Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

Autors: BayernM

IZLASI! - Arvien pieaug izlases jaunā futbola stadiona izmaksas!

IZLASI! - Arvien pieaug izlases jaunā futbola stadiona izmaksas!
Guntis Indriksons ir laimīgs!

Latvijas Futbola federācija pirmdien(1.februārī) savā mājaslapā publicēja jaunāko informāciju par Krišjāņa Barona ielā plānotā futbola stadiona un papildus paredzēto projektu celtniecību. Iepriekš tika ziņots, ka būvdarbi varētu maksāt aptuveni desmit miljonus eiro, no kuriem 8,5 miljoni nāktu no Eiropas Futbola federāciju savienības (UEFA) dotācijām, tomēr nu tiek lēsts, ka izmaksas varētu būt no 12,2 līdz 14,9 miljoniem eiro.

Sākotnēji stadiona izmaksas bija plānotas 6,4 miljoni eiro, bet pēc jaunākās informācijas kopējās celtniecības izmaksas pieaugušas līdz 15 miljoniem. Galvenokārt tas esot saistīts ar tribīņu ietilpības un palīgtelpu palielinājumu, paskaidroja Latvijas Futbola federācijas izpilddirektors Edgars Pukinsks.

Jautājums : Kāda ietilpība? Kādas telpas?
Lūk ko LFF raksta savā twitter kontā!
''Atbilde no LFF: Visas prasības, izņemot ietilpību, atbilst UEFA otrās augstākās kategorijas prasībām.''

Respektīvi - stadions neatbilsts II kategorijas stadioniem un Latvijai par milzīgu naudu tiks celts zemākās iespējamās kategorijas stadions - I kategorija! ARĪ LABI!

Sākotnējā summa 6,4 miljoni bijusi ļoti aptuvena, jo federācija steigusies realizēt projektu bažās par drīzu "Skonto" stadiona nojaukšanu. Tiesa, 2014.gadā akciju sabiedrība "Reverta", kas apsaimnieko no bijušās ''Parex bankas'' pārņemtos tā sauktos ''sliktos'' aktīvus, par 13,8 miljoniem eiro pārdeva savā valdījumā esošo "Skonto" kompleksu futbola kluba "Skonto" prezidenta amatā esošā Vladimira Koļesņičenko firmai "SSA”. Tas praktiski nozīmē, ka stadions atkal ir federācijas prezidenta Gunta Indriksona īpašums. Pukinsks telefonsarunā arī apstiprināja, ka federācija stadiona īpašniekiem par katru izlases spēli maksā ļoti augstu īres summu, kas ievērojami pārsniedz tirgū valdošās izmaksas laukuma īrei. Tie gan neesot neoficiāli izskanējušie gandrīz 100 000 eiro.

Respektīvi: Guntis Indriksons mēģinot atgūt savus ieguldītos līdzekļus pēc Skonto kompleksa iegādes - saņem par katru izlases spēli ap 100'000 eiro! Plus Nojaucot pats savu kompleksu pēc tam tā vietā uzceļot birojus varēs tik tiešām PELDĒTIES NAUDĀ!

Vēl viena būtiska lieta :
Tiesa, federācija paudusi kādu nozīmīgu detaļu līgumā ar ģenerālbūvnieku “Arčers” - 2015. gada jūnijā noslēgtais ģenerālbūvnieka līgums ir pēc “atvērtās grāmatas” principa. Šāda veida līgums nosaka, ka tā slēgšanas brīdī nav zināma gala līguma cena, bet tiek fiksēts ģenerālbūvnieka peļņas procents no kopējām būvniecības izmaksām. Tiesa, arī šis procents nav publiski zināms.

Respektīvi : Izmaksas pat var trīskāršoties! Provizoriskie dati liecina ka izmaksas varētu pārsniegt 25 Miljonus eiro!
Betu nu ko tur pārmest Indriksona kungam! TIKAI BIZNESS!

sporta žurnālists Uldis Strautmanis ir viens no aktīvākajiem ceturtās varas pārstāvjiem, kuri seko līdzi jaunā stadiona projektam. Viņš uzsver, ka galvenais iedīglis šaubām par godīgumu ir tas, kas vienīgais zināmais skaitlis ir kopējās izmaksas.

