Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

Ronaldu iesit un tiek noraidīts, Pikē sit savos vārtos - "Real" uzvar haotiskā El Clásico

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Ronaldu iesit un tiek noraidīts, Pikē sit savos vārtos - "Real" uzvar haotiskā El Clásico
Krištianu Ronaldu
Foto: Juan Medina/Reuters/Scanpix

Spānijas Superkausa pirmajā cīņā Madrides "Real" dramatiskā un haotiskā futbolā ar 3:1 viesos apspēlēja "Barcelona". Jāatzīmē, ka "Real" zvaigzne Krištianu Ronaldu gan guva uzvaras vārtus, gan tika noraidīts par simulāciju.

Šī bija pirmā oficiālā spēle, kurā pie "Barcelona" stūres atradās tās jaunais galvenais treneris Ernesto Valverde. Abas komandas aizvadīja arī pirmo oficiālo maču pēc nozīmīgajām izmaiņām to sastāvos. Jāatzīmē, ka Starptautiskā Čempionu kausa ietvaros "Barcelona" un Madrides "Real" savā starpā spēkojās jau pirmssezonā - toreiz uzvaru ar rezultātu 3:2 svinēja "Barcelona" (vēl gan ar Neimāru tās sastāvā). Šovakar Madrides "Real" zvaigzne Krištianu Ronaldu neizgāja komandas sākumsastāvā.

Barcelona: ter Štēgens – Alba, Imtitī, Pikē, Vidāls – Injesta (Roberto 68`), Buskets, Rakitičs (Pako 83`) – Deulofeu (D. Svaress 59`), L. Svaress, Mesi.

Real Madrid: Navass – Varane, Karvahals, Ramoss, Marselo – Kazemiro, Kross, Isko, Kovačičs (Asensio 68`) – Benzemā (Ronaldu 58`), Beils (Lukass 81`).

Saspringtā pirmajā puslaikā komandas vārtus gūt nespēj

Jau trešajā minūtē izveidojās pirmais moments pie "Barcelona" vārtiem - vārtsargs Marks-Andrē ter Štēgens kļūdījās piespēlē, bumbu pārtverot Isko. Spānis piespēlēja komandas biedram Mateo Kovačičam, kurš izdarīja sitienu apmēram no 25 metriem, to viegli tverot ter Štēgenam. Devītajā minūtē pirmā iespēja izcelties pavērās arī "Barcelona", tomēr urugvajietim Luisam Svaresam sitiens no labas pozīcijas lāgā neizdevās, kā rezultātā bumbu viegli tvēra "Real" vārtsargs Keilors Navass. Pirmajās minūtēs nedaudz labāk laukumā izskatījās "Barcelona", tomēr nākamais reālais vārtu gūšanas moments atkal sekoja "Real", kad 15. minūtē Isko sita bumbu vārtu tīklā no ārpuses (tiesnesis pirms tam diskutabli bija atļāvis "Real" turpināt uzbrukumu par spīti tam, ka uz zālāja gulēja viens no "Barcelona" spēlētājiem).

"Barcelona" pirmajā puslaikā piederēja pārliecinošs (63:37 (%)) bumbas kontroles pārsvars, kuru mājiniece realizēt gan nespēja. Saasināt situāciju pie viesu vārtiem 33. minūtē izdevās Lionelam Mesi, tomēr viņam adresēto bumbu izsita "Real" aizsargi. 37. minūtē ass šāviens no soda laukuma robežas padevās Garetam Beilam, tomēr lielisku reakciju vārtos parādīja ter Štēgens. Uzbrukumus vairāk veidoja "Barcelona", tomēr pirmajā puslaikā "Real" aizsargi allaž bija savās vietās - 0:0.

