Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

BIMBAMBOLS: 10 VISU LAIKU SLIKTĀKĀS IZLASES SPĒLES. PAHARAM JĀIET.

BIMBAMBOLS: 10 VISU LAIKU SLIKTĀKĀS IZLASES SPĒLES. PAHARAM JĀIET.
Labi spēlētāji ne vienmēr ir labi treneri. Tā izrādījies arī šinī gadījumā.

B

Labvakar!

Pēc vakardienas spēles nolēmu apkopot 10 visu laiku sliktākās Latvijas izlases spēles atlases ciklos pēc neatkarības atjaunošanas. Tā kā praktiski visas no tām esmu redzējis vai citādi labi izpētījis, domāju, ka būtiski nekļūdīšos.

Lūdzu:

10.vieta Latvija-Islande 0:3 (2014)

Spēle, kurā nesanāca nekas, islandieši dominēja visas 90 minūtes un apspēlēja mūs bez variantiem. Vienīgais attaisnojums- jau vēlāk izrādījās, ka patiešām Islandei ir zelta paaudze ar lielisku komandu. Nepatīkamās sajūtas pēc šīs spēles jau pēc gada nedaudz pietušēja neizšķirts viesos.

9.vieta Latvija-Beļģija 0:4 (2000)

Pilnīgi bezcerīga spēle. Turklāt, tā laika Beļģija nav salīdzināma ar to Beļģiju, kuru pazīstam šobrīd. Ja pirms tam aizvadītā spēle pret skotiem radīja milzīgu ažiotāžu un pozitīvas emocijas, tad spēle pret beļģiem bija pilnīgs pretstats.

8.vieta Holande-Latvija 6:0 (2014)

Visu laiku lielākais izlases zaudējums pēc neatkarības atjaunošanas. Turklāt, ne jau pret to labāko Holandes izlasi. Kā redzējām, viņi grupā palika 4.vietā. Spēle, kurā izveidojām vienu pusmomentu, bet Robens viens pats apspēlēja Latvijas izlasi. Pahars bija izvēlējies ļoti brīvu spēles taktiku.

7.vieta Austrija-Latvija 5:0 (1995)

Agrā pavasarī Latvijai tajā laikā bija pavisam grūti, jo gandrīz visi bija vietējā čempionāta spēlētāji, bet tas pat vēl nebija sācies. Bet diez vai tas ir attaisnojums tik bezcerīgam zaudējumam. Aculiecinieku stāstītais arī liecina, ka spēle bijusi vismaz tik pat bezcerīga, cik rezultāts. Protams, kā lai neatceras spēli Rīgā, kurā pēc dažiem mēnešiem uzvarējām ar 3:2.

6.vieta Lihtenšteina-Latvija 1:1 (2013)

Nav daudz, ko komentēt. Slikta spēle un slikts rezultāts.

5.vieta Latvija-Bosnija un Hercegovina 0:5 (2013)

Lielākais izlases zaudējums mājās. Vienīgi var atzīmēt, ka Latvija gandrīz visu spēli spēlēja mazākumā. Un pirmais puslaiks pat noslēdzās 0:0. Tā spēle vispār palikusi skumjā atmiņā, jo faktiski spēlējām viesos- 2/3 no skatītājiem bija bosnieši.

4.vieta Latvija-Kazahstāna 0:1 (2015)

Zaudējums ļoti principiālā spēlē, kurā vismaz sliktākajā gadījumā derētu neizšķirts, lai nepaliktu pēdējā vietā grupā. Daži pēc spēles mēģināja stāstīt, ka nemākam spēlēt no pirmā numura, lai gan nekāda pirmā numura tur nebija. Samērā līdzīgā spēlē kazahi mērķtiecīgi veidoja momentus un spēlēja stipri labāk par mums praktiski visos komponentos. Mums variantu nebija, bet otros un trešos gan varējām ielaist.

