Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:374, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

"Hardcore Ultimate" izcīna zeltu 36. starptautiskajā turnīrā "Winter Trophy"

"Hardcore Ultimate" izcīna zeltu 36. starptautiskajā turnīrā "Winter Trophy"
"Hardcore Ultimate"

Aizvadītajā nedēļas nogalē Zviedrijas pilsētā Gēteborgā jau trīsdesmit sesto reizi norisinājās starptautisks frisbija turnīrs "Winter Trophy". Vairākus gadus komandas no Latvijas ir centušās iekarot pjedestāla augstāko pakāpienu, taču vienmēr kaut kas ir pietrūcis. Šogad netrūka nekas – aizvadot turnīru bez zaudējumiem, latvieši virs galvas cēla vissmagāko kausu.

Latviešu iepriekšējā gada iegūtā 3. vieta deva to pašu vietu starp izsētajām komandām un ļāva cerēt uz vieglākiem pretiniekiem grupā, kas arī piepildījās. C grupā pretiniekos tika iedalītas „Gefle FDC” un „Wexio UC”.

Uz pirmo spēli pret „Wexio UC” „Hardcore Ultimate” („HU”/”Hardcore”) bija noskaņojusies uzvarēt jau no pirmās minūtes. Pretinieku komanda šo turnīru uzsāka spēlēt jau tālajā 1985. gadā, iekrājot pamatīgu pieredzi, tomēr neskatoties uz pretinieku komandas Master līmeņa pieredzējušajiem spēlētājiem, ar ātru un precīzu spēli „HU” izcīnīja pārliecinošu uzvaru ar rezultātu 13:2.

Otra grupas spēle tika aizvadīta līdzīgā manierē, kurā tika sakauti „Gefle FDC” ar rezultātu 12:2.

Pirmā vieta grupā automātiski ļāva kvalificēties 1/8 finālam, kur pretinieks tika noskaidrots pārspēlē starp komandām „360”un „Stenungsund”, uzvaru svinot pēdējiem.

1/8 finālā ar sīkstu aizsardzību un precīziem uzbrukumiem, pretinieks nespēja izrādīt pietiekamu pretestību un „HU” ieguva jau nākamo uzvaru ar rezultātu 13:6. Jāpiemin, ka „Stenungsund” komanda turnīra pastāvēšanas vēsturē bija ieguvusi čempionu kausu 5 reizes, tomēr paaudžu maiņas rezultātā komandas spēks ir krities.

Pēdējā dienas spēlē ceturtdaļfinālā pretī stājās pēdējos gados labi progresējošā komanda „Raging Seaguls I”, kuru pārstāv lielākoties Zviedrijas junioru izlases spēlētāji. Ļoti ciešā un saspringtā spēlē, komandas cīnījās punkts punktā. Pie rezultāta 7:7 latvieši veica 2 punktu izrāvienu un, noturot pārsvaru, svinēja svarīgu uzvaru ar 12:10, ceturto gadu pēc kārtas iekļūstot top 4 komandu starpā.

Nākamajā dienā centrālajā laukumā pirmajā Open divīzijas pusfinālā „HU” pretī stājās iepriekšējos gados labi iepazītā komanda „Skogs Ultimate”. Iepriekšējo gadu bilance 2:1 „Hardcore” labā. Neskatoties uz „Skogs” zaudējumu grupas spēlē pret „Real Five” no Krievijas, zviedru komanda bija pierādījusi savu pieredzi un aizkļuvusi līdz pusfinālam. Spēles sākums „Hardcore” sākās nedaudz miegaini, tāpēc tika ielaisti 2 punkti pēc kārtas. Tas tikai lika sasparoties visai komandai un gūt 4 bezatbildes punktus, izvirzoties vadībā 4:2. Ļoti aizraujošā spēlē, komandām apmainoties ar sekmīgiem punktu guvumiem, „Hardcore Ultimate” izcīnīja ļoti svarīgo uzvaru ar 12:10, pirmo reizi kvalificējoties Winter Trophy finālam.

Otrajā pusfinālā savā starpā cīnījās pēdējo četru gadu čempioni „Viksjofors” no Zviedrijas, kuriem pretī stājās somu „Karhuvaarit”, kas pēdējos gados vairākkārt spēlējuši finālā. Spēle sekmīgi iesākās Somijas komandai, kas spēja izvirzīties vadībā ar 5:2 pēc kā „Viksjofors” spēja saņemties un izlīdzināt spēles gaitu, panākot neizšķirtu 8:8. Ļoti skatāmā un saspringtā spēlē, pēdējo punktu ar aizsardzību uzsāka „Karhuvaarit”, kas ļoti sekmīgi neitralizēja „Viksjofors” pēdējo tālmetienu un realizēja savu iespēju uzvarēt spēli.

Finālā spēlējošās komandas „Hardcore Ultimate” un „Karhuvaarit” savā starpā iepriekš tikušās nebija, tāpēc vienīgā iespēja iepazīt pretinieku bija no otras pusfināla spēles, kurā Somu komanda prasmīgi neitralizēja „HU” iepriekšējo gadu klupšanas akmeni – „Viksjofors”.

Finālspēli „Hardcore” uzsāka pārliecinoši, uzbrukumā pieļaujot maz kļūdu un izvirzoties vadībā. Ciešā „Hardcore” aizsardzība piespieda pretiniekiem kļūdīties atkārtoti, kas ļāva iekrāt 3 punktu pārsvaru, pirms došanās puslaikā. Pēc puslaika „HU” turpināja uzspiest savu spēli un neļāva pretiniekam pietuvoties vairāk kā 3 punktu attālumā, beigās svinot stabilu uzvaru ar 15:12. 24 komandu konkurencē pirmo reizi latviešiem izdevās izcīnīt Winter Trophy uzvarētāju kausu.

Komandas sastāvs: Sergejs Volkovs, Zintis Gaspažiņš, Renārs Niedra, Niklāvs Šnepsts, Jurģis Ločmelis, Kristjan Loorits, Toms Jurjevs, Aigars Ancāns (C).

Informāciju sagatavoja
Aigars Ancāns


, 2014-01-30 14:27, pirms 10 gadiem
Malais, Tomiņ!
Latvijas frisbija jauktā izlase. Foto: frisbee.lv
1

Latvijas jauktā izlase Eiropas frisbija čempionātu noslēdz sestajā vietā

LETA. Latvijas jauktā valstsvienība piektdien Īrijā Eiropas frisbija čempionātu noslēdza sestajā pozīcijā.
Latvijas frisbija jauktā izlase. Foto: frisbee.lv

Latvijas jauktajai izlasei zaudējums Eiropas frisbija čempionāta ceturtdaļfinālā

LETA. Latvijas jauktā valstsvienība ceturtdien Īrijā Eiropas frisbija čempionātā cīņā par vietu ceturtdaļfinālā uzvarēja Somijas izlasi, bet ceturtdaļfinālā piedzīvoja zaudējumu mačā ar mājiniekiem.
Latvijas frisbija jauktā izlase. Foto: frisbee.lv

Latvijas frisbija izlase Eiropas čempionātā pārspēj Čehiju

LETA. Latvijas jauktā frisbija valstsvienība trešdien Īrijā Eiropas čempionāta grupu turnīra otrajā posmā ar 15:13 uzvarēja Čehijas izlasi