Elpu aizraujošā otrajā puslaikā "Real" uz Madridi aizved trīs vārtus un Ronaldu diskvalifikāciju

Drīz vien pēc pārtraukuma tika gūti pirmie vārti šajā spēlē - tie Žerāra Pikē kontā... "Barcelona" aizsargam raidot bumbu savos vārtos. Šis pavērsiens krietni vien atvēra spēli - "Barcelona" arvien atklātāk un bezbailīgāk metās uzbrukumos, atstājot daudz brīvu zonu, kur "Real" doties pretuzbrukumos. 53. minūtē uzbrukuma smailē nonāca jaunais "Barcelona" uzbrucējs Žerārs Deulofeu, kurš no labas situācijas izvēlējās nesist pa vārtiem, bet piespēlēt vairāku "Real" uzbrucēju ielenkumā esošajam Mesi, argentīnietim beigu beigās līdz bumbai neaizsniedzoties. Pēc dažām minūtēm pretuzbrukumā iespēja izcelties nu jau bija "Real", tomēr Karvahala sitienu no vārtu līnijas noslaucīja Aleikss Vidāls. 58. minūtē laukumā uz maiņu nāca "Real" līderis Krištianu Ronaldu.

Otrajā puslaikā spēles tiesnesis pieņēma vairākus ļoti diskutablus lēmumus. Piemēram, tika aprauti daži ļoti bīstami "Barcelona" uzbrukumi, tiesneša asistentam, kā vēlāk izrādijās, nepamatoti uzskatot, ka mājinieku spēlētājs ir bijis aizmugurē. Abas komandas izveidoja arvien vairāk un vairāk bīstamus momentus. Sākot no 70. minūtes spēle uzsprāga. Lieliski momenti bija gan Beilam, gan Marselo (sitiens pa vārtu stabu), tomēr tie palika neizmantoti. 72. minūtē Krištianu Ronaldu izrāvās vienatnē pret ter Štegenu, vācieti apspēlējot un raidot bumbu vārtos, tomēr... aizmugure. Šoreiz gan pamatota. Pēc divām minūtēm moments bija jau otrā laukuma galā, kur Serhio Roberto trieca bumbu pāri pustukšiem "Real" vārtiem. Iepriekš šajā epizodē soda laukumā nogāzts tika Luiss Svaress, tomēr tiesneša svilpe klusēja.

75. minūtē veiksme beidzot uzsmaidīja arī "Barcelona" - "Real" vārtsargs Keilors Navass spēja atvairīt divus bīstamus "Barcelona" sitienus pēc kārtas, bumbai pēc vairākiem rikošetiem nonākot pie Luisa Svaresa, kurš atkal tika nogāzts. Šoreiz spēles galvenais tiesnesis jau ilgi nobriedušo pendeli uz "Real" vārtiem piešķīra. Lielisko iespēju izmantot devās Mesi, "Barcelona" komandas līderim soda sitienu realizējot nevainojami (1:1). "Barcelona", ieguvuši iniciatīvu, uzreiz centās doties izraut uzvaru, taču pretī par to saņēma sāpīgu dūrienu pretuzbrukumā. Tā noslēgumā "Real" uzbrukuma līderis Ronaldu izdancināja mājinieku aizsargu Pikē un skaisti raidīja bumbu "Barcelona" vārtu tālajā devītniekā - 2:1 "Real". Ronaldu savu vārtu guvumu nosvinēja ar krekla novilkšanu un sava numura, kā arī uzvārda demonstratīvu rādīšanu mājinieku publikai. Pēc nieka trīs minūtēm par krekla novilkšanu saņemtā dzeltenā kartīte Ronaldu izrādījās ļoti nozīmīga - portugālis izrāvās "Barcelona" soda laukumā, aizsargam Samuelam Imtitī viņu šķietami pieturot un nogāžot zemē. Tomēr tiesnesis lēma nevis par pendeles piešķiršanu uz "Barcelona" vārtiem, bet par otra brīdinājuma (par simulāciju) piešķiršanu Ronaldu. Tādējādi portugālis spēli pabeidza priekšlaicīgi.

