Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

Autors: Matīss Kučinsks

"Liverpool" un "United" atbalsta ideju par Premjerlīgas komandu skaita samazināšanu

"Liverpool" un "United" atbalsta ideju par Premjerlīgas komandu skaita samazināšanu
"Liverpool" izpilddirektors Pīters Mūrs un Anglijas Futbola asociācijas vadītājs Gregs Klārks. Foto: Reuters/Scanpix

Anglijas Premjerlīgas klubi "Liverpool" un Mančestras "United" ir starp komandām, kuras atbalsta radikālu plānu, kas ievērojami izmainītu Anglijas futbolu. Plāna realizēšana nozīmētu, ka augstākajā Anglijas futbola līgā turpmāk būtu 18 komandas, kā arī to, ka līgas lēmumus pieņemtu deviņas komandas.

Pirmo reizi par šo plānu tika runāts laikrakstā "Telegraph". Plāns tiek saukts par "Project Big Picture". Pārmaiņu ierosinātājs ir EFL ("English football league") priekšsēdētājs un bijušais "Liverpool" izpilddirektors Riks Perijs.

Pamata ierosinājums ir samazināt Premjerlīgas komandu skaitu no 20 uz 18 komandām. Tāpat Perijs uzskata, ka lēmumu pieņemšana Anglijas Premjerlīgā būtu jāatdod deviņiem klubiem, kas tajā spēlē visilgāk – abiem Mančestras klubiem – "City" un "United", Londonas vienībām – "Chelsea", "Arsenal", "Tottenham" un "West Ham", abām Liverpūles komandām – "Liverpool" un "Everton", kā arī "Southampton". Izmaiņas nozīmētu arī to, ka Līgas kauss un "Community Shield" vairs nenotiktu.

"Tas noteikti būs liels izaicinājums," Perijs teica. "Vai es uzskatu, ka tas uzlabos Anglijas futbolu? Noteikti. Ja lielās Anglijas komandas gūst kādu labumu no visa šī, tad kādēļ lai tās neatbalstītu šo ideju?" Ja šī ideja tiks pieņemta, tad turpmāk vietu Anglijas Premjerlīgā automātiski iegūtu "Championship" pirmā un otrā vieta, bet trešā, ceturtā un piektā vieta aizvadītu izslēgšanas turnīru, kurā piedalītos arī Premjerlīgas 16. vietas ieguvēja.

Ja tiktu apstiprināts šis priekšlikums, tad Anglijas Premjerlīga piešķirtu 25% no saviem gada ienākumiem EFL klubiem, kā arī 250 miljonus sterliņu mārciņu līgai, lai tā spētu mazināt "Covid-19" radītos zaudējumus. Šādas sarunas jau tika uzsāktas 2017. gadā, bet, ņemot vērā "Covid-19" radītās sekas, sarunas par pārmaiņām ir atsākušās.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/soccer/english...


, 2020-10-13 10:29, pirms 4 gadiem
Kārtējā reize, kad varenie/bagātie grib vairāk uz nabago rēķina. Loģiski, ka tādai Man city labāk taupīt spēkus eirokausiem nevis aizvadīt papildus 4 spēles ar Fulhamiem, Watfordām utt, kas gan jau neienes tik daudz naudas. Par kausiem tas pats stāsts. Bet kā var vispār iedomāties izdalīt, kurš varēs pieņemt lēmumus un kurš nevarēs? Atgriežamies viduslaikos?
, 2020-10-13 12:46, pirms 4 gadiem
Būtu dīvaini, ka viņi neatbalstītu pašu izstrādātu plānu.
, 2020-10-13 14:39, pirms 4 gadiem
Tās privileģētās balsstiesības gan ir kaut kāds apvērsuma mēģinājums un vienlaikus vidējais pirksts visiem pārējiem līgas klubiem.

Izskatās, ka viss priekšlikums kopumā ar šādu mērķi arī tiek virzīts, izdabūt cauri elites tiesības lemt citu vietā, par to atpērkoties ar naudu zemākajiem piramīdas pakāpieniem. Kauns.
, 2020-10-13 15:24, pirms 4 gadiem
Kaut kads bullshits pedejais.

Par 4 spelem mazak PL un vel bez Ligas Kausa + Community shield. Par maz top futbolisti sanem, lai izturetu fiziski? Loti ceru, ka nekas no si netiks ieviests.
, 2020-10-13 15:46, pirms 4 gadiem
Un tagad paskatiisimies uz faktiem - taatad peec 2019.-2020. sezonas nosleeguma tabulas galvenos leemumus pienjemtu arii West Ham, kura... sezonu nosleedza 16.vietaa?

Kaut arii Liverpool atbalstiitaajs, uzskatu, ka shis ir stulbums.
, 2020-10-14 10:05, pirms 4 gadiem
keksss rakstīja: Kaut kads bullshits pedejais.

Par 4 spelem mazak PL un vel bez Ligas Kausa + Community shield. Par maz top futbolisti sanem, lai izturetu fiziski? Loti ceru, ka nekas no si netiks ieviests.
Tu domā, ja spēlētāji daudz saņem, viņiem rodas pārcilvēciskas fiziskās spējas? Arī skatītāju interesēs nav skatīties nogurušus spēlētājus. Turklāt uz pārguruma fona spēlētāji bieži traumējas, līdz ar to labākos spēlētājus nevar redzēt pilnu sezonu. Plāns par spēļu skaita samazināšanu ir loģisks. Par balstiesību piešķiršanu tikai izredzētajiem gan ir brutāls varas demonstrējums un necieņa pret pārējiem klubiem. Tas tikai pierāda, ka futbolā, tāpat kā citur, kam nauda tam vara.
"Grobiņa" svin uzvaru. Foto: Aiga Veisa
113

Liepāja pieder "Grobiņai": Dobrecova vīri derbijā satriec bagātākos kaimiņus

Šovakar otro uzvaru Latvijas futbola Virslīgas sezonā izcīnīja debitante "Grobiņa"/LFS, kas principiālajā derbijā ar 3:2 pieveica "Liepāju". Uzvaras vārtus guva galvenā trenera Viktora Dobrecova 27 gadus vecais dēls Devids.
Leu Gaušu. Foto: Jānis Līgats/Valmiera FC
5

Gaušu triju vārtu spēle "Valmierai" sniedz pirmo uzvaru kopš marta

Triju neuzvarēto spēļu virkni pārtrauca "Valmiera", Latvijas futbola Virslīgas septītās kārtas noslēgumā izbraukumā ar 3:0 sakaujot "Jelgavu". Visas trīs bumbas brazīlietim Leu Gaušu.
Andrijs Luņins tver Bernardu Silvas pendeli. Foto: AFP/Scanpix
50

Madrides "Real" uzvar pendelēs, Mančestras "City" noliek čempionu pilnvaras

UEFA Čempionu līgas pusfinālu sasniedza turnīra vēsturē titulētākais klubs Madrides "Real", kas pēc 1:1 šovakar un 4:4 divu spēļu summā pendeļu sērijā ar 4:3 pārspēja iepriekšējās sezonas uzvarētāju Mančestras "City". Ukrainis Andrijs Luņins atvairīja divus 11 metru sitienus.