Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

Autors: leicis

FK "STAICELES BEBRI" gatavojas debijai KOMANDA.LV 1. līgas čempionātā

FK "STAICELES BEBRI" gatavojas debijai KOMANDA.LV 1. līgas čempionātā
FK “STAICELES BEBRI” LFF 2. līgas FINĀLTURNĪRA 2. vietas ieguvēji
[FOTO: M. Strokša]

2013./2014. gada sezonā FK “STAICELES BEBRI” izcīnīja vēsturisku panākumu – kļuva par čempioniem Latvijas Futbola federācijas (LFF) Vidzemes reģiona 2. līgas čempionātā futbolā un izcīnīja 2. vietu LFF Latvijas 2. līgas FINĀLTURNĪRĀ, kas pavēra iespējas, pirmo reizi kluba pastāvēšanas vēsturē, piedalīties LFF 1. līgas čempionātā (tagad KOMANDA.LV 1. līgas čempionāts). Tika nokārtoti visi dokumenti un 27. februārī LFF licenzēšanas komisija vienbalsīgi klubam piešķīra LFF B-licenci dalībai 1. līgas čempionātā. Tāpēc, neilgi pirms jaunās sezonas sākuma, uz sarunu esmu aicinājis FK “STAICELES BEBRI” direktoru Jāni Jaunzemu.

Kā esat uzsākuši gatavošanos sezonai?
Sezonai, kā ierasts, sākām gatavoties Alojas sporta hallē. Tā kā šogad pie mums nebija gara ziema, līdz ar to, jau laicīgi varējām uzsākt treniņus āra apstākļos uz sintētiskā seguma.

Kā sokas ar sastāva komplektāciju, kādi papildinājumi?
Laikam jāsāk ar to, ka esam, noslēguši sadarbības līgumu, ar VJFC “Staicele”, tādā veidā nodrošinot piramīdas principu, sākot no sporta skolas, līdz galvenajai komandai. Par komandas galveno treneri piekritis strādāt Jānis Valaņins, kurš mēģinās apritē iesaistīt arī savus audzēkņus no sporta skolas. Sākumā stažēsies pieci viņa 99. gadā dzimušie audzēkņi, no kuriem, vismaz divi, A. Jaunzems un J. Taulavičus, jau tagad var sastādīt nopietnu konkurenci pieredzējušajiem vīriem. Lielos vilcienos jau komandas aprises un sastāvs ir nemainīgs. Komandu papildinājuši Staiceles vidusskolas audzēknis gulbenietis M. Kozlovskis, divi limbažnieki K. Bērziņš un M. Remess, kā arī valmierietis V. Tatarčuks un alojieties N. Ģērmanis.

Nedēļas nogalē no 20. – 21. martam aizvadījāt pārbaudes turnīru, kur piedalījās citas 1. līgas komandas. Kādi secinājumi? Pie kā vēl jāpiestrādā?
Ļoti labs turnīrs! Piedzīvojām zaudējumu pret RFS (Rīgas futbola skola), bet uzvarējām FK Smiltene/BJSS, katrai komandai varbūt bija atšķirīgi uzstādījumi turnīrā, bet mums izdevās pārbaudīt visus spēlētājus, ko vēlējāmies un piestrādāt pie uzbrukuma un aizsardzības taktiskajiem risinājumiem. Vispārējais komandas sniegums apmierina, taču jāpiestrādā pie niansēm - piespēļu kvalitātes un lēmumu pieņemšanas ātruma laukumā. 1. līgā tomēr ir citi ātrumi un spēles kvalitāte.

Uz tā fona, ko redzējāt Valmierā, uzskati, ka varat cīnīties par iekļūšanu desmitniekā?
Tas būtu ļoti labs panākums, bet priecāsimies arī ja, izdosies noturēties pirmajā līgā. Būsim reālisti – pirmais gads tādā līmenī gan klubam, gan arī lielai daļai spēlētāju. Spēles katru nedēļu + Latvijas kauss. Slodze būs liela, arī tas, ka zaudējumu būs vairāk nekā ierasts, līdz ar to varētu būt morāli grūtāk. Tomēr puiši ir noskaņojušies kaujinieciski, un cerams, ka šī enerģija un motivācija nepazudīs sezonas gaitā.

Nav noslēpums, ka dalība 1. līgā ir finansiāli dārgāks prieks, nekā 2. līgas čempionāts – kā Jums sokas tajā jomā? Kas Jūs stutē un balsta?
Vislielākais paldies jāsaka Alojas novada domei, kas mūs uzklausīja un bija gatava palīdzēt. Jau daudzus gadus mūs atbalsta SIA “Aloja Starkelsen”, ļoti laba sadarbība ir izveidojusies ar MTC “Staicele”. Notiek pārrunas ar vairākiem potenciālajiem atbalstītājiem, bet ļoti pretimnākoši bija novada uzņēmēji - A. Hansons, SIA “Draugu dārzs”, SIA “Marko K” un CHRONO.LV. Jāpiebilst ka, mums ir arī piešķirts SABIEDRISKĀ LABUMA ORGANIZĀCIJAS statuss, līdz ar to, potenciālajiem atbalstītājiem esam pievilcīgāki.

Kā jau iepriekš minēji, tad 1. līgas sastāvs būs tāds dziļš un garš – kā nodrošināsiet spēļu praksi rezervistiem? Vai būs komanda arī 2. līgas čempionātā? Vai varbūt piedalīsieties kādā alternatīvā čempionātā?
Komanda.lv 1. līgas čempionātā nav ierobežojumu spēlētāju pieteikšanai, bet domājam, ka pieteikumā varētu būt kādi 30. Protams, visi, iespējams, netiks pie spēlēšanas, līdz ar to, noteikti piedalīsimies arī 2. līgas čempionātā vai Vidzemes čempionātā (tas vēl nav zināms kādā formātā būs šis čempionāts), lai rezervistiem nodrošinātu spēļu praksi un iespēju cīnīties par vietu arī 1. līgas komandas sastāvā. 99. gadā dzimušajiem puišiem vēl ir savs Jaunatnes čempionāts, tā kā viņi spēļu praksi varēs iegūt arī tur.

Kā gatavojaties pirmajai spēlei pret vienu no galvenajām favorītēm FK Valmiera? Vai puišiem nav tāds kā uztraukums?
Protams, ka puišiem ir uztraukums, pirmā spēle pret komandu, kas izvirzījusi mērķi iekļūt virslīgā jau šosezon, taču no otras puses, tā ir komanda kuru vislabāk pazīstam. Sen sekojam līdz viņu spēlēm, gan tāpēc ka tur spēlē staicelieši V. Jaunzems un E. Arnavs, gan tāpēc ka Valmierā stažējušies virkne mūsu spēlētāju. Es domāju arī valmieriešiem ir ne mazāks uztraukums, jo šajā spēlē mēs būsim tumšais zirdziņš.

Vairāk informācijas, spēļu kalendāri, spēlētāju statistika un turnīra tabula pieejama šeit - staicelesbebri.id.lv
Twitter - @Sbebri
Mājaslapa - staicelesbebri.id.lv

Artūrs Vītols
FK “STAICELES BEBRI”
preses sekretārs
tel. 26547170


, 2015-04-02 17:00, pirms 9 gadiem
Noteikti sekošu līdzi un vēlu veiksmi staiceliešiem! Tik ilgi mocījāties, lai uzvarētu 2.līgas Vidzemes zonu, toties tagad jums ir laba komanda, kas var pietiekami solīdi nokapāt arī 1.līgā. It īpaši Staicelē jau nevienam neies viegli.
Mohameds Salāhs. Foto: AFP/Scanpix
2

Eiropas līga: Liverpūle neizglābjas pēc fiasko, "Bayer" turpina sezonu bez zaudējumiem

Šovakar UEFA Eiropas līgas pusfinālu sasniedza Vācijas Bundeslīgas titulu nodrošinājusī Leverkūzenes "Bayer", kas 89. minūtē paglābās no sezonas pirmā zaudējuma. Savukārt galvenajai favorītei "Liverpool" nebija pa spēkam sasmelt savā laukumā izlieto.
Leu Gaušu. Foto: Jānis Līgats/Valmiera FC
6

Gaušu triju vārtu spēle "Valmierai" sniedz pirmo uzvaru kopš marta

Triju neuzvarēto spēļu virkni pārtrauca "Valmiera", Latvijas futbola Virslīgas septītās kārtas noslēgumā izbraukumā ar 3:0 sakaujot "Jelgavu". Visas trīs bumbas brazīlietim Leu Gaušu.
"Grobiņa" svin Deivida Dobrecova vārtu guvumu. Foto: Aiga Veisa
121

Liepāja pieder "Grobiņai": Dobrecova vīri derbijā satriec bagātākos kaimiņus

Šovakar otro uzvaru Latvijas futbola Virslīgas sezonā izcīnīja debitante "Grobiņa"/LFS, kas principiālajā derbijā ar 3:2 pieveica "Liepāju". Uzvaras vārtus guva galvenā trenera Viktora Dobrecova 27 gadus vecais dēls Devids.