Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

Autors: Kārlis Justovičs

Cigaņikam dzimšanas dienā pilna spēle, "Cambuur" dāvanā pasniedz uzvaru

Cigaņikam dzimšanas dienā pilna spēle, "Cambuur" dāvanā pasniedz uzvaru
Andrejs Cigaņiks. Foto: SC Cambuur

Nīderlandes pēc spēka otrajā divīzijā kārtējo rezultatīvo maču ar savu piedalīšanos aizvadījusi latviešu uzbrucēja Andreja Cigaņika pārstāvētā Lēuvārdenas "Cambuur", kas mājās ar 4:1 sagrāva "Jong Utrecht" vienību.

Cigaņiks, kuram šodien apritēja 22 gadi, laukumā pavadīja visas 90 minūtes, ar neko ievērības cienīgu spēles protokolā neizceļoties. Latvijas izlases futbolists šosezon "Cambuur" rindās aizvadījis 26 mačus, izceļoties ar vienu vārtu guvumu, divām rezultatīvām piespēlēm un piecām dzeltenajām kartītēm.

Gūtiem vārtiem bagātā pirmajā puslaikā "Cambuur" vienība līdz 35. minūtei spēja panākt 2:0 savā labā, izceļoties Sai van Vērmeskerenam un Kevinam van Kipersluisam. Savukārt puslaika izskaņā Niks Vēnema no 11 metru atzīmes viesiem vienus vārtus atguva (1:2).

Pēc pārtraukuma mājinieki visai ātri jebkādas šaubas par mača uzvarētāju dzēsa, iesitot vēl divus vārtus, kas "Cambuur" ļāva uzstādīt mača gala rezultātu 4:1. Līdz ar to ar 34 spēlēs iekrātiem 50 punktiem "Cambuur" pacēlās uz turnīra tabulas devīto pozīciju, atgriežoties izslēgšanas spēļu par iekļūšanu Nīderlandes augstākajā "Eredivisie" zonā.


"Grobiņa" svin uzvaru. Foto: Aiga Veisa
114

Liepāja pieder "Grobiņai": Dobrecova vīri derbijā satriec bagātākos kaimiņus

Šovakar otro uzvaru Latvijas futbola Virslīgas sezonā izcīnīja debitante "Grobiņa"/LFS, kas principiālajā derbijā ar 3:2 pieveica "Liepāju". Uzvaras vārtus guva galvenā trenera Viktora Dobrecova 27 gadus vecais dēls Devids.
Leu Gaušu. Foto: Jānis Līgats/Valmiera FC
6

Gaušu triju vārtu spēle "Valmierai" sniedz pirmo uzvaru kopš marta

Triju neuzvarēto spēļu virkni pārtrauca "Valmiera", Latvijas futbola Virslīgas septītās kārtas noslēgumā izbraukumā ar 3:0 sakaujot "Jelgavu". Visas trīs bumbas brazīlietim Leu Gaušu.
Andrijs Luņins tver Bernardu Silvas pendeli. Foto: AFP/Scanpix
50

Madrides "Real" uzvar pendelēs, Mančestras "City" noliek čempionu pilnvaras

UEFA Čempionu līgas pusfinālu sasniedza turnīra vēsturē titulētākais klubs Madrides "Real", kas pēc 1:1 šovakar un 4:4 divu spēļu summā pendeļu sērijā ar 4:3 pārspēja iepriekšējās sezonas uzvarētāju Mančestras "City". Ukrainis Andrijs Luņins atvairīja divus 11 metru sitienus.