Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Mutko uzvar apelācijā par mūža diskvalifikāciju no olimpiskajām spēlēm

Mutko uzvar apelācijā par mūža diskvalifikāciju no olimpiskajām spēlēm
Vitālijs Mutko. Foto: EPA/Scanpix

Krievijas premjera vietnieks Vitālijs Mutko ceturtdien Sporta arbitrāžas tiesā (CAS) uzvarēja lietā par savu mūža diskvalifikāciju no olimpiskajām spēlēm.

Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) bija diskvalificējusi Mutko, apsūdzot viņu Krievijas dopinga programmas vadīšanā, tomēr CAS secināja, ka tam nav "legāla pamata".

CAS gan piebilda, ka tas neizslēdz jebkādus "nākotnes lēmumus" no SOK, tuvojoties kādām olimpiskajām spēlēm.

Uz ASV pārbēgušais kādreizējais Maskavas antidopinga centra darbinieks Vitālijs Stepanovs iepriekš bija atklājis SOK, ka Mutko, kurš savulaik bija sporta ministrs, "radīja un uzturēja" valsts dopinga programmu. Tomēr pats Mutko allaž noliedzis līdzdalību dopinga programmā, kuras iespaidā Krievijas sportisti nevarēja startēt zem sava karoga 2018. gada Phjončhanas olimpiskajās spēlēs. Arī Krievija allaž noliegusi, ka tai būtu valsts sponsorēta dopinga programma.

Pēc SOK diskvalifikācijas Mutko atkāpās no Krievijas Futbola savienības prezidenta amata, kā arī pameta 2018. gada Pasaules kausa finālturnīra Krievijā orgkomitejas vadītāja amatu.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/olympics/...


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Sandro Tonali. Foto: AFP/Scanpix
1

Arī Anglijas Futbola asociācija apsūdz diskvalificēto Tonali par likmju izdarīšanu

Anglijas Futbola asociācija (FA) šodien nākusi klajā ar paziņojumu, kurā izvirzījusi apsūdzību Ņūkāslas ''United'' itāļu pussargam Sandro Tonali par likmju izdarīšanu uz futbola mačiem.
Foto: LFF
4

Sieviešu līgai pirmoreiz savs titulsponsors, LFF masveidību vēlas panākt arī dāmu futbolā

Pirmo reizi Latvijas Futbola federācijas (LFF) vēsturē Sieviešu futbola līgai būs savs titulsponsors, paziņojusi federācija. Turpmākos trīs gadus līgas oficiālais nosaukums būs "LuckyBet" Sieviešu futbola līga. Čempionāta jaunā sezona sāksies jau piektdien un sestdien ar pirmajiem četriem mačiem, no kuriem visi risināsies Rīgā.
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.