3.vieta Latvija-Fēru salas 0:2 (2016)

Briesmīgs zaudējums briesmīgā spēlē, kura bija ļoti svarīga no turnīra viedokļa. Fēras nav Andora vai Sanmarīno, bet tik un tā ar visām sastāva problēmām mēs bijām stabili favorīti šajā spēlē. Faktiski visas lolotās cerības par iespējami interesantu ciklu tiek izkvēpinātas vējā jau pašā tā sākumā.

2.vieta Lihtenšteina-Latvija 1:0 (2007)

Kauna pilnākais zaudējums izlases jauno laiku vēsturē. Arī spēle bez īpašiem variantiem.

1.vieta Latvija-Sanmarīno 1:1 (2001)

Mājas spēlē neizšķirts ar vājāko Eiropas izlasi. Izvirzījāmies vadībā spēles 1.minūtē un likās, ka gaidāma liela uzvara. Turklāt tajā spēlē par sastāva problēmām noteikti nevarēja sūdzēties- Pahars, Astafjevs, Stepanovs, Rubins, Koļinko, Zemļinskis, Rimkus, Blagonadeždins, Štolcers, Zakreševskis… Gandrīz vai pilna Euro-2004 komanda.

Kā redzams, četras no 10 spēlēm ir organizējis Pahars. Tāpat Paharam pieder unikālais sasniegums- vienīgo reizi izlases vēsturē palikšana pēdējā vietā atlases ciklā. Šim trenerim ir jāiet.

Bimbis.

  +1 [+] [-]

, 2016-10-08 20:28, pirms 8 gadiem
Njā, bija sākumā cerīgas spēles, bet nu ir dimbā. Uz spēli pret Islandi aizvilku uz stadionu divus čomus, ar domu piesaistīt izlasei aktīvāk, šie tā epizodiski skatījās. Lieki teikt ka tā ir pēdējā spēle, kuru viņi skatījās.

  -1 [+] [-]

, 2016-10-08 20:33, pirms 8 gadiem
huy rakstīja: Njā, bija sākumā cerīgas spēles, bet nu ir dimbā. Uz spēli pret Islandi aizvilku uz stadionu divus čomus, ar domu piesaistīt izlasei aktīvāk, šie tā epizodiski skatījās. Lieki teikt ka tā ir pēdējā spēle, kuru viņi skatījās.
Jā, mana arī brīžiem likās, ka Pahars kaut ko spēj izdomāt, bet vakardienas mačs (komplektā ar spēli Andorā) pielika punktu ilūzijām.

  -1 [+] [-]

, 2016-10-08 20:34, pirms 8 gadiem
flipsider rakstīja: Top10 noteikti ir abas bezcerīgās spēles pret Slovākiju(izbraukumā), kur izskatījāmies vēl sliktāk, kā hokeja izlase(2010 OS), kas zaudēja Slovākijai ar 0-6!
Un par kurām manām 10 spēlēm tad tie mači pret slovākiem bija bezcerīgāki?

  -2 [+] [-]

, 2016-10-08 20:34, pirms 8 gadiem
Sveiks, Bimbi!!!
Prieks par to, ka ar savu karogu ej pa priekšu un arī norādi, ka iznākums ir baiss.
Es paskatījos vakar rezervistus mūsu komandai un man šķita, ka tā komanda 3-1 uzvarētu pamatsastāvu.
Vai tik Pahars netaupījās ungāriem... : )

     [+] [-]

, 2016-10-08 20:35, pirms 8 gadiem
Top10 noteikti ir abas bezcerīgās spēles pret Slovākiju(izbraukumā), kur izskatījāmies vēl sliktāk, kā hokeja izlase(2010 OS), kas zaudēja Slovākijai ar 0-6!
Pirmā bija pēc EČ, kur iesitām golu, bet tālāk izskatījās kā amatieri un otrā pēc 15min bija 2-0 un bez cerībām atspēlēties! Izskatījāmies tik bezcerīgi, ka slovāki mums beigās pat ļāva kontrolēt bumbu un no 1 momenta- izdevās pat iesist!