Mājinieki vairākumā centās izveidot vārtu gūšanas iespējas, tomēr tas vairs īsti neizdevās. Abu komandu spēlētāju starpā sākās arī nelieli savstarpējie asumi. Beigu beigās "Real" spēja izcelties arī mazākumā, kad 90. minūtē Marko Asensio noslēdza viesu ātro pretuzbrukumu ar fantastisku sitienu vārtu augšējā stūrī - 3:1! "Barcelona" uz Madridi dosies ar neapskaužamu mērķi - iesist vismaz trīs vārtus. Zīmīgi, ka pagājušajā sezonā "Barcelona" Madridē to spēja paveikt (3:2)...

Barcelona - Real Madrid 1:3 (0:0)
Vārti: Mesi (11 m s.s.) 77` - Pikē (s.v.) 50`, Ronaldu 80`, Asensio 90`
Brīdinājumi: Pikē, Mesi, Buskets - Kazemiro, Beils, Karvahals, Navass, Ronaldu (2)
Noraidījumi: Ronaldu
Sitieni (vārtu rāmī): 16 (6) : 12 (7)
Bumbas kontrole (%): 61 : 39
Pārkāpumi: 10 : 15
Stūra sitieni: 13 : 4

Pēdējo 10 gadu uzvarētāji

GadsUzvarētājaFinālisteRezultāti
2016BarcelonaSevilla2:0 un 3:0
2015.Atletic BilbaoBarcelona4:0 un 1:1
2014.Atletico MadridReal Madrid1:1 un 1:0
2013.BarcelonaAtletico Madrid1:1 un 0:0
2012.Real MadridBarcelona2:3 un 2:1
2011.BarcelonaReal Madrid2:2 un 3:2
2010.BarcelonaSevilla1:3 un 4:0
2009.BarcelonaAtletic Bilbao2:1 un 3:0
2008.Real MadridValencia2:3 un 4:2
2007.SevillaReal Madrid1:0 un 5:3

Uzvaras Spānijas Superkausā

KomandaUzvaras
Barcelona12
Real Madrid9
Deportivo La Coruna3
Atletico Madrid2
Atletic Bilbao2
Valencia1
Zaragoza1
Mallorca1
Sevilla1
Real Sociedad1
1 2 3 4 5 6 187 komentāri

  +3 [+] [-]

, 2017-08-14 00:57, pirms 7 gadiem
zIcilas pēdejās 30-35 El Clásico minūtes.Īstais El Clásico gars,nevis tās kakainās pirmās 60 minūtes..
Tiesnesis pinīgs lo*s.Suarezs jobans flops.Asensio smukulis!
Atbildes spēlē visu spēli,kā pēdejās 30-35 minūtes
Cr pats vainīgs,ka novilka kreklu,un dabuja dumu dzelteno.

  +3 [+] [-]

, 2017-08-14 00:58, pirms 7 gadiem
Tiesnesis tāds lumbris. Mājās piebeigs līdz galam tos gailēnus. Vamos, Real.

     [+] [-]

, 2017-08-14 00:58, pirms 7 gadiem
Zidana Real jau ļoti labā formā. Nolika pie vietas Maura MU, tagad arī Barcu. Ronaldo - būs vienīgais pašreizējais Real zaudējums sezonas sākumā.

  +4 [+] [-]

, 2017-08-14 00:59, pirms 7 gadiem
zb tas Suarez. Tādam spēlētājam ir jādod nopietna diskvalifikācija.

  -1 [+] [-]

, 2017-08-14 00:59, pirms 7 gadiem
Miskaaste ne barca. Farca. Agrāk kad spēlēja tādi vīri, kā Anrī, Ronaldinjo, Dekū. Visa pasaule cienīja šo komandu, tagad sīki wanabe stāriņi tur spēle, kas māk tikai krist un raudāt tiesnesim. Fuj.

