Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

Sieviešu izlase centīsies atgūt Baltija kausa trofeju

Arkādijs Birjuks
Arkādijs Birjuks

Sieviešu izlase centīsies atgūt Baltija kausa trofeju
Latvijas izlase pēc uzvaras pār Igauniju 2016. gadā
Foto: Nora Krevņeva-Baibakova

Vakar Šauļos startēja Baltijas kausa izcīņa sieviešu nacionālajām un U15 izlasēm. Turnīra pirmajā dienā savā starpā tikās Lietuvas un Igaunijas komandas, kamēr latvietes savas spēles aizvadīs sestdien un svētdien.

2017. gada Baltijas kausā piedalās trīs komandas - Lietuva, Igaunija un Latvija, kas savā starpā aizvada viena apļa turnīru. Atklāšanās spēlē tikās Lietuvas un Igaunijas futbolistes. Mačam ritot līdzīgā cīņā rezultāts tā arī netika atklāts, uz tablo paliekot divām nullēm.

Latvijas nacionālā izlase savu pirmo spēli aizvadīs šodien plkst. 15:00. Mūsu izlasei gaidāma cīņa ar Igaunijas valstsvienību, kas pēdējā laikā ir kļuvusi par ērtu pretinieku mūsu dāmām. Pagājušā gada Baltijas kausa turnīrā Rīgā mūsu futbolistes izcīnīja drošu uzvaru ar 2:0, vārtus gūstot Sandrai Voitānei un Renātei Fedotovai. Vēl vienu reizi igaunietes tika sarūgtinātas šī gada martā, kad "Aphrodite Cup" turnīra finālā Latvija bija pārāka pēcspēles sitienu sērija. Visbeidzot, galvenā uzvara par ziemeļu kaimiņienēm tika gūta Pasaules kausa kvalifikācijā, kad pretiniecēm tika pārbraukts pāri ar iespaidīgo 4:0.

Neraugoties uz to, ka kvalifikācijas turnīrs Gruzijā neatnesa Latvijas izlasei sen kāroto ceļazīmi uz Pasaules kausa kvalifikācijas pamatturnīru, 2017. gadu mūsu dāmām var uzskatīt par samērā veiksmīgu. Nacionālā izlase deviņās spēlēs ne reizi nav piedzīvojusi zaudējumu. Pēdējo reizi latvietēm nācās atzīt pretinieču pārākumu 2016. gada 7. augustā, kad pērnā gada Baltijas kausa izšķirošajā mačā tika zaudēts Fēru salu izlasei [1:3]. Tāpat jāatzīmē U17 un U19 izlašu sekmes savu vecumu Baltijas kausa turnīros. Bez izlašu mačiem divu vadošo klubu ["Rīgas Futbola skola" un "Liepāja"] futbolistēm ir iespēja aizvadīt atjaunotās Baltijas Sieviešu futbola līgas spēles pret Igaunijas un Lietuvas labākajām klubu komandām.

Uz Šauļiem Didža Matīsa vadītā Latvijas sieviešu izlase devās teju labākajā sastāvā. Kā galveno zaudējumu var minēt "Rīgas Futbola skolas" uzbrucēju Sandru Voitāni, kura tika pie savainojuma "Amber Cup" turnīra spēlē. Tāpat būs jāiztiek bez vārtsardzēm Anastasijas Čumikas [devās turpināt studijas ASV] un Noras Silvijas Āboliņas [šovasar pārgājusi uz Zviedrijas augstākās līgas klubu Kif Örebro]. Vēl jāmin, ka uz nenoteiktu laiku futbolistes karjeru ir apturējusi viena no pēdējo gadu spilgtākajām Latvijas spēlētājām Liene Vāciete, kura šogad piedalījās kvalifikācijas mačos Gruzijā. Esošajā sastāvā jāatzīmē Gunas Ozolas atgriešanās izlasē pēc 1,5 gada pārtraukuma. Pie debijas starptautiskajā spēlē pieaugušo līmenī var tikt Sofija Ņesterova [uz šo brīdi ir devusies laukumā pārbaudes spēlēs pret klubu komandām], Laura Sondore un Anna Marija Valaka.

