Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

Autors: Elīna Kolna

Ghetto Games 12. sezona šogad sāksies 21. martā Barselonā

Grandiozu nospiedumu ielu sporta vēsturē plāno atstāt viena no lielākajām ielu sporta un kultūras organizācijām “Ghetto Games”, kas kopā ar vēl desmit valstu partneru līdzdalību organizēs pirmo ielu futbola Eirolīgas tūri. Atklāšanas posms jau 21. martā Barselonā. Savukārt Rīgā, ar grandiozu Eirolīgas finālturnīru 13.maijā, tiks atklāta jaunā “Ghetto Games” sezona Latvijā.

“Ghetto Football: Euroleague 2020” sastāvēs no desmit ielu futbola 3v3 turnīriem un viena finālturnīra 11 dažādās Eiropas valstīs. “Grand Prix” posmi aizsāksies marta otrajā nogrieznī un noslēgsies pašā aprīļa nogalē:
21. martā Barselona, Spānija
28. martā Milāna, Itālija
1. aprīlī Djakova, Horvātija
4. aprīlī Budapešta, Ungārija
11. aprīlī Prāga, Čehija
15. aprīlī Brisele, Beļģija
18. aprīlī Amsterdama, Nīderlane
22. aprīlī Kopenhāgena, Dānija
25. aprīlī Berlīne, Vācija
29. aprīlī Varšava, Polija

Pasākumi notiks vēsturiskās ielu futbola vietās vai pilsētu centra nostūros, tādējādi pievēršot sabiedrības uzmanību arī tajos pilsētas apgabalos - tā sauktajās “ghetto” vietās, kur pasākumi tik bieži nenorit, pilnveidojot arī mazāk attīstītus apgabalus. “Ghetto Games” komanda, kopā ar vietējiem organizatoriem, pirms pašiem pasākumiem, vairākās vietās arī organizēs uzkopšanas talkas.
Šī projekta galvenais mērķis ir sniegt ikvienam interesentam iespēju izbaudīt kvalitatīvu ielu futbolu, kā arī apceļot citas Eiropas valstis un iepazīt viņu kultūru. Statistika un fakti liecina, ka “Ghetto Games” organizācija ir veiksmīgi panākusi dažādu sociālo grupu iekļaušanu sabiedrībā caur sportu Latvijas galvaspilsētā Rīgā, tāpēc vēlas nest savu vēstījumu tālāk Eiropā.

Katram no projekta partneriem ir iespēja sūtīt trīs komandas uz trim dažādām Eiropas valstīm, kas nozīmē, ka katrs “Ghetto Football Euroleague 2020” posms būs starptautiski pārstāvēts. Katrā turnīrā komandas krāj reitinga punktus. Turklāt spēles notiks bez tiesnešiem, kas saistās ar saukli - «Game without judges, life without judges».

Eirolīgas superfināls norisināsies 13. maijā Rīgā, līdz ar “Ghetto Games” 12. sezonas atklāšanu, kur 24 labākās Eiropas ielu futbola vīriešu komandas un 12 sieviešu komandas sacentīsies par uzvaru visā līgā. Vīriešu komandas finālturnīram kvalificējas pēc principa: desmit katra “Grand Prix” posma uzvarētāji, 12 reitinga labākās komandas un divas “wild card” ieguvušās Latvijas komandas. Sieviešu vienības katras valsts organizācija atlasa pēc saviem ieskatiem.
Projekts “Ghetto Football: Eirolīga 2020 - Eiropas Ielu futbola kustība ielu sporta un sociālās iekļaušanas popularizēšanai/MOVE-BALL” tiek līdzfinansēts ar Eiropas Savienības programmas “Erasmus+: Sports” programmas finansiālo atbalstu (līguma numurs: 613248-EPP-1-2019-1-LV-SPO-SNCESE). Par projekta saturu pilnībā ir atbildīgi tās autori un neatspoguļo Eiropas Komisijas un Izglītības, audiovizuālās jomas un kultūras izpild-aģentūras oficiālo viedokli.

Vairāk informācijas:
Antons Semeņaks: semenaks@gmail.com
“Ghetto Football Euro League 2020” galvenais organizators


, 2020-02-06 15:02, pirms 4 gadiem
Lai izdodas noorganizēt lielisku turnīru. Šis izklausās tiešām iespaidīgi.
Sandro Tonali. Foto: AFP/Scanpix
1

Arī Anglijas Futbola asociācija apsūdz diskvalificēto Tonali par likmju izdarīšanu

Anglijas Futbola asociācija (FA) šodien nākusi klajā ar paziņojumu, kurā izvirzījusi apsūdzību Ņūkāslas ''United'' itāļu pussargam Sandro Tonali par likmju izdarīšanu uz futbola mačiem.
Foto: LFF
4

Sieviešu līgai pirmoreiz savs titulsponsors, LFF masveidību vēlas panākt arī dāmu futbolā

Pirmo reizi Latvijas Futbola federācijas (LFF) vēsturē Sieviešu futbola līgai būs savs titulsponsors, paziņojusi federācija. Turpmākos trīs gadus līgas oficiālais nosaukums būs "LuckyBet" Sieviešu futbola līga. Čempionāta jaunā sezona sāksies jau piektdien un sestdien ar pirmajiem četriem mačiem, no kuriem visi risināsies Rīgā.
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.