Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

Pasliktinājusies Brazīlijas futbola leģendas Pelē veselība

Matīss Kučinsks
Matīss Kučinsks

Pasliktinājusies Brazīlijas futbola leģendas Pelē veselība
Pelē
Foto: AP/Scanpix

Kādreizējā Brazīlijas futbolista Pelē dēls Ediņjo nācis klajā ar paziņojumu, ka viņa tēvs veselības problēmu dēļ slīgst depresijā. 79 gadus vecā Pelē veselība ir kļuvusi tik slikta, ka viņš nav spējīgs pārvietoties bez palīglīdzekļiem.

Trīskārtējs Pasaules kausa ieguvējs Pelē, kurš šogad svinēs 80 gadu jubileju, pēdējos gados sastapies ar dažādām veselības problēmām. 2016. gadā Pelē tika veikta gūžas operācija. Šobrīd viss nonācis tiktāl, ka leģendārais Brazīlijas izlases spēlētājs nav spējīgs patstāvīgi pārvietoties.

"Viņš nevēlas iet ārā, negrib, lai viņu kāds redz šādā stāvoklī," Pelē dēls Ediņjo atklāja Brazīlijas TV kanālam "Globo". "Viņš negrib darīt neko, kas saistās ar iziešanu no dzīvesvietas."

"Viņam tika veikta gūžas operācija", Ediņjo turpināja, "pēc kuras netika nodrošināta pietiekami laba rehabilitācija, tāpēc viņam ir kustību traucējumi, kuri ir izraisījuši depresiju."

"Iedomājieties – viņš ir karalis, viņu vienmēr visi ir apbrīnojuši, bet tagad viņš nespēj pilnvērtīgi pārvietoties," Pelē dēls turpināja paskaidrot Pelē depresijas iemeslus.

Šovasar apritēs 50 gadi kopš Pelē izcīnītā trešā Pasaules kausa futbolā. 1970. gadā, kad finālturnīrs norisinājās Meksikā, Brazīlijas izlase finālā ar 4:1 uzvarēja Itālijas izlasi, un pirmos vārtus Brazīlijas labā guva tieši Pelē.

Pelē ir dzimis 1940. gada 23. oktobrī. Pelē spēlējis divos profesionālajos klubos (Brazīlijas "Santos" un Ņujorkas "Cosmos") – nospēlējis 694 spēles un guvis 650 vārtus. Brazīlijas izlasē Pelē aizvadījis 92 spēles un guvis 77 vārtus. Viņš joprojām ir rezultatīvākais spēlētājs Brazīlijas izlases vēsturē. Otrajā vietā ar 62 vārtiem ir Ronaldo, bet trešajā vietā ir Neimārs, kuram 61 vārtu guvums.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/football/...

     [+] [-]

, 2020-02-12 00:47, pirms 4 gadiem
..kurš ir pats zināmākais futbolists vēsturē, kurš devies aizsaulē?

     [+] [-]

, 2020-02-12 05:34, pirms 4 gadiem
agrizzz rakstīja: ..kurš ir pats zināmākais futbolists vēsturē, kurš devies aizsaulē?
Kruifs droši vien