Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

FIFA kritizē medijus par "Football Leaks" publikācijām, apsūdz faktu sagrozīšanā

Rolands Eliņš

FIFA kritizē medijus par "Football Leaks" publikācijām, apsūdz faktu sagrozīšanā
Džanni Infantīno. Foto: Reuters/Scanpix

Starptautiskā futbola federāciju asociācija (FIFA) izplatījusi oficiālu paziņojumā, kurā apsūdz „Football Leaks” publicējušos medijus faktu sagrozīšanā un nepatiesu baumu izplatīšanā, un FIFA prezidents Džanni Infantīno paziņojumā norādījis, ka turpinās savu darbu kā ierasti. Publicētos materiālus kā mēģinājumus kaitēt savai reputācijai raksturojuši arī Minhenes „Bayern”, PSG un Mančestras „City”.

„Pirms mēneša žurnālistu grupa nosūtīja FIFA vairākus simtus jautājumu, kuri bija balstīti uz privātām e-pasta sarakstēm un citu informāciju, kuru bija nelegāli ieguvušas trešās parsonas,” norādīts FIFA paziņojumā. „Lai gan mēs sniedzām atbildes tieši un godīgi, daži mediji nolēma ignorēt mūsu atbildes, lai sagrozītu faktus un patiesību tā, lai diskredidētu FIFA un maldinātu savus lasītājus. Tas ir acīmredzami. Liekas arī acīmredzami, ka „reportāžas” dažos medijos veidotas ar tikai vienu konkrētu mērķi – cenšoties iedragāt jaunās FIFA vadības reputāciju, it īpaši prezidenta Džanni Infantīno un ģenerālsekretāres Fatmas Samūras reputāciju.”

FIFA savā paziņojumā atzina, ka pirms pāris gadiem tika piedzīvota pamatīga krīze un vairākas bijušās FIFA amatpersonas joprojām ir iesaistītas tiesas procesos. FIFA paziņojumā norādīts, ka nevajadzētu būt pārsteigtiem, ka pēc pamatīgas kadru pārmaiņas organizācijā, cenšoties uzlabot FIFA darbu, palikušas vairākas neapmierinātas amatpersonas, kuras tagad cenšas izplatīt nepatiesas baumas par jauno vadību.

Tāpat FIFA uzsvērusi, ka neviena no publikācijām (arī šo vārdu FIFA uzskatījusi par vajadzīgu likt pēdiņās, tādējādi parādot savu attieksmi) neinkriminē Infantīno nevienā likuma vai reglamenta pārkāpumā. Pats Infantīno citēts paziņojumā, norādot, ka ir gatavs cīnīties ar spēcīgu opozīciju savu reformu ieviešanā un nešaubīgi turpinās pildīt sava amata pienākumus.

Vakardien veiktajās „Football Leaks” publikācijās norādīts par Infantīno rīcību, palīdzot Mančestras „City” un PSG izvairīties no UEFA diskvalifikācijas par finansiālās „Fair Play” noteikumu pārkāpšanu. Pats par sevi tas nav likumpārkāpums, un UEFA savā paziņojumā norādījusi, ka FFP pirmajos gados bijušas vairākas lietas, kurās vēl tika eksperimentēts ar sodu piemērošanu un sadarbību ar klubiem. Norādīts, ka par FFP lietām galīgo lēmumu pieņēma īpaša komisija, kamēr tādai personai kā UEFA ģenerālsekretārs, kurš tobrīd bija Infantīno, ir iespējas palīdzēt ar padomu un diskusiju veidošanu atsevišķās lietās. „Der Spiegel” publikācijas gan raisa aizdomas par Infantīno patiesajiem mērķiem šo lietu izskatīšanā.

Mančestras „City” tikmēr paziņojusi, ka publikācijas ir acīmredzams un organizēts mērķis sabojāt kluba reputāciju. Savukārt PSG savā paziņojumā norāda, ka tā vienmēr darbojusies saskaņā ar sevis pārstāvēto sporta organizāciju statūtiem un noraida publicētās apsūdzības. PSG arī apgalvo, ka kopš FFP ieviešanas ir bijis viens no visrūpīgāk pārbaudītajiem klubiem vēsturē.

Bet Minhenes „Bayern” paziņojumā presei norādīts, ka klubs nav informēts par neseniem plāniem izveidot tā saukto Superlīgu un nav piedalījies diskusijās par šādiem plāniem. Kluba vadītājs Karls Haincs Rummenige pavēstījis, ka „Bayern” ir uzticīgs Bundeslīgai un dalībai tajā, tāpat arī negrasās atstāt UEFA rīkotos turnīros, kamēr vien Rummenige pats būs kluba vadītājs.

„Football Leaks” publikācijās bija norādīts, ka „Bayern” slepeni piedalījusies pārrunās ar citiem Eiropas lielākajiem futbola klubiem un slepeni izvērtējusi savas juridiskās iespējas izstāties no Bundeslīgas. Publikācijā kā pārrunu dalībniece piesaukta arī Mančestras „United”, kuras preses pārstāvji atteicās komentēt publikāciju saturu.

Izmantotie resursi:
https://www.fifa.com/about-fifa/new...
https://www.bbc.com/sport/football/...

     [+] [-]

, 2018-11-03 11:43, pirms 5 gadiem
Haha, ko ta citu FIFA varētu pateikt? Tas ir tas pats, kas Lembergam komentēt apsūdzības pret sevi. Skaidrs, ka nav vainīgs un visi citi ir tie bandīti.

  +1 [+] [-]

, 2018-11-03 12:08, pirms 5 gadiem
Galīgi neticas, ka šie klubi būtu gatavi izstāties no nacionālajiem čempionātiem, takš neviens anglis vai vācietis nebūtu mierā ar kādu Super līgu savas valsts titula vietā. Varētu tā noslīcināt čempion līgu, bet nejau nacionālos čempjus.

  +2 [+] [-]

, 2018-11-03 13:32, pirms 5 gadiem
Bayern un Bundeslīgas attiecības ir tik neviennozīmīgas, ka Rumeniges komentārs nenozīmē it neko. Bet Bayern reputācija laikam tomēr ir labāka, nekā Mančestras City reputācija (Bayern vismaz nepieder nevienam konkrētam cilvēkam).

  +1 [+] [-]

, 2018-11-03 13:32, pirms 5 gadiem
M rakstīja: Bayern un Bundeslīgas attiecības ir tik neviennozīmīgas, ka Rumeniges komentārs nenozīmē it neko. Bet Bayern reputācija laikam tomēr ir labāka, nekā Mančestras City reputācija (Bayern vismaz nepieder nevienam konkrētam cilvēkam un tāpēc ir īsts futbola klubs).

  +1 [+] [-]

, 2018-11-03 15:32, pirms 5 gadiem
Ļoti cerēju, ka pēc Blatera, Platinī aiziešanas futbols pārstās pūt, bet tā nauda, kas tur apgrozās spēj samaitāt jebkuru. Korupcija un aizmugures darījumi turpinās uz urā.