  +4 [+] [-]

, 2017-08-14 00:59, pirms 7 gadiem
Real ir komanda ar raksturu - tas priecē

  +1 [+] [-]

, 2017-08-14 01:00, pirms 7 gadiem
Asensio vispar monstrs,katra turnira kur deite,pirmaja spele obligati iesit vartus!

  +1 [+] [-]

, 2017-08-14 01:00, pirms 7 gadiem
Bostonietis rakstīja: Icilas pēdejās 30-35 El Clásico minūtes.Īstais El Clásico gars,nevis tās kakainās pirmās 60 minūtes..
Tiesnesis pinīgs lo*s.Suarezs jobans flops.Asensio smukulis!
Atbildes spēlē visu spēli,kā pēdejās 30-35 minūtes
Varu tikai piekrist.. Un Camp nou vārtos zirnekļiem darbiņš darāms būs

  +3 [+] [-]

, 2017-08-14 01:00, pirms 7 gadiem
otrais puslaiks bomba!
Asensio kārtējā debija turnīrā ar golu, CR7 25 minūtēs paspēja par sevi atgādināt
atbildes mačā vismaz Modričs būs jau
Slēpts komentārs: NilsK
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2017-08-14 01:01, pirms 7 gadiem
Patika man Suaresa zobainīša sejas izteiksme ejot nost no laukuma pēc finālsvilpes

tiesnesis klauns - visu sajauca. iedeva pendeli par simulāciju, un dzelteno par kritienu spēles epizodē.

Asensio gols bomba!

  +3 [+] [-]

, 2017-08-14 01:01, pirms 7 gadiem
Vot pasakat man, vai ir labaaks futbola duelis par sho. Nu zveeraa speele. Kas par emocijaam, intrigu. Nu pa tiesnesi labaak nerunaasim...

  +7 [+] [-]

, 2017-08-14 01:02, pirms 7 gadiem
Un lai vēl kāds kepka pačīkst,ka Real velk. Pat ar visu nopirkto tiesnesi Barsai šovakar parādija viņu vietu. Suaresa 11m un CR otrā dzeltenā ir vispār kaut kāda mauc*ība. Ienīstu Barsu pēc šī vakara vēl vairāk

     [+] [-]

, 2017-08-14 01:02, pirms 7 gadiem
diemzheel, bet shii ir tuvaako gadu realitaate. Barcai ir pienaakushi gruuti laiki. jau ancheloti laikaa madride saaka domineet viduu, peedeejos superclasico nobijaas un atkaapaas, bet shodien apliecinaaja, ka tuvaakos gadus gaidaama madrides dominance. nekas, mees nopirksim Paulinju, un visu izmainiisim

P.S. madrides liidzjuteeji kaa vienmeer - atkal par tiesnesi. izbaudiet uzvaru, kaada jeega njemties? visos juusu peedeejos finaalos ir bijushi tiesneshu leemumi juusu labaa, neviens tachu neapshauba iznaakumu...

  -4 [+] [-]

, 2017-08-14 01:02, pirms 7 gadiem
NilsK rakstīja: viena no taam speeleem,kad tikaas speekos liidzveertiigas komandas un vienai vaartos lidoja nu nereaali sitieni,kameer otrai vajadziigajaa momentaa vienmeer bumba noraavaas,smags darbs priekshaa Bernabeu,bet nez kaapeec Barcai izbraukumaa pret Real pat daudz vieglaak speeleet
Da būtu Karvajals ielicis tukšos te visp turzu jau šodien varētu Realam dot. Nebija farcai nekādu šancu šodien.

