Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

UEFA lems par Eirokausu kvalifikāciju, neizslēdz arī tās atcelšanu

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

UEFA lems par Eirokausu kvalifikāciju, neizslēdz arī tās atcelšanu
Ritvars Rugins Čempionu līgas mačā. Foto: Zigismunds Zālmanis

UEFA izskata variantus, kā saīsināt kvalifikācijas mačus dalībai jaunās sezonas Čempionu un Eiropas līgas turnīros, kas būtiski varētu ietekmēt arī četru Latvijas klubu startu tajos.

Eiropas Futbola asociāciju savienība jau noteikusi, ka jaunā Čempionu līgas sezona startēs 20. oktobrī, taču vēl nav atrisināts jautājums par kvalifikācijas maču aizvadīšanu un nav skaidrības, vai to varēs aizvadīt pilnā apjomā. Viens no variantiem, kā saīsināt kvalifikācijas mačus, ir katrā kārtā aizvadīt tiki vienu maču, nevis spēlēt mājās un viesu laukumā.

Cits scenārijs pagalam nepatīkams būtu Latvijas čempioniem “Riga FC”, kas pērn diezgan iespaidīgi debitēja Eirokausu kvalifikācijā. 26 komandas Eiropas prestižākā klubu turnīra apakšgrupās nokļūst, balstoties uz iepriekšējās sezonas rezultātiem – tie ir UEFA klubu reitinga desmit labāko valstu čempioni, medaļnieki, kā arī Čempionu un Eiropas līgas uzvarētāji. Kvalifikācijas mačos tiek noskaidroti vēl sešu ceļazīmju īpašnieki, tāpēc UEFA izskata variantu, sarīkot vienu izslēgšanas maču kārtu 12 čempioniem no valstīm, kurām ir augstākie reitingi starp tām, kuras neiegūst tiešo ceļazīmi uz grupu turnīru.

Ja tiks izlemts par labu šim scenārijam, “Riga FC” spēles Eirokausos šosezon ietu secen, jo Latvija klubu reitingā ieņem vien 42. vietu, bet pēdējā, kas kvalificētos šīm cīņām, acīmredzot būtu Norvēģija, kas ir 23. vietā. Komandas, kuras UEFA lēmuma un koronavīrusa pandēmijas dēļ netiktu pie pelnītajām spēlēm Čempionu līgas kvalifikācijā, varēs saņemt finansiālo kompensāciju. Ja kvalifikācijas mačus izdosies aizvadīt bez izmaiņām, rīdzinieki tos sāks no pirmās kvalifikācijas kārtas, kas šobrīd paredzēta no 7. līdz 15. jūlijam.

Eiropas līgā, kurā šajā vasarā bija jādebitē valmieriešiem un jāspēlē arī RFS un “Ventspilij”, situācija ir krietni vien sarežģītākā, jo pa taisno uz grupu turnīru tiek vien 17 no 48 klubiem. Līdz ar to lielākā daļa dalībnieku jānoskaidro kvalifikācijas mačos, kuros startē iespaidīgs skaits komandu – kopumā 160. Šī brīža kalendārs paredz, ka priekšsacīkšu mačiem jānotiek 25. jūnijā un 2. jūlijā, bet pirmā kvalifikācijas kārta, kurā startēs arī visi trīs Latvijas klubi – 9. un 16. jūlijā.

Galīgo lēmumu UEFA varētu pieņemt 27. maijā, kad videokonferencē tiksies izpildkomitejas pārstāvji.

Izmantotie resursi:
thetimes.co.uk
sports.ru

     [+] [-]

, 2020-05-11 18:31, pirms 4 gadiem
Ja kvalifikāciju atceļ, tad mums te nākošsezon būs trakāk kā Lietuvā, paliks 3-4 klubi profesionāli, parējie būs amatieri un visādi FK Audas variki kur spēle entuziasti