  -1 [+] [-]

, 2016-10-08 20:35, pirms 8 gadiem
Mīlas Bimbambols rakstīja: Jā, mana arī brīžiem likās, ka Pahars kaut ko spēj izdomāt, bet vakardienas mačs (komplektā ar spēli Andorā) pielika punktu ilūzijām.
Tieši tā. Andoru varējām vēl attaisnot pēc kaut cik laba pavasara un vasaras posma, bet šis sūrais pārītis ir kas nebijis!

  -1 [+] [-]

, 2016-10-08 20:37, pirms 8 gadiem
9.vieta
Piemetināšu, ka jau pie trešā gola mūsu skatītāji klusi sāka applaudēt beļģiem, bet pie 4 jau bija normālas ovācijas.

  -1 [+] [-]

, 2016-10-08 20:41, pirms 8 gadiem
Kas bija tā spēle, kādus 3-4 gadu atpakaļ, kur Kreipāns bija riktīgi nikns?!?!
Laikam tā LIH 1 1 LAT
Kur viņš atklāti teica, ka ir grūti komentēt tādu nevarību.
Bet nez kapēc man šķiet, ka tā bija spēle viesos pret Lietuvu...
Palīdzat ar atmiņu!!!

  +1 [+] [-]

, 2016-10-08 20:41, pirms 8 gadiem
sasperjods-k rakstīja: Sveiks, Bimbi!!!
Prieks par to, ka ar savu karogu ej pa priekšu un arī norādi, ka iznākums ir baiss.
Es paskatījos vakar rezervistus mūsu komandai un man šķita, ka tā komanda 3-1 uzvarētu pamatsastāvu.
Vai tik Pahars netaupījās ungāriem... : )
Sveiks!
Jā, par sastāva izvēli es arī biju izbrīnīts. Lielākais brīnums man bija Dāvja Ikaunieka neiekļaušana sākumsastāvā- faktiski vienīgais no pieejamajiem uzbrūkošajiem spēlētājiem, kas regulāri un stabili spēlē kvalitatīvā čempionātā un sit tur golus. Ok, vēl ir Gutkovskis tāds, bet viņam pat nebija izlases pieredzes.
Tāpat man nav skaidrs, kā var nesaukt uz izlasi lieliskā formā esošo Bulvīti, bet laist ārā cilvēku bez kluba- Jagodinski. Man Vitālijs principā ļoti patīk, bet ne jau šobrīd.

     [+] [-]

, 2016-10-08 20:42, pirms 8 gadiem
Jautājums autoram, kapēc neliki Andoras spēli, lai arī uzvarējām! Tā bija tīra "haļava", kā saka tautieši, ka dabūjām tos 3 punktus.

     [+] [-]

, 2016-10-08 20:43, pirms 8 gadiem
Mīlas Bimbambols rakstīja: Un par kurām manām 10 spēlēm tad tie mači pret slovākiem bija bezcerīgāki?
Islandes spēli neliktu, jo abām komandām bija maz momenti līdz Islandes vidējā līnija ņēma virsroku!

Katrā ziņā pret Slovākiju izskatījās bezcerīgāk, jo nav viņi nekādi grandi uzbrukumā un spēles veidošanā!

To pierāda arī viņu rezultāti- 2x niča ar Lietuvu, 1x ar Lihtenšteinu!(cikla ietvaros)

     [+] [-]

, 2016-10-08 20:49, pirms 8 gadiem
Mīlas Bimbambols rakstīja: Sveiks!
Jā, par sastāva izvēli es arī biju izbrīnīts. Lielākais brīnums mAn bija Dāvja Ikaunieka neiekļaušana sākumsastāvā- faktiski vienīgais no pieejamajiem uzbrūkošajiem spēlētājiem, kas regulāri un stabili spēlē kvalitatīvā čempionātā un sit tur golus. Ok, vēl ir Gutkovskis tāds, bet viņam pat nebija izlases pieredzes.
Tāpat man nav skaidrs, kā var nesaukt uz izlasi lieliskā formā esošo Bulvīti, bet laist ārā cilvēku bez kluba- Jagodinski. Man Vitālijs principā ļoti patīk, bet ne jau šobrīd.
Ja nu tie ir Starkova padomi. Pēc viņa rokraksta izskatās.

  +2 [+] [-]

, 2016-10-08 20:53, pirms 8 gadiem
Jādomā, ko darīt. Vajag reālu rīcības plānu:

Pahars atkāpjas.
Jaunas Valdes un Galvas vēlēšanas.
Virslīgas prasību pazemināšana, lai spēlē 12 komandas.
Reāls sporta direktors izlasei.
Haļļu celtniecība.
Sintētika lietošanas aizliegums MAI - SEP, labāk lai spēlē skolas ciņos, nekā 10 mēnešus uz sintētikas kā Metta, Daugava, Babīte u.c.
Investīcijas jaunajos spēlētājos izlases spēļu laika izpratnē
Visi traumētie un sola deldētāji un tie, kam karjera iet uz leju, netiek izlasē kolekcionēti.

Ja LFF biedri nav par 2.p, tad Kuldīga, Tukums, Preiļi, RJāzkne, Valmiera drīz paliks vispār bez grašiem, ko LFF atvēl, jo pundurvalstīs futenē nevar saņemt 5 mlj EUR gadā no FIFA un UEFA.

     [+] [-]

, 2016-10-08 20:54, pirms 8 gadiem
Katrā ziņā Farēru salas nav San Marino un pat Lihtenšteina(par pašreizējo gan grūti ko teikt), jo ir izcīnījusi 24 uzvaras!
San Marino ir viena uzvara un dažas ničas! Lihtenšteinai ir vairāk par 10 uzvarām!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2016-10-08 22:59, pirms 8 gadiem
Negribētos īsti piekrist par #1 apkaunojumu. Tajā spēlē mums bija vairāk par 10 sakarīgām epizodēm. Letiņiem patraucēja neveiksme un pašu pašpārliecinātība. Savukārt Sanmarīno viens no retajiem centrējumiem beidzās ar sekmīgu iznākumu. Džonsona laikā mēs spēlējām baudāmu futbolu. Protams, var teikt, ka spēle pēc gadiem pazūd, bet rezultāts paliek. Šajā gadījumā tomēr gribētos arī izvērtēt pašu spēli, ne tikai rezultātu uz tablo.
Pret Fēru salām mums bija 2 izdevības un t.s. ball possession mums tikai 53% pret 47%. Un sitieni vārtu rāmī saliniekiem 5, bet mums 3.
Tas gan nemaina lietas būtību, jo TOP3 baisāko spēļu man ir tāds pat skatījums, tikai citādākā izvietojumā (LAT/LIH #1, LAT/FAR #2, LAT/SAN #3).

  +2 [+] [-]

, 2016-10-08 23:04, pirms 8 gadiem
Un nevajag tagad komentāros citiem rakstīt, ka futbolu tagad prot spēlēt visi utt, utt. Un ka treneris nav vainīgs, ja spēlētāji neprot iesist golu, nesanāk, neveicas utt. Tā var notikt vienā spēlē, bet nevis jau hroniski.
Ir tomēr komandas, kuras vajag uzvarēt, ja ne gluži uz vienas kājas, tad savās mājās tā kā prasītos pēc 3 punktiem. Bet laikam jāsamierinās, ka 2003.g./2004.g. bija nejaušība vienreiz mūžā un esam Sanmarīno, Andoras, Gibraltāra līmeņa peramie zēni.