  +3 [+] [-]

, 2017-08-14 01:02, pirms 7 gadiem
Ko lai saka, Pilniigs FIASKO savas majas! Nu nevar ta spelet, nevar. Vispar te bija redzams, ka komanda saja sezona nav gatava, un bez Neimaara uzbrukums arii nekaads. Kautgan ja skataas no otras puses, agrak el clasico 2010/2011 gados ari uzbrukums nebija tik stiprs, bet speleja Barsa daudz labaak, uzskatu ka ir janomaina vispar pus sastaavs, taadi Vidali, Delofeu nu nevelk taadu levelu, Pikee arii tikai internetaa ir superzvaigzne. Realam naak pacani no bankas un liek deviitniekus, tas visu izsaka... Vienigais uz ko Barsa var cereet un vienmer balstaas, ir ka Mesi izvilks speeli, vadiiba ir pilniga miskaste, ar treneriem arii nekas nav skaidrs, naak jauns treneris, bet nu nekas jau iisti nemainaas, es nekadas izmainas sodien vispar nesaskatiju Barsas speelee... Iniesta jau kaadu laiku nevelk kaajas, nav ko mociities, jamet miers, ka jau teicu, pus pamatsastaavs nevelk to top levelu vairs...

  +3 [+] [-]

, 2017-08-14 01:03, pirms 7 gadiem
Valteram atkal tvitterī brauc jumts. Pēc katra Barsas zāģa sāk sviestu rakstīt

     [+] [-]

, 2017-08-14 01:03, pirms 7 gadiem
bac05 rakstīja: zb tas Suarez. Tādam spēlētājam ir jādod nopietna diskvalifikācija.
Es laikam tik dēļ aktierīša-zaķzobīša principā sogad visur topīšu pret BARCA ! Nu nevar tik tizli un nozelojami telot tāda kalibra spēlētājs - tas degradē visu futbolu kā tādu kopumā, jo sīki pirdieni visādi skatas nākotnes špīleri un ņem piemēru ! Ja satiktos uz ielas ar kulaku triektu viņam pa diviem priekšējiem kodejzobiem uin tos izdauzītu nafig

     [+] [-]

, 2017-08-14 01:04, pirms 7 gadiem
+ skiet ka Messi pats nesaprot savu vietu laukumaa, itka naak zemaak spelet, tad atkal augstaak, bardaks notiek pilniigs tur

     [+] [-]

, 2017-08-14 01:04, pirms 7 gadiem
Var redzēt kurš tad īsti vilka pēdējos Klasiko pret Real. Tieši Neimārs. Messi viens nevar veikt tik daudz darba cik Valverde grib. Būs konflikti komandā 100%.

  +1 [+] [-]

, 2017-08-14 01:04, pirms 7 gadiem
varēja redzēt, kur aizgāja barsas nopelnītā nauda par neymarito pārdošanu , bet tas nepalīdzēja. CR7 smukulis ,Asensio vēl smukāks. Jāgaida piķē twīts tgd

     [+] [-]

, 2017-08-14 01:04, pirms 7 gadiem
bet nu fiasko pilniigaakais, vieniigos vartus kurus guva taapat ar tiesnesa paliidziibu, kauns

  -1 [+] [-]

, 2017-08-14 01:05, pirms 7 gadiem
Евгений Влади́мирович Малкин rakstīja: Miskaaste ne barca. Farca. Agrāk kad spēlēja tādi vīri, kā Anrī, Ronaldinjo, Dekū. Visa pasaule cienīja šo komandu, tagad sīki wanabe stāriņi tur spēle, kas māk tikai krist un raudāt tiesnesim. Fuj.
Vienu uzvaru dabūjis un jau pirksti gaisā. Messi vai Injesta ir wanabe stāriņi? Tev objektivitāte un futbola izpratne pieklibo ar abām kājām ne tikai ar vienu.

