Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:374, Did:0, useCase: 3

"FlameThrowers" izcīna pirmo titulu, Kitridžs - jau ceturto

Ritvars Raits
Ritvars Raits

"FlameThrowers" izcīna pirmo titulu, Kitridžs - jau ceturto
"FlameThrowers" čempiones godā
Publicitātes foto

Sanfrancisko "FlameThrowers" pagājušajā nedēļas nogalē Monreālā Amerikas frisbija līgas (AUDL) finālā ar minimālu pārsvaru pieveica Toronto "Rush" (30:29), izcīnot pirmo titulu komandas vēsturē. Ceturto gadu pēc kārtas kausu ieguva Bo Kitridžs, kurš to paveicis ar trim dažādām komandām.

Spēles sākumā pārsvaru ieguva Sanfrancisko komanda, tomēr līdz puslaika pārtraukumam "Rush" spēja rezultātu izlīdzināt (16:16). Otrā puslaika sākumā "FlameThrowers" atjaunoja divu punktu pārsvaru, bet kanādieši spēja gūt trīs punktus pēc kārtas, izvirzoties vadībā ar 22:21. Sanfrancisko uzreiz izdevās atbildēt ar to pašu, atgūstot komfortablu pārsvaru uz rezultātu tablo (24:22). Pēdējā ceturtdaļā komandai "Rush" rezultātu izlīdzināt neizdevās, ļaujot Sanfrancisko "FlameThrowers" izcīnīt pirmo čempiones titulu pastāvēšanas vēsturē.

Divkārtējs AUDL vērtīgākais spēlētājs Kitridžs kļuvis par čempionu ceturto gadu pēc kārtas. Viņš to paveicis spēlējot trīs dažādās vienībās – 2014. un 2015. gadā viņš kļuva par čempionu Sanhosē "Spiders" rindās, abas reizes iegūstot līgas vērtīgākā spēlētāja balvu, bet pērn frisbijists kausu ieguva kopā ar Dalasas "Roughnecks". Viņš ir līdz šim vienīgais spēlētājs, kam izdevies četras reizes iegūt ceļojošo kausu.

Pirmajā pusfinālā sestdien Sanfrancisko "FlameThrowers" ar 23:19 apspēlēja Medisonas "Radicals". Pirmajā puslaikā abas komandas iesāka piesardzīgi (8:8), tomēr "FlameThrovers" sniegums pakāpeniski uzlabojās visas spēlēs gaitā, sagādājot tai vietu finālā.

Savā pusfinālā "Rush" vienībai, kas pirmajā ceturtdaļā nonāca iedzinējos ar četru punktu deficītu, izdevās atspēlēties un pārspēt pērnā gada čempionus Dalasas "Roughnecks" ar 24:21.

Izmantotie resursi:
Latvijas frisbija federācija |