Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

Maradonam veiksmīgi veikta smadzeņu operācija

Rolands Eliņš

Maradonam veiksmīgi veikta smadzeņu operācija
Djēgo Maradona. Foto: PA Wire/PA Images/Scanpix

Futbola leģenda Djēgo Maradona pirmdien tika nogādāts slimnīcā, kur viņam konstatēta smadzeņu hematoma jeb asinsizplūdums, tādēļ nācās veikt smadzeņu operāciju. Kā norāda mediķi, operācija noritējusi veiksmīgi un tiek cerēts uz Maradonas atgūšanos.

Djēgo Maradona Laplatas slimnīcā nonāca pirmdien dehidrācijas dēļ, un viņa ārsts medijiem paskaidroja, ka Maradona cieš no mentālas slimības, kas ietekmē arī viņa fizisko veselību. Nākamajā dienā padziļinātās medicīniskajās pārbaudēs Maradonam tika konstatēta smadzeņu hematoma, kuras dēļ bija nepieciešama operācija.

"Man izdevās novērst briesmas veselībai," medijiem Argentīnā pēc tam izteicās Leopoldo Luke, ķirurgs, kurš ir Maradonas personīgais ārsts. "Djēgo ar operāciju tika labi galā. Ar viņu šobrīd viss kārtībā, vēl jāveic dažas pēcoperācijas procedūras. Cik ilgi viņš paliks slimnīcā? Tas atkarīgs no viņa rehabilitācijas. Taču sākums ir cerīgs, un, skatoties, kā viņš reaģēja uz operāciju, esmu optimistisks."

Viens no visu laiku izcilākajiem futbolistiem Maradona šosezon trenē Argentīnas augstākās līgas klubu "Gimnasia y Esgrima". Komandas treniņos viņš gan fiziski nepiedalās piesardzības apsvērumu dēļ, jo ir Covid-19 infekcijas riska zonā. Maradona pirms dažām dienām atzīmēja savu 60. dzimšanas dienu, kā arī klātienē ieradās stadionā uz komandas iepriekšējo spēli, taču atstāja stadionu pirms mača sākuma.

Maradona, kurš aizveda Argentīnas izlasi līdz Pasaules kausam, futbolista karjeru beidza 1997. gadā. Pēc sportista karjeras beigām viņam bijušas vairākas nopietnas veselības problēmas.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/soccer/argenti...