Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

"Southampton" kluba kontrolpaketi par 210 miljoniem mārciņu pārdod ķīniešiem

"Southampton" kluba kontrolpaketi par 210 miljoniem mārciņu pārdod ķīniešiem
Katarina Lībhere
Foto: imago/BPI/Scanpix

Anglijas futbola kluba "Southampton" īpašniece Katarina Lībhere atklātā vēstulē līdzjutējiem paziņoja par vienošanās panākšanu ar Gao ģimeni no Ķīnas, pieliekot punktu nepilnu gadu ilgušajām baumām un pārrunām.

Klubs vienošanās detaļas neatklāj, taču britu mediji ziņo, ka ķīniešu uzņēmējs Jišens Gao un viņa meita Nellija Gao iegādājušies 80% akciju un šķīrušies no 210 miljoniem sterliņu mārciņu jeb 231 miljona eiro. Atlikušie 20% akciju paliks Lībherei, kuras tēvs Markuss Lībhers 2009. gada jūlijā nopirka klubu un izglāba to no administrācijas, bet nākamajā vasarā mira no sirdstriekas.

"Šodien klubā tiek atšķirta jauna un aizraujoša nodaļa," raksta Katarina Lībherra. "Gao ģimenei ir tādas pašas vērtības un ambīcijas kā mums, un mēs kā komanda centīsimies, pateicoties uzbūvētajiem spēcīgajiem pamatiem, sasniegt ilgtermiņa panākumus. Gan Gao kungs, gan Nellija, gan es pilnībā uzticas [kluba vadītājam] Ralfam Krīgeram un viņa komandai."

Pagājušajā sezonā "Southampton" ar 46 punktiem 38 spēlēs Anglijas Premjerlīgā ieņēma astoto vietu un finišēja uzreiz aiz Eirokausu zonas. Līgas kausā tobrīd vēl Kloda Puela vadītā komanda (tagad pie stūres ir Maurisio Pellegrino) sasniedza finālu, kurā atspēlēja divu vārtu deficītu, tomēr ielaida 87. minūtē un ar 2:3 atzina Mančestras "United" pārākumu. Šo sezonu "Southampton" sāka ar bezvārtu neizšķirtu savā laukumā pret "Swansea".

Izmantotie resursi:
https://southamptonfc.com/news/2017...


, 2017-08-15 00:18, pirms 7 gadiem
Nav par lētu?
, 2017-08-15 00:35, pirms 7 gadiem
SportaFansNR1 rakstīja: Nav par lētu?
Skatoties kādi ir visi apkšnosacījumi ... Ja teiksim ir tāds punkts kas 2 gadu laikā šķibacainajiem liek izlikt transfērpirkumiem veel kaadus 200 ljimakus - tad cena ir normaala
, 2017-08-15 06:39, pirms 7 gadiem
Cik tas sanāk? Aptuveni 1,04-1,05 Neimāri?
, 2017-08-15 08:33, pirms 7 gadiem
palaid tik sievieti pie mantas

cik PL klubi jau ir notirgoti visādiem no austrumiem ?
, 2017-08-15 09:39, pirms 7 gadiem
Maneejs rakstīja: Cik tas sanāk? Aptuveni 1,04-1,05 Neimāri?
Ļoti smieklīgs rīta humors!
, 2017-08-15 13:18, pirms 7 gadiem
Dinamo'1988 rakstīja: palaid tik sievieti pie mantas

cik PL klubi jau ir notirgoti visādiem no austrumiem ?
Ķīniešiem miljardieri aug kā sēnes pēc lietus un šie meklē kur tos ienākumus fiksi nobāzt tā, lai Ķīnas valdība nevar atņemt (jo parasti tie nav pilnīgi legāli). Principā tas ir tas pats, ko Abramovičs izdarīja.
Čavi. Foto: EPA/Scanpix
1

Barselonas vadība pierunā Čavi pārdomāt un darbu turpināt arī nākamajā sezonā

Katalonijas superkluba "Barcelona" vadība vakar tikās ar vīriešu futbola komandas galveno treneri Čavi Ernandesu un pierunāja viņu mainīt lēmumu – kluba leģenda amatā paliks līdz līguma beigām, ziņo Mundo Deportivo.
Mohameds Salāhs un Trents Aleksandrs-Ārnolds. Foto: Action Images via Reuters/Scanpix
3

Zaudējums derbijā attālina "Liverpool" no cīņas par Premjerlīgas titulu

Šovakar zaudējumu Anglijas Premjerlīgas 29. kārtas pārceltajā spēlē piedzīvoja titula tīkotāja "Liverpool", kas pilsētas derbijā ar 0:2 atzina "Everton" pārākumu. Jirgena Klopa vadītā komanda pēdējos četros mačos guvusi tikai vienu uzvaru.
Kajs Hāvercs. Foto: AFP/Scanpix
5

Lielgabalnieki izšķaida "Chelsea" sētiņu, Hāvercs iesit divreiz

Anglijas Premjerlīgā pārceltās 29. kārtas ietvaros turnīra līdervienība "Arsenal" sarāva gabalos citu Londonas komandu "Chelsea". Pret savu bijušo komandu divus vārtus guva vācu futbolists Kajs Hāvercs.