Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

Ļašenko par LFF prezidenta vēlēšanām: "Esmu ļoti optimistiski noskaņots"

Rolands Eliņš

Ļašenko par LFF prezidenta vēlēšanām: "Esmu ļoti optimistiski noskaņots"
Vadims Ļašenko
Foto: LTFA

Latvijas Telpu futbola asociācijas sagatavotajā intervijā tās prezidents Vadims Ļašenko stāstīja par U19 izlases gatavošanos EČ finālturnīram, novērtēja robu Latvijas telpu futbola Virslīgā, ko atstājusi "Nikara" aiziešana, kā arī apliecināja savu gatavību piedalīties nākamajās LFF prezidenta vēlēšanās. Pārpublicējam interviju pilnā apjomā.

Nākamnedēļ U19 izlase aizvadīs noslēdzošās spēles, gatavojoties Eiropas čempionāta finālturnīram. Ko varam sagaidīt no septembrī gaidāmā finālturnīra?
Vēlos pateikties visiem, kuri pieliek pūles, lai turnīrs risinātos augstākajā līmenī. Mūsu valstij šis ir pasaules mēroga notikums un, protams, ka mums, telpu futbola saimei, tas ir milzīgs ieguldījums telpu futbola attīstībā un popularizēšanā Latvijā. Mēs jau tagad redzam spēcīgu attīstības izrāvienu. Eiropas čempionāta rīkošana sekmēja valsts U19 izlases parādīšanos. LTFA savukārt uzņēmās rīkot U19 čempionātu, kur spēlēja lielākā daļa izlases kandidātu.

Ņemot vērā aizvadīto draudzības spēļu rezultātus, vēlos atzīmēt, ka jau šodien mēs redzam konkurētspējīgu komandu, kas ir izcīnījusi uzvaras pār spēcīgiem pretiniekiem. Tai skaitā pret Polijas komandu, kas arī piedalīsies finālturnīrā. Tas vieš optimismu un ticību tam, ka spēsim sevi parādīt no labākās puses. Latvijas komandas dalība šajā turnīrā nebūt nav nejauša.

Kā var vērtēt Latvijas izlases sagatavošanās procesu šim turnīram?
Uzskatu, ka kopīgā darbā ar LFF sporta direktoru Daini Kazakēviču un izlases treneru korpusu mums ir izdevies organizēt lielisku sagatavošanās procesu. Teju katru mēnesi izlasei notiek nozīmīgas starptautiskas spēles, kuras jauniešiem sniedz nenovērtējamu pieredzi un vairo pārliecību par saviem spēkiem. Šie jaunieši ir mūsu nākotne!

Tuvākā telpu futbola sezona būs bez "Nikara". Cik sāpīgs šis fakts ir Latvijas telpu futbolam?
Pirmkārt, vēlos pateikties komandas direktoram Aleksandram Dibrivnijam par ieguldījumu Latvijas telpu futbola attīstībā un personīgi pateikties kluba prezidentam Raimondam Valtam, kurš 17 gadu garumā atbalstījis "Nikaru" augsta līmeņa panākumu sasniegšanā. Šajā laika posmā Raimondam ir izdevies atvest uz Latviju tādus telpu futbola grandus kā "Barselona" un "Kairat".

Nozīmīgs izrāviena punkts Latvijas telpu futbola attīstībā bija tas, ka Raimondam izdevās pievienot "Nikaram" spēcīgus Portugāles un Brazīlijas leģionārus. Tas sekmēja "Nikara" rezultātus vietējā un starptautiskā līmeņa mačos, kamēr Olimpiskā centra tribīnes nereti bija pārpildītas. Par galveno komandas panākumu atslēgu jāmin Portugāļu speciālista Orlandu Duartes parādīšanos klubā. Iepriekš portugālis vairāku gadu garumā strādāja Lisabonas "Sporting" un Portugāles izlasē. Pieļauju, ka nevienam pat sapņos nerādījās tādi panākumi, taču tagad tā ir mūsu vēsture, ko varu atļauties nodēvēt par Latvijas telpu futbola "zelta laikiem". Orlandu spēja mums visiem parādīt, kāds ir profesionāls treneris, par kuru komanda vienmēr gatava cīnīties.

Kad spēlēju "Nikara", pēc viena no zaudējuma Orlandu sacīja: "Iegaumējiet, komanda vienmēr uzvar, bet zaudē – treneris!" Viņš nekad nevainoja spēlētājus. Ja spēlētājs kļūdījās, tā ir trenera darba nepilnība. Šādā veidā viņš spēlētājos vienmēr ieviesa pārliecību un panāca 100% atdevi. Tā radās spēcīga komanda ar nemirstošu uzvaras garu.

Fakts, ka "Nikars" - Latvijas telpu futbola flagmanis un UEFA reitinga 9. komanda - vairs nespēlēs Virslīgā, neapšaubāmi ir liels zaudējums. Tai pat laikā esmu pārliecināts, ka "Nikara" telpu futbola skolas augošā paaudze drīz vien atgriezīs kluba vārdu sporta veida elitē.

