Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Freimanis

Ronaldu: "Mesi šogad iegūs "Zelta bumbu""

Ronaldu: "Mesi šogad iegūs "Zelta bumbu""
Krištianu Ronaldu
Foto: AFP/Scanpix

Madrides "Real" un Portugāles izlases futbolists Krištianu Ronaldu atzinis FC "Barcelona" argentīniešu uzbrucēja Lionela Mesi pārākumu cīņā par šīgada "Zelta bumbu", kas tiek pasniegta gada labākajam futbolistam pasaulē.

Krištianu Ronaldu pagājušajā La Liga sezonā guva 48 vārtus, par pieciem precīziem sitieniem apsteidzot Lionelu Mesi, turklāt šosezon portugālis ir iesitis astoņus vārtus, kamēr Mesi tikai trīs. Tomēr Madrides "Real" komanda 2014./2015. gada sezonā neizcīnīja nevienu trofeju, turpretī "Barcelona" triumfēja gan Spānijas čempionātā un kausa izcīņā, gan UEFA Čempionu līgā.

"Teikšu godīgi - domāju, ka Mesi šogad uzvarēs "Zelta bumbas" balsojumā", norādījis 2008., 2013. un 2014. gada "Ballon d' Or" ieguvējs Ronaldu. "Šīs balvas ieguvēji nosaka balsojums, bet viņš izcīnīja trofejas, uzvarot Čempionu līgā un La Liga. Man ar viņu ir normālas attiecības. Nevienam iepriekš nav izdevies sasniegt to, ko mums. Tādēļ ir labi, ka mūsu attiecības ir labas. Mēs neesam seni draugi, taču mēs viens otru cienām."

Pagājušajā sezonā Ronaldu ieguva "Zelta futbolzābaku", kas pienākas labākajam vārtu guvējam Eiropā. "Individuālā snieguma ziņā pagājusī sezona, iespējams, bija labākā manā karjerā. Tas priecē. Par "Zelta bumbas" balsojumu gan īpaši nesatraucos, jo es nekad nebiju domājis, ka spēšu to iegūt trīs reizes. Jau vienreiz iegūt šo balvu ir neticami."

Ja Mesi šogad iegūs "Zelta bumbu", tad tā viņam būs jau piektā reize, jo iepriekš viņš to ieguva arī 2009., 2010., 2011. un 2012. gadā. Trīsreiz "Ballon d' Or" ir ieguvuši Krištianu Ronaldu, francūzis Zinedins Zidāns un brazīlietis Ronaldu, bet divreiz - brazīlietis Ronaldinju.

Izmantotie resursi:
eurosport.com


Slēpts komentārs: rudy_Latvija
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-11-13 17:46, pirms 8 gadiem
Messi 70% pret Ronaldo 30%
Domāju,ka vēl divus gadus viņi būs galvenie pretendenti uz šo balvu.
Tad jau nāks Neymar ēra
Slēpts komentārs: Rietumu_Fronte
, 2015-11-13 18:14, pirms 8 gadiem
rudy_Latvija rakstīja: Nop, Neimārs/Levandovskis
Lewijs ar saviem vartiem iet uz nakamo ciklu.Tu jau gadus jauc.Tiek dots par aizvadito sezonu nevis tagadejo
, 2015-11-13 18:30, pirms 8 gadiem
interesantaaks jautaajums driizaak ir kursh buus treshais lielajaa beigu trijniekaa
, 2015-11-13 18:31, pirms 8 gadiem
Rietumu_Fronte rakstīja: Pfff...par ko tad Messija vai Kristīne būtu pelnījuši?
zini kaadu citu,kas vairaak pelniijis?
, 2015-11-13 18:43, pirms 8 gadiem
Bostonietis rakstīja: Lewijs ar saviem vartiem iet uz nakamo ciklu.Tu jau gadus jauc.Tiek dots par aizvadito sezonu nevis tagadejo
Labojums,par kalendaro gadu!
, 2015-11-13 20:08, pirms 8 gadiem
vieniigaa intriga shkjiet, vai kristiinei izdosies izjaukt FCB trijnieku. diskuteet par bumbas ieguveeju shkjiet nedaudz vaajpraatiigi, njemot veeraa, cik labs bija Messi gads gan klubaa, gan izlasee.
veel vareetu pastriideeties par labaako treneri - LE vai CHI izlases...
Mohameds Salāhs. Foto: AFP/Scanpix
2

Eiropas līga: Liverpūle neizglābjas pēc fiasko, "Bayer" turpina sezonu bez zaudējumiem

Šovakar UEFA Eiropas līgas pusfinālu sasniedza Vācijas Bundeslīgas titulu nodrošinājusī Leverkūzenes "Bayer", kas 89. minūtē paglābās no sezonas pirmā zaudējuma. Savukārt galvenajai favorītei "Liverpool" nebija pa spēkam sasmelt savā laukumā izlieto.
Leu Gaušu. Foto: Jānis Līgats/Valmiera FC
6

Gaušu triju vārtu spēle "Valmierai" sniedz pirmo uzvaru kopš marta

Triju neuzvarēto spēļu virkni pārtrauca "Valmiera", Latvijas futbola Virslīgas septītās kārtas noslēgumā izbraukumā ar 3:0 sakaujot "Jelgavu". Visas trīs bumbas brazīlietim Leu Gaušu.
"Grobiņa" svin Deivida Dobrecova vārtu guvumu. Foto: Aiga Veisa
121

Liepāja pieder "Grobiņai": Dobrecova vīri derbijā satriec bagātākos kaimiņus

Šovakar otro uzvaru Latvijas futbola Virslīgas sezonā izcīnīja debitante "Grobiņa"/LFS, kas principiālajā derbijā ar 3:2 pieveica "Liepāju". Uzvaras vārtus guva galvenā trenera Viktora Dobrecova 27 gadus vecais dēls Devids.