Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

Vai ar trešo mēģinājumu piecu gadu laikā ''Arsenal'' tiks galā ar ''Bayern''?

Vai ar trešo mēģinājumu piecu gadu laikā ''Arsenal'' tiks galā ar ''Bayern''?
© Getty Images

Šī būs jau ceturtā reizi pēdējos piecos gados, kad izloze UEFA Čempionu Līgā saved kopā Londonas ''Arsenal'' un Minhenes milzi ''Bayern''. Lieki teikt, ka visas trīs iepriekšējās reizes ''Bayern'' divu spēļu summā bijusi pārāka, divus gadus tas bija izslēgšanas spēlēs.

Lai arī ''Bayern'' varētu virspusēji izklausīties neticami pārāka iepriekšējās tikšanās reizēs, šajās 8 spēlēs ''Arsenal'' komanda ir guvusi 3 uzvaras un vienu reizi izcīnījusi neizšķirtu, kas noteikti nav nemaz tik nonicināmi.

Pirmā tikšanās reize bija 2013. gada pirmajā Čempionu Līgas izslēgšanas kārtā. ''Arsenal'' savā grupā palika otrā, pa diviem punktiem atpaliekot no ''Schalke 04'', kuru varbūt tomēr būtu vēlējusies apsteigt. ''Bayern'' tikmēr no grupas tika ārā kā pirmā, gan tikai savstarpējo spēļu dēļ pārspējot ''Valencia''.
Spēles iesāka Londonā, kur jau 21. minūtē nenosegtais Tomass Mullers trieca otros ''Bayern'' vārtus. Spēle beidzās vēl neizdevīgāk - 1:3 par labu Bayern. Cik jau var saprast, ''Bayern'' bija guvusi trīs izbraukuma vārtus. ''Arsenal'' pilnībā apskatnieku norakstīta ieradās Minhenē otrai spēlei. Un kas to būtu gaidījis, pat trīs minūtes nepagāja, kad perfektā pozīcijā esošais Žirū iesita pirmos ''Arsenal'' komandai. Londonieši lielāko spēles daļu turpināja spiest, bet tikai pēdējās 10 minūtēs izdevās gūt otros vārtus. Atlikušo spēles daļu bija vērojama ''Bayern'' laika vilcināšana un neveiksmīgi ''Arsenal'' uzbrukumi. Un cik nu sāpīgi vien tas varēja būt, bet angļi izkrita izbraukumu vārtu likuma dēļ. Lieki teikt,ka ''Bayern'' uzvarēja atlikušās 5 turnīra spēles (izcīnot titulu, protams) ar vārtu attiecību - 13:1.

Pienāca nākamais gads, gan ''Arsenal'', gan ''Bayern'' savās grupās pirmās vietas dalīja (angļi pat trīs vietas), savstarpējās spēles Minhenes komandai palīdzēja tikt pie pirmās vietas, ''Arsenal'' pie otrās. Un otro gadu pēc kārtas abas komandas satikās pirmajā izslēgšanas kārtā.
Atkal pirmā spēle notika Londonā. ''Arsenal'' iesāka labi, izpelnoties 11 metru soda sitienu, kuru Ezils gan nespēja iesist, bet jau 37. minūtē Ščesnijs nopelnīja sarkano kartīti un noraka ''Arsenal'' izredzes. Turpmāk ''Bayern'' dominēja un guva divus bezatbildes vārtus, un arī šoreiz izcīnīja uzvaru. Otrajā spēlē londonieši devās ar mērķi atkārtot gadu iepriekš paveikto, kā nu kā, bet šoreiz ar sausu divu vārtu uzvaru pietiek vismaz papildlaikam. ''Arsenal'' spēlētāji izdarīja ko spēja, bet uzlauzt vāciešus nespēja un otrajā puslaikā ielaida pirmā, pēc kā arī divu minūšu laikā guva vienīgos savus vārtus. Ar to gaužām nepietika un izstājās.