Tiesa, arī Latvijas futbola izlases dalībnieki jau tagad nav sajūsmā par jauno stadionu un ap to valdošajām neskaidrībām un peripetijām. Futbola izlases kapteinis Kaspars Gorkšs savā "Twitter" kontā publicēja emocionāli spilgtu ierakstu par stadionu ar mazietilpīgām tribīnēm un izlašu futbolam nepiemēroto mākslīgo segumu.

ZĪMĪGI : sportacentrs apzināti noklusē šādas ziņas?

Papildinājums:

Interesants ir fakts, ka projektā bija arī jābūt Iekštelpu hallei ar skatītāju vietām, kurā futbolisti varētu pa ziemu spēlēt kaut vai to pašu ''Ziemas kausu'' ! Būs tikai stadions!
Kādēļ Mākslīgo segumu un laukuma apsildi? Viss ir elementāri! Kādēļ celt jaunu halli kas savukārt ir atkal papildus izmaksas, ja var šo naudu sadalīt pa galvām un tā vietā celt stadionu ar mākslīgo laukumu un tā apsildi!
Divi zaķi ar vienu šāvienu!


, 2016-02-04 16:10, pirms 8 gadiem
Sākotnēji stadiona izmaksas bija plānotas 6,4 miljoni eiro, bet pēc jaunākās informācijas kopējās celtniecības izmaksas pieaugušas līdz 15 miljoniem. Galvenokārt tas esot saistīts ar tribīņu ietilpības un palīgtelpu palielinājumu, paskaidroja Latvijas Futbola federācijas izpilddirektors Edgars Pukinsks

Jaa no 6,4 miljoniem cena pacelas lidz 15 miljoniem,tad sanak ka uzcels divus stadionus? Inflacija necelas,bet kur tad rodas tik lielas izmaksas,del paris tukstoshi sedvietu un trijam iekshtelpam!???
, 2016-02-04 16:20, pirms 8 gadiem
Modritis rakstīja: Sākotnēji stadiona izmaksas bija plānotas 6,4 miljoni eiro, bet pēc jaunākās informācijas kopējās celtniecības izmaksas pieaugušas līdz 15 miljoniem. Galvenokārt tas esot saistīts ar tribīņu ietilpības un palīgtelpu palielinājumu, paskaidroja Latvijas Futbola federācijas izpilddirektors Edgars Pukinsks