     [+] [-]

, 2016-10-09 08:10, pirms 8 gadiem
sasperjods-k rakstīja: Jautājums autoram, kapēc neliki Andoras spēli, lai arī uzvarējām! Tā bija tīra "haļava", kā saka tautieši, ka dabūjām tos 3 punktus.
Neliku tāpēc, ka tā nekvalificējas top-10. Uzvara ir uzvara. Par to nesoda. Tad jau Latvija-Sanmarīno 1:0 zelta ciklā arī jāizskata. Un vēl daudzas spēles.

  -1 [+] [-]

, 2016-10-09 08:17, pirms 8 gadiem
flipsider rakstīja: Top10 noteikti ir abas bezcerīgās spēles pret Slovākiju(izbraukumā), kur izskatījāmies vēl sliktāk, kā hokeja izlase(2010 OS), kas zaudēja Slovākijai ar 0-6!
Pirmā bija pēc EČ, kur iesitām golu, bet tālāk izskatījās kā amatieri un otrā pēc 15min bija 2-0 un bez cerībām atspēlēties! Izskatījāmies tik bezcerīgi, ka slovāki mums beigās pat ļāva kontrolēt bumbu un no 1 momenta- izdevās pat iesist!
Nevaru piekrist. 2004.gada spēlē Slovākijā mēs pat vēl pēc 1.puslaika bijām 1:0 vadībā. To par bezcerību nekā nenosaukt. Bet zaudējums viesos Slovākijai ar 1:2, lai vai kādā spēlē, uz top-10 nepretendē.

Tad jau tik pat labi var atcerēties 0:4 Īrijā 1992.gadā un citas tādas spēles. Manā skatījumā topā galvenokārt jābūt mačiem, kur esam apkaunojoši zaudējuši punktus vai dabūjuši patiešām pamatīgu pērienu, ko var redzēt uz tablo.

  -1 [+] [-]

, 2016-10-09 08:26, pirms 8 gadiem
Zigainis rakstīja: Negribētos īsti piekrist par #1 apkaunojumu. Tajā spēlē mums bija vairāk par 10 sakarīgām epizodēm. Letiņiem patraucēja neveiksme un pašu pašpārliecinātība. Savukārt Sanmarīno viens no retajiem centrējumiem beidzās ar sekmīgu iznākumu. Džonsona laikā mēs spēlējām baudāmu futbolu. Protams, var teikt, ka spēle pēc gadiem pazūd, bet rezultāts paliek. Šajā gadījumā tomēr gribētos arī izvērtēt pašu spēli, ne tikai rezultātu uz tablo.
Pret Fēru salām mums bija 2 izdevības un t.s. ball possession mums tikai 53% pret 47%. Un sitieni vārtu rāmī saliniekiem 5, bet mums 3.
Tas gan nemaina lietas būtību, jo TOP3 baisāko spēļu man ir tāds pat skatījums, tikai citādākā izvietojumā (LAT/LIH #1, LAT/FAR #2, LAT/SAN #3).
Zaudēt punktus mājās pret Sanmarīno- tā ir drāma. Pašreizējā Fēru izlase, salīdzinot ar Sanmarīno, ir brazīļi vai vācieši. Sanmarīno patiešām ir tā kategorija, kur spēlē pastnieki un policisti.

Par Džonsona laikiem es gan pastrīdētos. Manā vērtējumā Džonsona cikls ir pats sliktākais izlases vēsturē. Un tā sauktais "skatāmais Džonsona futbols" arī vairāk ir mīts. Kuras tad tur bija tās skatāmās spēles? Manā atmiņā ir viena- zaudējums skotiem ar 0:1, kas tāpat nav nekas spožs.

Džonsona lielais panākums ir cits- vārtu atvēršana Latvijas izlases futbolistiem uz EPL un Championship kārtīgiem klubiem, ko nodrošināja viņa rakstura un personības spējas.

  -1 [+] [-]

, 2016-10-09 09:34, pirms 8 gadiem
Mīlas Bimbambols rakstīja: Zaudēt punktus mājās pret Sanmarīno- tā ir drāma. Pašreizējā Fēru izlase, salīdzinot ar Sanmarīno, ir brazīļi vai vācieši. Sanmarīno patiešām ir tā kategorija, kur spēlē pastnieki un policisti.