Pēdējo reizi Baltijas kausa trofeju Latvijas nacionālā sieviešu izlase ir izcīnījusi 2011. gadā Staicelē. No tā gada sastāva šobrīd izlasē vēl spēlē Elīza Spruntule, Anastasija Ročāne, Anna Propošina, Ieva Bīdermane, Olga Ševcova un Kristīne Giržda. Interesanti, ka pirmo un otro Latvijas izlases triumfu Baltijas kausā šķīra 14 gadi. Cerams, ka mūsu jaunajai paaudzei nebūs jāgaida tik daudz!

Paralēli nacionālo izlašu turnīram, Šauļos norisinās sacensības arī U15 meiteņu izlasēm. Latvijas meitenēm pirmā spēle pret Igauniju plkst. 11:00. Latvijas nacionālās izlases maču pret Igauniju, visticamāk, nebūs iespējas noskatīties video tiešraidē, kamēr 6. augusta spēli pret mājiniecēm lietuvietēm varēs redzēt portālā futbolo.tv.

Latvijas izlases sastāvs Baltijas kausa izcīņai

SpēlētājaPozīcijaVecumsKlubs
Marija IbragimovaVārtsargs20+Rīgas Futbola skola
Sofija ŅesterovaVārtsargs15+BFC Daugavpils
Anna PropošinaAizsargs26+Liepāja
Elīza SpruntuleAizsargs24Rīgas Futbola skola
Anastasija RočāneAizsargs25Rīgas Futbola skola
Anna KrūmiņaAizsargs18Rīgas Futbola skola
Olga MatīsaAizsargs31Rīgas Futbola skola
Kristīne GirždaPussargs24Rīgas Futbola skola
Ieva BīdermanePussargs32+SV Lichtenberg 47(Vācija)
Guna OzolaPussargs27Liepāja
Karlīna MiksonePussargs17Liepāja
Laura SondorePussargs17+Rēzeknes BJSS/SK Progress
Viktorija ZaičikovaPussargs17Rīgas Futbola skola
Olga ŠevcovaPussargs24+Rīgas Futbola skola
Tatjana BaličevaUzbrucējs19Liepāja
Monika Estere ŠtubeUzbrucējs17+Leeds United (Anglija) un FK Laidze/Talsu NSS
Anastasija FjodorovaUzbrucējs17+Rēzeknes BJSS/SK Progress
Renāte FedotovaUzbrucējs20+Rīgas Futbola skola
Anna Marija ValakaUzbrucējs17+Rīgas Futbola skola-2

Sieviešu izlases spēles 2017. gadā

DatumsSacensībasPretinieksRezultātsVārtu autores
22.01Pārbaudes spēle (Rīga)Gintra Universitetas (Lietuva)5:0Fedotova-2 Miksone Ševcova Zaičikova
11.02Pārbaudes spēle (Rīga)Pärnu JK (Igaunija)3:2Štube Fjodorova Voitāne
18.02Pārbaudes spēle (Rīga)Gintra Universitetas (Lietuva)5:1Ševcova-2 Fjodorova Fedotova Miksone
11.03Aphrodite Cup (Kipra)Malta1:0Ševcova
12.03Aphrodite Cup (Kipra)Kipra2:1Fedotova Ročāne
15.03Aphrodite Cup (Kipra)Igaunija0:0 (5:4)
06.04PK kvalifikācija (Gruzija)Igaunija4:0Fjodorova Spruntule Voitāne Ševcova
08.04PK kvalifikācija (Gruzija)Kazahstāna2:2Fjodorova Fedotova
11.04PK kvalifikācija (Gruzija)Gruzija1:1Miksone
05.08Baltijas kauss (Lietuva)Igaunija
06.08Baltijas kauss (Lietuva)Lietuva
13.09Pārbaudes spēle (Rīga)Jordānija

Baltijas kausa uzvarētāji

IzlaseReizes
Igaunija10
Lietuva5
Latvija2
Fēru salas1

Pēdējie seši Baltijas kausa turnīri

Gads1. vieta2. vieta3. vieta
2016Fēru salasLatvijaLietuva
2015LietuvaIgaunijaLatvija
2014IgaunijaLietuvaLatvija
2013IgaunijaLietuvaLatvija
2012IgaunijaLietuvaLatvija
2011LatvijaIgaunijaLietuva
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja