Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

Harijs Keins un citi debitanti

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Harijs Keins un citi debitanti
Šīs sezonas angļu Premjerlīgas spilgtākais atklājums Harijs Keins lieliski izmantoja savu pirmo iespēju Anglijas izlasē - apmēram minūti pēc uziešanas laukumā viņā guva vārtus.

EURO 2016 kvalifikācijas turnīra spēlēs un pārbaudes spēlēs marta pēdējās dienās Eiropas TOP izlašu sastāvos debitēja vairāki futbolisti. Vieni - kvalifikācijas spēlēs, citi - pārbaudes spēlēs, bet vēl citi pagaidām palika uz rezervistu soliņa. Vieni debitēja ļoti sekmīgi, citi īpaši neizcēlās, bet visspilgtāk debitēja 23 gadus vecais uzbrucējs Harijs Keins - Anglijas izlases rindās. Laikam būtu dīvaini, ja to šosezon būtu izdarījis kāds cits.

Par "Tottenham Hotspur" uzbrucēju Harija Keinu šosezon runā un raksta vairāk nekā par daudziem jau atzītiem un pat slaveniem angļu futbolistiem. Tas bija tikai laika jautājums, kad viņš šosezon debitētu Anglijas izlases rindās. Laiks pienāca 27. martā mačā pret Lietuvu. Līdzjutēji 71. minūtē ar ovācijām pavadfīja Veinu Rūniju un ar tik pat skaļām ovācijām sagaidīja viņa vietā laukumā Hariju Keinu, lai pēc apmēram minūtes jau uzgavilētu viņa pirmajiem vārtiem Anglijas izlases rindās - rezultāts kļuva 4:0.
Keins ir "Tottenham Hotspur" audzēknis, kluba pirmajā komandā viņš ir kopš 2009. gada, taču šī ir tikai viņa pirmā pilnā sezona Premjerlīgā (pagājušajā sezonā - 10 spēles un 3 vārti), kurā 188 cm garais uzbrucējs kļuvis par vienu no spilgtākajiem spēlētājiem visā līgā un par spilgtāko sezonas atklājumu. Viņa rēķinā ir 19 vārti 26 spēlēs un viņš kopā ar Diego Kostu dala pirmo vietu starp labākajiem vārtu guvējiem. Keins prot iesist ar galvu un ar kāju, prot iesist no tieša vārtu tuvuma un no distances, viņš ir pietiekami veikls, tehnisks un gudrs spēlētājs, lai jau tuvākajā laikā kļūtu par Anglijas izlases uzbrukuma līderi. Pārbaudes spēlē 31. martā pret Itāliju (1:1) Keins pirmo reizi izgāja laukumā izlases sākumsastāvā un nospēlēja visas 90 minūtes. Vārtus viņš šoreiz neguva, taču tas nevienu ļoti neapbēdināja. Keins izlases rindās "pierakst[ījās" ar trekniem burtiem.
Vēl viens Anglijas izlases debitants un Keina kluba biedrs, centra pussargs Raijans Meisons mačā ar Lietuvu palika rezervē, bet spēlē Itālijā izgāja uz maiņu 74. minūtē Džordana Hendersona vietā.

Spānijas izlasē uz spēli ar Ukrainu pirmo reizi karjerā tika uzaicināti 26 gadus vecais "Sevilla" kluba pussargs Vitolo (šosezon guvis 9 vārtus - 6 līgā un 3 Eiropas līgā - un tajā skaitā ātrākos vārtus Spānijas futbola līgas vēsturē - jau 13. sekundē viņš pārspēja "Villareal" vārtsargu), 21 gadu vecais "Malaga" uzbrucējs Huanmi (viņa rēķinā šosezon uzvaras vārti mačā ar FC "Barcelona" pretinieku laukumā) un "Villareal" vārtsargs Serhio Asenho (šosezon 12 "sausas" spēles - vairāk ir tikai čīlietim Bravo). Mačā ar Ukrainu nespēlēja neviens no trijiem, bet pārbaudes spēlē Nīderlandē Vitolo izgāja uz maiņu 46. minūtē Pedro vietā, savukārt Huanmi maču ar Nīderlandi sāka pamatsastāvā, bet 62. minūtē viņa vietā izgāja Alvaro Morata.

Otra spilgtākā debija sanāca "Sampdoria" uzbrucējam Ederam Itālijas izlases rindās EURO 2016 kvalifikācijas mačā ar Bulgāriju - naturalizētais brazīlietis (šosezon A sērijā guvis 9 vārtus) izgāja uz maiņu 58. minūtē un tieši viņš 84. minūtē izglāba viesus no zaudējuma - 2:2. Pārbaudes spēli ar Angliju Eders sāka jau pamatsastāvā un tika nomainīts 61. minūtē - viņa vietā laukumā devās cits debitants, "Palermo" kluba uzbrūkošais pussargs un pa pusei argentīnietis Franko Vaskess (šosezon 7 vārti un 9 piespēles A sērijā), kurš mačā Bulgārijā palika rezervē.
Vairāk nekā par Ederu un Vaskesu Itālijā šosezon raksta un runā par 28 gadus veco "Empoli" kluba centra pussargu Mirko Valdifjori. Viņu jau ir iesaukuši par "Pirlo no provinces". Valdifjori līdz pagājušajai sezonai vispār nebija spēlējis A sērijā, īpaši neizcēlās viņš arī pagājušajā sezonā, bet šosezon "Empoli" komandas spēles diriģents (vienā spēlē viņš izdara caurmērā 80 precīzas piespēles, turklāt katra trešā piespēle ir uzbrukumā jeb uz priekšu, lai saasinātu komandas spēli) jau tiek pielīdzināts Pirlo un par viņa iegādi jau interesējas vairāki Itālijas spēcīgākie un slavenākie klubi (visbiežāk tiek minēti "Fiorentina" un AC "Milan"). Daudzi brīnās, kā Valdifjori netika pamanīts, kad viņš bija dažus gadus jaunāks... Bulgārijā Mirko palika rezervē, bet mačā ar Angliju izgāja laukumā jau sākumsastāvā un spēlēja līdz 67. minūtei.
Volfsburgas kluba uzbrucējs Bass Dosts jau iepriekš tika aicināts Nīderlandes izlasē, taču spēlējis tajā vēl nebija. Guss Hidinkss nevarēja neuzaicināt izlasē futbolistu, kurš pēc gadu mijas ir guvis 13 vārtus (visā sezonā kopā - 16), bet pārējie šajā sakarā nevarēja neatcerēties, kurš tad 2011./2012. gada sezonā bija Eredivisie čempionāta labākais vārtu guvējs (32 vārti!) "Heerenveen" rindās. Kvalifikācijas spēlē ar Turciju Dosts izgāja uz maiņu 63. minūtē, bet mačā pret Spāniju - 79. minūtē. Vai viņš tiks aicināts, kad atkal ierindā būs Robins van Persijs un Arjens Robens? Jautājums paliek atklāts.

     [+] [-]

, 2015-04-01 18:26, pirms 9 gadiem
Kā var cilvēks, kurš dzimis 1993.gada jūlijā šobrīd būt 23 gadus vecs?

     [+] [-]

, 2015-04-01 23:24, pirms 9 gadiem
21 vai 23- kāda tur starpība
Bet jā- vismaz nākotne Anglijai izskatās mazliet cerīgāk- Sterlings, Keins, Bārklijs- džeki ap 21, vēl virkne talantīgu 23gadnieku. Varbūt nākamajā PČ Angliju redzēsim beidzot kādā pusfinālā

     [+] [-]

, 2015-04-02 00:17, pirms 9 gadiem
yuka rakstīja: 21 vai 23- kāda tur starpība
Bet jā- vismaz nākotne Anglijai izskatās mazliet cerīgāk- Sterlings, Keins, Bārklijs- džeki ap 21, vēl virkne talantīgu 23gadnieku. Varbūt nākamajā PČ Angliju redzēsim beidzot kādā pusfinālā
Lai tevis nosauktie aizbrauc vasarā uz U-21 Eiropas čempi, parāda savu varējumu, tad nākotne tiešām būs rožaina.

  -1 [+] [-]

, 2015-04-02 12:00, pirms 9 gadiem
Angļi var arī ar 15 šitādiem talantiem laukumā iziet un tālāk par grupu turnīru tāpat netiks. Lietuvai un Igaunijai tik viņš var iesist. Pret Itāliju tikpat melns cik melnādainie angļu spēlētāji izskatījās. Nulle.