Jaa no 6,4 miljoniem cena pacelas lidz 15 miljoniem,tad sanak ka uzcels divus stadionus? Inflacija necelas,bet kur tad rodas tik lielas izmaksas,del paris tukstoshi sedvietu un trijam iekshtelpam!???
'' tiek fiksēts ģenerālbūvnieka peļņas procents no kopējām būvniecības izmaksām. Tiesa, arī šis procents nav publiski zināms.''
, 2016-02-04 16:25, pirms 8 gadiem
BayernM rakstīja: '' tiek fiksēts ģenerālbūvnieka peļņas procents no kopējām būvniecības izmaksām. Tiesa, arī šis procents nav publiski zināms.''
Es saprotu ka buvniekiem atlec kkads procents! Sanak ka procents bus lielaks ka visa stadiona cena,tb 100-120 %?
, 2016-02-04 16:27, pirms 8 gadiem
Modritis rakstīja: Es saprotu ka buvniekiem atlec kkads procents! Sanak ka procents bus lielaks ka visa stadiona cena,tb 100-120 %?
Nu tā arī būs! tikai man šķiet tas procents ir/būs lielāks par tevis nosauktajiem!
Lielākā daļa no naudas nāk tieši no UEFA! Kādēļ viņiem to neizmantot?
Tā ir ka PSRS čekisti tiek pie eiropas naudas
, 2016-02-04 16:33, pirms 8 gadiem
Dzirdēts, ka jaunajā stadionā paredzētas atsevišķas ģērbtuves Skonto un Mettai! Nu bet tas tikai loģiski , tie kas pie siles par savām interesēm neaizmirst.
, 2016-02-04 16:58, pirms 8 gadiem
soccerfans rakstīja: Dzirdēts, ka jaunajā stadionā paredzētas atsevišķas ģērbtuves Skonto un Mettai! Nu bet tas tikai loģiski , tie kas pie siles par savām interesēm neaizmirst.
Par to stadionu klīst jau vairāk runu un baumu nekā par Gaismas Pilu un Dienvidu tiltu kopā ņemot!
, 2016-02-04 17:03, pirms 8 gadiem
Pipec vienkārši....
, 2016-02-04 17:08, pirms 8 gadiem
Bronsons rakstīja: Pipec vienkārši....
Kļūs tikai labāk( lasi - sliktāk!)
, 2016-02-04 18:23, pirms 8 gadiem
Ja pirms kāda pusgada tika runāts, ka jaunais stadions būs ar minimālajām prasībām pēc vietu skaita stadionā, lai tajā izlase varētu spēlēt. Kā Starkovs vienā intervijā (kas, manuprāt, bija publiceta tepat SC.com) teica, tas būs pasakaini brīnišķīgs stadions ar labu auru. Nu vismaz kaut kā līdzīgi Tolaik jau bija runa par 5,7k ietilpību. Ja tagad 2kārši palielinās izmaksas uz trībiņu ietilpības rēķina, tad pēc loģikas vajadzētu but tā, ka vietu skaits stadionā palielinās vismaz par kādām 1000 vietām, ja ne vairāk, respektīvi - vismaz 6500 līdz 7000 vietām..
, 2016-02-04 18:51, pirms 8 gadiem
Tas ir murgs, GI tik smejas visiem sejā un močī. Malacis, vajag darīt tik, ja neviens neko nedara.
, 2016-02-04 18:52, pirms 8 gadiem
Dienvidu tilts, bibloiotēka....nevajag būt pārsteigtiem, tā mūsu Latvijā notiek
, 2016-02-04 22:33, pirms 8 gadiem
Laimes Lācis rakstīja: Ja pirms kāda pusgada tika runāts, ka jaunais stadions būs ar minimālajām prasībām pēc vietu skaita stadionā, lai tajā izlase varētu spēlēt. Kā Starkovs vienā intervijā (kas, manuprāt, bija publiceta tepat SC.com) teica, tas būs pasakaini brīnišķīgs stadions ar labu auru. Nu vismaz kaut kā līdzīgi Tolaik jau bija runa par 5,7k ietilpību. Ja tagad 2kārši palielinās izmaksas uz trībiņu ietilpības rēķina, tad pēc loģikas vajadzētu but tā, ka vietu skaits stadionā palielinās vismaz par kādām 1000 vietām, ja ne vairāk, respektīvi - vismaz 6500 līdz 7000 vietām..
Arī tas būtu maz. Vajag vismaz 9000 vietu.
, 2016-02-04 23:19, pirms 8 gadiem
dobrecovs rakstīja: Arī tas būtu maz. Vajag vismaz 9000 vietu.
Es pieļauju, ka liekot galdā ~25 Miljonus eiro varētu uzcelt stadionu ar ietilpību virs 9000 vietām!

BET NE LATVIJĀ!!!!
, 2016-02-05 10:25, pirms 8 gadiem
Visa šī stadiona lieta, tāpat kā LFF darbība kopumā, baaaaaaigi smird. Nu ļoti prasītos kāda žurnālista/žurnālistu dziļa rakšanās šajā procesā, ažiotāžas un sabiedrības uzmanības sacelšana vēl laikā, kad būvniecība nav sākusies. Tikai ar maksimālu spiedienu, publicitāti, sūdu uzrakšanu var mēģināt atturēt veco čekistu no naudas slaukšanas, šitie pi*eles saprot tikai iespējamus cietuma draudus, citādi mauc līdz galam.
, 2016-02-05 12:02, pirms 8 gadiem
Atļaušos piemetināt, ka visa informācija ir ņemta no plašsaziņas līdzekļiem!
Neesmu neko izdomājis!

