Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

14. augustā Grīziņkalnā “Ghetto Football” ielu futbola Čempionu līga

Renārs Buivids
Renārs Buivids

14. augustā Grīziņkalnā “Ghetto Football” ielu futbola Čempionu līga
"Ghetto Football" trīs pret trīs futbols Grīziņkalnā.
Publicitātes foto

“Ghetto Football” devītās sezonas turpinājumā trešdien, 14. augustā Rīgā, Grīziņkalnā notiks trīs pret trīs ielu futbola nozīmīgākais starptautiskais turnīrs “Ghetto Champions League 2019 by Ghetto Football”, kurā Latvijas labākās astoņas komandas konkurēs ar viesiem no sešām valstīm – Beļģijas, Krievijas, Spānijas, Lietuvas, Vācijas un Brazīlijas.

“Ghetto Champions League 2019” 16 komandu turnīrā Latviju pārstāvēs “Ghetto Football” ranga labākās astoņas vienības – “TGK”, “Who is Yanka”, “Varakļāni”, “72”, “AAAA”, “BJFK Jēkabpils”, “Armani Bezmani”, “Trippin’ Around”.

Brazīlijā gandrīz katram bērnam futbols sākas ar spēlēšanu uz ielas. “Ghetto Champions League 2019” šīs futbola godu aizstāvēs Latvijas 2. līgas kluba “Albatroz SC” spēlējošie brazīlieši, kuru pulkā, protams, būs arī “Ghetto Football” labi zināmais Felipe Gabriels dos Santos Ksavjērs.

Beļģijas profesionālais ielu futbola spēlētājs Mohameds “M10” Reda uz Grīziņkalnu atvedīs divas komandas no Beļģijas. Krieviju pārstāvēs komanda “Street Madness”, kas ir ne tikai spēcīga, bet arī autentiska ielu futbola vienība ar spēlētājiem no dažādām Krievijas pilsētām.

Vācijas kvartets “Panna Match BLN” ir atpazīstamākā un spēcīgākā ielu futbola komanda šajā valstī. Tās sastāvā spēlēs arī “Pannas” pasaules čempions Fatihs Hatipoglu.

Lietuvas galvaspilsētas Viļņas ielu futbola kustība “Overtime” veidos savu izlasi. No Spānijas ieradīsies “Street Roots” turnīra uzvarētāji no Barselonas.

“Ghetto Champions League 2019” 16 komandas būs sadalītas četrās apakšgrupās pa četrām, turklāt proporcionāli izliekot Latvijas vienības – pa divām katrā apakšgrupā. Izslēgšanas turnīrā iekļūs pa divām labākajām komandām no apakšgrupas, pēc tam izspēlējot ceturtdaļfinālus, pusfinālus un finālu.

“Ghetto Football” ranga astoņas labākās komandas 14. augustā spēlēs starptautiskajā turnīrā, tādēļ citām 17+ grupas vienībām būs lieliska iespēja apliecināt savu spēku, pretendēt uz vietām labāko trijniekā un iegūt vērtīgos ranga punktus, lai piedalītos 28. augusta superfinālā.

17+ grupas Superfināla čempionvienība saņems apmaksātu braucienu uz Spāniju, lai klātienē vērotu par “El Clasico” dēvēto maču starp šīs valsts grandiem – “Real Madrid” un “Barcelona”. 17+ grupas sezonas ranga uzvarētāji, pateicoties sadarbībai ar Latvijas Futbola federāciju, kopā ar Latvijas valstsvienību šā gada rudenī dosies uz izbraukuma spēli Izraēlā vai Austrijā. Savukārt U16 grupas superfināla uzvarētāji 2020. gadā dosies uz Eiropas čempionātu futbolā.