Par Džonsona laikiem es gan pastrīdētos. Manā vērtējumā Džonsona cikls ir pats sliktākais izlases vēsturē. Un tā sauktais "skatāmais Džonsona futbols" arī vairāk ir mīts. Kuras tad tur bija tās skatāmās spēles? Manā atmiņā ir viena- zaudējums skotiem ar 0:1, kas tāpat nav nekas spožs.

Džonsona lielais panākums ir cits- vārtu atvēršana Latvijas izlases futbolistiem uz EPL un Championship kārtīgiem klubiem, ko nodrošināja viņa rakstura un personības spējas.
Tas zaudējums skotiem bija vienīgais pieklājīgais sniegums laukumā Džonsona laikos.

  -2 [+] [-]

, 2016-10-09 09:36, pirms 8 gadiem
Mīlas Bimbambols rakstīja: Neliku tāpēc, ka tā nekvalificējas top-10. Uzvara ir uzvara. Par to nesoda. Tad jau Latvija-Sanmarīno 1:0 zelta ciklā arī jāizskata. Un vēl daudzas spēles.
Pieņemu Tavu atbildi, bet zelta ciklā spēlē ar SAN mēs spiedām viņus visas 93 min, kamēr Andora mūs vazāja gana labi, sita pa štangu un beigās tikai Andris izglāba 2 punktus.

  +1 [+] [-]

, 2016-10-09 10:22, pirms 8 gadiem
sasperjods-k rakstīja: Pieņemu Tavu atbildi, bet zelta ciklā spēlē ar SAN mēs spiedām viņus visas 93 min, kamēr Andora mūs vazāja gana labi, sita pa štangu un beigās tikai Andris izglāba 2 punktus.
Jā, bet uzvara, kā saka, "defoltā" vismaz manā topā nevar kvalificēties.

  +1 [+] [-]

, 2016-10-09 10:28, pirms 8 gadiem
1992. gads.Latvija - Spānija 0 :0.Rezultāts izcils,bet spēle?Daudz laika ir pagājis kopš tās spēles.Daudz kas piemirsies,bet cik atceros praktiski visa spēle pagāja pie mūsu soda laukuma.Pāri centra līnijai ar bumbu tikām labi ja pāris reizes.Lielāku pretinieku dominanci pār mūsu komandu neatceros.

     [+] [-]

, 2016-10-09 10:40, pirms 8 gadiem
rolex rakstīja: 1992. gads.Latvija - Spānija 0 :0.Rezultāts izcils,bet spēle?Daudz laika ir pagājis kopš tās spēles.Daudz kas piemirsies,bet cik atceros praktiski visa spēle pagāja pie mūsu soda laukuma.Pāri centra līnijai ar bumbu tikām labi ja pāris reizes.Lielāku pretinieku dominanci pār mūsu komandu neatceros.
Pilnīgas muļķības. Noskaties šo, lai pārliecinātos, ka gan rezultāta, gan spēles ziņā tā bija viena no visu laiku labākajām Latvijas izlases spēlēm:

https://www.youtube.com/watch?v=hmz...

     [+] [-]

, 2016-10-09 11:15, pirms 8 gadiem
Mīlas Bimbambols rakstīja: Pilnīgas muļķības. Noskaties šo, lai pārliecinātos, ka gan rezultāta, gan spēles ziņā tā bija viena no visu laiku labākajām Latvijas izlases spēlēm:

https://www.youtube.com/watch?v=hmz6SABwiHI
Spēli skatījos 92. Iespējams uz vecumu širmis iet ciet,bet cik atceros pirmajā ciklā pēc neatkarības atgūšanas Latvijai bija divas ļoti grūtas spēles ar Dāniju un Spāniju.Abas 0:0.Iespējams atmiņā iespiedušās spēles pēdējās minūtes,kad klasi augstāks pretinieks centās izraut uzvaru.