2014./15. gada sezonā abas komandas netikās, lai arī šoreiz bija tāda iespēja pirmajā izslēgšanas kārtā, jo ''Arsenal'' palika otrie grupā, ''Bayern'' - pirmie. "Arsenal'' atkal izkrita šajā kārtā, kamēr ''Bayern'' devās līdz pat pusfinālam.
Un pagājušajā sezonā abas komandas tikās vēlreiz, šoreiz grupā. ''Arsenal'' iesāka negaidīti slikti, šokējoši zaudējot Zagrebā un piekāpjoties mājās pret ''Olympiacos''. Trešās kārtas spēle bija pret ''Bayern'' savā laukumā. Praktiski pēdējā cerība ''Arsenal'', lai varētu izkļūt no grupas, jo trīs uzvaras vajadzēs gandrīz obligāti un paļauties uz uzvaru Minhenē nedrīkst. Londonas vienībai gan šo iespēju izmantot izdevās, ne viegli gan. Kā ierasts ''Bayern'' pilnībā kontrolēja bumbu ar 74% kontroli un arī izdarīja vairāk sitienus (lielākā daļa gan garām vārtiem vai bloķēti), bet ''Arsenal'' izmantoja savu iespēju un uz maiņu nākušais Žirū ar galvu guva uzvaras vārtus, pēc tiem sekoja vēl vieni vārti kompensācijas laika beigās.
Nākamajā spēlē Vācijā intriga pazuda jau pirmajā puslaikā, jo ''Bayern'' guva trīs bezatbildes vārtus. Lai arī otrajā puslaikā spēle izlīdzinājās, vācieši guva divus un ielaida vienus.
Abas komandas no grupas izkļuva, ''Bayern'' trešo gadu pēc kārtas izstājās pusfinālā, "Arsenal'' jau sesto gadu no vietas apstājās pirmajā izslēgšanas kārtā.

Nu ir pienākusi ceturtā reize šajā īsajā laikā, kad abas komandas tiekas. Interesanti, ka šoreiz tieši ''Arsenal'' ir tā, kas no grupas izkļuva kā pirmā, pārspējot buksējošo Parīzes ''Saint-Germain'' (interesanti, ka abas komandas tā arī nemaz nezaudēja grupā, francūži gan palika bez uzvaras mājās pret tikai 15 gadus veco Bulgārijas klubu ''Ludogorets''), kamēr ''Bayern'' vienā grupā ar ''Atletico'' palika otrie (šo vietu kaldināja arī zaudējums Krievijas komandai ''Rostov'', kura tikai pirms pagājušās sezonas cīnījās par izdzīvošanu Krievijas augstākajā līgā).
''Bayern'' šosezon kārtējo sezonu atrodas Vācijas Bundeslīgas augšgalā, otro vietu apsteidzot par 7 punktiem. Komanda nav zaudējusi jau 13 spēles (neoficiāli 14, respektīvi, viena draudzības spēle) no kurām 11 ir uzvaras (vēl viena tika uzvarēta pēcspēļu sitienu sērijā). Jāmin, ka pēdējās 7 spēlēs "Bayern'' ir iesitusi tikai 10 vārtus, ielaižot 4, kas nav pati iespaidīgākā attiecība redzot komandas, kādas ir spēlējusi.
''Arsenal'' tikmēr sezona kā pa viļņiem, atrodas dalītā trešajā vietā tikai 2 punktu attālumā no sestās (nevar gan daudz pārmest, nekad vēl ar tik daudz punktiem Premjerlīgā šajā kārtā neviena komanda nav bijusi sestā), tikmēr 10 punkti šķir no līderiem. Pēdējās 13 spēlēs (salīdzinājumam ar ''Bayern'') komanda ir zaudējusi četras spēles, divas no tām pēdējo trīs spēļu laikā.

Grūti ir spriest par šo dueli, neapšaubāmi ''Bayern'' būs izteikta favorīte, bet es nesteigtos apgalvot, ka viņi noteikti tiks tālāk, jo ''Arsenal'' ir pierādījusi, ka spēj cīnīties ar ''Bayern'' un savā dienā var uzveikt jebkuru. Stipri atkarīgs arī ir no abiem līderiem - lieliski spēlējošā Sančeza un ne tik stabilu sniegumu rādošā Ezila, kurš mēdz pazust lielākās spēlēs.

     [+] [-]

, 2017-02-15 00:52, pirms 7 gadiem
Nu es neticu Arsenal. Nav vinji tik stabili, lai divu speelju summā izsistu taadu grandu kaa Bayern, pat neskatoties, ka pasham Bayern nemaz tik spiidoshi neklaajas (tieshi peec speeles satura), bet nu varbūt Arsenal beidzot pārsteidz, tāpat kā PSG Barcu!

     [+] [-]

, 2017-02-15 00:53, pirms 7 gadiem
Uz to ceru!