Kādēļ Sportacentrs par šo noklusē?
, 2016-02-05 12:20, pirms 8 gadiem
BayernM rakstīja: Atļaušos piemetināt, ka visa informācija ir ņemta no plašsaziņas līdzekļiem!
Neesmu neko izdomājis!

Kādēļ Sportacentrs par šo noklusē?
tāpēc ka tu esi krišiņa dēls
, 2016-02-05 18:47, pirms 8 gadiem
BayernM rakstīja: Atļaušos piemetināt, ka visa informācija ir ņemta no plašsaziņas līdzekļiem!
Neesmu neko izdomājis!

Kādēļ Sportacentrs par šo noklusē?
jo SC. com ir padevušies GI spiedienam. Labāk uzrakstīt 100000 simbolu rakstu par uzvārdu pareizrakstību un locījumiem nekā par reāli svarīgām lietām..
, 2016-02-06 23:30, pirms 8 gadiem
Laimes Lācis rakstīja: jo SC. com ir padevušies GI spiedienam. Labāk uzrakstīt 100000 simbolu rakstu par uzvārdu pareizrakstību un locījumiem nekā par reāli svarīgām lietām..
taisnība!
, 2016-02-07 21:50, pirms 8 gadiem
Gunča savu programmu ar izlaidis
, 2016-02-14 22:15, pirms 8 gadiem
Tā ir taktika:
Izlikt projektu par lielu naudu, bet neatbilstošu, lai par atbilstošu projektu un pārlielu naudu viss notiktu!
Tauta tiek ielikta ķīlī, jo bļaut par labo darbu - atbilstošu stadionu - būs jau neērti.
, 2016-03-01 08:43, pirms 8 gadiem
Kaut kāda parodija ,kā var būt futbola stadionā mazāk vietu faniem ,kā ar arēnā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-03-01 22:06, pirms 8 gadiem
coffijs rakstīja: Kaut kāda parodija ,kā var būt futbola stadionā mazāk vietu faniem ,kā ar arēnā.
Kirovs > Guntis
Leu Gaušu. Foto: Jānis Līgats/Valmiera FC
6

Gaušu triju vārtu spēle "Valmierai" sniedz pirmo uzvaru kopš marta

Triju neuzvarēto spēļu virkni pārtrauca "Valmiera", Latvijas futbola Virslīgas septītās kārtas noslēgumā izbraukumā ar 3:0 sakaujot "Jelgavu". Visas trīs bumbas brazīlietim Leu Gaušu.
"Grobiņa" svin uzvaru. Foto: Aiga Veisa
118

Liepāja pieder "Grobiņai": Dobrecova vīri derbijā satriec bagātākos kaimiņus

Šovakar otro uzvaru Latvijas futbola Virslīgas sezonā izcīnīja debitante "Grobiņa"/LFS, kas principiālajā derbijā ar 3:2 pieveica "Liepāju". Uzvaras vārtus guva galvenā trenera Viktora Dobrecova 27 gadus vecais dēls Devids.
Andrijs Luņins tver Bernardu Silvas pendeli. Foto: AFP/Scanpix
50

Madrides "Real" uzvar pendelēs, Mančestras "City" noliek čempionu pilnvaras

UEFA Čempionu līgas pusfinālu sasniedza turnīra vēsturē titulētākais klubs Madrides "Real", kas pēc 1:1 šovakar un 4:4 divu spēļu summā pendeļu sērijā ar 4:3 pārspēja iepriekšējās sezonas uzvarētāju Mančestras "City". Ukrainis Andrijs Luņins atvairīja divus 11 metru sitienus.