     [+] [-]

, 2016-10-09 12:13, pirms 8 gadiem
Ir skaidrs, ka ja tā turpinās, tad ejam uz sliktāko ciklu, bet ja atgriezīsies vairāki spēlētāji un citi spēlētāji tiks pie spēļu prakses, tad sniegumam ir krietni jāuzlabojas!
Katrai izlasei ir savu murgu mači un zvaigzņu mači!
Turkiem droši vien murgu mači ir pret Latviju, jo 2 spēļu summā ir zaudēts Latvijai, kas ir tikai 1x kvalificējusies no vairāk kā 10 mēģinājumiem!

San Marino savukārt ir 1 uzvara(pret Lihtenšteinu), 3 neizšķirti- pie 140 mačiem!
Andora ir uzvarējusi Maķedoniju, kas Andorai ir lielākais panākums, bet Maķedonijai- lielākais apkaunojums!
Lihtenšteina ir uzvarējusi ne tikai Latviju, bet arī Islandi, Moldovu, Lietuvu u.c.
Farēru salas- ir uzvarējusi ne tikai Grieķiju, Latviju, bet arī Igauniju, Lietuvu!

  +1 [+] [-]

, 2016-10-09 12:22, pirms 8 gadiem
Jāpiebilst, ka ar pašreizējo pussargu līnīju- mēs varētu dominēt tikai pret Gibraltāru, San Marino, Andoru, ja spēlētu 2 spēļu summu!
Pašreizējā pussargu līnīja ir sliktāka vai nav labāka par Farēru salām, Luksemburgu, Lihtenšteinu...

     [+] [-]

, 2016-10-09 12:25, pirms 8 gadiem
Mīlas Bimbambols rakstīja: Nevaru piekrist. 2004.gada spēlē Slovākijā mēs pat vēl pēc 1.puslaika bijām 1:0 vadībā. To par bezcerību nekā nenosaukt. Bet zaudējums viesos Slovākijai ar 1:2, lai vai kādā spēlē, uz top-10 nepretendē.

Tad jau tik pat labi var atcerēties 0:4 Īrijā 1992.gadā un citas tādas spēles. Manā skatījumā topā galvenokārt jābūt mačiem, kur esam apkaunojoši zaudējuši punktus vai dabūjuši patiešām pamatīgu pērienu, ko var redzēt uz tablo.
Tajās spēlēs izskatījās, ka spēlētu pret pasaules čempioniem -ne komandu, kas ir vidusmērs vai pat zem vidusmēra- Eiropas futbolā!

  +1 [+] [-]

, 2016-10-09 12:27, pirms 8 gadiem
Zigainis rakstīja: Un nevajag tagad komentāros citiem rakstīt, ka futbolu tagad prot spēlēt visi utt, utt. Un ka treneris nav vainīgs, ja spēlētāji neprot iesist golu, nesanāk, neveicas utt. Tā var notikt vienā spēlē, bet nevis jau hroniski.
Ir tomēr komandas, kuras vajag uzvarēt, ja ne gluži uz vienas kājas, tad savās mājās tā kā prasītos pēc 3 punktiem. Bet laikam jāsamierinās, ka 2003.g./2004.g. bija nejaušība vienreiz mūžā un esam Sanmarīno, Andoras, Gibraltāra līmeņa peramie zēni.
Šīs izlases ir liekamas citā līmenī, jo ir praktiski amatieru komandas!
Farēru salas, Lihtenšteina, Luksemburga vai pat Kazahstāna ir pavisam cits līmenis!(it īpaši šobrīd)

  +1 [+] [-]

, 2016-10-09 14:40, pirms 8 gadiem
rolex rakstīja: Spēli skatījos 92. Iespējams uz vecumu širmis iet ciet,bet cik atceros pirmajā ciklā pēc neatkarības atgūšanas Latvijai bija divas ļoti grūtas spēles ar Dāniju un Spāniju.Abas 0:0.Iespējams atmiņā iespiedušās spēles pēdējās minūtes,kad klasi augstāks pretinieks centās izraut uzvaru.
Skaidrs, ka spāņiem bija pārsvars un mēs varējām zaudēt. Bet, kā redzams, mums bija arī pretspēle. Respektīvi, nebija tā, ka vienkārši sēdējām savā soda laukumā. Bet arī man kopējais priekšstats kopš tiem laikiem ir, ka nācās pamatīgi cīnīties un atsisties.

