Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:374, Did:0, useCase: 3

Latvijas Jaunatnes frisbija čempionātā triumfē salaspilieši

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Latvijas Jaunatnes frisbija čempionātā triumfē salaspilieši
Salaspils 1.vidusskolas frisbija izlase
Foto: Ritvars Raits

Pagājušās nedēļas nogalē Ogrē norisinājās ceturtais Latvijas Jaunatnes frisbija čempionāts jauktajā grupā telpās, kurā par čempioniem otro gadu pēc kārtas kļuva Salaspils 1.vidusskolas komanda, kas finālā pārspēja Ventspils tehnikumu. Pie medaļām tika vēl vien komanda no Ventspils – Ventspils 6.vidusskola izcīnīja bronzu.

Turnīrā kopumā piedalījās desmit skolu komandas no visas Latvijas. Komandas tika sadalītas divās apakšgrupās, no katras divas stiprākās iekļuva pusfinālā. A grupas labākās komandas izrādījās Salaspils 1.vidusskola un Ventspils 6.vidusskola, bet B grupā - Ventspils tehnikums un Ogres 1.vidusskola.

Pirmajā pusfinālā tikās Salaspils un Ogres skolu komandas. Salaspils komanda spēja būt pārāka visā spēles garumā, kā rezultātā izcīnīta uzvara (11:7) un vieta finālā. Otrajā pusfinālā tikās divas Ventspils komandas – Ventspils tehnikums un Ventspils 6.vidusskola. Ļoti saspringtā un sīvā cīņām, abām komandām apmainoties ar vadību, pārāka izrādījās Ventspils tehnikuma komanda, kas ar rezultātu 7:5 spēja izcīnīt ne tikai uzvaru spēlē, bet arī vietu finālā.

Mazajā finālā tikās Ogres 1.vidusskola un Ventspils 6.vidusskola. Spēles sākumā Ogres frisbijistiem izdevās izvirzīties vadībā ar 2:1, bet tad ventspilnieki spēja gūt piecus punktus pēc kārtas – 6:2. Šādu pārsvaru Ventspils 6. vidusskolai izdevās saglabāt līdz pat spēles beigām (13:9). Pateicoties šai uzvarai, Ventspils 6.vidusskola pēc gada pārtraukuma atkal izcīnīja vietu uz goda pjedestāla.

Tā pat kā pagājušajā gadā, finālā tikās Salaspils 1.vidusskola un Ventspils tehnikums. Arī šoreiz pārliecinošu uzvaru izcīnīja Salaspils skolēni, kad, gluži tā pat kā pirms gada, pēc Arvīda Žaņa Orlovska piespēles disku zonā tvēra Gregors Matīss - 13:5.

Diemžēl, tehnisku iemeslu dēļ, netika noteikts spēles gara balvas ieguvējs, kā arī vērtīgākie spēlētāji.

Lielu paldies vēlamies teikt mūsu sponsoriem un atbalstītājiem, kuri nodrošināja ne tikai balvas, bet arī palīdzēja sacensību organizēšanā: SIA "Fazer Latvija", SIA "Arsenal Industrial", Ogres Frisbija klubam un Ogres novada pašvaldībai.

Rezultāti: ŠEIT

Izmantotie resursi:
Latvijas frisbija federācija |