēmumu – kluba leģenda amatā paliks līdz līguma beigām, ziņo Mundo Deportivo.
Mohameds Salāhs un Trents Aleksandrs-Ārnolds. Foto: Action Images via Reuters/Scanpix
3

Zaudējums derbijā attālina "Liverpool" no cīņas par Premjerlīgas titulu

Šovakar zaudējumu Anglijas Premjerlīgas 29. kārtas pārceltajā spēlē piedzīvoja titula tīkotāja "Liverpool", kas pilsētas derbijā ar 0:2 atzina "Everton" pārākumu. Jirgena Klopa vadītā komanda pēdējos četros mačos guvusi tikai vienu uzvaru.
Kajs Hāvercs. Foto: AFP/Scanpix
5

Lielgabalnieki izšķaida "Chelsea" sētiņu, Hāvercs iesit divreiz

Anglijas Premjerlīgā pārceltās 29. kārtas ietvaros turnīra līdervienība "Arsenal" sarāva gabalos citu Londonas komandu "Chelsea". Pret savu bijušo komandu divus vārtus guva vācu futbolists Kajs Hāvercs.