  +1 [+] [-]

, 2016-10-09 15:27, pirms 8 gadiem
Lai gan Bimbis uzvaras ''defoltā'' izslēdz no saraksta, tomēr piezīmēšu, ka lielu personīgu kaunu man sagādāja 4:3 spēle pret Luksemburgu. Laikam Prohors toreiz izvilka no 2:3.

     [+] [-]

, 2016-10-09 16:38, pirms 8 gadiem
SakuKoivu rakstīja: Lai gan Bimbis uzvaras ''defoltā'' izslēdz no saraksta, tomēr piezīmēšu, ka lielu personīgu kaunu man sagādāja 4:3 spēle pret Luksemburgu. Laikam Prohors toreiz izvilka no 2:3.
Nezinu, vai tas tik traki bija. Neaizmirsti, ka Luksemburga nav nemaz tāda pundurvalsts- tur dzīvo pāri par 500 tūkstošiem iedzīvotāju. Protams, futbolā viņi ir vājie, bet nav jau Andora vai Sanmarīno. Turklāt, tā bija viesu spēle, guvām 4 vārtus.
Vispār Luksemburga savā vēsturē ir uzvarējusi 55 spēles un 74 reizes spēlējusi neizšķirti. Tas vien jau ir rādītājs. 2013.gadā viņi vinnēja arī Lietuvu, bet draudzības spēlēs ir spēlējuši neizšķirti gan ar mums, gan Igauniju. Pagājušogad vinnēja grieķus un Maķedoniju, bet 2014.gadā viesos spēlēja 1:1 pret Itāliju!!! Un 2013.gadā vēl vinnēja arī Ziemeļīriju.

  +1 [+] [-]

, 2016-10-09 18:52, pirms 8 gadiem
Un 11. vietā es liktu bezcerīgo zaudējumu 0:2 Viļņā. Pirms tam atlases mačos Baltijas derbijos tādu vienvārtnieku nebijām piedzīvojuši. Tā ka man sanāk, ka Pahars nokārtojis 5 no 11 sliktākajām atlases spēlēm.
P.S. Zaudējumu Farērām es pat liktu 2. vietā, jo viesos vēl daudz kas var gadīties, bet mājās tā izgāzties ir jāmāk. Un vēl pēc tam stāstīt, ka viss ir normāli. Jebkurā gadījumā 2 no 4 visdramatiskākajiem zāģiem ir sasniegums. Turklāt meistars to panācis nieka trīs gados.

     [+] [-]

, 2016-10-09 22:30, pirms 8 gadiem
miiledy rakstīja: Un 11. vietā es liktu bezcerīgo zaudējumu 0:2 Viļņā. Pirms tam atlases mačos Baltijas derbijos tādu vienvārtnieku nebijām piedzīvojuši. Tā ka man sanāk, ka Pahars nokārtojis 5 no 11 sliktākajām atlases spēlēm.
P.S. Zaudējumu Farērām es pat liktu 2. vietā, jo viesos vēl daudz kas var gadīties, bet mājās tā izgāzties ir jāmāk. Un vēl pēc tam stāstīt, ka viss ir normāli. Jebkurā gadījumā 2 no 4 visdramatiskākajiem zāģiem ir sasniegums. Turklāt meistars to panācis nieka trīs gados.
Man ar tā Viļņas spēle šķiet kā murgs, pie tam tik labi mājās uzvarot 1. aplī.