  +4 [+] [-]

, 2017-08-14 01:05, pirms 7 gadiem
elgarz rakstīja: Cerams Suarez kāju salauzīs, lai beidzot būtu kārtīga mācība.
Nevajag jau tik skarbi

     [+] [-]

, 2017-08-14 01:06, pirms 7 gadiem
Tiesnesis terorists un pilniigs idiots

  +2 [+] [-]

, 2017-08-14 01:06, pirms 7 gadiem
Puta madre-Tiesnesis

  +1 [+] [-]

, 2017-08-14 01:06, pirms 7 gadiem
RealMadrid#3 rakstīja: Valteram atkal tvitterī brauc jumts. Pēc katra Barsas zāģa sāk sviestu rakstīt
Man patīk tas tekts,ka Barca bez Neymāra ir pilnīgi nekas..Tas skaitās Barcas fans,un Messi jāpamet tas bardaks..Vismaz viņš piekrīt par tiesnesi un CR

     [+] [-]

, 2017-08-14 01:07, pirms 7 gadiem
zigmārs112 rakstīja: Un lai vēl kāds kepka pačīkst,ka Real velk. Pat ar visu nopirkto tiesnesi Barsai šovakar parādija viņu vietu. Suaresa 11m un CR otrā dzeltenā ir vispār kaut kāda mauc*ība. Ienīstu Barsu pēc šī vakara vēl vairāk
Nav jau tik traki,vnk tiesnesis peldeja,uzvara roka un tas pats galvenais!

  -1 [+] [-]

, 2017-08-14 01:07, pirms 7 gadiem
zigmārs112 rakstīja: Un lai vēl kāds kepka pačīkst,ka Real velk. Pat ar visu nopirkto tiesnesi Barsai šovakar parādija viņu vietu. Suaresa 11m un CR otrā dzeltenā ir vispār kaut kāda mauc*ība. Ienīstu Barsu pēc šī vakara vēl vairāk
Jā, otrā dzeltenā bij netaisnība, bet lecīgais gailīts Ronaldo nevarēja norīt to un samierināties ka tiesnesis ir galvenais laukumā un visu noska viņš - un atriebjoties viņu pagrūda mugurā ... Pēc idejas par šo epizode ir jāsasauc speciāla disciplinārās komitejas sēde un jāspriež par kaut kādu lielāku spēļu diskvalifikāciju uzliekot pi#pi uz viņa zvaigznītes statusu - jo ir skaidri jānorāda visiem - ka neskatoties uz status špīlera, tā rīkoties KATEGORISKI nedrīkt uz emocijām !

  +4 [+] [-]

, 2017-08-14 01:08, pirms 7 gadiem
RealMadrid#3 rakstīja: Valteram atkal tvitterī brauc jumts. Pēc katra Barsas zāģa sāk sviestu rakstīt
VV ir cilvēks, kurš domā, ka visu zina vislabāk un praktiski nekad neatzīs savas kļūdas

     [+] [-]

, 2017-08-14 01:08, pirms 7 gadiem
prieks, ka Barcas liidzjuteeji kopsh Overbo par tiesnesi nenjemas... atshkjiriibaa no dazhiem labiem, kas, lai vai uzvara vai zaudeejums, vai pat tiesneshu leemumi vinju labaa, klabina vienu un to pashu. idinji

P.S. ja par nopietnaam lietaam - kas taa par formu madridei? par to jaadod diskaabelis

     [+] [-]

, 2017-08-14 01:08, pirms 7 gadiem
Es redzēju skaidri vienu lietu - Deulofeu nav nekāds Neimara aizvietotājs un arī nebūs. Barcai vajag ko citu tajā pozīcijā un steidzami.

     [+] [-]

, 2017-08-14 01:08, pirms 7 gadiem
Man vienalga rakstīja: varēja redzēt, kur aizgāja barsas nopelnītā nauda par neymarito pārdošanu , bet tas nepalīdzēja. CR7 smukulis ,Asensio vēl smukāks. Jāgaida piķē twīts tgd
Vispār es ljoti labprāt redzētu Neimāra tvītu tagad

  +1 [+] [-]

, 2017-08-14 01:09, pirms 7 gadiem
ja veel nopirks to kjiinieshu naudas maisu, vispaar pipec buus.
1 2 3 4 5 6 187 komentāri