Kādas skices/datumi jau skaidri par gaidāmo telpu futbola sezonu?
Kalendārs ir apstiprināts un jau publiski pieejams. Pirmā spēle paredzēta 18. septembrī.

Kādi soļi tiks veikti, lai telpu futbolā vairāk iesaistītos reģioni?
LTFA devīze ir telpu futbols katrā pilsētā. Pēdējos gados lielu uzsvaru liekam uz to, lai mūsu aktivitātēs aizvien vairāk iesaistītu jauniešus. Tuvākajā sezonā plānojam palielināt vecuma grupas jaunatnes čempionātos, kā arī palielināt kopējo dalībnieku skaitu, aicinot piedalīties komandas no reģioniem. Jāatzīmē, ka pagājušajā sezonā Latvijas Skolu kausa projekts tika paplašināts ar reģionālajām sacensībām. Mūsu plānos ir sadarbība ar vairākām Latvijas pašvaldībām, kas sekmēs skolu sacensību dalībnieku skaita paplašināšanos.

Pērn radās grūtības izveidot attiecības ar jauno LFF vadību. Kāda situācija šovasar?
Mūsu attiecības bija nonākušas strupceļā. Visu sarežģīja fakts, ka LFF bez LTFA ziņas rīkoja telpu futbola Virslīgas klubu sapulci, kur centās panākt klubu izstāšanos no LTFA rīkotajām sacensībām. Ilgstoši netika parakstīts sadarbības līgums par tiesībām rīkot Virslīgas čempionātu, kā arī netika savlaicīgi veikta tiesnešu darba apmaksas.

Apzinoties, ka Virslīgas čempionāts ir Latvijas telpu futbola attīstības balsts, LFF izlēma veikt mēģinājumu šīs sacensības pārņemt. Par laimi uzvarēja veselais saprāts un neviens klubs minētajā sapulcē neizrādīja vēlmi pāriet uz LFF sacensībām. Sadarbības līgums ar LFF tika parakstīts uz diviem gadiem un tiesneši galu galā saņēma savus atalgojumus. Tāpēc ir pamats ticēt, ka mūsu savstarpējās attiecības uzlabosies. Mēs gaidām LFF jaunā ģenerālsekretāra apstiprināšanu un sāksim veidot jaunas un, cerams, profesionālas attiecības.

Nākampavasar gaidāmas LFF prezidenta vēlēšanas. Vai kandidēsi?
Protams, esmu ļoti optimistiski noskaņots un tām gatavs. Zinot visus zemūdens akmeņus, man būs daudz vieglāk pārvarēt grūtības šajā procesā. Jau šodien daudzi cilvēki mani motivē paziņot par kandidēšanu, taču līdz dokumentu iesniegšanai vēl ir laiks detalizēti apdomāt manu Latvijas futbola attīstības stratēģiju.

  +2 [+] [-]

, 2019-08-09 21:46, pirms 5 gadiem
Ceru, ka atkal redzēšu viņa seju, kad paziņoja rezultātus iepriekšējās vēlēšanās!

  +2 [+] [-]

, 2019-08-09 21:54, pirms 5 gadiem
Kur raksta beigās atsauce, kas apmaksā šo pirmsvēlēšanas reklāmu?

  +1 [+] [-]

, 2019-08-10 08:11, pirms 5 gadiem
Pats sevi nointervēja ... klauns gatavais ...

  -1 [+] [-]

, 2019-08-10 11:06, pirms 5 gadiem
Jau ne pirmo reizi Ļasenko mēģina klut par prezidentu, bet visu cieņu par neatlaidību un noturību

  -2 [+] [-]

, 2019-08-10 11:11, pirms 5 gadiem
Apnika skatītites uz Gorkša savārīto un ko viņs izdarija ar LFF. Kauns. 🤦‍♂️

  -1 [+] [-]

, 2019-08-10 13:30, pirms 5 gadiem
marsels_krumins_102489317759448 rakstīja: Apnika skatītites uz Gorkša savārīto un ko viņs izdarija ar LFF. Kauns. 🤦‍♂️
Iemācies labāk latviski rakstīt.Brīnums,ka divas garumzīmes pareizi uzlicis.Es ļoti ceru,ka Latvijas futbola sabiedrība nebūs tik dumja,lai balsotu par Ļašenko.

     [+] [-]

, 2019-08-10 13:37, pirms 5 gadiem
Vadima niks šeit ir Marsels Krūmiņš ?

     [+] [-]

, 2019-08-10 18:41, pirms 5 gadiem
Lielu naudu vina bīdītāji iegulda šajā procesā
Izskatās ka krievi/žīdi ir tuvāk valdīšanai kā jebkad agrāk
Cerēt, ka saprāts uzvarēs, varam, bet daudz LFF biedru ir vińu, arī mākslīgi generēti
Plus vēl nopērk dažs engelus

     [+] [-]

, 2019-08-12 15:56, pirms 5 gadiem
Kāpēc ne vārda par https://company.lursoft.lv/atbalsta... ?